Τα μοντέλα των κατασκευαστών που οι χρήστες επέλεξαν να έχουν χωριστή ύπαρξη!
Άβαταρ μέλους
By GTS
Deleted User 1 έγραψε:Στην Ελλάδα? :hmmm:

Αν όχι Ελλαδα σε καποια άλλη χωρα. Δρομοι καλοι να βρεις για το ανοίξεις λιγο. Ο Κικιζας πως τα οδηγαει όλα?
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
rocsta έγραψε:Eκτός του GB, κανείς μας δεν έχει γράψει κριτική για τα χαρακτηριστικά ενός αυτοκινήτου που στην καλύτερη έχουμε μπει μέσα ενώ ήταν σταματημένο. Η κριτική είναι για τον πίθηκα και το αστείο review του.
Προσωπικά μιλώντας, ναι φυσικά θέλω να είναι καλύτερο απ' το M3 γιατί μου τη σπάει αυτό το υποστροφικό "απόλυτο μηχάνημα οδήγησης". :protest: Αυτό είναι κάτι όμως που δεν θα μπορεί να μου το αποδείξει κανείς μέχρι να το οδηγήσω, το οποίο δεν θα γίνει ποτέ, άρα θα μείνω με την απορία.

Αυτο το γραφει καποιο Review που διαβασες?

(το review του πιθηκα btw δεν το εχω δει, για καποιο λογο τα player που δεν ειναι μεσω Youtube, μου κολλανε λιγο και δεν μπορω να τα βλεπω ετσι...)

Εαν διαβασεις παντως 5-6 ξενα αξιολογα Reviews για το ενα και για το αλλο, μια καλη εικονα-αποψη θα μπορεσεις να εχεις...
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
Nikos! έγραψε:Αν ο Harris έλεγε καλά πράγματα, θα μας άρεσε η κριτική ή πάλι θα λέγαμε ότι λέει βλακειες ?

< >

(παροτι το συγκεκριμενο δεν εχω καταφερει ακομα να το δω για να σχολιασω...)

Ελα ντε...Δυο μετρα και δυο σταθμα...Τουλαχιστον υπαρχουν καποιες ενδειξεις? Πχ "λεει μαλακιες, γιατι αυτο και αυτο, και σχεδον ολα τ αλλα review λενε το αλλο"...
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
GTS έγραψε:
Deleted User 1 έγραψε:Στην Ελλάδα? :hmmm:

Αν όχι Ελλαδα σε καποια άλλη χωρα. Δρομοι καλοι να βρεις για το ανοίξεις λιγο. Ο Κικιζας πως τα οδηγαει όλα?

:lol: καλα κοψε κατι...Για τα Ελληνικα δεδομενα, για ερασιτεχνη καλουτσικα ειναι...Σε σχεση με το τι θα μπορουσαμε να οδηγουμε εαν ειμαστε πολιτες μιας πραγματικης Ευρωπαικης χωρας, αυτο μαλιστα.

Ειναι πολυ μιζερα τα πραγματα εδω σε αυτο το θεμα, σε σχεση με τις περισσοτερες Ευρωπαικες -και οχι μονο- χωρες..
Οταν ειδικα βλεπεις σχεδον σε μονιμη βαση...εξωτικα Reviews πχ σε Ινδια, πολωνια, Τσεχια, με Mclaren, Aston Martin και το λουρι της μανας, εδω στην μπανανια τα περιοδικα κανουν παρτυ αμα οδηγησουν κανενα hot-hatch...
Για το νεο R8 πχ που καταφερε και το εφερε η kosmocar και το διεθεσε σε δημοσιογραφους, οπως και για την i8 πχ, το τι κ@λογλυψιμο επεσε, δεν περιγραφεται... :thumbsdown:
Άβαταρ μέλους
By rocsta
Κίκιζας . έγραψε:
rocsta έγραψε:Προσωπικά μιλώντας, ναι φυσικά θέλω να είναι καλύτερο απ' το M3 γιατί μου τη σπάει αυτό το υποστροφικό "απόλυτο μηχάνημα οδήγησης". :protest:

Δεν διαμορφώνω άποψη από κανένα review, ώστε να την παρουσιάζω για τη δική μου. Αυτό περί υποστροφικού απόλυτου μηχανήματος, το γράφω μεταξύ σοβαρού και αστείου και βασίζεται σε όλα τα πενβε τα οποία έχω οδηγήσει. Προφανώς δεν έχω επαφή από M4, εκτός των λίγων λεπτών που κάθισα μέσα.

