Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By GTS
REALZEUS έγραψε:Προσωπικά σαν εργοδότης θα έλεγα: "Ευχαριστώ για τον χρόνο σας, αλλά δυστυχώς δεν είμαστε σε θέση να σας προσφέρουμε τις αποδοχές που απολαμβάνετε ήδη. Σας ευχόμαστε κάθε επιτυχία.".

Αυτό θα το εκαναν αν δεν τον ηθελαν καθολου.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#205745 Εσύ που δουλεύεις για την edit mod θα το ξέρεις καλά.... Λολεν.

Όταν αναφέρουμε προσωπικά στοιχεία για τον άλλο, καλό είναι να ζητούμε την άδειά του, μπορεί να έχει πρόβλημα. [mod]
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
REALZEUS έγραψε:
ΥΓ: Με τρελαίνει το γεγονός ότι βλέπω ορισμένους υπαλλήλους να υπερασπίζονται το Κεφάλαιο... :dizzy:

δεν είναι θέμα υπεράσπισης του κεφαλαίου Αλέξανδρε, ο άνθρωπος που υπερασπίζεται το κεφάλαιο σε μια κοινωνία σα τη δική μας θα μπορούσε να υπερασπίζεται το Κόμμα, τη θρησκεία ή το πεφωτισμένο ηγέτη σε μια άλλη κοινωνία..
έχεις σκεφτεί ότι σε μια σάπια σοσιαλιστική κοινωνία εσύ μπορεί να ήθελες τη δημοκρατία μόνο και μόνο λόγω της αλλαγής και της δικαιοσύνης με αποτέλεσμα να ήσουν αντιφρονούντας και ο αντίστοιχος λάτρης του καπιταλισμού να υποστήριζε το καθεστώς για να μην ξεβολευτεί και χάσει έστω και αυτά τα λίγα που έχει εξασφαλισμένα;
θέμα χαρακτήρα είναι όλα αυτά όχι ιδεολογίας, η ανθρώπινη φύση είναι κάτι πολύ πιο βαθύ από κοινωνικά και οικονομικά συστήματα τα οποία είναι απλώς δημιουργήματά της..

επίσης από πολλούς συμφορουμίτες δεν είναι μόνο θέμα ταξικής πάλης που στο κάτω κάτω δε νομίζω ότι κάποιος είναι τόσο παράλογος να συντάσσεται με την εργοδοσία του σε βάρος των δικών του συμφερόντων, αλλά το πώς έχουν δει με βάση την εμπειρία τους ότι εξελίσσεται αυτό το "παιχνίδι" , γιατί παιχνίδι είναι στο κάτω κάτω όπου η κάθε μεριά και τζογάρει και κάνει τις μπλόφες της προκειμένου να έχει τη καλύτερη συμφωνία.
ο εργοδότης θέλει να εκμεταλλευθεί και να βγάλει όσο πιο πολλά μπορεί στη πλάτη του υπαλλήλου του, ο recruiter θα προσπαθήσει να φανεί παραγωγικός στον εργοδότη γιατί αυτό πληρώνεται να κάνει και ο υποψήφιος εργαζόμενος είναι απλά μισθοφόρος που θα πάει όπου του δίνουν περισσότερα

υπάρχουν πολλοί λόγοι που έγινε στον bibendum αυτή η πρόταση, μπορεί απλά να ήταν και αποτέλεσμα ασυνεννοησίας/ερασιτεχνισμού ή και κουτοπονηριάς όπως ειπώθηκε, είναι βέβαια κάτι το αξιοπερίεργο και καλά έκανε και το ανέφερε

ο κανόνας λέει ότι αν δεν είσαι άνεργος και κάποιος σε θέλει, σου δίνει περισσότερα από αυτά που παίρνεις αλλά πολλές φορές αυτό δε γίνεται, ευτυχώς που τον άνθρωπο δεν τον αναγκάζουν οι συνθήκες να μετακομίζει για να παίρνει χαμηλότερο μισθό, γιατί σε μια δύσκολη στιγμή μπορεί και να αναγκαζόταν να ενδώσει

και κάποιος θα βρεθεί με αυτά τα λεφτά, αυτό μπορούμε να το φανταστούμε όλοι μας
καλύτερος ή χειρότερος ίσως δεν έχει σημασία για αυτούς
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#205776 Επειδή παίζουν πάρα πολλά από πίσω καλό είναι να αποφεύγονται οι αφορισμοί και πολύ περισσότερο οι αναχρονιστικές πολιτικές κραυγές. Ας πάνε στο πολιτικό τόπικ αυτά.

