Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#26999 Μου ήρθαν μαζεμένες δύο κλήσεις από Α.Ο.-Περιφερειακό (από την κάμερα-ταμείο πριν την έξοδο προς Κατεχάκη), επειδή πήγαινα με 110 (σε εκείνο το σημείο λόγω της εξόδου το όριο είναι 70 :dizzy: ). Μιλάμε για κλειστό ΤΕΝ-Τ δρόμο (έτσι είναι δηλωμένος), με 3+1 λωρίδες, σε ευθεία και με άπλετη ορατότητα. Όπως είπαμε όμως, κάμερα-ταμείο με αστείο όριο στην ευθεία με άνετη ορατότητα (αντί για καμιά κάμερα στις τραγικές στροφές που έχουν π.χ. πριν και μετά τα tunnels προς αεροδρόμιο/Ε.Ο.) :hmmm:

Εκτός αυτού όμως, η δεύτερη είχε και αφαίρεση διπλώματος. Έκανα ένσταση, αλλά προφανώς με έγραψαν στα @@@ τους. Και όχι ότι τους νοιάζει για το δίπλωμά μου, αλλά το γεγονός ότι από μένα έχασαν από πέρσι ήδη ένα 600αρι το χρόνο τουλάχιστον εμένα κάτι μου λέει...
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#27032 Από πότε είναι οι κλήσεις;

Ξαναθυμίζω ότι υπάρχουν άτομα που έγραφαν εδώ αλλά και στο προηγούμενο φόρουμ καθησυχάζοντας τον κόσμο ότι μέχρι 120-140 δεν γράφουν τα ραντάρ. Καλό θα ήταν να έχουμε στο μυαλό μας ότι "ασφαλείς" ταχύτητες πάνω από τα όρια δεν υπάρχουν. Κανένας από αυτούς που κάνουν τις προτροπές για οδήγηση μέχρι +χ/ψ χλμ/ώρα στα φόρα χωρίς κίνδυνο συνεπειών δεν πρόκειται να σας πληρώσει την κλήση, ή να σας δώσει πίσω το δίπλωμα σας.
Άβαταρ μέλους
By The Ace
Χρήστος Λάππας έγραψε:Από πότε είναι οι κλήσεις;

Ξαναθυμίζω ότι υπάρχουν άτομα που έγραφαν εδώ αλλά και στο προηγούμενο φόρουμ καθησυχάζοντας τον κόσμο ότι μέχρι 120-140 δεν γράφουν τα ραντάρ. Καλό θα ήταν να έχουμε στο μυαλό μας ότι "ασφαλείς" ταχύτητες πάνω από τα όρια δεν υπάρχουν. Κανένας από αυτούς που κάνουν τις προτροπές για οδήγηση μέχρι +χ/ψ χλμ/ώρα στα φόρα χωρίς κίνδυνο συνεπειών δεν πρόκειται να σας πληρώσει την κλήση, ή να σας δώσει πίσω το δίπλωμα σας.

Από πέρσι την άνοιξη (νομίζω Μάιο και οι δύο). Στο ίδιο σημείο (ίδια κάμερα), με την ίδια παράβαση (110 αντί για 70). Η οποία κάμερα είναι καθαρά "ταμείο", αφού (α) το όριο δεν έχει ΚΑΜΙΑ λογική, (β) το σημείο δεν έχει ΚΑΜΙΑ επικινδυνότητα (να μου πεις 70 στα tunnels που ανέφερα πιο πριν, να συμφωνήσω 101%, όχι όμως στην ευθεία, και ξαναθυμίζω, σε ΤΕΝ-Τ δρόμο), και (γ) η κάμερα αυτή δουλεύει 24x7, απλά και μόνο ως εισπρακτικό μέσο και τίποτα άλλο.

Αν πας με 140 με όριο τα 130, τι να σε γράψει η κάμερα ? Ήδη είσαι κάτω από το "ανεκτό όριο σφάλματος" που στέκεται 100% στο δικαστήριο. Όμως αν αντί για 70 πας με 90, είναι κατευθείαν πρόστιμο + δίμηνη αφαίρεση διπλώματος. Μιλάμε για αστεία πράγματα, γι'αυτό και στην Α.Ο. δεν με έχουν ξαναδεί από τότε (και ούτε πρόκειται, αργώ λιγάκι αλλά μου έρχεται τελικά πιο φθηνά) :rant:
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#27041 Αν σε κάνει να νιώθεις καλύτερα μπορείς να λες και να ξαναλές ότι δεν θα ξαναχρησιμοποιήσεις αυτό τον δρόμο. Η ουσία παραμένει ότι έμεινες για κάποιο καιρό χωρίς δίπλωμα. Το πρόστιμο πόσο ήταν;

