- 11 Ιαν 2016, 11:51
πολύ ενδιαφέρον αυτό το σενάριο, γιατί συζητώντας με φίλο μου όταν αναλαμβάνει projects στη δουλειά του (κλάδος άσχετος από όσα συζητάμε) και έχει συγκεκριμένο budget πολλές φορές στριμώχνεται οικονομικά και αυτό βέβαια μεταφράζεται σε χαμηλότερες αμοιβές για τα άτομα που έχει από κάτω του.
δεν του αρέσει, θέλει να τους έχει ευχαριστημένους και προσπαθεί να διεκδικήσει περισσότερα χρήματα και για αυτούς, αλλά προφανώς και δεν του κάθεται όπως θα το ήθελε (δε σκάει κιόλας βέβαια όσο αυτός έχει την αμοιβή που θέλει) και προφανώς ο λόγος του για το ποιο θα είναι το budget είναι περιορισμένος, η μόνη ελευθερία (και ευθύνη) που έχει είναι το πώς θα το διαχειριστεί.
λογικά αν για κάποιες θέσεις οι αμοιβές της πιάτσας είναι πιο υψηλές θα πρέπει να το μεταφέρει και να διεκδικήσει περισσότερα
πολύ ενδιαφέρον έχει πάντως και μια πελάτισσα που της έχει σκάσει μία και της ζητάει τεράστιο μισθό σε σχέση με το υπάρχον προσωπικό της (5+ φορές επάνω)
αυτή την θέλει αλλά αναρωτιέται αν τα αξίζει και ρωτούσε αν παίζουν τέτοια λεφτά στην αγορά
το θέμα είναι μπορεί να βρει άτομο με ανάλογα προσόντα που να της κάνει τα ίδια;
μάλλον όχι, οπότε θα πρέπει να της δώσει αυτά που ζητάει
μπορεί να μην βγάλει τα λεφτά της, αλλά με αυτά τα προσόντα θέλει αυτά τα λεφτά.-
πολλές φορές πάντως δεν είναι και εύκολο να βρεις άτομο να σου κάνει κάποια πράγματα, πχ σε μας μας έφυγε ένας που ήταν γκουρού έκανε τα πάντα (και εννοώ τα πάντα ήταν πολύ μπροστά ο τύπος εγώ θέλω πολλά χρόνια να τον φτάσω)
στη θέση του ήρθε ένας με τα μισά λεφτά που τα έκανε πουτάνα σύμφωνα με το αφεντικό (διαφωνώ εν μέρει αρκετά αλλά αυτή η άποψη επικράτησε και ένας συγκεκριμένος πελάτης που είχε καλομάθει είχε και θέμα με την όλη φάση και το έδειχνε έντονα), ο οποίος και έφυγε και η θέση είναι ορφανή
μετά για τη συγκεκριμένη θέση δε βρίσκεις εύκολα άτομο γιατί ήταν πολύ ιδιαίτερη σε σχέση με τη δική μου ας πούμε που είναι πολύ mainstream και συγκριτικά απλοϊκή, ή αν βρεις θα ζητάει τα μαλλιοκέφαλά του που μάλλον οι εταιρείες που θα διαχειρίζεται δε θα φέρνουν ή θα φέρνουν ίσα ίσα το μισθό και μηδαμινό κέρδος στην εταιρεία
οπότε η θέση έμεινε κενή και η τρύπα καλύπτεται όπως όπως με πολύ ζόρι
άλλοι πιστεύουν ότι είναι οικονομικό το θέμα ( περισσότερο κερδος με ένα λιγότερο υπάλληλο), όμως εγώ πιστεύω ότι πέρα από οικονομικό είναι και ότι δε μπορείς να βρεις άτομο για αυτή τη θέση και να το κάνεις θες και μήνες καλού ψαξίματος και να βάλεις το χέρι στη τσέπη
ίσως θα συνέφερε να φύγουν οι πελάτες για να χαλαρώσει το θέμα, αλλά και τα λεφτά τους δεν είναι ευκαταφρόνητα, ούτε θες να χάνεις πελάτες τέτοια εποχή, οπότε πέφτει ζόρι σε άτομα που ήδη έχουν ένα σωρό άλλες δουλειές ή καλύπτονται κάποια πράγματα από εξωτερικούς συνεργάτες οι οποίοι βέβαια δεν είναι και φθηνοί απλά δουλεύουν πολύ λιγότερες ώρες από έναν full time υπάλληλο και δεν είναι βέβαια όλη την ώρα διαθέσιμοι
πρέπει βέβαια να βγάζεις τα λεφτά σου εγώ φέρνω 4-5 φορές το μισθό μου στην εταιρεία η αδερφή μου τον φέρνει 11+ και φυσικά υπάρχουν και αυτοί που τον φέρνουν πολύ παραπάνω σε άλλους κλάδους ή θέσεις , δε μπορείς να βάζεις τον άλλον μέσα ούτε να τα μοιράζεστε γιατί στο τέλος δε θα έχει να σε πληρώσει
καθηγητές τρεις και εχάθη η πατρίς