Τα μοντέλα των κατασκευαστών που οι χρήστες επέλεξαν να έχουν χωριστή ύπαρξη!
Άβαταρ μέλους
By kostis20
mirage έγραψε:
famas έγραψε:Αν το κιβώτιο είναι αυτόματο, πόση προσπάθεια προσαρμογής να θέλεις; Στο ότι είναι λίγο πιο βαρύ μπροστά;

.

Δεν είναι μονο αυτό. Υπαρχουν διάφορες στον τροπο απόδοσης της ισχύος. Φυσικά σε καθημερινή οδήγηση μικρή σημασία έχουν ενω το αυτόματο σίγουρα κρύβει τα μειονεκτήματα του diesel. Επισης δεν είναι λίγο πιο βαρύ. Είναι αρκετά πιο βαρυ.
Καταλαβαίνω την φαση diesel πανάκεια που υπάρχει στην Ελλάδα αλλά δεν είναι το ίδιο πράγμα.

< Note 2 >

Στην Ελλάδα μόνο υπάρχει αυτη η φάση ρε Mirage? :hmmm:
Όπου έχω πάει στην Ευρώπη τα περισσότερα μεσαία μοντέλα που βλέπω είναι diesel.3αρα ,Α4 ,C klas η συντριπτική πλειοψηφία είναι diesel.To ίδιο και με την 159 .Tbi δεν πρέπει να εχω δει ποτέ εκτός Ελλάδος.Kαι στην Ιταλία οι diesel ήταν πάρα πολλές.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#289140 Ολά ειναι θέμα φορολογιας καυσίμου. Αν κάποια στιγμη το diesel φορολογήσει ως βρώμικο καύσιμο, που είναι, αυτό θα αλλάξει. Βλέπε Αγγλία
Εδώ αν δεν κανεις τα χλμ απόσβεσης δεν υπάρχει λογος να μπλεξεις με μπετρελαια

< Note 2 >
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#289141 Δε διαφωνω σε αυτό.Διαφωνω στο ότι είναι Ελληνικό φαινόμενο.Και σκεψου οτι στις περισσότερες άλλες χώρες το diesel έχει ίδια τιμή με τη βενζίνη.
Edit:Επίσης με τις τελευταίες αλλαγές στα τέλη ταξινομήσεις τα diesel σε μερικές περιπτώσεις είναι πιο φθηνά από τα βενζινοκίνητα.Οποτε δε χρειάζεται να κανεις αποσβεση.

< >
Άβαταρ μέλους
By georgetz
#289159 Πλακα έχει που δυναμική αναλυση απο τον Καβαλινο για τον diesel και τα γνωστά μειονεκτηματα (βαρος, ευρος ) βρισκει τοιχος απο Αλφιστι με ... ξερά , απόλυτα νουμερα ! :lol:
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
nass έγραψε:
cavallino έγραψε:Αυτά που διέκρινα εγώ όπως βγαίνουν κι από το κείμενο άλλωστε, είναι εν τάχει τα εξής:
- Επιδόσεις
- Άνεση
- Οδηγική απόλαυση
- Απόλυτα σύγχρονη με την εποχή της, ίσως να είναι ακόμα και μπροστά σε μερικούς τομείς
- Τιμή σε συνάρτηση του προσφερόμενου εξοπλισμού.

Πλην της τιμής, σε ποιό βαθμό αυτά είναι καλύτερα από του ανταγωνισμού ? Δεν προσφέρει πχ. η 3άρα επιδόσεις, άνεση και οδηγική απόλαυση σε ίδιο βαθμό ? (καλά εννοείται δεν περιμένω να μπορείς να το απαντήσεις αυτό από ένα σύντομο test drive, απλά λέω...)
Το τελευταίο για την εποχή της δεν το 'πιασα. "Μπροστά από την εποχή της" ήταν πχ. η Toyota με τα υβριδικά, η VW με το συνδυασμό άμεσου ψεκασμού + turbo... πως είναι η Giulia μπροστά από την εποχή της ? τι προσφέρει που θα προσφέρουν οι ανταγωνιστές στο μέλλον ? :hmmm:

cavallino έγραψε:Αυτό δηλαδή με την τιμή που λες, το έχει κάνει ήδη η Alfa Romeo. Και νομίζω η διαφορά είναι όντως στο 10℅ για παρόμοιου εξοπλισμού αυτοκίνητα, τουλάχιστον σε σχέση με τη BMW που είναι ο πιο άμεσος από τους άμεσους ανταγωνιστές.

:s_thumbsup Επιτέλους, τους έκοψε, ακόμα θυμάμαι τις ομηρικές συζητήσεις με τα fanboyz που έβρισκαν λογικό η 159 να κοστίζει όσο μια Mercedes :tomato:

Τα πρώτα τεστ πάντως λένε ότι είναι σαφώς ανώτερη οδηγικά από τους ανταγωνιστές. Οι τιμές είναι στα ίδια επίπεδα με του ανταγωνισμού. Για παράδειγμα η βασική 180άρα είναι 2 χιλιάρικα φτηνότερη από την αντίστοιχη ΧΕ και στα ίδια με BMW/Merc.
Άβαταρ μέλους
By cavallino
#289179 Ακριβώς. Μάλιστα αν σκεφτείς ότι ή 180άρα έρχεται μόνο ως Super, είναι δηλαδή φορτωμένη με extra από τη βασική έκδοση, αν θες μία BMW με ίδιο εξοπλισμό πρέπει να υπολογίζεις ένα πεντοχιλιαρο επιπλέον.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
mousatos έγραψε:Καταλυτικός παράγοντας θα είναι η αμερικανικη αγορά. Αν τα πάει καλά εκεί θα αναγεννηθεί.
Αυτό. Και αυτός νομίζω είναι και ένα πολύ σημαντικό στοίχημα / στόχος της Alfa Romeo. Να παίξει το παιχνίδι του ευρωπαικοί/εισαγόμενου αυτοκινήτου (που αυτόματα σημαίνει πρίμιουμ).
Πρέπει όμως όπως είπατε να στηθεί δίκτυο σωστό υψηλού επιπέδου πάνω απ΄όλα με σεβασμό στον πελάτη. Αν είναι αναξιόπιστο και σε κλέβουν και στα συνεργεία θα πάει άπατη και δεν θα ξανασηκωθεί ποτέ.

