Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By DAP
#30721 Ας τον διαλα με τη κωλοαρρωστια....Μακαρι και ο Νακαμουρα θα γινει ο μεγιστος ευεργετης της ανθρωποτητας....Φτανει να γινει φτηνο και για ολο τον κοσμο και οχι μονο για ορισμενους.......
Άβαταρ μέλους
By italakias
#30726 Περιμενετε φαρμακο για θεραπεια του καρκινου;
Ακομη δεν ξερουν που ωφειλεται ο καρκινος ,δεν ξερουν τιποτε .
Το μονο που ξερουν ειναι να σε ταρασου νστις χημειοθεραπειες και αν σε προλαβουν στο αρχικο σταδιο να σου κανουν αφαιρεση του ογκου.
Άβαταρ μέλους
By Panosss
#30733 Τι εννοείς δεν ξέρουν πού οφείλεται ο καρκίνος;
Καρκινογένεση

Ο κάρκινος είναι πρακτικά η αποτυχία ρύθμισης της ανάπτυξης ενός ιστού. Για να μετατραπεί ένα φυσιολογικό κύτταρο σε καρκινικό πρέπει να λάβουν χώρα μία ή περισσότερες μεταλλάξεις σε γονίδια.

Τα γονίδια αυτά χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, τα ογκογονίδια, που προωθούν την ανάπτυξη του ιστού, και τα ογκοκατασταλτικά γονίδια, που είναι υπεύθυνα για τη διακοπή του κυτταρικού πολλαπλασιαμού. Συνήθως για την εμφάνιση ενός καρκινου απαιτούνται μεταλλάξεις σε πολλά γονίδια.

Οι μεταλλάξεις αυτές μπορεί να οφείλονται σε λάθη που συμβαίνουν κατά τη μίτωση, όπως η απώλεια ή ο διπλασιασμός της περιοχής ενός χρωμοσώματος. Επίσης, μια άλλη πιθανή χρωμοσωμική μετάλλαξη είναι η μετάθεση, όταν δυο χρωμοσώματα συντήκονται ανώμαλα. Χαρακτηριστική πάθηση της τελευταίας περίπτωσης είναι η χρόνια μυελογενής λευχαιμία, στην οποία μέρος του ένατου χρωμοσώματος μετατοπίζεται στο 22ο, με αποτέλεσμα τη δημιουργία μίας πρωτεΐνης υβρίδιο, γνωστή ως Bcr-Abl, η οποία δρα ως μία ιδιοσυστατά (συνεχώς) ενεργή κινάση της τυροσίνης. Τέτοιοι καρκίνοι που οφείλονται σε μια μόνο μετάλλαξη δεν παρατηρούνται στους συμπαγείς όγκους.
Άβαταρ μέλους
By italakias
#30747 Αυτο που εβαλες εδω αναλυει με λιγα λογια πως αναπτυσσεται ο καρκινικος ογκος.
Δεν μας λεει ομως που ωφειλεται.
Γιατι να υπαρχει πχ αποτυχια ρυθμισης της αναπτυξης ιστου;

Τεσπα εχω ζησει με καρκινοιπαθη για 3 χρονια που τελικα εχασε την μαχη.
Και με ογκολογους εχω συζητησει και με ειδικους χειρουργους.
Η ουσια ειναι μια,οτι ξερουν πολυ λιγα πραματα για να φθασουν στην θεραπεια.

Η μονη προοδος που υπαρχει ειναι το γεγονος οτι οι θεραπειες δεν ειναι τοσο κουραστικες οσο παλιοτερα και σου δινουν αναλογα με την περιπτωση καποια περισσοτερα χρονια ζωης ή καποιους μηνες.
Άβαταρ μέλους
By Panosss
#30755 Αυτό που έβαλα λέει ότι ο καρκίνος οφείλεται σε μεταλλάξεις των κυττάρων.
Κάποιοι καρκίνοι σήμερα έχουν μικρότερο ποσοστό θνησιμότητας, δεν το λες και λίγο αυτό.
Άβαταρ μέλους
By JBT
#30771 Πολύ καλή η ιδέα να απαντάει κάποιος σε τέτοιες δημοσιεύσεις. Άξιοι της μοίρας μας είμαστε τελικά.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#30971 Είναι τυχαίο που βγάζει Similar Topic από κάτω το "Φορολογικά θέματα"; :lol:

https://www.facebook.com/video.php?v=857910784251727 interesting :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By gianik
#32266 Δεν μου αρεσει που παραμενω συναχωμενος εδω κ 2 βδομαδες.εχω καταναλωσει απειρους φυσικους ορους , το φυσημα μυξας παει συννεφο , αλλα καθε μερα ξυπναω μπουκωμενος κ με ερεθισμενο λαιμο..
Μου αρεσει το " τοπικες καταιγιδες" του william boyd που ξεκινησα να διαβαζω..
Άβαταρ μέλους
By gianik
#32283 Δεν το διευκρινισα καλα , ειμαι φουλ μπουκωμενος ηδη , δεν εχω καταρροη να φευγει η μυξα μονη της..
Drifter αυτο που λες δεν ξερω αν κυκλοφορει εδω , βαζω Otrivin gel , μασουλαω συνεχεια καραμελες του Κορρε με μελι κ εχινατσια κ φυσικο ορο 4 φορες/μερα ..