Κάτι άλλο που μου ήρθε στο μυαλό και το χω δει συχνά να συμβαίνει, είναι αυτό το job offer μαζί με την πιθανότατη άρνηση, να έγινε για να λειτουργήσει ως μοχλός πίεσης για αύξηση του budget. Ντάξει δεν είναι ηθικό αλλά ως γνωστόν οι επιχειρήσεις δεν είναι ούτε φιλανθρωπικά ιδρύματα ούτε φροντιστήρια ηθικής να διδασκουν ήθος ως άλλοι Μαρινάκηδες.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#205788 πολύ ενδιαφέρον αυτό το σενάριο, γιατί συζητώντας με φίλο μου όταν αναλαμβάνει projects στη δουλειά του (κλάδος άσχετος από όσα συζητάμε) και έχει συγκεκριμένο budget πολλές φορές στριμώχνεται οικονομικά και αυτό βέβαια μεταφράζεται σε χαμηλότερες αμοιβές για τα άτομα που έχει από κάτω του.

δεν του αρέσει, θέλει να τους έχει ευχαριστημένους και προσπαθεί να διεκδικήσει περισσότερα χρήματα και για αυτούς, αλλά προφανώς και δεν του κάθεται όπως θα το ήθελε (δε σκάει κιόλας βέβαια όσο αυτός έχει την αμοιβή που θέλει) και προφανώς ο λόγος του για το ποιο θα είναι το budget είναι περιορισμένος, η μόνη ελευθερία (και ευθύνη) που έχει είναι το πώς θα το διαχειριστεί.

λογικά αν για κάποιες θέσεις οι αμοιβές της πιάτσας είναι πιο υψηλές θα πρέπει να το μεταφέρει και να διεκδικήσει περισσότερα

πολύ ενδιαφέρον έχει πάντως και μια πελάτισσα που της έχει σκάσει μία και της ζητάει τεράστιο μισθό σε σχέση με το υπάρχον προσωπικό της (5+ φορές επάνω)
αυτή την θέλει αλλά αναρωτιέται αν τα αξίζει και ρωτούσε αν παίζουν τέτοια λεφτά στην αγορά :lol:
το θέμα είναι μπορεί να βρει άτομο με ανάλογα προσόντα που να της κάνει τα ίδια;
μάλλον όχι, οπότε θα πρέπει να της δώσει αυτά που ζητάει

μπορεί να μην βγάλει τα λεφτά της, αλλά με αυτά τα προσόντα θέλει αυτά τα λεφτά.-

πολλές φορές πάντως δεν είναι και εύκολο να βρεις άτομο να σου κάνει κάποια πράγματα, πχ σε μας μας έφυγε ένας που ήταν γκουρού έκανε τα πάντα (και εννοώ τα πάντα ήταν πολύ μπροστά ο τύπος εγώ θέλω πολλά χρόνια να τον φτάσω)
στη θέση του ήρθε ένας με τα μισά λεφτά που τα έκανε πουτάνα σύμφωνα με το αφεντικό (διαφωνώ εν μέρει αρκετά αλλά αυτή η άποψη επικράτησε και ένας συγκεκριμένος πελάτης που είχε καλομάθει είχε και θέμα με την όλη φάση και το έδειχνε έντονα), ο οποίος και έφυγε και η θέση είναι ορφανή

μετά για τη συγκεκριμένη θέση δε βρίσκεις εύκολα άτομο γιατί ήταν πολύ ιδιαίτερη σε σχέση με τη δική μου ας πούμε που είναι πολύ mainstream και συγκριτικά απλοϊκή, ή αν βρεις θα ζητάει τα μαλλιοκέφαλά του που μάλλον οι εταιρείες που θα διαχειρίζεται δε θα φέρνουν ή θα φέρνουν ίσα ίσα το μισθό και μηδαμινό κέρδος στην εταιρεία

οπότε η θέση έμεινε κενή και η τρύπα καλύπτεται όπως όπως με πολύ ζόρι

άλλοι πιστεύουν ότι είναι οικονομικό το θέμα ( περισσότερο κερδος με ένα λιγότερο υπάλληλο), όμως εγώ πιστεύω ότι πέρα από οικονομικό είναι και ότι δε μπορείς να βρεις άτομο για αυτή τη θέση και να το κάνεις θες και μήνες καλού ψαξίματος και να βάλεις το χέρι στη τσέπη

