Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#207753 + τρίγωνα πανοράματος, που έχουν βγει και σε μπουκίτσες παραλλαγή με γεύση φρούτων.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#207760 παντως αυτο με τους κεφτεδες/σουτζουκακια/μπιφτεκια δεν ισχυει οτι οι Νοτιοι ολα τα λενε μπιφτεκια.
Μια χαρα διαφορετικα τα φτιαχνουμε,και τα ονοματιζουμε.
Απο τις επισκεψεις μου παντως στη θεσσαλονικη,και εγω εχω την εντυπωση οτι τρως φθηνοτερα και καλυτερα,και μεγαλυτερη ποσοτητα απο την Αθηνα.

Αυτο που βλεπω ομως ειναι οτι πανω δεν ασχολουνται πολυ με χοντρο,προβατινες,κοντοσουβλια κλπ
Η ειναι ιδεα μου?
Τοπ κρεατικο για εμενα παντως η προβατινα.Ζουμερη να σταζουν τα ζουμια πανω στις πατατες :eat: :eat:

με Τερκενλη συμφωνω,ποτε δεν καταλαβα γιατι τοσος θορυβος.Απειρως νοστιμοτερα τσουρεκια,ακομα και σε φουρνους της γειτονιας.
Για σιριοπαστα δοκιμαστε και τον Κωστη στο Μοσχατο,κοντα στη γεφυρα που περναει στη Πειραιως απεναντι απο το Δημαρχειο.Αριστα σιροπιαστα που μυριζουν βουτηριλα.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#207761 Αυτό που μου έκανε εντύπωση πάνω (Κουφάλια συγκεκριμένα) είναι οι "κεφτέδες". Νοστιμότατοι... πλην όμως είναι μπιφτέκια και όχι κεφτεδες (δεν έχω χορτάσει ποτέ ξανά με 3 κεφτέδες ).

< >
Άβαταρ μέλους
By elvet
#207781 Θα μπορούσα να γράψω σελίδες για φαγητό, αλλά...
Στο θέμα κρέας, όσο πιο νότια τόσο μεγαλύτερα τα ζώα (σε ηλικία!) και τόσο λιγότερο το μοσχάρι. Στην Πελοπόννησο π.χ. θα φας ζυγούρι ή βετούλι, προβατίνα ή γκιόσα, αλλά δεν θα βρεις κατσικάκι γάλακτος (<15 κιλά ζων), ενώ από χοιρινά επίσης μεγάλα, βαριά και λιπαρά (γουρουνοπούλα και όχι γουρουνόπουλο), και από μοσχάρι τίποτα.
Το καλύτερο φαγητό συνολικά (με απ΄όλα) το έχω φάει στο νομό Τρικάλων. Το μοσχάρι- βοδινό που είναι το αγαπημένο μου κρέας το τρώω μόνο σε μέρη με ντόπιους με κορυφαία κατά σειρά Φλώρινα, Αριδαία, Δράμα.
Εννοείται οτι από κιμάδες είναι άλλες συνταγές/ περιεχόμενο κεφτέδες, μπιφτέκια, σουτζουκάκια κλπ, αλλά οι νότιοι ίσως δεν δοκίμασαν ποτέ κεμπαπάκι με μπούκοβο (Φλώρινα + Δράμα)
Για τα γυροπιτόνια, μεγάλο θέμα, προσωπικά τρώω διπλό χοιρινό σουβλάκι σε λαγάνα με χτυπητή, πάπρικα και μπούκοβο (το χειμώνα και πράσινη πιπεριά το καλοκαίρι), πράγμα που δεν υπάρχει νοτίως των Τεμπών, οπότε προσαρμόζομαι ανάλογα (αλάδωτα, γιαούρτια, κλπ)
Άβαταρ μέλους
By trident1971
elvet έγραψε:τρώω διπλό χοιρινό σουβλάκι σε λαγάνα με χτυπητή, πάπρικα και μπούκοβο

WTF is this shit? :lol:

Στα περισσοτερα απο αυτα που γραφεις εισαι μεσα. :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By dimviii
elvet έγραψε:Για τα γυροπιτόνια, μεγάλο θέμα, προσωπικά τρώω διπλό χοιρινό σουβλάκι σε λαγάνα με χτυπητή, πάπρικα και μπούκοβο (το χειμώνα και πράσινη πιπεριά το καλοκαίρι), πράγμα που δεν υπάρχει νοτίως των Τεμπών, οπότε προσαρμόζομαι ανάλογα (αλάδωτα, γιαούρτια, κλπ)

βαλε φωτο να δω τι ειναι αυτο.Πρωτη φορα ακουω σουβλακι σε λαγανα.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#207803 Τι είστε σεις ρε; Έγραψα δυο λόγια το πρωί και έφυγα με την σύζυγο για ψώνια. Γύρισα πριν λίγο και βλέπω 4 σελίδες πράμα.
Διαβάζοντας μου άνοιξε η όρεξη και δεν έχουμε μαγειρέψει ακόμη. :x

