Τα μοντέλα των κατασκευαστών που οι χρήστες επέλεξαν να έχουν χωριστή ύπαρξη!
Άβαταρ μέλους
By georgetz
#289931 Αυτο που εννοείται, με πολύ απλά λόγια , είναι οτι με ένα υπολογισμένο και αξιόλογο R&D, πετυχαίνεις
και τα οδηγοκεντρικά , και τα ανοίγματα σε νεες κατηγορίες κλπα.

Ενσωματώνεις τεχνολογίες (e-diff, κιβώτια,κινητήρες ) όπου βοηθούν το έργο σου, προωθείς αυτοκίνητα
με -κάπως- διττό χαρακτήρα , βελτιώνεις την ποιότητα , το δίκτυο σου κ.ο.κ

Αυτή είναι η ουσία, τα περι brake by wire - αισθητήρων ...παιδιών κλπα, καλά χρυσά και άγια αλλά θέλει
περισσότερα για μια κατηγορία που σου προσφέρει πολύ ολοκληρωμένα πακέτα , σε άνεση-συμπεριφορά-ποιότητα-επιδόσεις-πρεστίζ και εσύ αντιπαρατάσεις κυρίως την οδηγική συμπεριφορά, υστερείς κατάφορα σε εσωτερικό,
το δίκτυο σου ακόμη υπο εξέλιξη, οι εκδόσεις περιορισμένες κ.ο.κ.

Ε , δε θα πας και πολύ μακριά σήμερις, μακάρι να διαψευστώ πανηγυρικά, η αγορά χρειάζεται μια δυνατή Alfa.
Έγινε τώρα κατανοητή η όλη φάση ή ακόμα είμαστε "ναι αλλά στο Μπαλόκο έριξε
στο Αστέρι κανα 2 δέκατα τουλάχιστο" ? :)
Άβαταρ μέλους
By drdino
georgetz έγραψε: Έγινε τώρα κατανοητή η όλη φάση ή ακόμα είμαστε "ναι αλλά στο Μπαλόκο έριξε

Και στο Βιλαμπάχο ακόμα τρίβουν. :lol:
Άβαταρ μέλους
By drdino
#289936 Συμφωνώ απόλυτα. :)
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
georgetz έγραψε:Αυτο που εννοείται, με πολύ απλά λόγια , είναι οτι με ένα υπολογισμένο και αξιόλογο R&D, πετυχαίνεις

Ενσωματώνεις τεχνολογίες (e-diff, κιβώτια,κινητήρες ) όπου βοηθούν το έργο σου, προωθείς αυτοκίνητα

Αυτή είναι η ουσία, τα περι brake by wire - αισθητήρων ...παιδιών κλπα, καλά χρυσά και άγια αλλά θέλει
περισσότερα για μια κατηγορία που σου προσφέρει πολύ ολοκληρωμένα πακέτα , σε άνεση-συμπεριφορά-ποιότητα-επιδόσεις-πρεστίζ και εσύ αντιπαρατάσεις κυρίως την οδηγική συμπεριφορά, υστερείς κατάφορα σε εσωτερικό,

Ε , δε θα πας και πολύ μακριά σήμερις, μακάρι να διαψευστώ πανηγυρικά, η αγορά χρειάζεται μια δυνατή Alfa.

Για να εξαπλώσεις το δίκτυό σου και να ανοιχτείς σε νέες αγορές, χρειάζεσαι R&D budget?

Θα κάνω μια άλλη ερώητηση. Σε τι υπολείπεται η Giulia, σε τεχνολογικό επίπεδο εννοώ, σε σχέση με το ανταγωνισμό αυτή τη στιγμή ο οποίος έχει διπλάσιο budget?
Άβαταρ μέλους
By drdino
#289950 Για να εξαπλώσεις το δίκτυο και να κάνεις άνοιγμα δεν χρειάζεται R&D budget per se (αν και πχ η έρευνα για το αν μια αγορά μπορεί να σε στηρίξει πού ανήκει; :hmmm: ), αλλά σίγουρα χρειάζεσαι πολύ καλό προϊόν για να πουλήσεις.

