Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By kostis20
dimviii έγραψε:
kostis20 έγραψε:Εγω άκουσα το dimviii που είπε να πάρω ιαπωνικό.

ο dimviii δεν σου ειπε να παρεις ιαπωνικο,ο dimviii μιλαει για την ιαπωνικη αξιοπιστια,που οπως υποστηριζεις δεν εχει διαφορα με την Ευρωπαικη(τριζει το ταμπλω του Λαντ Κρουιζερ και ετσι)
Το οτι πιθανον το συγκεκριμενο Λεξους ειναι κακο αυτοκινητο δεν μου λεει κατι.Ουδεποτε υποστηριξα οτι οι Ιαπωνες δεν εχουν βγαλει μετρια/κακα αυτοκινητα,κατι που συμβαινει με ολους τους κατασκευαστες.

Καταρχήν πλάκα έκανα δε χρειάζεται να τα παίρνετε όλα της μετρητοίς. :lol:
Επίσης δεν εξίσωσα πουθενά την ιαπωνική αξιοπιστία με την Ευρωπαϊκή . :dizzy: :dizzy: Πού το έγραψα αυτό??
Απλά σε εκείνο το θέμα που λέγατε πόσο καλά & ποιοτικά είναι τα σκληρά πλαστικά στα γιαπωνέζικα ,έγραψα προσωπική μου εμπειρία από αυτοκίνητο που έχω στη κατοχή μου.Όπως και άλλοι.Το ίδιο έχω κάνει και με τη BMW & με το ΜΙΝΙ & το ΑUDI σε ΑΠΕΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ. Απαγορεύεται δηλαδή να γράψω για το Land Cruiser? :hmmm:
Τουλάχιστον άδικο να γράφεις τετοια πραγματα για μένα , που εχω θάψει τόσο τους γερμανούς στο θέμα της αξιοπιστίας ,ξαναλέω και με δικά μου αυτοκίνητα ή της οικογένειας μου.
Α και περιμέντε γιατί μετα οδήγησα C 180 ,W 204... :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By Chris
#289981 Οδηγησα. Ενα μινι καμπριο ντιζελ για 700χμ.

Πρωτη μου φορα με μινι. Δεν το πιεσα καθολου γιατι ο συμπλεκτης βρωμουσε (με 8000χμ, τι βαρβαροι το ειχαν πριν απο μενα...), και δεν ηθελα να με αφησει μεσα στα βουνα.

Εστριψα μονο με τη φορα λοιπον, και οσο με αφησε το speed limiter στο διπλανο καθισμα. Δε γερνει πουθενα, παταει πολυ ωραια, θα ηθελα πολυ να δοκιμασω ενα γρηγορο κλειστο βενζινης μονος μου σε ενα βουνο.

Ντιζελ ηταν επειδη αυτο μου εδωσε η σιξτ, δε με χαλασε βεβαια γιατι εβαλα 30 ευρω πετρελαιο συνολικα. Το μονο καλο του εσωτερικου ειναι πως ο δεικτης της βενζινης ειναι 8 λαμπακια που σβηνουν ενα ενα, και ξεχασα να βαλω ξανα βενζινη πριν το παραδωσω, αλλα στα τελευταια 170χμ μετα το γεμισμα δεν εσβησε το πρωτο λαμπακι, οποτε γλιτωσα γυρω στα 10 ευρω (+αυτα που χρεωνουν για την ταλαιπωρια τους να πανε να βαλουν μονοι τους βενζινη). Εκαψα 5.4/100, Μοναχο-Ινσμπρουκ-Μοναχο, και βολτες γυρω απο το Ινσμπρουκ, ανεβηκα χιονοδρομικο κλπ.

Δεν ξερω εκδοση κινητηρα, το τιμονι εγραφε s works, και απο εξοπλισμο ειχε τα παντα, μεχρι και θερμαινομενα καθισματα. Γκρι με ριγες μαυρες. Ειναι τελειως καγκουρικο, μεσα δε μου αρεσε καθολου, ειχε κι ενα led γυρω απο την κεντρικη οθονη, αναβε πρασινο, μπλε, πορτοκαλι, οτι ναναι. Το κοντερ υπερπαραγωγη, ακομα και οι αισθητηρες παρκαρισματος ακουγονται σαν drum n bass. Ειχε μεχρι και φωτακι στα χερουλια που εμφανιζαν το σημα "ΜΙΝΙ" στην ασφαλτο οταν ανοιγεις την πορτα. Σαν τον προβολεα στην ταρατσα του Gotham City PD :dizzy:

Η οροφη δεν κρυβεται τελειως, οποτε χανεις τον μεσαιο καθρεφτη οταν ανοιγει, και οταν ειναι κλειστο δεν βλεπεις τιποτα στο πλαι πισω απο τον συνοδηγο. Ηχομονωση μηδεν, τραβουσα συνεχεια τους διακοπτες των παραθυρων, νομιζοντας πως εχει μεινει καποιο ανοιχτο. Το πορτπαγκαζ παιρνει ακριβως μια χειραποσκευη κι ενα σακιδιο, ευτυχως που το νοικιασα για 3ημερη εκδρομη και οχι παραπανω.