Ακόμα δεν μου έχει έρθει κάτι από τις φλασιές που έφαγα πρόπερσι με 90+ με όριο 70 και 80+ με όριο 80. Δεν έχω μεγάλες ελπίδες ότι θα την γλιτώσω.
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#27042 Νομίζω ήταν 350€ (που γίνεται 175€ για το πρώτο 10ήμερο). Το αγγούρι το έφαγα, ουδεμία αντίρρηση, απλώς θέλω να με κάνω να αισθανθώ καλύτερα (και φυσικά να γλυτώσω τα 600€/έτος που μου "κόστιζε" η Α.Ο.)...με χάσανε από "πελάτη" :ninja:
Άβαταρ μέλους
By kacey
#27196 Η ουσια παραμενει οχι οτι εμεινε 2 μηνες χωρις διπλωμα αλλα οτι θα συνεχισει (μαζι με ολους τους υπολοιπους λογικους) να πιστευει οτι η συγκεκριμενη καμερα ειναι φοροεισπραξη, οτι το οριο ειναι αστειο και θα το γραφει στα υπολοιπα σημεια εκτος καμερας (ακομα και σε εκεινα που ΔΕΝ ειναι αναιτια τοσο το οριο...), και οταν οδηγει σε τετοιους δρομους αντι να εχει 100% την προσοχη του στο δρομο θα κοιταει δεξια+αριστερα να προσεχει για καμερες.
Άβαταρ μέλους
By avel
#27247 @ The Ace - δεν ξέρω αν μπορεις να επαναλαβεις ή να διορθωσεις την ενσταση, αλλά τι θα δήλωνα εγώ σε αυτή:

* Προηγουταν μετα την εξοδο του τελευταιου τουνελ πινακιδα "τελος ολων των περιορισμων" και ειχα αναπτυξει ταχυτητα 130km/h (οσο ειναι δηλαδη το οριο)
* Η φωτεινοτητα της πινακιδας ηταν πολυ χαμηλη και η ενδειξη "70" φαινοταν μονο ακριβως πριν περασω πρακτικα απο κατω της
* Απεφυγα να φρεναρω αποτομα για να μην προκαλεσω ατυχημα

Γιατι τα γραφω αυτα; Γιατι τα εγραφα καποια στιγμη και στο 4tforum για το ποσο ηλιθιο και φοροεισπρακτικο ειναι αυτο το σημειο, και μετα απο λιγο καιρο τα διορθωσαν: ξεσκεπασαν την καλυμμενη κανονικη πινακιδα που δειχνει οριο 80 και αυξησαν τη φωτεινοτητα των μεταβλητων οριων, θετοντας τα ταυτοχρονα και αυτα σε 80.
Άβαταρ μέλους
By The Ace
avel έγραψε:@ The Ace - δεν ξέρω αν μπορεις να επαναλαβεις ή να διορθωσεις την ενσταση, αλλά τι θα δήλωνα εγώ σε αυτή:

* Προηγουταν μετα την εξοδο του τελευταιου τουνελ πινακιδα "τελος ολων των περιορισμων" και ειχα αναπτυξει ταχυτητα 130km/h (οσο ειναι δηλαδη το οριο)
* Η φωτεινοτητα της πινακιδας ηταν πολυ χαμηλη και η ενδειξη "70" φαινοταν μονο ακριβως πριν περασω πρακτικα απο κατω της
* Απεφυγα να φρεναρω αποτομα για να μην προκαλεσω ατυχημα

Γιατι τα γραφω αυτα; Γιατι τα εγραφα καποια στιγμη και στο 4tforum για το ποσο ηλιθιο και φοροεισπρακτικο ειναι αυτο το σημειο, και μετα απο λιγο καιρο τα διορθωσαν: ξεσκεπασαν την καλυμμενη κανονικη πινακιδα που δειχνει οριο 80 και αυξησαν τη φωτεινοτητα των μεταβλητων οριων, θετοντας τα ταυτοχρονα και αυτα σε 80.

Μπα, πάει τώρα, το έδωσα το δίπλωμα.... :s_sad ...και νομίζω ότι έχεις δικαίωμα για μια ένσταση, αλλιώς μπορεί να τραβήξει κανά δυο χρόνια η ιστορία (αυτό είναι σωστό). Έτσι και αλλιώς θα ήμουνα πάνω από το όριο, γιατί στον περιφερειακό νομίζω ότι το μέγιστο είναι πλέον 90χαω, οπότε θα μου έλεγαν το ίδιο (>20% από το όριο). Δεν πειράζει, εγώ θα την βρω την άκρη για δύο μήνες (έτσι και αλλιώς στη δουλειά πάνω με το μετρό, με τα παιδιά είναι το ζόρι), αυτοί έχασαν ένα πελάτη με τις μ@λ@κίες τους, και όσους άλλους έχουν πάθει το ίδιο ή απλώς βγάζουν βρώμα για τις απατεωνιές τους (ξαναλέω, μιλάμε για κλειστό ΤΕΝ-Τ δρόμο, με διάζωμα, 3+1 λωρίδες κλπ κλπ) :rant:
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976

Επειδή ήμουν ένας από αυτούς να διευκρινίσω ότι έγραφα (και γράφω) για +30 του ορίου και όχι 120 ή 140. Αν το όριο είναι 70 μέχρι τα 100 είναι εξαιρετικά δύσκολο να έρθει κλήση καθώς δε συμφέρει οικονομικά να ασχοληθούν τόσα άτομα για 20 ή 50 ευρώ.

