Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By g8777
g8777 έγραψε:Nικο ενα απλο πραγμα: Δεν ΧΑΡΑΜΙΖΕΙΣ τπτ.Πιστευω οτι περαν της καλυψης των διατροφικων αναγκων (που και εκει το τελευταιο που μετραει ειναι η ¨"γκουρμεδοσυνη") οταν ερθει η ωρα να ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ ενα πιατο το να τεθουν περιορισμοι εξ αρχης καθιστα την διαδικασια αναγκαστικη και ως εκ τουτου διαδικαστικη.

ΠΡΟΣΟΧΗ (επειδη θα πεταχτει κανας koutsan :shifty: :lol: ) ΔΕΝ απορριπτω την δοκιμασια νεων πιατων ή παραλλαγων σε γνωστες συνταγες (ισα ισα οταν δοκιμασα γαλλικη κουζινα γουσταρα τρελα που γαβγιζε ακομα η μπριζολα) απλα η λογικη "Θα το φας ΕΤΣΙ" μου προκαλει αλλεργια ομοια με εκζεμα γενετησιας περιοχης μετα την επισκεψη στην Νταιζυ (established 1953). :)
Άβαταρ μέλους
By mjacob
j.marr έγραψε:Ας φάει/βάλει και σκατά αμα θέλει. Την κλασική συνταγή σχολίασα.

Την έχεις κάπου πρόχειρα και γράφει πατάτα;

Ειλικρινής ερώτηση. Σε ένα βιβλίου του τσελεμεντέ που βρήκα online δεν είχε τη συνταγή.
Άβαταρ μέλους
By mjacob
Νίκος Παππάς έγραψε:H βραστη πατατα που λες ισως ειναι η αιτια. Κανονικα τηγανιζεται πρωτα και μετα μπαινει στον πατο του ταψιου για να αποτελεσει την βαση του μουσακα.
Μηπως να κανονισω να φτιαξει η πεθερα μουσακα, να δοκιμασεις για να αλλαξεις γνωμη ? :s_yummy

Ξέρω γω, μπορεί τι να πω...
Πατάτα γενικώς μου αρέσει είτε τηγανητή, ήρθε φούρνο "αρπαγμένη".
Και έτσι όπως τη λες, πάλι δεν μαλακώνει μέσα στα υγρά του μουσακά; Ε, δεν μου αρέσει αυτή η "βραστή" υφή στην πατάτα.
Άβαταρ μέλους
By bill33
italakias έγραψε:
bill33 έγραψε:
Νίκος Παππάς έγραψε:
g8777 έγραψε:Having said that, όποιος δεν στυβει ένα ολόκληρο λεμόνι στις τηγανιτές πατάτες, :metalo: :metalo: ξέρω που μένει και το βράδυ θα περάσω από κει.

Σε πατατες τηγανιτες, κεφτεδες και ψαρια λεμονι βαζει οποιος δεν ξερει να φαει :protest:

Να ερθεις εχουμε γλαροσουπα.. :s_tongue

Στιςπατατες ξυδι,κεφτεδες λεμονι,στο ψαρι δεν με νοιαζει δεν το τρωω. Κρεας χωρις λεμονι?

ταπαταπαλκ!

Στις πατατες ξυδι;
Ελεος.
Ψαρι δεν τρως;
Ξερεις εσυ να φας! :thumbsdown:

Αμα σε καλεσω για φαγητο να μην ερθεις!

ταπαταπαλκ!
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#28988 O "σωστος" (δε θελω σχολια) μουσακας ΕΧΕΙ πατατα, που ειναι σταθερη βαση και αντισταθμιζει με το αμυλο τη λαδιλα απο τη μελιτζανα και τον κιμα και κανει παρεουλα στη μπεσαμελ.

Το θεμα ειναι οτι συνηθιζεται στις ταβερνες επειδη η πατατα ειναι φτηνη να το πλακωνουν, + ο ατυπος "διαγωνισμος υψους" του μουσακα που δελεαζει τον πελατη (ή το γαμπρό, το κανουν και σε σπιτια) οτι τρωει "πολυ πραμα", και φτανουμε σε φασεις με 3cm πατατας.

Μελιτζανα ψητη ειναι μια καλη εκδοχη, αρκει να την εχουν ξεπικρισει καλα. Κολοκυθακι νομιζω θα χαθει μεσα στις τοισς εντονες γευσεις.

Λεμονι στις τηγανητες πατατες: :protest: :rant:

http://youtu.be/pUSQ7_1ULFw?t=1h48m58s

:lol:
Άβαταρ μέλους
By trident1971
Scotch έγραψε:Αλάτι & ξύδι στις πατάτες και στο τηγανητό ψάρι είναι μαστ.
Fish & chips δεν έχετε φάει; :p

Tapatalk & XT1068

εσυ εχεις φαει lutefisk? :lol:
Άβαταρ μέλους
By trident1971
Scotch έγραψε:
trident1971 έγραψε:εσυ εχεις φαει lutefisk? :lol:

Δεν έτυχε. Καλό;

Tapatalk & XT1068

Δεν εχω φει ποτε, και διαβαζοντας ατακες οπως "A century ago, lutefisk really was a staple in the Norwegian diet. Also a century ago, a lot of Norwegians fled the country." δεν προκειται. :lol:
Προτιμω μπακαλιαρο σκορδαλια, και ας μην εχω κοινωνικη ζωη μετα :lol:
Άβαταρ μέλους
By egobrain
mjacob έγραψε:Και μόνο έτσι όπως το λες, δλδ κάτι που προστίθεται και δεν έχει και κάτι ιδιαίτερο, για 'μένα το κάνει μεχ. Πολύ φίλερ φάση δλδ.

τι να σε πω, 'γω δεν το βλεπω ως προσθηκη μιας και στο ντεφολτ της εμπειριας μου η πατατα ειναι παντα βασικο υλικο.

και μου φανηκε περιεργη η γνωμη γιατι θα περιμενα πχ καποιος να τσιναει στην μελιτζανα που 'χει μια ιδιαιτεροτητα γευστικα, αλλα η πατατα..
οποτε πασο εντελως μιας και γινεται αρκετα υποκειμενικο
Άβαταρ μέλους
By Scotch
trident1971 έγραψε:Προτιμω μπακαλιαρο σκορδαλια, και ας μην εχω κοινωνικη ζωη μετα :lol:

Μαζί σου!

Tapatalk & XT1068

Tapatalk & XT1068