Αυτα μου εμειναν, αν θελετε κατι αλλο ρωτηστε.

Α, και γαμω τη σιξτ. Εφαγα 3 ωρες στο γκισε τους. Μπαινεις στο site, κανεις κρατηση δινοντας debit, credit, την καρτα του βασιλοπουλου, οτι ναναι, δε σου την μπλοκαρει πουθενα, δεν ενημερωνει οτι υπαρχει θεμα, τιποτα. Μετα πετας σε μια αλλη χωρα, ενα τυχαιο αεροδρομιο να παραλαβεις το αμαξι και σου λεει αααααααα, μονo credit δεχομαστε. Μα, λεει mastercard πανω αυτη εδω. Ναι, maestro ομως :vava: Κατσε κυρα μου, εχω και μια credit, στο ονομα της κοπελας μου. Δε γινεται, πρεπει να ειναι στο ονομα του οδηγου. Πισω στην ουρα, νεα κρατηση απο το κινητο, με την καρτα της κοπελας μου και οδηγο εμενα, φτανω στην ιδια υπαλληλο, δεχεται μια χαρα την κρατηση, κανενα προβλημα με την καρτα που ειναι σε αλλο ονομα, αλλα δεν ειναι ουτε αυτη credit. ΑΦΟΥ ΓΡΑΦΕΙ VISA ΠΑΝΩ ΓΑΜΩ. Ναι, αλλα ειναι electron. Εκει εχω ανεβασει 2.5 bar. ΜΒΑ στη μικροοικονομια χρειαζομαι το κερατο μου για να κλεισω ενα αμαξι???? Που διαολο να ξερω τι ειναι και τι δεν ειναι? Αφου παιζουν 10 δαφορετικα ειδη καρτων πλεον.. Ρε κοπελα μου, να πληρωσω μετρητα, να παω να τραβηξω ενα χιλιαρικο να σου πληρωσω ολη την εγγυηση? Οοοοοοχι ,δε δεχομαστε μετρητα, μονο credit. Οτιδηποτε αγοραζεις online εχει 15 τροπους πληρωμης, credit, debit, paypal, αντικαταβολη, bitcoin ξερω γω, ολες οι κυβερνησεις και οι τραπεζες, ακομα κι η ελληνικη προσπαθουν να μας βαλουν ολους να δουλευουμε μονο με debit, και οι rentacar σκαλωμενες εκει, στην credit. Ασταδιαλα, πρεπει να βγαλω δηλαδη μια μονο για αυτους? Στην Ολλανδια ειχα κλεισει μια χαρα με την debit, τραβηξε 1200 ευρω, πηρα το αμαξι, το γυρισα, μου εβαλε πισω 1140 ξερω γω. Και σκεφτομαι ποσος κοσμος μπορει κατα καιρους να ειχε κανονισει roadtrip και τελικα εκατσε μια βδομαδα Μοναχο επειδη δεν πηρε αμαξι με αυτους τους |λογοκρισία|??? Εντωμεταξυ η europcar που προτεινει κι ο φιλος φανκυ, η μονη που δεχεται μετρητα/debit, ειχε μια ουρα που ξεκινουσε απο το terminal 1 και κατεληγε στο terminal 2...

Αυτα. Σορι για το ραντ, επρεπε να ξεθυμανω.
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#289988 Ανύπαρκτη ηχομόνωση; Τώρα εκτίμησα λίγο παραπάνω το MX5. :s_roses
Όσο για τη sixt ναι τελείως βλακώδες να δέχεται μόνο πιστωτική. Κι εγώ είχα βγάλει μόνο για αυτό το λόγο. Εν τω μεταξύ ενώ είχαν κλειστεί όλα μέσω ίντερνετ στο γκισέ μου δίναν άλλο αυτοκίνητο.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
kostis20 έγραψε:
dimviii έγραψε:

ο dimviii δεν σου ειπε να παρεις ιαπωνικο,ο dimviii μιλαει για την ιαπωνικη αξιοπιστια,που οπως υποστηριζεις δεν εχει διαφορα με την Ευρωπαικη(τριζει το ταμπλω του Λαντ Κρουιζερ και ετσι)
Το οτι πιθανον το συγκεκριμενο Λεξους ειναι κακο αυτοκινητο δεν μου λεει κατι.Ουδεποτε υποστηριξα οτι οι Ιαπωνες δεν εχουν βγαλει μετρια/κακα αυτοκινητα,κατι που συμβαινει με ολους τους κατασκευαστες.