Κίκιζας . έγραψε:
Nikos! έγραψε:Αν ο Harris έλεγε καλά πράγματα, θα μας άρεσε η κριτική ή πάλι θα λέγαμε ότι λέει βλακειες ?

Ελα ντε...Δυο μετρα και δυο σταθμα...Τουλαχιστον υπαρχουν καποιες ενδειξεις? Πχ "λεει μαλακιες, γιατι αυτο και αυτο, και σχεδον ολα τ αλλα review λενε το αλλο"...

Aποδείξεις ότι το review του CH είναι κακό με σειρά εμφάνισης στο βίντεο:
1. Αφήνει να εννοηθεί η μπαρουφίτσα ότι ο καρμπονάξονας επιλέχθηκε κυρίως για μείωση βάρους. Pliz μην αρχίσεις πάλι με τον nass.
2. Λέει "let it not be another rubbish alfa", το οποίο κατά τη γνώμη μου έχει να συμβεί απ΄ τις 145-46. Τελείως άκυρο, αν και ναι μπορούμε να πούμε ότι δεν πούλησαν, αλλά δεν κρίνουμε αυτό. Συνολικά σαν αυτοκινητιστικά προιόντα, ήταν επάξια AR όλα απ' το 156 και έπειτα.
3. Αυτό που αναφέραμε παραπάνω με τον JΒΤ, που για να μας μεταφέρει την απουσία ροπής της Giulia στις μεσαίες, κάνει σαν βλαχαδερό μέσα σε αυτοκίνητο με 20 κιλά ανά ίππο.
4. Η καλή του κουβέντα για το φρενάρισμα ήταν του στυλ ¨ε αυτό έλειπε να μην φρενάρει καλά με carbon δίσκους¨.
5. Λέει: "this is SUPPOSED to be lighter than the M3, but it feels bigger and bulkier". Αυτό ακριβώς είναι που περιγράφει E90 σε σχέση με την 159... Αλλά δεν είδα κανέναν να το γράφει με αυτόν τον γλαφυρό τρόπο. Όλα τα δημοσιογραφά έγραφαν για το βάρος που σπάει την άσφαλτο, που κάνει τρομερά dive και λοιπές βλακείες.
6. Καταλήγει στο ότι είναι καλή προσπάθεια επειδή είχε η AR να βγάλει πισωκίνητο απ' την 75. Λες και όταν αποφασίστηκε η πισωκίνητη Giulia, πήγαν οι μηχανικοί που μέχρι τότε σχεδιάζαν 159 και mito και με βάση την 75 έβγαλαν αυτοκίνητο... Όλα αυτά μέσα στο FCA των mase και ferrari.

Με λίγα λόγια, ΝΤΟΙΓΚ!
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
rocsta έγραψε:
Κίκιζας . έγραψε:
rocsta έγραψε:Προσωπικά μιλώντας, ναι φυσικά θέλω να είναι καλύτερο απ' το M3 γιατί μου τη σπάει αυτό το υποστροφικό "απόλυτο μηχάνημα οδήγησης". :protest:

Δεν διαμορφώνω άποψη από κανένα review, ώστε να την παρουσιάζω για τη δική μου.

Καταρχας εχεις μεινει αρκετα πισω με τα υπονοουμενα σου, καθοτι εδω και πολυ καιρο, σε οτι με αφορα, λεω ξεκαθαρα, για οποια αυτοκινητα ΔΕΝ εχω οδηγησει, οτι τα λεγομενα μου προκυπτουν μετα απο ενημερωση απο διαφορα αρθρα σε ξενα κυριως αλλα και Ελληνικα -καποιες φορες- μεσα.

rocsta έγραψε:Αυτό περί υποστροφικού απόλυτου μηχανήματος, το γράφω μεταξύ σοβαρού και αστείου και βασίζεται σε όλα τα πενβε τα οποία έχω οδηγήσει. Προφανώς δεν έχω επαφή από M4, εκτός των λίγων λεπτών που κάθισα μέσα.

Το μεγαλυτερο ποσοστο ακομα και των σπορ κατασκευων, που βασιζονται σε καθημερινα επιβατικα (οπως η σειρα 3 στο παραδειγμα με την Μ3...) τετοιες ρυθμισεις εχουν.
Τωρα εαν αυτο δεν αρεσει σε καποιους ειναι αλλο θεμα...Σιγουρα ομως δεν το εχει ουτε η Μ3 ουτε τα υπολοιπα ανταγωνιστικα ετσι στον βαθμο που το τονιζεις, λες και προκειται για ακομψη και εντονη μεταβαση απο υποστροφη σε υπερστροφη οπως γινοταν με τις πρωτες γενιες της 911...
Οποτε και εδω, το σοβαρου και αστειου, ουτε ως αστειου δεν εχει νοημα, ειναι ΠΑΣΕ... :whistlink:

rocsta έγραψε:Aποδείξεις ότι το review του CH είναι κακό με σειρά εμφάνισης στο βίντεο:
1. Αφήνει να εννοηθεί η μπαρουφίτσα ότι ο καρμπονάξονας επιλέχθηκε κυρίως για μείωση βάρους. Pliz μην αρχίσεις πάλι με τον nass.