Χρήστος Λάππας έγραψε:Αν σε κάνει να νιώθεις καλύτερα μπορείς να λες και να ξαναλές ότι δεν θα ξαναχρησιμοποιήσεις αυτό τον δρόμο. Η ουσία παραμένει ότι έμεινες για κάποιο καιρό χωρίς δίπλωμα. Το πρόστιμο πόσο ήταν;

Ακόμα δεν μου έχει έρθει κάτι από τις φλασιές που έφαγα πρόπερσι με 90+ με όριο 70 και 80+ με όριο 80. Δεν έχω μεγάλες ελπίδες ότι θα την γλιτώσω.

99% να μην σου έρθουν. Είτε έπεσες σε δοκιμαστική λειτουργία (που δεν), είτε έπεσες σε εκφοβιστική λειτουργία, ώστε όλοι να μειώσουν ταχύτητες, πριν αρχίσουν να κόβονται οι κλήσεις. Πάντως, 80+ με όριο 80, ούτε καν να το σκέφτεσαι για κλήση. Το 90+ με όριο 70, αν ήταν όντως 90+ και όχι 90+++++++ = 190, πάλι είναι εξαιρετικά δύσκολο να οδηγήσει σε κλήση.

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By scrat
avel έγραψε:... * Απεφυγα να φρεναρω αποτομα για να μην προκαλεσω ατυχημα

Όσο το όριο ήταν 70 σε εκείνο το σημείο, το είχα βρει μερικές φορές επικίνδυνο να επιβραδύνω (ή να κινούμαι) με 70-75 στη μεσαία λωρίδα, για να βγω προς Καισαριανή. Όντως τώρα ανέβασαν το όριο στα 80 με σταθερή πινακίδα, και όσες φορές έχω περάσει έχω πετύχει την ηλεκτρονική πινακίδα σβηστή. Η αίσθηση είναι λίγο ασφαλέστερη έτσι.
Άβαταρ μέλους
By junior gt

Δε νομίζω να έγραφε κάποιος ότι άμα το όριο είναι 50 και πηγαίνεις με 140 ότι δε θα φλασάρει η κάμερα.
Εγώ πάντως επιμένω ότι δεν έχω δει κάμερα να γράφει όταν είσαι λιγότερο από +30 χλμ από το όριο.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#27453 Αλλάξτε τίτλο λέμε :lol: Έστω σε ζωάδια τριγύρω παντού :lol:

2 αντιθέσεις σε μια ημέρα

Πάω το πρωί να παρκάρω στο γραφείο και κλασσικά ο κωλόγερος απέναντι έχει βάλει το κουβαδάκι του στο δρόμο για να κρατάει χώρο να μπορεί να περνάει (τάκα τάκα τα εικονίδιο χρειάζεται εδώ), τέλος πάντων έχει λίγο χώρο από πίσω και πάω να το βάλω (πιο πίσω είναι γκαράζ) και ενώ βλέπει ότι προσπαθώ να το φέρω τσίμα τσίμα για να μην εμποδίζω κανέναν και ούτε να κλείσω το γκαράζ και κάθεται στην καρέκλα του και δε κάνει τίποτα. :x ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΥΒΑΔΑΚΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΤΑΝΕ ΧΩΜΑ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΠΟΥΣΤΟΓΕΡΟ :x

Το απόγευμα πάω στα Πετράλωνα και βλέπω μια θέση έξω από ένα μαγαζί και πάω να το βάλω, πάλι ήταν τσίμα τσίμα γιατί ήταν ένα μηχανάκι και ήρθε ο άνθρωπος και το μετακίνησε για να με βοηθήσει :thumbsup:

Επίσης δε μπορώ να καταλάβω τους μηχανάκηδες που πάνε και το βάζουν ανάμεσα σε 2 αμάξια (εφόσον έχεις παρκάρει) .. Πώς φεύγεις μετά; Κι αν έρθει άλλος από πίσω τι θα κάνω θα περιμένω τροχαία ή θα κουβαλάω μηχανάκια;
Άβαταρ μέλους
By kacey
Dimitris_P έγραψε:
Επίσης δε μπορώ να καταλάβω τους μηχανάκηδες που πάνε και το βάζουν ανάμεσα σε 2 αμάξια (εφόσον έχεις παρκάρει) .. Πώς φεύγεις μετά; Κι αν έρθει άλλος από πίσω τι θα κάνω θα περιμένω τροχαία ή θα κουβαλάω μηχανάκια;

Τι εννοεις? Αν ειναι τσιμα τσιμα, οχι δεν θα (πρεπει να) το βαλει, αλλα αν αφου εχεις παρκαρει εχεις ενα ικανο κενο απο το επομενο (εμπρος ή πισω) αυτοκινητο, γιατι να μη βαλει τη μηχανη?