Επίσης δεν εξίσωσα πουθενά την ιαπωνική αξιοπιστία με την Ευρωπαϊκή . :dizzy: :dizzy: Πού το έγραψα αυτό??
Απλά σε εκείνο το θέμα που λέγατε πόσο καλά & ποιοτικά είναι τα σκληρά πλαστικά στα γιαπωνέζικα ,έγραψα προσωπική μου εμπειρία από αυτοκίνητο που έχω στη κατοχή μου.Όπως και άλλοι.Το ίδιο έχω κάνει και με τη BMW & με το ΜΙΝΙ & το ΑUDI σε ΑΠΕΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ. Απαγορεύεται δηλαδή να γράψω για το Land Cruiser? :hmmm:
Τουλάχιστον άδικο να γράφεις τετοια πραγματα για μένα , που εχω θάψει τόσο τους γερμανούς στο θέμα της αξιοπιστίας ,ξαναλέω και με δικά μου αυτοκίνητα ή της οικογένειας μου.

Kostis οταν σε μια συζητηση μιλαμε για την απαραδεκτη ποιοτητα ''πριμιουμ'' κατασκευαστων ,και λες οτι σιγα και το ταμπλο του Κρουζερ τριζει,δειχνει να το βαζεις στην ιδια μοιρα.Τουλαχιστον ετσι δειχνει σε μενα.
Δεν ειναι ομως ετσι,και το ξερεις.
Σαφως και πρεπει να κανεις κριτικη στο Κρουζερ και σε οποιοδηποτε Ιαπωνικο,απλα να μην τα ισοπεδωνουμε ολα.
Αλλο το τριξιμο στο ταμπλο,αλλο ο κομμενος θολος,το πεσμενο παραθυρο,η μεταδοση που αλλαζει πιο συχνα απο μπουζι κλπ.
Άβαταρ μέλους
By mirage
panos2171 έγραψε:Ανύπαρκτη ηχομόνωση; Τώρα εκτίμησα λίγο παραπάνω το MX5. :s_roses
Όσο για τη sixt ναι τελείως βλακώδες να δέχεται μόνο πιστωτική. Κι εγώ είχα βγάλει μόνο για αυτό το λόγο. Εν τω μεταξύ ενώ είχαν κλειστεί όλα μέσω ίντερνετ στο γκισέ μου δίναν άλλο αυτοκίνητο.

Ολες οι εταιρείες δέχονται μονο πιστωτικές. Για την ακρίβεια visa/MasterCard και american express που γράφουν debit/credit. Electron και maestro κόβονται. Τα γράφουν τα site αυτά βεβαια...

< Note 2 >
Άβαταρ μέλους
By JBT
#290004 Κρις Όταν λες ότι αχρηστευεται ο μεσαίος καθρέπτης, εννοείς παντελώς ή απλά κόβει αρκετά από τη θέαση;
Άβαταρ μέλους
By Chris
#290008 Σε αποσταεις αυτοκινητοδρομου βλεπεις απο το παρπριζ του πισω και πανω, δλδ την ασφαλτο μπροστα του μονο αν ειναι 500μ μακρια. Δεν ρυθμισα το καθισμα πολυ χαμηλα, στη μεση ισως.

Κοιτα ποσο ψηλα φτανει η οροφη μαζεμενη. Ψαχνεις για καμπριο?

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By JBT
#290011 Απίστευτη |λογοκρισία|...

Χωρίς μεσαίο δεν γίνεται να οδηγήσω ούτε μέτρο.

Ουστ :vava:
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#290030 Θέμα συνήθειας είναι, σε ένα επαγγελματικό ντάξει κάνεις την υποχώριση αλλά σε ένα ΙΧ είναι τραγικό να μην έχεις κεντρικό καθρέπτη λόγω κουκούλας. :slap:
Από τριγμούς πως πήγαινε;
Άβαταρ μέλους
By Chris
#290036 Δεν εντοπισα κατι, καταρχην δεν πολυκοιτουσα καθρεφτη για τους παραπανω λογους, οποτε δεν προσεξα αν ετρεμε, και δευτερον, ανοιχτος και με μουσικη, δεν μπορουσα να ακουσω και κατι.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
dimviii έγραψε:
kostis20 έγραψε:
dimviii έγραψε:

Kostis οταν σε μια συζητηση μιλαμε για την απαραδεκτη ποιοτητα ''πριμιουμ'' κατασκευαστων ,και λες οτι σιγα και το ταμπλο του Κρουζερ τριζει,δειχνει να το βαζεις στην ιδια μοιρα.Τουλαχιστον ετσι δειχνει σε μενα.
Δεν ειναι ομως ετσι,και το ξερεις.

