Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#326112 Όποιος τα φτιάχνει στο σπίτι του, άξιος και έχει πάντα την χαρά και τη σιγουριά του αποτελέσματος.
Εμείς, δεν θελήσαμε ποτέ να φτιάξουμε, μόνο ότι μας έδιναν μάνα και πεθερά.
Επειδή όμως 2-3 κιλά απ΄το κάθε είδος δεν αρκούν σε κάθε εορταστική "σεζόν" :innocent: , πάμε στα έτοιμα, αλλά να διευκρινίσω:
1/ Κουραμπιέδες τέτοιους που σας προτείνω, σε σπίτι δεν έφτιαχνε κανείς.
2/ Γεγονός είναι πώς τα μελομακάρονα, σε κανένα ΣΜ δεν ήταν της προκοπής, όποιας εταιρείας και να ήταν.
3/ Θα συμφωνήσω με τον dimviii για αυτά απ΄το Απολλώνιο ! :eat:

Και προφανώς, όταν το κιλό και στα 2 είδη κοστίζει στους φούρνους περί τα 9-10€ και στα επώνυμα ζαχαροπλαστεία μέχρι και 15€/κιλό, τότε(νες) ...
νά ΄ναι καλα αυτοί-ές που φτιάχνουν σπιτικά! :lol:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#326116 Τελευταια φορα που δοκιμασα κουραμπιε Νεας Καρβαλης δεν μου ειπαν τιποτα, καμια σχεση με πριν 20 χρονια που ειχα δοκιμασει για πρωτη φορα. Το βιομηχανοποιησαν και εχασε την γευση του.

Μελομακαρονα νοστιμα εχει και ο Κισκος στην Καλλιθεα.

Ευτυχως φτιαχνει η πεθερα ικανες ποσοτητες και απιστευτης γευσης καθε χρονο και το εχω λυσει το θεμα, αλλα πρεπει να βαλω την γυναικα να μαθει να τα φτιαχνει.
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#326142 Για να κλείσω και το off topic, πρίν 30 χρόνια η ΕΟ για Αλεξπολη και Β . Εβρο περνούσε μέσα απο τη Ν. Καρβάλη.
Το κλασσικό τσουρέκι (αυτό κι αν ήταν :eat: , μύριζε όλη η περιοχή ) και οι κουραμπιέδες που φόρτωνα απο Ιωσηφίδη-Χρυσανθίδη στις 5-6 διελεύσεις / ετος που έκανα , ηταν ... κάμποσα κιλά! :innocent:
Άβαταρ μέλους
By dimik
dimitrisB έγραψε:Για να κλείσω και το off topic, πρίν 30 χρόνια η ΕΟ για Αλεξπολη και Β . Εβρο περνούσε μέσα απο τη Ν. Καρβάλη.
Το κλασσικό τσουρέκι (αυτό κι αν ήταν :eat: , μύριζε όλη η περιοχή ) και οι κουραμπιέδες που φόρτωνα απο Ιωσηφίδη-Χρυσανθίδη στις 5-6 διελεύσεις / ετος που έκανα , ηταν ... κάμποσα κιλά! :innocent:

και τον χειμώνα του 2007-2008 κάθε φορά που πήγαινα σπίτι μου από Αλεξ/πολή στον Χρυσανθίδη σταματούσα για κουραμπιέ και φραπέ :eat:

Μόνιμος καυγάς με την Λαμιώτισα σύζυγο για το ποιοι κουραμπιέδες είναι οι πιο γνωστοί/νόστιμοι....
Άβαταρ μέλους
By elvet
dimitrisB έγραψε:Για να κλείσω και το off topic, πρίν 30 χρόνια η ΕΟ για Αλεξπολη και Β . Εβρο περνούσε μέσα απο τη Ν. Καρβάλη.

Τώρα έχει πρατήριο ο Χρυσανθίδης στην Εγνατία, δίπλα στα διόδια Μουσθένης.
Για κάποιο λόγο νομίζω οτι προτιμούσα τους κουραμπιέδες του Ιωσηφίδη (με τη λογική οτι τους μεν τους έτρωγα 3-3 τους άλλους 2-2 :oops: )
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
rx8_drifter έγραψε:Στο σπίτι είμαστε χωρισμένοι σε 2 στρατόπεδα, κουραμπιέδων και μελομακάρονων. Εγώ ανήκω στο δεύτερο, πραγματικά δεν απολαμβάνω κάτι περισσότερο απο σκετο ελληνικό το πρωί με μελομακάρουνο :s_inlove

Σκέτα ή βάζεις μέσα στην ζύμη και 1 μπουκάλι από τον Γιάννη που περπατάει;

Παρακαλώ να σταματήσουν εδώ, παρόμοια μηνύματα. Αν έχεις θέματα με ορισμένους χρήστες, δεν έχουμε καμία διάθεση να οι υπόλοιποι να διαβάζουμε την κόντρα σας. [mod]
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
Νίκος Παππάς έγραψε:Τελευταια φορα που δοκιμασα κουραμπιε Νεας Καρβαλης δεν μου ειπαν τιποτα, καμια σχεση με πριν 20 χρονια που ειχα δοκιμασει για πρωτη φορα. Το βιομηχανοποιησαν και εχασε την γευση του.