Απο που ακριβως το συμπερανες αυτο?

rocsta έγραψε:2. Λέει "let it not be another rubbish alfa", το οποίο κατά τη γνώμη μου έχει να συμβεί απ΄ τις 145-46. Τελείως άκυρο, αν και ναι μπορούμε να πούμε ότι δεν πούλησαν, αλλά δεν κρίνουμε αυτό. Συνολικά σαν αυτοκινητιστικά προιόντα, ήταν επάξια AR όλα απ' το 156 και έπειτα.

Το τονισα και με Bold, παροτι εγω δεν ειμαι τρελαμμενος με τις AR, αυτη η κουβεεντα που λεει, δεν σημαινει οτι ειναι κακο το Review, αλλα και ουτε οτι ειναι μετριο ή κατωτερο των προσδοκιων το αυτοκινητο.
Εκτος εαν ΕΣΥ πχ -ή οσοι αλλοι πυροβολημενοι Alfisti-, νομιζες οτι η Giulia QV θα ειναι 4πορτη Ferrari...
Τα εχουμε ξαναπει και ξαναδι εξαλλου. Οι Ιταλοι ΠΑΝΤΑ στις παρουσιασεις νεων μοντελων ειναι φαφλαταδες και εφφετζηδες. Οπερ και αυτοι που το εχουν δει το εργο καμποσες φορες, κρατουν μικρο καλαθι...
Στην προκειμενη παντως το αυτοκινητο, ειναι πολυ καλο, το λεει ξεκαθαρα...

rocsta έγραψε:3. Αυτό που αναφέραμε παραπάνω με τον JΒΤ, που για να μας μεταφέρει την απουσία ροπής της Giulia στις μεσαίες, κάνει σαν βλαχαδερό μέσα σε αυτοκίνητο με 20 κιλά ανά ίππο.

Ετσι νομιζεις εσυ, αλλα οταν καποιος δεν μεταφερει ακριβως τι νιωθει, τον λετε αμπαλο, οταν τα μεταφερει, δεν σας αρεσει, κανει σαν βλαχαδερο, και αλλες τετοιες πιπουλες...

Η ουσια ειναι η εξης. Αυτη η μαιμου, οσο και αν ΔΕΝ μας αρεσει, εχει προσβαση, εχει και αρκετα καλα χερια, και εχει οδηγησει καμποσες εκατονταδες γρηγορα και εξωτικα αυτοκινητα, που εμεις δεν προκειται ουτε στον υπνο μας να δουμε. Οποτε χαλαρωσε και απολαυσε, ή αν δεν αντεχεις την αναλυση, μην το βλεπεις...

και εδω στο λεει ξεκαθαρα...Δεν εχει τα πολυ υψηλα ποσοστα ροπης της Μ3 στις χαμηλες στροφες, συν το γεγονος οτι δεν ακουγεται και τοσο δυναμικα το μοτερ οσο θα ηθελε.
Εχει ομως καλυτερο στροφαρισμα ψηλα σε σχεση με την Μ3, θυμιζει περισσοτερο ατμοσφαιρα δηλαδη...

rocsta έγραψε:4. Η καλή του κουβέντα για το φρενάρισμα ήταν του στυλ ¨ε αυτό έλειπε να μην φρενάρει καλά με carbon δίσκους¨.

So what? Φρεναρει πολυ καλα? Φρεναρει...Επειδη δειχνει λιγο αρνητικα προκατειλημενος? Ε, δικαιολογημενο ειναι, περασαν πανω απο 20 χρονια, ωστε να δουμε γρηγορη πισωκινητη AR ευρειας παραγωγης.
Τι περιμενες δηλαδη, να κανει σαν κατι βλαμμενα 15χρονα alfisti που κοβουν φλεβες μονο για AR με τυφλη εμπιστοσυνη?

rocsta έγραψε:5. Λέει: "this is SUPPOSED to be lighter than the M3, but it feels bigger and bulkier". Αυτό ακριβώς είναι που περιγράφει E90 σε σχέση με την 159... Αλλά δεν είδα κανέναν να το γράφει με αυτόν τον γλαφυρό τρόπο. Όλα τα δημοσιογραφά έγραφαν για το βάρος που σπάει την άσφαλτο, που κάνει τρομερά dive και λοιπές βλακείες.