Βασικά δε θυμαμαι να έχω ξαναναναφέρει προβλημα στο LC ποτέ.Απλά εκει μιλαγαμε για πλαστικά σκληρά /μαλακά κτλ. οπότε μου ηρθε και μένα στο μυαλο το Land cruiser.Δε καταλαβαίνω που είναι το προβλημα σου για μια φορά που ανέφερα κάτι.:hmmm: Άσε που δε τα έβαλα εγώ στη κουβέντα τα γιαπωνέζικα...
Έγραψαν και άλλα παιδιά εκεί και ένας με avensis όχι μονο εγώ.
dimviii έγραψε:Σαφως και πρεπει να κανεις κριτικη στο Κρουζερ και σε οποιοδηποτε Ιαπωνικο,απλα να μην τα ισοπεδωνουμε ολα.
Αλλο το τριξιμο στο ταμπλο,αλλο ο κομμενος θολος,το πεσμενο παραθυρο,η μεταδοση που αλλαζει πιο συχνα απο μπουζι κλπ.

Χμ που τα ισωπέδωσα εγω? :dizzy: :hmmm:
Αντίθετα σε βλέπω να παραθέτεις ,τροποιημένη, δημοσιευση που έκανα ένα μήνα πριν για το ταμπλό του Land Cruiser , στο topic της Porsche που μιλάμε για το κομμένο θόλο. :dizzy: :dizzy: Και μάλιστα με τρόπο εντελώς άκυρο,υποβαθμίζοντας και απαξιώνοντας τα γραφόμενα μου ενώ δημιουργείς λάθος εντυπώσεις...
.Και μου λες μετά οτι τα ισοπεδώνω όλα εγω...
Δε βλάπτει να κάνεις και εσυ καμια αυτοκριτική που και που...
Άβαταρ μέλους
By dimviii
kostis20 έγραψε:Βασικά δε θυμαμαι να έχω ξαναναναφέρει προβλημα στο LC ποτέ.Απλά εκει μιλαγαμε για πλαστικά σκληρά /μαλακά κτλ. οπότε μου ηρθε και μένα στο μυαλο το Land cruiser.Δε καταλαβαίνω που είναι το προβλημα σου για μια φορά που ανέφερα κάτι.:hmmm: Άσε που δε τα έβαλα εγώ στη κουβέντα τα γιαπωνέζικα...
Έγραψαν και άλλα παιδιά εκεί και ένας με avensis όχι μονο εγώ.

Χμ που τα ισωπέδωσα εγω? :dizzy: :hmmm:
Αντίθετα σε βλέπω να παραθέτεις ,τροποιημένη, δημοσιευση που έκανα ένα μήνα πριν για το ταμπλό του Land Cruiser , στο topic της Porsche που μιλάμε για το κομμένο θόλο. :dizzy: :dizzy: Και μάλιστα με τρόπο εντελώς άκυρο,υποβαθμίζοντας και απαξιώνοντας τα γραφόμενα μου ενώ δημιουργείς λάθος εντυπώσεις...
.Και μου λες μετά οτι τα ισοπεδώνω όλα εγω...
Δε βλάπτει να κάνεις και εσυ καμια αυτοκριτική που και που...

kostis20 έγραψε:Επειδή αναφέρθηκαν και τα γιαπωνέζικα απλά να πω ότι στο land cruiser στις λακούβες κουνιεται όλο το ταμπλώ και χτυπάει γιατί σπάνε οι βάσεις του ταμπλώ ανεξαρτήτως χρήσης.
Επίσης και στα Subaru οι ηλιοροφες βγάζουν αρκετά προβλήματα.

καθολου ακυρος ,δεν υποβαθμιζω ουτε απαξιωνω τα γραφομενα σου,ουτε λαθος εντυπωσεις δημιουργω,ουτε τροποποιησα την δημοσιευση σου.
Εσυ δημιουργεις λαθος εντυπωσεις οταν ''και το λαντ κρουζερ ειναι μια απο τα ιδια,ειδικα οταν μιλαμε για vw.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#290165 Μόλις έλαβα μηνυματακι από τον ενδιαφερόμενο με το τεφαρικι των 50k... Εικόνα