Και πριν από 20 χρόνια βιομηχανοποιημένοι ήταν
Άβαταρ μέλους
By dstou
#326194 Την τελευταία φορά που πήγα Λαμία, πέτυχα κάτι κουραμπιέδες που ήταν όλο αμύγδαλα μέσα, το είχε και για ατού κιόλας. Δεν μπορούσες να φχαριστηθείς μπουκιά. 'Ετυχε? δε θυμάμαι να ήταν και παλιότερα έτσι. :hmmm:

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By elteo
#326195 Aν και δεν μου αρέσουν οι κουραμπιέδες η πατρίδα είναι άπαικτη σε αυτούς. :s_yes
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
elvet έγραψε:Τώρα έχει πρατήριο ο Χρυσανθίδης στην Εγνατία, δίπλα στα διόδια Μουσθένης. προτιμούσα τους κουραμπιέδες του Ιωσηφίδη....

To πρόλαβα κι αυτό το πρατήριο-καφεμπάρ κλπ, το 2008-2009, όταν με είχε ξαναφέρει ο "δρόμος" για κάμποσο καιρό στον Έβρο. :superman:
Και ναί, του Ιωσηφίδη είναι άπαιχτοι, για αυτό και τους πρότεινα (κάπου στα 8-9 €/κιλο στα ΣΜ), σαφώς καλύτεροι απ του Χρυσανθίδη. :eat:
Τέσπα. Γούστα είναι αυτά, οι προτάσεις του καθενός μας κακό δεν κάνουν, ίσως όμως να μην είναι και αυτό ακριβώς που ο άλλος περίμενε η προτιμά γευστικά.
Απ' το να διαλέγει το οτιδήποτε στο σωρό, ...... :oops:

BTW, οι κουραμπιεδες του Lidl :hmmm: έχω την εντύπωση ότι είναι οι "βιομηχανοποιημένοι" του Χρυσανθίδη, ενδεχομένως και το μεγάλο τσουρέκι που πωλείται στο συγκεκριμένο ΣΜ, αλλά δεν παίρνω και όρκο! :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#326251 @zorz:

μελομακάρουνα λέμε :adminpower:
Εικόνα

Μπορεί να μας βγήκαν λίγο μπιφτέκια, αλλά φάγανε απο μπάτσους στην Αριζόνα μέχρι και φουρνάρισες στο Φισκο :metalo:

pipinos1976 έγραψε:
rx8_drifter έγραψε:Στο σπίτι είμαστε χωρισμένοι σε 2 στρατόπεδα, κουραμπιέδων και μελομακάρονων. Εγώ ανήκω στο δεύτερο, πραγματικά δεν απολαμβάνω κάτι περισσότερο απο σκετο ελληνικό το πρωί με μελομακάρουνο :s_inlove

Σκέτα ή βάζεις μέσα στην ζύμη και 1 μπουκάλι από τον Γιάννη που περπατάει;

edit mod. Είπαμε κάτι λίγο πιο πάνω. [mod]
Άβαταρ μέλους
By mirage
#326255 Ευχαριστω

< >
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#326257 Aν θυμάμαι καλά από τα περσινά χριστούγεννα, το Lidl και το πάλαι ποτέ Carefour είχαν βάλει γλυκά του εργοστασίου ΦΑΙΔΩΝ που είναι στο Κιλκίς, στην Νέα Σάντα.

http://www.fedon.gr/about_us.asp
Άβαταρ μέλους
By DAP
#326265 Σημερα η κυρα Ποπη εφτιαξε τη πρωτη δοση μελομακαρονα....Και γω ειμαι υποχρεωμενος να τρωω μονο ενα την ημερα....Ταχα μου για το σακχαρο (που δεν εχω).....Βλεπεις ερχεται ο γιος της το Σαββατο και να μην τα στερηθει το καμαρι μας.... :lol:
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#326278 @21 quadra : Σωστά θυμάσαι για το CRF και τον Φαίδωνα. Μάλιστα, επειδή ειχε ήδη "αναδουλειές", πρίν τις 25/12 τα είχε βγάλει σε προσφορά με έκπτωση 40%+.
Τα Lidl δεν θυμάμαι ποτέ να έχουν φέρει ΦΑΙΔΩΝ. :)

EDIT: Αν εννοείς πως ο ΦΑΙΔΩΝ δίνει στα Lidl χωρίς την "ετικέτα " του (για τα LIDL = Favorina), ίσως ναί τα μελομακάρονα, τα οποία έτσι κι αλλιώς, ....δεν λένε κάτι. Όσο για τους κουραμπιέδες, έχω δοκιμάσει απο ΑΒ κουραμπιέδες ΦΑΙΔΩΝ και .... δεν έχουν καμία σχέση με του LIDL.

Ταύτα γνωρίζω και άλλο ουδέν ! :)