Αν κι είναι λάθος νομίζω να συγκρίνεις το μοντέλο vs το budget μιας ολόκληρης εταιρίας, δεν έχει υβριδικό drivetrain, μανούάλι στα RHD γιοκ, τετρακίνηση, σοβαρή γκάμα moteur. Έχει ψιλοκραψτεί και το infotainment, αλλά ας πούμε πως φταίγαν τα προπαραγωγής αμάξια.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
drdino έγραψε:Αν κι είναι λάθος νομίζω να συγκρίνεις το μοντέλο vs το budget μιας ολόκληρης εταιρίας, δεν έχει υβριδικό drivetrain, μανούάλι στα RHD γιοκ, τετρακίνηση, σοβαρή γκάμα moteur. Έχει ψιλοκραψτεί και το infotainment, αλλά ας πούμε πως φταίγαν τα προπαραγωγής αμάξια.

Προφανώς και νομίζω ότι με αυτό που λες, ίσως καταλάβεις και τη διαφωνία μου.

Νομίζω ότι θα συμφωνήσεις πως είναι τόσο γενικά αυτά που συζητάμε χωρίς καμία απολύτως βάση (αυτή βασικά είναι μεγαλύτερή μου διαφωνία στη σημαντικότητα της συζήτησης), τη στιγμή που δεν έχουμε καμία ιδέα του breakdown αυτού του budget.

Γενικώς...προφανώς είναι γαμάτο να έχεις budget. Εκεί θέλουμε να καταλήξουμε? Νομίζω αυτό το γνωρίζουμε ήδη.

εδιτ: με βρίσκεις απολύτως σύμφωνο στις ελλείψεις του πάντως.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
drdino έγραψε:Για να εξαπλώσεις το δίκτυο και να κάνεις άνοιγμα δεν χρειάζεται R&D budget per se (αν και πχ η έρευνα για το αν μια αγορά μπορεί να σε στηρίξει πού ανήκει; :hmmm: ), αλλά σίγουρα χρειάζεσαι πολύ καλό προϊόν για να πουλήσεις.

Ξανα-quotάρω γιατί το πρόσθεσες μετά.

Περίμενε, ένα ένα. Το προϊόν όπως είναι τώρα, συμφωνούμε ότι είναι καλό? Είναι marketable?

Για να πουλήσει τώρα, να φέρει κέρδη στον όμιλο ώστε να "γεννήσει" και να ρίξει στο μέλλον χρήμα για R&D (αυτονόητα πράγαμτα νομίζω λέω) τι χρειάζεται? R&D budget?

Δε χρειάζεται σωστό δίκτυο? Σωστά εκπαιδευμένους πωλητές? Σωστή στρατηγική στον εταιρικό στόλο? Ξεχωριστά dealerships Alfa Romeo? Και γενικώς, σωστά μελετημένες κινήσεις?

Θέλω να πω, ας κοιτάξουμε λίγο το βραχυπρόθεσμο πλάνο και ας πάμε στο μακροπρόθεσμο που θα έρθει από R&D investment αργότερα αν πετύχει η τωρινή άσκηση.

Κάποια βασικά πράγματα χρειάζονται τώρα νομίζω για να γίνουν τα πρώτα βήματα.
Άβαταρ μέλους
By nass
#289960 @Nikos!

Σπαταλαει = Waste
Spend = Ξοδευει
Ακομα σωστοτερα Invest = Επενδυει

Για τα υπολοιπα οταν εχω προσβαση σε κανονικο πληκτρολογιο
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#289962 Εγώ πάντως κάθομαι και σκέφτομαι ότι υπήρξαν εταιρίες που ήταν τεχνολογικά πρωτοπόρες ή έφτιαξαν ενδιαφέροντα αυτοκίνητα και το μόνο που κατάφεραν με αυτή την τακτική ήταν να χρεοκοπήσουν( βλέπε Citroen πχ ,και με την traction avant και αργότερα με τις υδροπνευματικες) .Το μεγάλο αγοραστικό κοινό αγοράζει ή λευκή συσκευή ή premium σήμα.( Γιατί και ένα πολύ καλό οδηγικα αυτοκίνητο να βγάλει ένας μαζικός κατασκευαστής ,το πρόβλημα από ενα σημείο κόστους και μετά είναι ότι η μεγάλη πλειοψηφία ακόμη και των petrolheads θα πάει στα σίγουρα) .Οπότε το πρόβλημα της Giulia είναι να πείσει ότι έχει αντίστοιχα kudos με τους Γερμανοί σήμερα, γιατί στην πραγματικότητα ιστορία έχει μεγαλύτερη απο BMW και Audi τουλάχιστον ,αλλά πόσοι είναι αυτοί που ξέρουν τι ήταν η 8c και ποιοι ήταν ο Janno και ο Nouvolari?