< >
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#290202 Έτος 1997. Η Alfa Romeo ταράζει τα "λιμνάζοντα" νερά της κατηγορίας D και παρουσιάζει μια berlina με κομψό design και όπως αποδεικνύεται σήμερα, αγέραστο. Το όνομα αυτής 156 ή Tipo932 για τους γνώστες.
Τι περιελάμβανε η συνταγή 156; Περιληπτικά είχε ζωηρούς ατμοσφαιρικούς κινητήρες, ανάρτηση με διπλά ψαλίδια εμπρός και πίσω ανεξάρτητη ανάρτηση τύπου Camuffo που προσέδιδε παθητική τετραδιεύθυνση, υδραυλικό τιμόνι 2.2 στροφών, δισκόφρενα σε όλους τους τροχούς, οδηγοκεντρικό εσωτερικό και κυρίως πολύ σχέδιο. Σχέδιο παντού. Ακόμη και οι καθρέπτες αυτού του αυτοκινήτου, είχαν θεωρία.
Βασισμένη πάνω στην πλατφόρμα Tipo B αλλά ριζικά αλλαγμένη.

Το Σεπτέμβρη 2001 η Alfa Romeo πετάει μέσα στη Γερμανία πυρηνική βόμβα με τρία γράμματα. Στην έκθεση της Φρανκφούρτης σκάει μύτη ένα αρκτικόλεξο αποτελούμενο από 3 γράμματα που ως τότε ήταν ΜΥΘΟΣ. Δεν ήταν μύθος επειδή απουσίαζε για χρόνια, αλλά γιατί στο παρελθόν όταν ένα αμάξι της έφερε αυτό το αρκτικόλεξο, σήμαινε αγώνες, σήμαινε νίκες.
GTA κολλημένo στα πίσω δεξιά οπίσθια μιας 156!
Χαμηλωμένη, πρησμένη, δίχως να αλλοιώνει τις γραμμές του βασικού σχεδίου. Ένα αμάξι πιο σέξυ από ότι ήδη ήταν και τόσο προκλητικό που το έβλεπες και ήθελες να το βάλεις στο χέρι. Κρατήστε το αυτό.

Οι αθεόφοβοι Ιταλοί έβαλαν κάτω από το καπό της, έναν κινητήρα σχεδιασμένο από τον αρχιμηχανικό που είχε σχεδιάσει τόσο τις θρυλικές GTA της δεκαετίας του 1960-70. Το γνωστό 3.2 V6 Arese (αφού εκεί κατασκευαζόταν) που τιμητικά ονομάστηκε V6 Giuseppe Busso.
Χώρεσαν λοιπόν αυτό το ψωμομένο σε μέταλλο κτήνος που στην καλύτερή του μορφή μαζικής παραγωγής απέδωσε 250 ιταλικούς ίππους. Ενισχύσεις στο πλαίσιο αφού στο πάτωμα του σασί τοποθετήθηκαν διαγώνιες τραβέρσες για ενδυνάμωση του πλαισίου, 4πίστονα φρένα 305mm (αρχικά και 330mm μετέπειτα) και ίσως η γρηγορότερη κρεμαγιέρα που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής. Η 1.75 στροφές από άκρη σε άκρη που έγινε η καραμέλα των απανταχού alfisti, το ιερό τοτέμ, το μέτρο σύγκρισης για τα πάντα. Ίσως όχι άδικα όμως...

Μετά την μακρόσυρτη εισαγωγή, θα προχωρήσω στο επόμενο στάδιο της δημοσίευσης μου.

Που υπάρχει σήμερα μια 156GTA; Μα φυσικά την έχει ένας φίλος μου. Ο Νίκος. Παιδί μάλαμα. Οικογενειάρχης άνθρωπος. Ένας από τους πρώτους ανθρώπους που γνώρισα και εν τέλει κάνω ακόμη παρέα, από την αλφιστοπαρέα που δημιουργήθηκε πριν 12 χρόνια και είμαι μέλος της τα 10 από αυτά.
Επαφή με Alfa Romeo με κινητήρες Busso είχα και παλαιότερα. Όμως ο λόγος που κάνω σήμερα αυτό το ποστ ήταν γιατί το ευχαριστήθηκα τόσο, όσο ποτέ άλλοτε.

Φυσικά μετά από άπειρες συζητήσεις και ενίοτε διαμάχες (σιγά το δύσκολο ε;) με το γνωστό συμφορουμίτη και φίλο . Κίκιζα, ήθελα στη βόλτα να είναι και αυτός.Γιατί ήθελα να του δείξω κάτι που εγώ δεν μπορούσα να το πω με λόγια ώστε να γίνει πιστευτό.
Το ραντεβού ψηνόταν για χρόνια, πραγματοποιήθηκε σήμερα όμως. Κάτι σαν τα μελλοντικά μοντέλα της μαμάς AR ένα πράγμα. Τα περιμένεις χρόνια, αλλά τουλάχιστον έρχονται.