Θεμα στησιματος ειναι κυριως , καθοτι -αν δεν κανω λαθος- σε απολυτα νουμερα και με την ιδια μεθοδολογια ζυγισματος (DIN) η Giulia QV ειναι πολυ κοντα σε βαρος, σε σχεση με την M3 (1,524κιλα η QV εναντι 1520κιλα η M3 συμφωνα με τα επισημα δελτια τυπου)
Η 159 δεν ειχε ανταξια εκδοση για την αντιστοιχη Μ3 της εποχης (Ε90) οποτε το παραδειγμα σου εδω δεν ταιριαζει, καθοτι δεν γινεται εδω συγκριση των βασικων εκδοσεων Giulia vs 3-series, αλλα των κορυφαιων και στις δυο περιπτωσεις.
Ναι η QV ειναι ενα κλικ πιο ανετη απο την Μ3. Πιο μαλακη, συγκριτικα ισως και να θεωρηθει και πλαδαρη. Στην πιστα ομως, οχι στο δρομο.
Και παλι δεν την κανει κακη, ή μετρια. Απλως σε αυτο το θεμα ειναι ενα κλικ λιγοτερο σπορ απο την Μ3.

Στην προκειμενη βεβαια, η δικη μου πεποιθηση ειναι οτι η AR εχει επιλεξει απολυτως συνειδητα τετοιες ρυθμισεις στην αναρτηση, αφηνοντας πιθανοτατα περιθωριο για μια πιο σκληροπυρινικη εκδοση, ειτε ως GTA, ειτε με αλλη ονομασια, στα προτυπα ισως της M4 GTS...
Aυτο μενει να το δουμε...

rocsta έγραψε:6. Καταλήγει στο ότι είναι καλή προσπάθεια επειδή είχε η AR να βγάλει πισωκίνητο απ' την 75. Λες και όταν αποφασίστηκε η πισωκίνητη Giulia, πήγαν οι μηχανικοί που μέχρι τότε σχεδιάζαν 159 και mito και με βάση την 75 έβγαλαν αυτοκίνητο... Όλα αυτά μέσα στο FCA των mase και ferrari.

Με λίγα λόγια, ΝΤΟΙΓΚ!

Δεν επρεπε να το πει αυτο? Αφου αληθεια ειναι...Εχει πανω απο 20 χρονια να βγαλει γρηγορο πισωκινητο ευρειας παραγωγης...Λογικοτατο ειναι οταν απεχεις χρονια απο τα πραγματα, να ειναι συνηθως το αναμενομενο, να μην πας κατευθειαν στην κορυφη. Το να εισαι ομως πιο κοντα απο ποτε, αυτο και μονο ειναι παρα πολυ καλο και ευχαριστο, ειδικα για οσους αναζητουν σε ενα τετοιο πακετο ΚΑΙ την εντυπωσιακη και πολυ πιο ενδιαφερουσα εμφανιση, κατι που προφανεστατα η Giulia εχει να προσαψει απεναντι στην σχεδον αναμενομενη σχεδιαστικα Μ3...

Οπως ελεγα και πριν...Κρινετε καποιοι με δυο μετρα και δυο σταθμα... :whistlink:
Άβαταρ μέλους
By GTS
#274441 Παντως οι δισκοι καρμπον ειναι λιγο φειλ γιατι σχεδον κανενας αγοραστης δεν προκειται να τους βαλει σε παραγγελια.
Άβαταρ μέλους
By drdino
#274442 Κι αυτό τους καθιστά fail;
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#274444 Κάποτε είχα αναρωτηθεί αν κάποιοι ανάλογοι ιθύνοντες αφουγκράζονται τα forum.
Πλέον είμαι σίγουρος ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατο.
Άβαταρ μέλους
By rocsta
#274447 @ΓΚ
Δεν έχω κανένα υπονοούμενο για σένα. Κανεις λάθος.
Σε όλα τα υπόλοιπα δεν έχω κάτι να απαντήσω, πλην της αρχικής μου γνώμης.

sent >, γι' αυτό ίσως δεν έχω βάλει τόνους
Άβαταρ μέλους
By GTS
drdino έγραψε:Κι αυτό τους καθιστά fail;

Ρε συ τι νοημα εχει να εχουν ολα τα αμαξια στις παρουσιασεις καρμπον που σχεδον κανενας δεν θα τα παραγγειλει? στα περισσοτερα τεστς τα M3/M4 δεν εχουν καρμπον φρενα.
Άβαταρ μέλους
By rocsta
#274483 Επανέρχομαι λοιπόν, αν και είπα ότι δεν θα γράψω κάτι παραπάνω, επειδή ξύπνησα χαρούμενος με την πρόκριση του μεγάλου Φερναντάου και του συμπαθέστατου Ρουνάλδου.