ίσως θα συνέφερε να φύγουν οι πελάτες για να χαλαρώσει το θέμα, αλλά και τα λεφτά τους δεν είναι ευκαταφρόνητα, ούτε θες να χάνεις πελάτες τέτοια εποχή, οπότε πέφτει ζόρι σε άτομα που ήδη έχουν ένα σωρό άλλες δουλειές ή καλύπτονται κάποια πράγματα από εξωτερικούς συνεργάτες οι οποίοι βέβαια δεν είναι και φθηνοί απλά δουλεύουν πολύ λιγότερες ώρες από έναν full time υπάλληλο και δεν είναι βέβαια όλη την ώρα διαθέσιμοι

πρέπει βέβαια να βγάζεις τα λεφτά σου εγώ φέρνω 4-5 φορές το μισθό μου στην εταιρεία η αδερφή μου τον φέρνει 11+ και φυσικά υπάρχουν και αυτοί που τον φέρνουν πολύ παραπάνω σε άλλους κλάδους ή θέσεις , δε μπορείς να βάζεις τον άλλον μέσα ούτε να τα μοιράζεστε γιατί στο τέλος δε θα έχει να σε πληρώσει
Άβαταρ μέλους
By DAP
GTS έγραψε:
REALZEUS έγραψε:Προσωπικά σαν εργοδότης θα έλεγα: "Ευχαριστώ για τον χρόνο σας, αλλά δυστυχώς δεν είμαστε σε θέση να σας προσφέρουμε τις αποδοχές που απολαμβάνετε ήδη. Σας ευχόμαστε κάθε επιτυχία.".

Αυτό θα το εκαναν αν δεν τον ηθελαν καθολου.

Μα ακριβως χρησιμοποιησαν μια αλλη διατυπωση.....Δεν του ειπαν δεν σε θελω (και αδικα σε κουβαλαγα) απλως τοσα δινω οποτε φευγει μονος του.....
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#205919 Διαβάζοντας την ιστορία του bibendum, εχω να παρατηρήσω τα εξής:

1)Εφόσον η προσφορά είναι κάτω απ ό,τι δίνει η αγορά, η εταιρεία είναι απαράδεκτη που έφερε το θέμα αμοιβής στην 3-4 συνεντευξη και σε εχει κουβαλήσει ήδη 2 φορές στην Αθήνα (προφανώς να φανταστώ χωρίς να σου καλύψει τα έξοδα)

2)Θα έπρεπε κι εσύ, για να φυλάξεις τον εαυτό σου, πριν πας την δεύτερη φορά να το ξεκαθαρίσεις. Εσύ προφανώς θεώρησες ότι καλή την πίστη, για να ασχολούνται τόσο και να με φωνάζουν για δεύτερη φορά, αν μή τι άλλο θα μου δώσουν κάτι ανταγωνιστικό. Μάθημα για το μέλλον.

Προσωπικά θα τους απαντούσα ότι θα περίμενα αν μή τι άλλο μια προσφορά ανταγωνιστική με αυτά που παίρνω ήδη και ότι μου κάνει εντύπωση που υπήρξε τόση κινητικότητα απλά για να προσφέρετε κάτι 40% κάτω απ τα καθιερωμένα.
Άβαταρ μέλους
By nass
Deleted User 1 έγραψε:Κάτι άλλο που μου ήρθε στο μυαλό και το χω δει συχνά να συμβαίνει, είναι αυτό το job offer μαζί με την πιθανότατη άρνηση, να έγινε για να λειτουργήσει ως μοχλός πίεσης για αύξηση του budget. Ντάξει δεν είναι ηθικό αλλά ως γνωστόν οι επιχειρήσεις δεν είναι ούτε φιλανθρωπικά ιδρύματα ούτε φροντιστήρια ηθικής να διδασκουν ήθος ως άλλοι Μαρινάκηδες.

Πολύ σωστό, το 'χω κάνει: "οι 3 καλύτεροι υποψήφιοι απέρριψαν την προσφορά μας, πρέπει οπωσδήποτε να αυξήσουμε το budget" (έπεσε ένα ξύλο αλλά τελικά έτσι κι έγινε)
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#207656 Αν γνωρίζει κάποιος Software engineers που ψάχνουν δουλειά στην ελλάδα, ας ρίξει μια ματιά εδώ, στην startup ενός φίλου στην Πάτρα:

http://accusonus.com/company/careers

2 θέσεις, μια junior και μία senior