.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
nass έγραψε:@Nikos!

Σπαταλαει = Waste
Spend = Ξοδευει
Ακομα σωστοτερα Invest = Επενδυει

Για τα υπολοιπα οταν εχω προσβαση σε κανονικο πληκτρολογιο

Nass, budget spending λέγεται πάντως στο business world. :)

Ούτε budget investing, ούτε budget wasting.
Άβαταρ μέλους
By georgetz
Nikos! έγραψε:
georgetz έγραψε:Αυτο που εννοείται, με πολύ απλά λόγια , είναι οτι με ένα υπολογισμένο και αξιόλογο R&D, πετυχαίνεις

Για να εξαπλώσεις το δίκτυό σου και να ανοιχτείς σε νέες αγορές, χρειάζεσαι R&D budget?

Θα κάνω μια άλλη ερώητηση. Σε τι υπολείπεται η Giulia, σε τεχνολογικό επίπεδο εννοώ, σε σχέση με το ανταγωνισμό αυτή τη στιγμή ο οποίος έχει διπλάσιο budget?

Απομονώνεις φράσεις απο την ομπρέλα του R&D , για να δείξεις οτι έχεις δίκιο? Δε σε καταλαβαίνω. :hmmm:

Εαν σκοπεύεις να επεκταθείς , γρήγορα, δυναμικά και σε έναν ήδη established δίκτυο,
θέλεις κάτι παραπάνω απο κλασική επέκταση (ανοίγω αντιπροσωπείες-εκπαιδεύω προσωπικό κλπα).

Τουτέστιν , αντιλαμβάνομαι οτι θα χρειαστείς επιθετικό marketing, καινοτόμα χρηματοδοτικά,βέλτιστη εξυπηρέτηση,
μεταξύ άλλων για να στηρίξεις, γρήγορα, ουσιαστικά και με μικρή σχετικά χρηματική ενίσχυση συγκριτικά με τον
ανταγωνισμό για να κάνεις την διαφορά. Άρα, χρειάζεσαι κάποιου είδους καινοτομία στη διαδικασία, απο την
ιχνηλάτηση της αγοράς μέχρι την αποπεράτωση του όλου task. Μάντεψε.

Τις ελλείψεις τις γράφω συνέχεια εδώ και 2 σελίδες, τις ξαναγράφω στο ποστ που παρέθεσες αλλά μάλλον δεν διάβασες
προσεκτικά :)
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
georgetz έγραψε:Τουτέστιν , αντιλαμβάνομαι οτι θα χρειαστείς επιθετικό marketing, καινοτόμα χρηματοδοτικά,βέλτιστη εξυπηρέτηση,
μεταξύ άλλων για να στηρίξεις, γρήγορα, ουσιαστικά και με μικρή σχετικά χρηματική ενίσχυση συγκριτικά με τον
ανταγωνισμό για να κάνεις την διαφορά. Άρα, χρειάζεσαι κάποιου είδους καινοτομία στη διαδικασία, απο την
ιχνηλάτηση της αγοράς μέχρι την αποπεράτωση του όλου task. Μάντεψε.

Τι? Από το R&D budget θα το πάρεις?

Για κάνεις όλες αυτές τις ενέργειες που λες, θα χρησιμοποιήσεις marketing budget, όχι R&D budget.
Άβαταρ μέλους
By georgetz
#289990 Ακόμα χειρότερα, εφόσον επιλέγεις να κινηθείς συμβατικά.

Συμπερασματικά, υπάρχουν ελλείψεις στην Alfa κι αυτές είναι που σχολιάσαμε τις τελευταίες σελίδες.

:s_howdy
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#289996 Μην ξεχνάμε οτι υστερεί και καταφορα σε εσωτερικό!