Εναντίον του πετρελαίου σε άλλες χώρες που βάζουν μόνοι τους καύσιμο είναι και το ότι το πετρέλαιο βρωμάει οπότε βάλε γάντια,βγάλε γάντια, πέτα γάντια, μήπως λερώθηκα όσο νά 'ναι σε χαλάει.

EDIT: φτου, είμαστε εκτός θέματος. Κανονικά μετά την παρουσίαση του cavallino όλα τα επόμενα πρέπει να πάνε στο σχετικό θέμα...
EDIT 2 : Έγινε η μεταφορά.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
cavallino έγραψε:Ακριβώς. Μάλιστα αν σκεφτείς ότι ή 180άρα έρχεται μόνο ως Super, είναι δηλαδή φορτωμένη με extra από τη βασική έκδοση, αν θες μία BMW με ίδιο εξοπλισμό πρέπει να υπολογίζεις ένα πεντοχιλιαρο επιπλέον.

...απάντησα στο σχετικό θέμα.
Άβαταρ μέλους
By bill33
sknipper έγραψε:Εναντίον του πετρελαίου σε άλλες χώρες που βάζουν μόνοι τους καύσιμο είναι και το ότι το πετρέλαιο βρωμάει οπότε βάλε γάντια,βγάλε γάντια, πέτα γάντια, μήπως λερώθηκα όσο νά 'ναι σε χαλάει.

Αυτό πρώτη φορά το ακούω,λες και απο βενζίνη δεν μπορείς να λερωθεις ή μυρίζει λιγότερο.Γάντια; :omg:
Γάντια φοράγαμε στο πρατήριο μόνο όταν έρχονταν φορτηγά που ήταν μέσα στην μπίχλα οι τάπες απο τα ρεζερβουάρ τους.
Άβαταρ μέλους
By drdino
#289266 Μπα είναι συνηθισμένο, κι εγώ όποτε έχω βρεθεί με diseasel βάζω το πλαστικό διαφανές γαντάκι που έχουν στα βενζινάδικα. Αλλιώς η βρώμα μένει για ώρα.
Άβαταρ μέλους
By dstou
#289268 Η βρώμα του πετρελαίου παραμένει για πολή ώρα. Παίζει σαν μειονέκτημα σε βενζινάδικα σελφσέρβις, η αμερική είναι γεμάτη από δαύτα και του το καταλογίζουν.
Άβαταρ μέλους
By bill33
drdino έγραψε:Μπα είναι συνηθισμένο, κι εγώ όποτε έχω βρεθεί με diseasel βάζω το πλαστικό διαφανές γαντάκι που έχουν στα βενζινάδικα. Αλλιώς η βρώμα μένει για ώρα.

Πάσο! :)
Άβαταρ μέλους
By dstou
πως είναι η Giulia μπροστά από την εποχή της ? τι προσφέρει που θα προσφέρουν οι ανταγωνιστές στο μέλλον ?

Τίποτα, δείχνει να είναι απλώς μια καλή υλοποίηση τρεχουσών αλλά και χθεσινών τεχνολογιών. Και η απάντηση στο γιατί συμβαίνει αυτό είναι εδώ :

Top 10 automotive r&d spenders, 2015

VW $15.3 billion
Toyota $9.2 billion
Daimler $7.6 billion
GM $7.4 billion
Ford $6.9 billion
Honda $5.5 billion
BMW $5.5 billion
Nissan $4.6 billion
Denso $3.6 billion
FCA $3.4 billion

Η Μερσεντέ έχει διπλάσιο ερευνητικό μπάτζετ από όλο τον όμιλο Φίατ, με τους αμερικάνους να συμπεριλαμβάνονται στο λογαριασμό, από μόνοι τους είναι ΠΟΛΥ ΚΑΤΩ. Αντίστοιχα ψηλά είναι και η Πεμβέ.
Να γιατί τα Λάντσια και τα Άλφα ποτέ δεν ήταν μπροστά τα τελευταία 30 χρόνια, και είχαν λειψές και επαναλαμβανόμενες στα σημεία γκάμες. Γιατί ήθελε ένα καράβι λεφτά να ρίχνεις συνεχώς στη μηχανή για να βγεις μπροστά και να κρατηθείς εκεί. Και που να πάμε στα υβρίδια και στα ηλεκτρικά, εκεί η γύμνια βγάζει μάτια, στη 'γωνία' είναι αυτά για όποιον δεν το έχει καταλάβει ακόμη.
Μην διαβάσω παπαροδικαιολογίες επιπέδου Κ.Κ. για μηχανικούς από την Ιταλία που βάζουν κάτω 10 αντίστοιχους από Γερμανία ή Ιαπωνία ΔΙΟΤΙ γεννήθηκαν σε αυτή τη χώρα όπου υπάρχει ΠΑΡΑΔΟΣΗ, διάβαζαν Αριστοτέλη στο πρωτότυπο, και μελετούσαν από έφηβοι τα σκίτσα του ΝταΒίντσι, γιατί θα γελάσει και το παρδαλό (για άλλη μία φορά).

http://www.autonews.com/article/20160221/OEM06/302229977/vw-led-auto-r&d-spending-in-15