Μιλάω χθες με το Νίκο τον 156GTA και του λέω ότι ο ΓΚ περιμένει. Μου λέει συνάντηση για σήμερα. Και φυσικά ήμουν μέσα. Όπως και ο ΓΚ.
Οπότε μετά από κάτι πρωινές δουλειές, βουτάω την Alfa 147 και από Πειραιά ανηφορίζω προς Χαλάνδρι να πάρω ΓΚ. Και έπειτα να πάω Αγία Παρασκευή, σπίτι του φίλου Νίκου, να αφήσω το αμάξι και να μπούμε στην GTA του.

Η συνάντηση δεν ήταν απλά για βόλτα, δεν ήταν απλά για καφέ, αλλά ήμασταν με τα μαγιό, με δίχαλο και εσπαντρίγιες (εγώ ήμουν αυτός).

Τέλος πάντων, δεν προλαβαίνω να παρκάρω το αμάξι στην Αγία και γυρνάει ο ΓΚ και μου λέει "Έβαλε μπροστά, το άκουσες;" Χαχαχα :lol:

Πράγματι μετά από λίγο σκάει ο Νικόλας με την GTA, χαιρετιόμαστε και βουτάμε μέσα. Βάζω τον ΓΚ συνοδηγό του και εγώ μπαίνω πίσω και βάζω τη ζώνη μου.
Ο προορισμός ήταν το Πόρτο Ράφτη.
40άρι θερμοκρασία έξω, ο Νίκος φουλάρει το αρκούδι και σε λίγο κλείνουμε παράθυρα. Ήδη έχει διανύσει μερικά στενά και βγαίνει σε πιο κεντρικό δρόμο με κατεύθυνση για Παιανία και έπειτα Πόρτο Ράφτη. Αφού έχουν ανέβει οι θερμοκρασίες στα υγρά, αρχίζει και κάνει βυθίσματα πιο βαθιά ο Νίκος.
Ξαφνικά ακούω το ΓΚ να μολογάει "|λογοκρισία|, έχει βάαααθος αυτό". :svivhaha:

Οι πρώτες εκκρίσεις έχουν ήδη αρχίσει, ο Νίκος το παίρνει πρέφα αυτό και αρχίζει να μας περιπαίζει. Τα βυθίσματα στο γκάζι έγιναν και πιο βαθιά και πιο πολλά. Πατηματάκια, μπασιματάκια και έτσι πήγε η διαδρομή μέχρι τον προορισμό μας.

Μπανάκι σε καβάτζα και έπειτα μπριζολικό στο γνωστό Δημήτρη της περιοχής. Είχαμε πρόγραμμα.

Όχι φούστη αναγνώστη. Δεν με νοιάζει αν βαρέθηκες το σεντόνι. Σε έφτασα ως εδώ επίτηδες. Το ξέρω ότι το τόπικ λέγεται Οδήγησα και όχι Συνοδήγησα.
Στάσου μύγδαλα λοιπόν.

Ωραία όλα και καλά. Για φέρε τα κλειδιά ρε Νικόλα να μας γυρίσω εγώ τώρα. Την έβαλα στο χέρι που σας έλεγα. Πσσσιτ, μίστερ αναγνώστη, πάρε τώρα χαρτομάντηλα. Μπούσο στο τιμόνι μιας GTA.

Τα γνωστά. Κάθομαι, βολεύομαι, ρυθμίζομαι και ξεκινάω.
Για μένα όλα οικεία, εκτός από το αρκετά πιο βαρύ συμπλέκτη σαν πεντάλ.
Επιστροφή από Πόρτο Ράφτη στην Αγία αλλά μέσα από Αττική Οδό τώρα.
Ξεκινώ σε φάση χαλαρώνω DAB και τσόκο μαροκάνα και ως κλασσικός οδηγός Alfa Romeo που είμαι, σε κάθε αλλαγή σχεδόν πατάω διπλογκαζιά.
Έχετε ακούσει το κίνημα της κατσαρόλας; Ε έτσι μεταλλικός είναι και ο ήχος που βγαίνει από τα ξερόγκαζα μου.
Δηλαδή και να μην χρειάζεται, το κάνεις επίτηδες ρε φίλε.
Απόκριση γκαζιού. Αυτή η άγνωστη λέξη στα σημερινά αυτοκίνητα. Τι απόκριση έχει ο V6 Busso. Λοιπόν, οι μηχανικοί της AR πρέπει να έβαλαν κάποιον αόρατο μικροσκοπικό φρουρό εκεί κάτω στα πεντάλ και καταλαβαίνει πότε θες να πατήσεις γκάζι. Για παράδειγμα εσύ πατάς σήμερα γκάζι; Ο φρουρός αυτός έχει ήδη ενημερώσει και επιταχύνεις από ΧΘΕΣ. Δεν υπάρχει αυτό. Πολλά από αυτά που θα σας πω "δεν υπάρχουν" κι όμως υπάρχουν.

