Τα μοντέλα των κατασκευαστών που οι χρήστες επέλεξαν να έχουν χωριστή ύπαρξη!
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#20084 Γνωρίζει κανείς τις προδιαγραφές του αντιψυκτικού που συνιστά η Peugeot για το 3008;

Ο Οδηγός χρήσης είναι "κατατοπιστικότατος":

Αλλαγή υγρού του κυκλώματος
Το υγρό δεν χρειάζεται καμία ανανέωση.

Χαρακτηριστικά του υγρού
Το υγρό αυτό πρέπει να είναι σύμφωνο με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή.

Ο οδηγός συντήρησης δεν αναφέρει τίποτε για προδιαγραφές αντιψυκτικού. Έψαξα στο servicebox αλλά επίσης δεν βρήκα τίποτε.

Αγόρασα βιαστικά εχθές από Carrefour ένα συμπυκνωμένο αντιψυκτικό Coral Antifreeze Concentrate (το μοναδικό αδιάλυτο που είχε και καλύτερο υποτίθεται ανάμεσα στα έτοιμα διαλύματα. Το μπουκάλι μοιάζει πολύ με αυτό, αλλά είναι το συμπυκνωμένο) και πρίν το χρησιμοποιήσω, είπα να διαβάσω τι γράφει στην ετικέτα του με ψιλά γράμματα:

...Μπορεί να χρησιμοποιηθεί από παλαιότερης τεχνολογίας επιβατικά και φορτηγά αυτοκίνητα όλο το χρόνο γιατί προσφέρει αντιπαγωτική προστασία το χειμώνα, αντιθερμική προστασία το καλοκαίρι και προστασία από την διάβρωση...

...Δεν περιέχει νιτρικά άλατα, αμίνες και φωσφορικά άλατα και καλύπτει η ξεπερνά τις προδιαγραφές της BS6580 (1992), ANFOR NF R15-601 (1991) και ASTM D3306...

...Μην το αναμίξετε με μακράς διαρκείας αντιψυκτικό. Μην το αποθηκεύσετε σε γαλβανισμένο ή με ψευδάργυρο καλυμμένο δοχείο.

Αναφέρει μόνο για "παλαιότερης τεχνολογίας" οχήματα. Τίποτε για σύγχρονα αυτοκίνητα.
Με αυτά που γράφει μάλλον θα το κρατήσω για τον ηλιακό και θα πάω να πάρω ένα G12.

Οποιαδήποτε πληροφορία καλοδεχούμενη.
Άβαταρ μέλους
By alexandr
Pitt έγραψε:Αν είχε θα μας το έλεγε...

Εσύ τί έκανες με το turbo τελικά;

Το είπε σε μένα! Έχει ακριβώς τα ίδια συμπτώματα.

Εγώ δεν έχω ακόμη κανένα νέο για το θέμα, το έχω αφήσει προς το παρόν.
Άβαταρ μέλους
By iomy
#20471 Καλημέρα,
Προχτές που πέρασα ΚΤΕΟ βρήκανε διαφορετικό αριθμό κινητήρα απο τον αναγραφόμενο στην άδεια του αυτοκινήτου.
Δηλαδή αντί του 5FV που αναγράφει στην άδεια, φοράει τον 5F02. Πρέπει λένε να πάω στην Peugeot να μου αλλάξουν την άδεια.Νομίζετε ότι υπάρχει πρόβλημα γιατί είμαι άσχετος από αυτά!
Άβαταρ μέλους
By Pitt
alexandr έγραψε:Το είπε σε μένα! Έχει ακριβώς τα ίδια συμπτώματα.

Σώπα! Κι’ αυτός τουρμπίνα; Που είσαι ρε Zonas να μας πείς λεπτομέρειες;

@iomy, Είχα διαβάσει κάποτε ότι το πρόβλημα του λάθος αριθμού δεν είναι τόσο σοβαρό για τον αριθμό κινητήρα, όσο για τον αριθμό πλαισίου. Σίγουρα θα πρέπει να εκδοθεί νέα άδεια. Τώρα αν ασχοληθεί μ’ αυτό η Lion που σου το πούλησε ή ο Γιαννίρης που αντιπροσωπεύει πλέον την Peugeot, δεν το ξέρω. Τα παραστατικά που έχεις είναι από την Lion, οπότε λογικά αυτοί θα πρέπει να διορθώσουν το λάθος τους.

Την καλύτερη όμως απάντηση θα σου την δώσει ο driving instructor!
Άβαταρ μέλους
By driving instructor
iomy έγραψε:Καλημέρα,
Προχτές που πέρασα ΚΤΕΟ βρήκανε διαφορετικό αριθμό κινητήρα απο τον αναγραφόμενο στην άδεια του αυτοκινήτου.
Δηλαδή αντί του 5FV που αναγράφει στην άδεια, φοράει τον 5F02. Πρέπει λένε να πάω στην Peugeot να μου αλλάξουν την άδεια.Νομίζετε ότι υπάρχει πρόβλημα γιατί είμαι άσχετος από αυτά!