Το ποστ του elvet με αποτέλειωσε... :s_thumbsup
Άβαταρ μέλους
By egobrain
Νίκος Παππάς έγραψε:Πριν 6-7 χρονια εφεραν στην συζυγο ενα ταψι 60 εκατοστα μπουκιτσες μπακλαβα με φυστικι Αιγινης απο Κων/πολη. Το μαγαζι λεγοταν Gulioglou η καπως ετσι.
Εδωσε μαχη η συζυγος να το φερει σπιτι αθικτο. Το τσακισα με συνοπτικες διαδικασιες σε λιγες μερες!
Μοσχοβολουσε ολο το σπιτι βουτηρο.
Ηταν η τελευταια φορα που εφαγα μπακλαβα της προκοπης. Αν εβρισκα και εδω τετοιον χαλαλι το οποιο κοστος.

το güllüoğlu σαν επωνυμια ζαχαροπλαστειων στην ισταμπουλ ειναι κατι σαν το παπαδοπουλος στα ελληνικα επιθετα :lol: (τη μεγαλη τη φημη την εχει το karaköy güllüoğlu)

γενικα, εχοντας δοκιμασει 3-4 απ' τα πιο γνωστα τους ζαχαροπλαστεια για σιροπιαστα, δεν γευτηκα κατι ιδιαιτερα καλυτερο απ' ο,τι εχω συνηθισει στην σαλονικη.
κι αυτο οχι επειδη δεν μ' αρεσει το σανφιστικ που βαζουν παντου αλλα γενικα το συνολο του σιροπιαστου.

dimviii έγραψε:Τοπ κρεατικο για εμενα παντως η προβατινα.Ζουμερη να σταζουν τα ζουμια πανω στις πατατες :eat: :eat:

να περασεις μια βολτα απ' το Ofto στην πλατεια ναβαρινου :)
Άβαταρ μέλους
By dimviii
egobrain έγραψε:να περασεις μια βολτα απ' το Ofto στην πλατεια ναβαρινου :)

θεσσαλονικη? :(
Άβαταρ μέλους
By kyr80
dimviii έγραψε:Αυτο που βλεπω ομως ειναι οτι πανω δεν ασχολουνται πολυ με χοντρο,προβατινες,κοντοσουβλια κλπ
Η ειναι ιδεα μου?
Τοπ κρεατικο για εμενα παντως η προβατινα.Ζουμερη να σταζουν τα ζουμια πανω στις πατατες :eat: :eat:

Δεν είναι ιδέα σου... Δυστυχώς τρώμε σχεδόν μόνο γουρούνι.
dimviii έγραψε:με Τερκενλη συμφωνω,ποτε δεν καταλαβα γιατι τοσος θορυβος.Απειρως νοστιμοτερα τσουρεκια,ακομα και σε φουρνους της γειτονιας.

Γιατί πουλάει το όνομα... Και φρεσκότατο τσουρέκι στο Βενιζέλο.... Που φτιάχνεται στη Θέρμη Θεσσαλονίκης.... Και τον πιστεύουν :help:

dimviii έγραψε:
elvet έγραψε:<br abp="891">Για τα γυροπιτόνια, μεγάλο θέμα, προσωπικά τρώω διπλό χοιρινό σουβλάκι σε λαγάνα με χτυπητή, πάπρικα και μπούκοβο (το χειμώνα και πράσινη πιπεριά το καλοκαίρι), πράγμα που δεν υπάρχει νοτίως των Τεμπών, οπότε προσαρμόζομαι ανάλογα (αλάδωτα, γιαούρτια, κλπ)
<br abp="892"><br abp="893">βαλε φωτο να δω τι ειναι αυτο.Πρωτη φορα ακουω σουβλακι σε λαγανα.

Λαγάνα, αράβικη, κυπριακή κλπ. Ότι πληρώσεις παίρνεις.
Άβαταρ μέλους
By otso
#207825 τωρα με τρελλανατε με ολα αυτα . υπαρχει μοσχαρι για αυριο , σκεφτομαι να το κανω γιουβετσι , καμμια αλλη ιδεα η καλη συνταγη ,ωστε να φτιαξω κατι που θα θυμουνται τα παιδια μιας και μπαινω μια φορα τον χρονο στην κουζινα;
Άβαταρ μέλους
By egobrain
dimviii έγραψε:
egobrain έγραψε:να περασεις μια βολτα απ' το Ofto στην πλατεια ναβαρινου :)

θεσσαλονικη? :(

α, νομισα σαλονικη εισαι.
βαλ' το στη λιστα σου τοτε για οταν
Άβαταρ μέλους
By dimviii
egobrain έγραψε:[

α, νομισα σαλονικη εισαι.
βαλ' το στη λιστα σου τοτε για οταν

Oταν θα ανεβει ο Γκεακος για κατι μερεμετια που εχει,θα του πω να με παρει μαζι.