Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#31418 χοντρά χοντρά...

1. ΕΠΑΕ που περιλαμβάνει:
α) αίτηση ιδιοκτήτη οικοπέδου εντός του οποίου βρίσκεται το δέντρο
β)λόγους κοπής
γ)τεχνική έκθεση που περιγράφει τα χαρακτηριστικά του δέντρου (ηλικία, είδος, θέση κλπ)
δ)φωτογραφίες θέσεις και ενδεχόμενες φθορές που έχουν προκληθεί λόγω της θέσεώς του
ε)τοπογραφικό με την ακριβή θέση του εντός του οικοπέδου

2.Εφόσον περάσει η έγκριση ενημερώνεις Δήμο και ΔΕΗ

3. Κοπή

αυτά γενικά για τα δέντρα μιας και έπεσε στο τραπέζι...

π.σ.
σε έργο στο Δήμο Κηφισίας, όσο δέντρα είχαν προβλεφθεί να κοπούν για την ανέγερση της μεζονέτας έπρεπε να αγοραστούν *3 και να παραχωρηθούν στον δήμο για μελλοντικές αναδασώσεις :metalo:
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#31913 Όπως λέει και η Τζένη στο Oneman, η φάση είναι καλοριφέρ...

Βλέπω ένα χαμό από μάρκες και μεγάλη γκάμα τιμών.
Αξίζει ένα πιο ακριβό σώμα και αν ναι τι ακριβώς προσφέρει σε σχέση με ένα που έχει τα μισά λεφτά;
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#31935 Τίποτα δεν είναι σχετικό.
Ένα σώμα ίδιων διαστάσεων-προδιαγραφών μπορεί να έχει αναλόγως τη μάρκα 30-50-100 ευρώ.

Προσπερνώντας το πρώτο κριτήριο σχεδίασης (κάποια έχουν τις παλιομοδίτικες φέτες και άλλα είναι παραλληλόγραμμα) σε θέμα υλικών (γιατί ένα κομμάτι σίδερο είναι το σώμα) υπάρχουν διαφορές που να δικαιολογούν μεγάλες διακυμάνσεις στις τιμές;
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#32048 Δεν έχεις καταλάβει την ερώτηση. Δεν πειράζει.
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#32052 Επειδή οι "ειδικοί" για πολλούς λόγους δεν απαντούν με ακρίβεια, λές και γράφεις για να ξανακτίσεις τον Παρθενώνα, πάρε τη δική μου ταπεινή γνώμη και πορεύσου ρωτώντας και ψάχνοντας στα μαγαζιά και όχι μόνο εδώ στο φόρουμ, διαπιστώνοντας αυτά που για κάποιους ... δεν πρέπει να μάθεις . :innocent:
Μεταξύ μας λοιπόν, σαν απλοί άνθρωποι με ενδεχομένως 5 φράγκα παραπάνω απ΄το μ.ο και που προσπαθούν να βάλουν κάτι καλύτερο και όχι κορυφαίο: Τα σώματα είναι πλέον χαλύβδινα ή αλουμινίου, χυτοσιδηρά (ΑΚΑΝ-φέτες) βρίσκεις αλλά έμπαιναν πρίν το 80. Η διαφορά έγκειται πέραν της ποιότητας/αντοχής στη διάβρωση, κυρίως στην ταχύτητα θέρμανσης και διατήρησής της χρονικά. Επίσης κάποια προσφέρουν μικρότερο όγκο με μεγαλύτερη απόδοση θερμίδων, για κέρδος χώρου στην κατοικία.
Η διαφορά του ποιοτικού + καλύτερων προδιαγραφών με ένα εργολαβικό σώμα, δεν υπερβαίνει το 40%. Και επειδή δύσκολα έχεις πάνω απο 10-11 σώματα σε ένα διαμέρισμα 100-130 τμ (μαζί με εκείνα τύπου πετσετοκρεμάστρας μπάνιου), τα +300€ max διαφοράς είναι αμελητέα (για αλουμινίου θές +500€ και θεωρούνται σαν τα καλύτερα), για όποιον φτιάχενι σπίτι και δεν παίρνει ετοιματζίδικο!
Αυτά λοιπόοοοοοοννν. :)
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#32063 Χωριςνα εχω σχεσημε το θεμα, δεν παιζουν διαφορες πχ "μαντεμι ζεσταινεται αργα και κρυωνει αργα, αλουμινια ζεσταινεται γρηγορα και κρυωνει επισης γρηγορα" κλπ?
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#32065 Θενξ.
Τα σώματα καλώς ή κακώς είναι πολλά όπως και τα καβούρια στην τσέπη και το θέμα καλοριφέρ δεν με συγκινεί ώστε να δώσω κάτι παραπάνω για λόγους design ή εξοικονόμησης χώρου (που μου περισσεύει).

Από μια γρήγορη ματιά είδα ότι αρκετές εταιρείες για σώμα απόδοσης περίπου 1000 θερμίδων παίζουν στα 40 ευρώ.

Αυτό θεωρείται τσίπικο, νορμάλ;

Βλέπω κάτι φοβερές ντηζαϊνιές που είναι τελείως flat το σώμα (πχ http://kalomirisenergy.gr/shop/diakosmi ... arid=16313) αλλά δεν τα δινα...

@trident
τα περισσότερα που βλέπω είναι χαλύβδινα
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#32079 Εδδιε εγω θα προσεχα τα σωματα να μην ειναι ογκωδη και ψηλα στο υψος,ειδικα στο σαλονι.Δεν υπαρχει πιο ασχημο πραγμα να εξεχει σε υψος 50-60 εκατοστα πανω απο πλατη καναπε το σωμα του καλοριφερ.Επειδη το αγορασα ετοιμο,το αφησα ετσι,εαν ειχα επιλογη θα διαλεγα τις ιδιες θερμιδες στο σωμα, με κοντυτερο σωμα, που θα καλυπτεται απο την πλατη του καναπε και μακρυτερο,οπου παλι θα το καλυπτει το μηκος του καναπε.θες να βαλεις μια ταπετσαρια με σχεδιο σε εκεινο το τοιχο? παρε τη γκουμουτσα την λευκη διαστασης 1,5χ1,2 μετρο μεσα στη μεση,που δεν ταιριαζει και με τα χρωματα της ταπετσαριας-καναπε-τοιχου.
Λεπτομερεια θα μου πεις,αλλα μπορεις να το ''σωσεις'' χωρις παραπανω χρηματα.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#32190 Πρόβλημα-πρόβλημα!!
Το ταβάνι στο πατρικό μου καταρρέει. Του σαλονιού κατέρρευσε ήδη και στο υπόλοιπο σπίτι αναμένεται από στιγμή σε στιγμή. Το πρόβλημα εμφανίστηκε ξαφνικά και εξελίχθηκε ταχύτατα. Οι γονείς στα πρόθυρα νευρικού κλονισμού ψάχνουν σπίτι να μετακομίσουν άμεσα (οι ίδιοι και τα έπιπλα/πράγματα ενός σπιτιού 180τ.μ.), καθώς και μάστορα για να επισκευάσει τη ζημιά.
Κάθε πρόταση (συμβουλή για τι μάστορα να διαλέξουν, πως να μεταφέρουν ασφαλώς όλα τα έπιπλα, κλπ) ευπρόσδεκτη

<