Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By italakias
belgarion έγραψε:117 ευρώ για αλλαγή ιμάντων,ρουλεμαν και μπουζί σε Ατος '99 της γυναίκας. 77 τα ανταλλακτικά ( ιμάντες gates και continental, μπουζί NGK), 40 η εργασία ( χωρίς απόδειξη) για 2,5 ώρες δουλειά. Και ένα ανέκδοτο, ρώτησα τον μάστορα ποια θεωρεί την χειρότερη εταιρεία από άποψη δύσκολης πρόσβασης και παράλογης λογικής επισκευων και φυσικά απάντησε

Renault!

.

Ολα τα γαλλικα ειναι δυσκολα οπως και τα φορντ.
Άβαταρ μέλους
By markvag
#227426 Τα PSA που είχα από το λίγο που τα είχα δει, εύκολα μου φάνηκαν... :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#227979 Προμήθεια αναλωσίμων για service σε Golf V 1.4 TSI (2008)...
4 λίτρα Castrol Edge 5W-30 (36 €) και 2 λίτρα υγρό φρένων (20 €, αν και μάλλον ένα λίτρο θα αρκούσε) - 56 €
φ. λαδιού (12 €), αέρος (14 €), καμπίνας (14 €) και καυσίμου (26 €) - 66 €
Και εργασία υπολογίζω κανένα 45άρι.

Αν ήθελα και μπουζί θα ήταν + 4 x 13,78 €.

Το αμάξι έχει περίπου 82.000 χλμ., δεν έχουν αλλαχθεί ποτέ τακάκια/δίσκοι, και μπουζί αλλαχθήκαν περίπου στα 57.000 χλμ, έχοντας φάει αρκετά τα ψωμιά τους (συνιστώμενη από τον κατασκευαστή αλλαγή κάθε 60.000 χλμ.).

Λάδια αλλάζω κάθε δυο χρόνια, το αμάξι κάνει βαριά 7000 χλμ. το χρόνο πλέον...
Άβαταρ μέλους
By xenos
#227983 Στα 15κ; αρκετα θα ελεγα.

<
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#227997 Δε νομίζω ότι είναι αρκετά τα 15k για συνθετικό λάδι που υποτίθεται έχει προδιαγραφές για 30κ χλμ. Τα αλλάζω λόγω παρόδου χρόνου και όχι συμπλήρωσης χιλιομετρικού ορίου...για το αν κάνω καλά που τα αφήνω πέραν του έτους (στα 2 έτη) ίσως θα μπορούσε να συζητήσει κανείς περισσότερο...
Άβαταρ μέλους
By mirage
#228025 Εξαρταται τι λεει ο κατασκευαστης για το συγκεκριμενο λαδι. Αν κανεις μικρες διαδρομες ισως να ειχε νοημα η αλλαγη στο ετος.
Τα μπουζι ειχαν εμφανη σημαδια φθορας οταν τα αλλαξες; Γιατι το φαγαν τα ψωμια τους αυτο υπονοει.

< >
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#228048 Τα περισσότερα από τα χλμ. είναι σε ταξίδια, μεγάλες διαδρομές με σταθερές RPM συνήθως. Μέσα στην πόλη βαριά 150-200 χλμ. το μήνα.....
Τα μπουζί είχαν εμφανείς επικαθίσεις στις ακίδες, άλλη φθορά δεν είχαν. Δεν μέτρησα βέβαια το διάκενο για να δω πόσο είχε μεταβληθεί...και ούτε θυμάμαι πολλά περισσότερα, καθώς η αλλαγή έγινε πριν 4 χρόνια (και μετά από 4,5 χρόνια ζωής των μπουζί). Και ο μάστορας πάντως ήταν της άποψης ότι η φθορά ήταν αρκετή, και ίσως θα ήταν καλύτερο να αλλάζω ανά 45.000 χλμ. Πάντως πρόβλημα στη οδήγηση δεν είχα διαπιστώσει με τα σχετικά φθαρμένα μπουζί τότε. Ίσως είχε τσιμπήσει ελάχιστα η κατανάλωση βέβαια, αλλά δεν είμαι σίγουρος.

Την επόμενη φορά που θα αλλάξω (καλά να' μαστε μέχρι τότε), θα βγάλω φωτό.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#236002 Σημερινό μεγάλο service στο Scirocco με 57000χλμ, με τις υγείες μας, ακολουθεί μεγάλο service 100.000χλμ στον Golf την Πέμπτη με αναμενόμενο ποσό εκεί γύρω.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By dimik
Deleted User 1 έγραψε:Εχουμε παραλαβει ιδια μερα τα σαπακια μας. Γαμω την 26η Μαρτιου 2009. :rant:

<+

Όχι και σαπάκι αυτό, κιχ δεν έχει κάνει τόσα χρόνια, μια βαλβίδα ABS εντός εγγύησης τον πρώτο χρόνο μόνο. :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By xenos
#236145 Συνηθως το 7αρι δεν εχει τα θεματα; Ανάποδα σου εκατσε;

<
Άβαταρ μέλους
By dimik
xenos έγραψε:Συνηθως το 7αρι δεν εχει τα θεματα; Ανάποδα σου εκατσε;

<

Ναι αυτό μου έλεγαν και οι μηχανικοί, ότι 6αρι δεν τους είχε ξανατύχει, 7αρια είχαν αρκετά με πρόβλημα.
Το δικό μου 7αρι είναι από τα πρώτα που παράχθηκαν μάλιστα, αλλά έκανα όλες τις ανακλήσεις, αναβαθμίσεις λογισμικού και μου αντικατέστησαν και το "ειδικό" λάδι με ορυκτέλαιο γιατί αποδείχθηκε ότι το πρώτο προκαλούσε οξείδωση στις βαλβίδες του mechatronic.
Άβαταρ μέλους
By famas
#237208 Πήγα κι εγώ για το 1ο σέρβις του 1.0 focus στη μόνη αντιπροσωπεία της Θεσσαλονίκης, πια, στα 11.471 χλμ.
Εικόνα

Σύνολο 129 ευρώ. Τουλάχιστον έπλυναν το αυτοκίνητο που η ολιγόλεπτη λασποβροχή λέρωσε ότι υπήρχε στην πόλη.

Εντυπώσεις ανάμικτες. Καλές τιμές γενικά, όχι μόνο στο σέρβις, γρήγορη εξυπηρέτηση, ευγένεια, αλλά έχοντας 7 χρόνια εμπειρία από το γνωστό εξουσιοδοτημένο στη Χρυσαυγή, μπορώ να πω ότι εκεί κάνουν περισσότερα.