Τι ήχος θεέ μου...
Για να σας δώσω ένα παράδειγμα. Είσαι σε επαρχιακό δρόμο. Μπροστά σου έχεις ένα μίνι κομβόι 2-3 αυτοκινήτων. Βλέπεις μια ευθεία μπροστά σου. Κατεβάζεις 2 σχέσεις. Οι οδηγοί των αυτοκινήτων αμέσως κόβουν είτε πιο δεξιά, είτε γυρίζουν κεφάλι προς το παράθυρο, πριν καν τους προσπεράσεις. Αυτό είναι FACT.

Αυτό δεν είναι κινητήρας. Αυτό είναι ένα ανήμερο κτήνος που απλά με κάποιο μαγικό τρόπο, κάποιοι Ιταλοί συνάνθρωποι μας κατάφεραν και το έχωσαν κάτω από ένα καπό μιας 156.
Πατάς γκάζι και ακούς. Πωωω λες. Ηδονή. Κοιτάς το στροφόμετρο και είσαι στις 3 άντε 3.500rpm.
Κοιτάς απορημένος τον ιδιοκτήτη στο δεξί μπάκετ. Συνεχίζεις και το θηρίο δείχνει τα δόντια του. Ναι ε; Νομίζεις.
Είσαι ακόμη στο 5χίλιαρο μάΝγκα μου. Συνεχίζεις συνεχίζεις, πας 6, πας 6μιση. Μέσα και έξω γίνεται χαλασμός. Ήδη νιώθεις ότι κάπως έτσι θα ακουγόταν μια 6κύλινδρη Ferrari. Και εκεί που λες ότι κάπου εδώ τελειώνει το πάρτι και πρέπει να αλλάξεις σχέση, ο Busso το βιολί του. Ακόμη γεμίζει και έχεις περάσει τις 7000rpm και αυτός γεμίζει. Και δεν τελειώνει ποτέ, παρά μόνο όταν ακούς ένα πορωτικό αστραπιαίο ΠΑΠ ΠΑΠ ΠΑΠ. Εκεί στις 8.000rpm έχεις βγάλει τα πρώτα φλόκια και λερώνεις βρακί. Μην κοιτάς ρε π@π@ρ@ ανάμεσα στα πόδια σου αν όντως έχει γίνει αυτό, θα σκοτωθείς. Σε μένα το λέω.

Η διαδρομή είχε λοιπόν αυτά τα μικρά ανοιγματάκια. Ώσπου φτάσαμε στα διόδια της Α.Ο..
Περνάω χαλαρά από την αριστερή λωρίδα και ο Νίκος δίπλα μου βάζει το μηχάνημα στο παρμπρίζ για να πληρώσουμε. Ήδη έχω κατεβάσει σε 2η σχέση. Πάντα με διπλογκαζιές ε!
Ήρθε η ώρα. Μπήκα στον αεροδιάδρομο. :s_cool
Έχω σφίξει χέρια, κοιτάω μόνο δρόμο και επιταχύνω.
2η, 3η, 4η και όλες οι αλλαγές στον κόφτη σχεδόν. Κοιτάω κλεφτή ματιά και είμαι στα 200km/h μέσα μερικά δευτερόλεπτα. Έξω 36 βαθμούς θερμοκρασία και τα παράθυρα ανοιχτά. Υπό εμένα οδηγό, ήθελα off το clima μόνο και μόνο για να ακούω έξω.
Αλλάζω την 4η και κουμπώνω 5η. Όλες οι αλλαγές τέλειες, θύμισα μαέστρο που με τη μπακέτα του διευθύνει μια 6κύλινδρη ορχήστρα ιταλών μουσικών.
Αρχίζω και φωνάζω μέσα στην καμπίνα, 210, 220, 230, 240 όπου και σήκωσα το πόδι από το γκάζι, αλλά γιατί λίγο παρακάτω ξεκίνησε η ροή των αυτοκινήτων αλλά υπήρχε και ο φόβος καμερών.
Όλα αυτά σε μερικά δευτερόλεπτα.
Αγαπητέ αναγνώστη. Αν ακούς τα 240km/h και σου φαίνεται ένα συνηθισμένο νούμερο τη σήμερον ημέραν, απλά πλανάσαι. Ο καταιγιστικός τρόπος που ήρθαν αυτά, θα άφηνε να απορείς. Αλλά περισσότερο απόρησα εγώ με αυτό το ΒΑΑΑΘΟΣ που έλεγε και ο ΓΚ στις αρχές. Που τελειώνει;
Την απάντηση την έδωσε ο Νίκος. Χτυπάει 270 με το παλιό πρόγραμμα και τώρα όπως το βλέπει θα πάει για 280km/h. Θα το δοκιμάσω και αυτό οσονούπω. :iconcool:

Δεν ξέρω τι να πω για αυτή την εμπειρία. Θυμάμαι μάλιστα την πρόσφατη επαφή που είχα με το τουρμπάτο νέο Honda Type R.
Διάβαζα πριν γράψω το review μου για αυτό. Θυμάστε που έγραφα για βάθος κινητήρα. Αν ο κινητήρας του Type R έχει βάθος λοιπόν, εγώ σήμερα οδήγησα τον Ειρηνικό Ωκεανό.