Κίκιζας . έγραψε:
rocsta έγραψε:2. Λέει "let it not be another rubbish alfa", το οποίο κατά τη γνώμη μου έχει να συμβεί απ΄ τις 145-46. Τελείως άκυρο, αν και ναι μπορούμε να πούμε ότι δεν πούλησαν, αλλά δεν κρίνουμε αυτό. Συνολικά σαν αυτοκινητιστικά προιόντα, ήταν επάξια AR όλα απ' το 156 και έπειτα.

Το τονισα και με Bold, παροτι εγω δεν ειμαι τρελαμμενος με τις AR, αυτη η κουβεεντα που λεει, δεν σημαινει οτι ειναι κακο το Review, αλλα και ουτε οτι ειναι μετριο ή κατωτερο των προσδοκιων το αυτοκινητο.
Εκτος εαν ΕΣΥ πχ -ή οσοι αλλοι πυροβολημενοι Alfisti-, νομιζες οτι η Giulia QV θα ειναι 4πορτη Ferrari...
Τα εχουμε ξαναπει και ξαναδι εξαλλου. Οι Ιταλοι ΠΑΝΤΑ στις παρουσιασεις νεων μοντελων ειναι φαφλαταδες και εφφετζηδες. Οπερ και αυτοι που το εχουν δει το εργο καμποσες φορες, κρατουν μικρο καλαθι...
Στην προκειμενη παντως το αυτοκινητο, ειναι πολυ καλο, το λεει ξεκαθαρα...

Το "κατά τη γνώμη μου" τί το τονίζεις βρε .; Ποιανού ήθελες να είναι η γνώμη που έγραψα ότι το review του CH είναι κακό;
Φυσικά και είναι κακό ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ λοιπόν, όταν λέει "κοιτάξτε παιδιά, μέχρι τώρα η AR σας σέρβιρε |λογοκρισία|. Αυτό είναι το καλό το πράμα". Σαν να ακούω τον Μαρκιόνε. Έχω πει απ' την αρχή ότι δεν κρίνω το αν του άρεσε ή όχι η Giulia. Γούστο του να του αρέσει περισσότερο ό,τι τραβάει η ψυχή του.
Από αυτά που γράφεις για 4πορτη ferrari και για παρουσιάσεις ιταλών δεν βγάζω νόημα, ούτε καταλαβαίνω που κολλάει. Επίσης δεν κατάλαβα που κολλάει και από που προκύπτει ότι είμαι πυροβολημένος. Είμαι δηλαδή, αλλά πως προκύπτει απ' τα συγκεκριμένα γραφόμενά μου.

Κίκιζας . έγραψε:
rocsta έγραψε:3. Αυτό που αναφέραμε παραπάνω με τον JΒΤ, που για να μας μεταφέρει την απουσία ροπής της Giulia στις μεσαίες, κάνει σαν βλαχαδερό μέσα σε αυτοκίνητο με 20 κιλά ανά ίππο.

Ετσι νομιζεις εσυ, αλλα οταν καποιος δεν μεταφερει ακριβως τι νιωθει, τον λετε αμπαλο, οταν τα μεταφερει, δεν σας αρεσει, κανει σαν βλαχαδερο, και αλλες τετοιες πιπουλες...
Η ουσια ειναι η εξης. Αυτη η μαιμου, οσο και αν ΔΕΝ μας αρεσει, εχει προσβαση, εχει και αρκετα καλα χερια, και εχει οδηγησει καμποσες εκατονταδες γρηγορα και εξωτικα αυτοκινητα, που εμεις δεν προκειται ουτε στον υπνο μας να δουμε. Οποτε χαλαρωσε και απολαυσε, ή αν δεν αντεχεις την αναλυση, μην το βλεπεις...
και εδω στο λεει ξεκαθαρα...Δεν εχει τα πολυ υψηλα ποσοστα ροπης της Μ3 στις χαμηλες στροφες.

Δεν βρήκα κάποια δυναμομέτρηση για την G, οπότε βάζω charts των κατασκευαστών:

AR 2.9 V6:
Εικόνα

BMW 3.0 I6:
Εικόνα

ΩΠ :lol:
Εκτός πια αν είναι τόσο πιο μακριές οι σχέσεις μετάδοσεις της G .