Καλημέρα iomy
Το πιθανότερο είναι το λάθος να έγινε από την υπηρεσία που εκδόθηκε η άδεια κυκλοφορίας.Αν είναι έτσι δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο και θα ξεμπερδέψεις εύκολα.Επειδή όταν αγόρασες το αυτοκίνητο πλήρωσες για την έκδοση της άδειας κυκλοφορίας και των πινακίδων (έχω βγάλει χιλιάδες άδειες κυκλοφορίας μιας και συνεργαζόμουν με εμπόρους) σου προτείνω να πας από εκεί που του αγόρασες να αφήσεις την άδεια σου για λίγες μέρες για να μην τρέχεις εσύ στην Δν/ση Συγκοινωνιών.Αν έχεις περισσότερα προβλήματα ενημέρωσε
Άβαταρ μέλους
By driving instructor
Pitt έγραψε:Γνωρίζει κανείς τις προδιαγραφές του αντιψυκτικού που συνιστά η Peugeot για το 3008;

Ο Οδηγός χρήσης είναι "κατατοπιστικότατος":

Αλλαγή υγρού του κυκλώματος
Το υγρό δεν χρειάζεται καμία ανανέωση.

Χαρακτηριστικά του υγρού
Το υγρό αυτό πρέπει να είναι σύμφωνο με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή.

Ο οδηγός συντήρησης δεν αναφέρει τίποτε για προδιαγραφές αντιψυκτικού. Έψαξα στο servicebox αλλά επίσης δεν βρήκα τίποτε.

Αγόρασα βιαστικά εχθές από Carrefour ένα συμπυκνωμένο αντιψυκτικό Coral Antifreeze Concentrate (το μοναδικό αδιάλυτο που είχε και καλύτερο υποτίθεται ανάμεσα στα έτοιμα διαλύματα. Το μπουκάλι μοιάζει πολύ με αυτό, αλλά είναι το συμπυκνωμένο) και πρίν το χρησιμοποιήσω, είπα να διαβάσω τι γράφει στην ετικέτα του με ψιλά γράμματα:

...Μπορεί να χρησιμοποιηθεί από παλαιότερης τεχνολογίας επιβατικά και φορτηγά αυτοκίνητα όλο το χρόνο γιατί προσφέρει αντιπαγωτική προστασία το χειμώνα, αντιθερμική προστασία το καλοκαίρι και προστασία από την διάβρωση...

...Δεν περιέχει νιτρικά άλατα, αμίνες και φωσφορικά άλατα και καλύπτει η ξεπερνά τις προδιαγραφές της BS6580 (1992), ANFOR NF R15-601 (1991) και ASTM D3306...

...Μην το αναμίξετε με μακράς διαρκείας αντιψυκτικό. Μην το αποθηκεύσετε σε γαλβανισμένο ή με ψευδάργυρο καλυμμένο δοχείο.

Αναφέρει μόνο για "παλαιότερης τεχνολογίας" οχήματα. Τίποτε για σύγχρονα αυτοκίνητα.
Με αυτά που γράφει μάλλον θα το κρατήσω για τον ηλιακό και θα πάω να πάρω ένα G12.

Οποιαδήποτε πληροφορία καλοδεχούμενη.

Όταν πήρα το αυτοκίνητο το Μάρτιο από την Peugeot αγόρασα και ένα αντιπηκτικό για να υπάρχει.Θα το δω και θα ενημερώσω
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#20834 Μετά από πάρα πολλές ώρες ψάξιμο, νομίζω ότι ξέρω τι τρέχει με το αντιψυκτικό.
Πριν όμως πώ οτιδήποτε, σε παρακαλώ κοίτα αν στη συσκευασία που έχεις γράφει : Glysantin G33-23F

@mosaicm, thanks! Θα τις παραγγείλω να βρίσκονται.
Άβαταρ μέλους
By zonas
#21042 Γεια σας και από μένα!

Με το turbo έχω ραντεβού την άλλη Τετάρτη. Αρχικά θα γίνει ένας καθαρισμός στην πολλαπλή.

Το διαγνωστικό έγραψε: βλάβη πίεσης τροφοδοσίας υπερσυμπιεστή.

Τα συμπτώματα είναι: Σε ανηφόρα όταν ''κρεμάει'΄η ταχύτητα με cruise control πέφτει η απόδοση και είναι σαν να μη δουλεύει το turbo. Αν σβήσω τη μηχανή και ξεκινήσω ξανά επανέρχεται στα κανονικά.
Άβαταρ μέλους
By mosaicm
#21305 Σαν να βλέπω το δικό μου αυτοκίνητο. zonas περιμένω να ακούσω νέα γιατί όπως ξέρεις είμαι όμοιο παθών.
Εντομεταξυ...

< > 4
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#21324 Το upload να γίνεται στους servers του tapatalk, καθώς σε αυτό εδώ το φόρουμ Σεβ επιτρέπονται τα attachments.
Άβαταρ μέλους
By driving instructor
#21345 [quote="Pitt"]Μετά από πάρα πολλές ώρες ψάξιμο, νομίζω ότι ξέρω τι τρέχει με το αντιψυκτικό.
Πριν όμως πώ οτιδήποτε, σε παρακαλώ κοίτα αν στη συσκευασία που έχεις γράφει : Glysanti
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10204877429605863&set=pcb.10204877431965922&type=1
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#21431 Σ' ευχαριστώ Νίκο.

Το αντιψυκτικό της Peugeot είναι αυτό:

Εικόνα

Εικόνα