Θα πείτε κάποιοι ότι η αγάπη μου για αυτή τη μάρκα με κάνει να υπερβάλλω αλλά δεν υπερβάλλω. Πρόκειται για έναν από τους καλύτερους κινητήρες όλων των εποχών και ίσως για τον καλύτερο ηχητικά 6κύλινδρο. Με μία ασύλληπτη απόκριση, με απίστευτο, ατελείωτο γέμισμα και ανέβασμα στροφών ανά λεπτό. Βγάζει απίστευτη δυναμική και σου δίνει το potential ότι όποιος σταθεί δίπλα σου, θα τον "σκάσεις" και θα τον πνίξει αυτή η ακούραστη μηχανή που λέγεται 3.2 V6 Busso.

Δείχνω μερικές φωτογραφίες του αυτοκινήτου και γράφω από κάτω κάποια σχετικά

Η πίσω είναι του Νίκου
Εικόνα

Εικόνα

-Κινητήρας με σφυρήλατα πιστόνια συμπίεσης. Από το εργοστασιακό 10.5:1 ανέβηκε στα 11.8:1 η σχέση συμπίεσης.
-Φίλτρο
-Πιο ελεύθερη εξάτμιση με χταπόδι και τελικό από τη SuperSprint
-Πρόγραμμα σωστό τώρα για να δουλεύουν όλα τα παραπάνω
Και η απόδοση είναι 310 ίπποι από τους 250 εργοστασιακούς

-Ανάρτηση KW3
-μπάρες θόλων εμπρός και πίσω
-ακόμη πιο παχιές αντιστρεπτικές από την Eibach
-Ελαστικά Bridgestone RE002 Adrenaline 225/45/17

-Q2 μπλοκέ διαφορικό τύπου Torsen
-Φρένα ΟΕΜ 4pot Brembo 330mm

Όπως θα διαπιστώσατε, δεν έκανα αναφορά σε στρίψιμο. Έχω μπει συνοδηγός στο Νίκο στις Σέρρες και στα Μέγαρα. Οπότε τι να μου πει ο δρόμος;
Παρολαυτά, όντας συνοδηγός και έπειτα συνοδηγός, το αμάξι με όλες τις αλλαγές στην ανάρτηση, εγώ το βρίσκω όχι κουραστικό, αλλά σίγουρα όχι καθημερινό. Εξάλλου ούτε ο Νίκος το έχει για τέτοιο. Μετά από τόσα χρόνια, το πλαίσιο με τις αναρτήσεις είναι ένα κομμάτι. Ναι, μπορεί να δείχνει τα χρόνια του έναντι στο πλαίσιο του Type R λόγου χάρη, αλλά και αυτό είναι αρκετά άκαμπτο και αυτό που λέμε ΈΝΑ.
Η λειτουργία αυτού του μπλοκέ είναι σαφώς πιο ομαλή από αυτήν του Type R που είχα οδηγήσει πριν λίγο και καιρό, αλλά το κυριότερο είναι στη διαφορά στο στήσιμο. Η Alfa Romeo συγχωρεί ρε γαμώτο. Ακόμη και τόσο σφιχτή και πιο απόλυτη.
Παρότι fwd και με λιγότερο έντονο μπλοκέ, τα χαζοσπινιαρίσματα έλαμψαν διά της απουσίας τους.
Και αυτό το αναφέρω σε όσους είναι κολλημένοι με το που βρίσκεται η μετάδοση. Κατάμουτρα τους λέω ότι είστε ΆΣΧΕΤΟΙ και ΆΠΕΙΡΟΙ. Το στήσιμο είναι το Α και το Ω, και όχι η μετάδοση.

ΥΓ: Δεν έχω κάποιο βίντεο να σας δείξω αυτή τη φορά. Όμως υπόσχομαι να βγει στην επόμενη. Αν όμως θέλετε να ακούσετε στο περίπου τι άκουγα σήμερα, τότε δείτε το παρακάτω

Άβαταρ μέλους
By markvag
#290206 Εικόνα

Και εις ανώτερα! :thumbsup: :inlove: :inlove:

Ζηλεύω... :inlove: :inlove: