Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By nass
#222977 +1 και -1 με τον αποπάνου :)
+1 στο motorsport από το 25ο ράλι Ακρόπολις και δώθε (κάντε το λογαριασμό :whistlink: ) και σε άλλους αγώνες σε όλη την Ελλάδα από την πλευρά της οργάνωσης (για συμμετοχή δυστυχώς δεν, όταν είχα χρόνο δεν είχαμε οικογενειακώς λεφτά και τώρα που έχω λεφτά δεν έχω χρόνο :rant: ), στην αρχή ως κριτής και τα τελευταία 20 χρόνια ως τεχνικός έφορος, όπου έχω φτάσει (προσπαθώντας, αν και ερασιτέχνης, να αντιμετωπίζω το θέμα επαγγελματικά) σε ένα αρκετά καλό επίπεδο διεθνώς (WRC και τα τελευταία χρόνια F1) και τα τελευταία 15 χρόνια on-off 3 διετίες και με εμπλοκή στη διοίκηση του σπορ στην Ελλάδα (γιαυτό πάει :superman: :lol: )
Και οδήγηση (αλλά που χρόνος...)
(Αν και η βελτίωση δεν με πολυφτιάχνει...)

Ομως -1 επειδή:
Διαχρονικά χόμπι: διάβασμα (μυθιστορήματα, εγκυκλοπαίδειες (πχ. Wiki), ιστορία) και κινηματογράφος. Καθώς και τα κλασσικά ...ταξίδια και εκδρομές, όλη την Ελλάδα (μόνο "ραλιάρηδες", κυνηγοί και ο JimClark :) πάνε σε κάποια κουφά μέρη που έχω πάει) και Ευρώπη όχι όμως όσο θα ήθελα...
Επίσης από το 2002 4TF και μετά τα γνωστά θλιβερά γεγονότα του 2014 petrolheads :)
Για πολλά χρόνια στα νιάτα μου βόλει σε ομάδα έως Α Αθήνας (κεντρικός και διαγώνιος)
Και τα τελευταία 20 χρόνια, αν και όχι πλέον όσο συχνά θα ήθελα, ιστιοπλοϊα ανοικτής θάλασσας με συμμετοχή σε αγώνες (trimmer μεγίστης) ράλι Αιγαίου, Αιγαίου Αρχιπελάγους :metalo: και τέτοια. Αλλά βασικό σχέδιο να πάρω ένα Beneteau 36s7 και να φεύγουμε 15 μέρες το καλοκαίρι και 2-3 αγώνες το χρόνο. Ελπίζω να γυρίσει ο τροχός από κάποια σοβαρά οικογενειακά ζητήματα (δύσκολο :( ) και να το προχωρήσω.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#223010 Χόμπι, ε;

Από χόμπι άλλο τίποτα. Δηλαδή έχω τόσα που διαβάζω για ανθρώπους που θέλουν οπωσδήποτε να δουλεύουν και πραγματικά απορώ.

- Το βασικό μου χόμπι είναι τα επιτραπέζια παιχνίδια. Πλέον έχω πέσει στα βαριά. Wargames, βαριά οικονομικά. Εχω σταθερό γκρουπ, αλλά συμμετέχω και σε συγκεντρώσεις, ομίλους κλπ. Κάποτε είχα παρόμοιο κόλημα με τα videogames, πλέον τα έχω σταματήσει θεωρόντας ποιοτικότερη και εξωστρεφή την επιτραπέζια εκδοχή του gaming.
- Διαχρονικό μου χόμπι είναι ο Ηρακλής. Ότι έχει να κάνει με τον Ηρακλή. Από μικρός αθλητής στον στίβο μέχρι να γίνω μπουχέσα, οπαδός σε όλα τα σπορ, εντός και εκτός έδρας, εντός και εκτός Ελλάδας όποτε τύχαινε, εκδότης εφημερίδας (αν και το φύλλο αυτό είναι όταν είχα αποτραβηχθεί - παρόλα αυτά είμαι στο εξώφυλλο :lol: ), επίδοξη διοίκηση του ΓΣ για να τον σώσουμε από τη διάλυση - παταγώδης αποτυχία, τα μέλη προτίμησαν να διαλυθούμε και να τα φορτώσουμε όλα στο κατεστημένο και παράγοντας στο γυναικείο μπάσκετ κάποτε.
- Μεγάλη μου αγάπη τα κόμικς και ειδικότερα η γαλλική τους εκδοχή, τα BD. Ενημερώνομαι, παρακολουθώ και διαβάζω ότι μπορώ να βρω σε cbr ή παρόμοια φορμά. Δεν απορρίπτω τα αμερικάνικα, διάβαζα TWD προ ΗΒΟ, αλλά προτιμώ τα γαλλικά.
- Επίσης η λογοτεχνία fantasy, sci-fi και crime fiction διεκδικούν σημαντικό κομμάτι του ελεύθερου χρόνου μου.
- Συλλογές. Ότι αναφέρεται πιο πάνω το προσεγγίζω πάντα και με λογική συλλέκτη, αλλά εκτός από αυτά συλλέγω 1:18 die cast (1:43 για τη Formula 1), κέρματα και χαρτονομίσματα από όπου βρω. Για τα δεύτερα σημαντικό είναι ότι δεν αγοράζω τίποτα. Η διόλου ευκαταφρόνητη συλλογή μου προέρχεται από ταξίδια δικά μου, γνωστών μου και φίλων μου.
- Για να πάμε στα τελευταία μου χόμπι που παραγκωνίστηκαν από τη γέννηση του γιου μου και εντεύθεν. Road trips εντός και εκτός και πολυβδόμαδες διακοπές/θαλάσσιες περιηγήσεις με ιστιοφόρο. Και για τα δύο έχω ισχυρότατο στερητικό και πρέπει να επανέλθω.

Αυτά τα ολίγα
Άβαταρ μέλους
By junior gt
Corto Maltese έγραψε:
........

- Διαχρονικό μου χόμπι είναι ο Ηρακλής. Ότι έχει να κάνει με τον Ηρακλή. Από μικρός αθλητής στον στίβο μέχρι να γίνω μπουχέσα, οπαδός σε όλα τα σπορ, εντός και εκτός έδρας, εντός και εκτός Ελλάδας όποτε τύχαινε, εκδότης εφημερίδας (αν και το φύλλο αυτό είναι όταν είχα αποτραβηχθεί - παρόλα αυτά είμαι στο εξώφυλλο :lol: ), επίδοξη διοίκηση του ΓΣ για να τον σώσουμε από τη διάλυση - παταγώδης αποτυχία, τα μέλη προτίμησαν να διαλυθούμε και να τα φορτώσουμε όλα στο κατεστημένο και παράγοντας στο γυναικείο μπάσκετ κάποτε.
....

Ωραίος ο σύντροφος... :)
Άβαταρ μέλους
By kovathe
#223050 Η ιστιοπλοΐα μου χει ξεφύγει (παρόλο που χει ασχοληθεί ο κουμπάρος και μ επρηζε να πάμε μαζί, αυτός πήρε κι ενα δίπλωμα) αλλά βλέπω έχουμε μπόλικους κ εδώ μέσα.

Κατα καιρους έχω ασχοληθεί με διάφορα σπορ, όπως ορειβασία, αναρρίχηση βράχου, mountain bike, canyoning, γενικά κυρίως αθλήματα βουνού δλδ μιας και βόλευε και η καταγωγή (Ευρυτανία) και αγάπησα το βουνο..
Κυνήγι πηγαινα και γω κοντά με τους πατεράδες, παππούδες, μπαρμπαδες κλπ σαν πιτσιρικας αλλά δεν μου πήγαινε ιδιαίτερα, ουτε ήμουν και άσσος στο σημάδι, ασε που έχω μυωπία μονο στο δεξι μάτι ΛΟΛ...
Ψαροντούφεκο πολύ επιδερμικά, παλι λογω κουμπάρου που ειναι πιο θαλασσινός απο μένα (αν και καταγομαστε απ το ίδιο χωριό :p).

Αλλά είναι πολύ ωραία η θάλασσα ρε γμτ και θα ήθελα να είμαι πιο κοντά και πιο συχνά απο μερικές βδομαδες το χρονο.
Κάποια στιγμη επαιζε μετάθεση Κρήτη αλλά τελικά μαλακιστηκα και δεν πήγα.
Θα γινομουν χειμερινος κολυμβητής στάνταρ. Πολύ θα μ άρεσε!

Διάβασμα, σερφαρισμα κλπ δεν τα μετράμε καν σαν χόμπι, τα θεωρώ αυτονόητα...

Τα τελευταια χρόνια ασχολούμαι κυρίως με προπονήσεις δύναμης (όπως λέμε και στα σχετικά τοπικ) και μάλιστα χωρίς βάρη, ήτοι calisthenics που λένε και στο χωριό μου.

Μάλιστα, με ενα φιλο κ συνάδελφό μου (αυτός ασχολείται με βάρη απο μικρός) που έχουμε ψάξει και το θεμα της διατροφής βοηθαμε όσο μπορούμε αλλους φίλους και συναδέλφους (σε φαση coaching) χωρίς να πληρωνόμαστε εννοείται με αρκετά ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Εννοείται οτι έχω ρίξει τρελή μελέτη για τα 2 ως άνω θέματα και συνεχιζω να διαβάζω ανελλιπώς βιβλια και άρθρα , περισσότερο από οτι έχω διαβάσει ποτε για τη δουλειά μου!
Άβαταρ μέλους
By markvag
trident1971 έγραψε:Χωρις καποια συγκεκριμενη σειρα:

- Να μαθαινω πραγματα. Μικρος ημουν συνεχεια πανω απο την εγκυκλοπαιδεια, οταν εμφανιστηκε το Internet εκπληρωθηκε ενα ονειρο ζωης :lol: , ολη η γνωση διαθεσιμη μπροστα σου... "αχρηστη" γνωση, "χρησιμη" γνωση, δεν εχει σημασια.

+ πολλά. Δεν μπορώ να καταλάβω πως κάποιοι άνθρωποι μπορούν να πουν πως "το να μάθω γι' αυτό, δεν μ' ενδιαφέρει"...

trident1971 έγραψε:- Να σκαλιζω πραγματα, οτι και να ειναι, θελω να ξερω πως λειτουργουν. Πιο παλια τα διελυα μονο, δεν εζησε τιποτα στα χερια μου παραπανω απο μερικες μερες (ωρες καμμια φορα) χωρις να ερθει σε επαφη με κατσαβιδι και να διαλυθει στα εξ ων συνετεθη, τωρα κατορθωνω μερικες φορες και τα διορθωνω κιολας. Yayyy!

Επίσης +1 Τελευταία δεν το κάνω συχνά, έτυχε μία φορά στη δουλειά πέρισυ να έχουμε ένα ανταλλακτικό που ήταν για σκραπ και το έκανα κομμάτια (κυριολεκτικά... :twisted: ). Τελευταία προέκυψαν και άλλα 2 (μιλάω για βαρβάτα, αξίας κάποιων 10δων χιλιάδων κανονικά) και τα γλυκοκοιτάω πολύ... :twisted: :twisted:

Από 'κει και πέρα το φόρουμ, το ιντερνετ γενικά, παιχνίδια στρατηγικής στον υπολογιστή και άλλα με τα οποία δεν μπορώ ν' ασχοληθώ πολύ πλέον, όπως το αμάξι (να το οδηγώ), το ποδήλατο, η μουσική (να ακούω)... Και άλλα που δεν προλαβαίνω ούτε καν να τ' αναφέρω... :rant: :oops:

Ξεκίνησα να κάνω ένα μικρό υδροπονικό πρότζεκτ στο μπαλκόνι, δεν μπορώ να πω πως ήταν ιδιαίτερα πετυχημένο, αλλά δεν πειράζει, τώρα θα γίνει με χώμα... και θα βάλω φράουλες και μερικά αρωματικά...

Μ' αρέσει να φτιάχνω πράγματα με τα χέρια μου (αν και χρειάζομαι εξάσκηση), αλλά δεν υπάρχει χρόνος και χώρος... Έφτιαξα ένα τραπέζι για το μπαλκονάκι μας από παλέτες που αποσυναρμολόγησα, έτριψα, βερνίκωσα και ξανασυναρμολόγησα... Το επόμενο πρότζεκτ DIY είναι μία ζαρτινιέρα από ξύλο (αλλά να βρω και χρόνο...)

Edit: Και φυσικά το διάβασμα... Πως το ξέχασα! Κυρίως επιστημονική φαντασία, κόμικ, ιστορία και επιστήμη γενικά... Πιο πολύ σε audiobook πλέον, λόγω έλλειψης χρόνου...

papserg έγραψε:

:thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: Θέλω κι εγώ τέτοιο χώρο! :s_yes :thumbsup:
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
#223092 Ορισμένα χόμπι μου σχετιζονται με τη δουλειά μου. Πχ μαθαίνω html, php, css, ασχολούμαι με το seo κτλ.

Επιπλέον, με χαλαρώνει να σερφάρω, να ακούω μουσική, (πιο σπάνια πλέον) να πιάνω την κιθάρα μου και φυσικά ταινίες...

Παλαιοτερα διάβαζα βιβλία πιο συχνά και ασχολουμουν και με το αυτοκίνητο: Βόλτες, ημερησιες εκδρομουλες, συντήρηση κτλ.

...>.
Άβαταρ μέλους
By italakias
#223108 Ασχολουμαι με την οργανοποιία και συγκεριμενα με την κατασκευη μπουζουκιων ερασιτεχνικα.
Ειναι ενα χομπι που οποιος ασχοληθει θα το ερωτευθει.
Απο τα ξυλα και την επεξεργασια τους ,την μυρωδια τους,τις ζωικες κολλες,το τριψιμο,τις μετρησεις ,το βερνικωμα και φυσικα το ακουστικο αποτελεσμα.
Οποιος θελει ας παρακολουθησει αυτο το βιντεακι ,κραταει αρκετα αλλα αξιζει τον κοπο.
Ειμαι σιγουρος οτι καποιοι απο εσας θα το σκεφτουν σοβαρα να ασχοληθουν.

Άβαταρ μέλους
By drdino
#223113 Βάλε καμία φωτογραφία, ακούγεται πολύ ενδιαφέρον :)
Άβαταρ μέλους
By criuser
#223114 Εχω ένα μαραγκό που είναι και μουσικός μπουζουκτσής και φτιάχνει και μουσικά όργανα .

Το ξύλο γενικά είναι τρέλα , επειδή είναι ζωντανό πράγμα .
Άβαταρ μέλους
By trident1971
markvag έγραψε:Τελευταία δεν το κάνω συχνά, έτυχε μία φορά στη δουλειά πέρισυ να έχουμε ένα ανταλλακτικό που ήταν για σκραπ και το έκανα κομμάτια (κυριολεκτικά... :twisted: ). Τελευταία προέκυψαν και άλλα 2 (μιλάω για βαρβάτα, αξίας κάποιων 10δων χιλιάδων κανονικά) και τα γλυκοκοιτάω πολύ... :twisted: :twisted:

:omg: :protest: :protest:
Πες που εισαι και ερχομαι ΤΩΡΑ :rtfm: :rtfm: :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By italakias
drdino έγραψε:Βάλε καμία φωτογραφία, ακούγεται πολύ ενδιαφέρον :)

Ξυλεια για κατασκευη σκαφους
Εικόνα
Καλουπι για την κατασκευη σκαφους μπουζουκιου
Εικόνα
Κατασκευη σκαφους
Εικόνα
Eσωτερικο σκαφους χαρτομενο και ενισχημενο με εγκαρσιες γαζες ,δεν φαινονται.
Εικόνα
Εδω ενα οργανο τελειωμενο που εφτιαξα πριν δυο χρονια.
To καπακι του ειναι κεδρινο γιαυτο και ειναι ετσι σκουρο.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
italakias έγραψε:....

!!!! Εντυπωσιακό!
Θα μου φτιάξεις ένα μαντολίνο της προκοπής κι εμένα; Θέλω να μάθω να ασχολούμαι και εγώ ρε γαμώτο!! Στην Αθήνα μένεις;

Στο θέμα μας.
Το μόνο που μου έχει μείνει απο "χόμπια" είναι να απολαμβάνω τον ήλιο το χειμώνα και τη σκια το καλοκαίρι...