Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#204231 Εγώ τέτοια έχω, δουλεύει υποδειγματικά χρόνια τώρα. Υπάρχει και με οθόνη (μικρή με led μόνον) αλλά είναι ιταλικό και λίγο πιο ακριβό από το κινέζικο.
Αν θέλεις, μπορείς να έρθεις να δεις το δικό μου σε λειτουργία.
Εγώ βέβαια το έχω με ηχείο (πιο απλή η εγκατάσταση).
Όταν βρω το χρόνο, θα τελειώσω την εγκατάσταση και στον εμπρός προφυλακτήρα.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#204272 Μόνος σου κάνεις την εγκατάσταση; Είναι τόσο μεγάλη διαδικασία για τον μπροστινό ή τόσο λίγος ο ελεύθερος χρόνος σου;
Θα με ενδιέφερε κι εμένα μπρος-πίσω, όχι απαραίτητα με οθόνη (εκτός κι αν είναι διακριτική).
Αν καταφέρω να έρθω στην επόμενη συνάντηση θα ήθελα να το δω εν λειτουργία (αν και για να είσαι ευχαριστημένος, καλό θα είναι).

< >
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#204355 Η εγκατάσταση στον πίσω είναι πανεύκολη, γιατί παίρνεις ρεύμα για την εντολή κατευθείαν από το καλώδιο της όπισθεν από ένα από τα δύο φανάρια.
Η ταινία είναι πολύ εύκολο να μπει, αλλά προφανώς πρέπει να ξηλώσεις τον προφυλακτήρα. Δεν το έκανα μόνος μου, στο δικό μου ο προφυλακτήρας για να βγει θέλει δουλειά. Το ηλεκτρολογικό είναι το εύκολο πάντως.
Για τον μπροστά, την ταινία την έβαλε ο φανοποιός όταν βγήκε για να βαφτεί. Αλλά η εγκατάσταση είναι πιο πολύπλοκη αν θέλεις να το κάνεις σωστά και όμορφα.
Εγώ αγόρασα και τον original διακόπτη της BMW αλλά και ένα κιτάκι για το canbus ώστε να δίνει εντολή όταν η ταχύτητα πέφτει κάτω από 10 χλμ/ώρα. Ε, τα δύο τελευταία για να τα εγκαταστήσεις σωστά θέλουν ψάξιμο (κυρίως ο διακόπτης) και γι'αυτό δεν το έχω κάνει ακόμη (και έχουν περάσει και 2 χρόνια που τα έχω όλα στα χέρια μου!).
Αν τώρα δεν σε νοιάζει να το κάνεις έτσι και σου αρκεί ένας απλός after market διακόπτης για την ενεργοποίηση, δεν είναι πιο δύσκολο από τον πίσω. Αλλά εμένα δεν μ'αρέσει αυτή η λύση...
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#204405 Βάψιμο γιατί έκανες αφού είναι ταινία;
Κι εγώ προτιμώ τα original στοιχεία εξοπλισμού και γενικά απεχθάνομαι τις after market λύσεις. Και φυσικά προτιμώ να γίνεται σωστή δουλειά. :s_yes
Θα ξεκινήσω από την αντιπροσωπεία (θα πάω ούτως ή άλλως την επόμενη εβδομάδα για την επέκταση εγγύησης των μπαταριών) και αν το κόστος είναι τρελό (ή οι αισθητήρες του gollum) θα ψάξω για κάτι καλύτερο. Μάλλον για ταινία πίσω πάντως βλέπω το πιθανότερο σενάριο. Εσύ ποια έχεις;
Άβαταρ μέλους
By GTS
Anonymous Founder έγραψε:Η εγκατάσταση στον πίσω είναι πανεύκολη, γιατί παίρνεις ρεύμα για την εντολή κατευθείαν από το καλώδιο της όπισθεν από ένα από τα δύο φανάρια.
Η ταινία είναι πολύ εύκολο να μπει, αλλά προφανώς πρέπει να ξηλώσεις τον προφυλακτήρα. Δεν το έκανα μόνος μου, στο δικό μου ο προφυλακτήρας για να βγει θέλει δουλειά. Το ηλεκτρολογικό είναι το εύκολο πάντως.
Για τον μπροστά, την ταινία την έβαλε ο φανοποιός όταν βγήκε για να βαφτεί. Αλλά η εγκατάσταση είναι πιο πολύπλοκη αν θέλεις να το κάνεις σωστά και όμορφα.
Εγώ αγόρασα και τον original διακόπτη της BMW αλλά και ένα κιτάκι για το canbus ώστε να δίνει εντολή όταν η ταχύτητα πέφτει κάτω από 10 χλμ/ώρα. Ε, τα δύο τελευταία για να τα εγκαταστήσεις σωστά θέλουν ψάξιμο (κυρίως ο διακόπτης) και γι'αυτό δεν το έχω κάνει ακόμη (και έχουν περάσει και 2 χρόνια που τα έχω όλα στα χέρια μου!).
Αν τώρα δεν σε νοιάζει να το κάνεις έτσι και σου αρκεί ένας απλός after market διακόπτης για την ενεργοποίηση, δεν είναι πιο δύσκολο από τον πίσω. Αλλά εμένα δεν μ'αρέσει αυτή η λύση...

Κοστος για το βαψιμο μπροστα? Εγινε καλη δουλεια;
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#204427 To βάψιμο το έκανα γιατί είχε καταστραφεί το βερνίκι από τα μυγάκια και γιατί είχε ένα σπάσιμο στην κάτω μεριά ο προφυλακτήρας από πρόσκρουση (τόσο χαμηλός που είναι, θέλει πολλή προσοχή! :lol: ). Δεν είχε να κάνει με τον αισθητήρα δηλαδή, δεν τίθεται θέμα: είναι εντελώς αόρατος.
Εγώ έχω μια φθηνή κινέζικη, αγνώστων λοιπών στοιχείων. Δεν στην προτείνω, μόνον και μόνον γιατί το γελοιωδώς φθηνό ηχειάκι, ενίοτε καίγεται (έχω αλλάξει 2 φορές ηχειάκι, αλλά όλο το κιτ κάνει γύρω στα 20€ οπότε κλάιν... :lol: ).
Αν δεν θέλεις κινέζο, δες αυτό εδώ:
http://www.proxel.com/en/
Η αρχή λειτουργίας είναι παρόμοια πάντως και δεν ξέρω αν αξίζει τα παραπάνω λεφτά.
Για το κινέζικο, μπορώ να ψάξω και να σου πω από πού το είχα αγοράσει, αλλά μπορεί και να μην υπάρχει πια το μαγαζί ή το κιτ! :lol:

GTS έγραψε:Κοστος για το βαψιμο μπροστα? Εγινε καλη δουλεια;

Η δουλειά ήταν αρκετά καλή, αλλά το κόστος στην περίπτωσή μου ήταν μεγαλύτερο γιατί έπρεπε να επιδιορθωθεί και το σπάσιμο χαμηλά. Έκανε 200€, μαζί με το βγάλε-βάλε, κόλληση του σπασίματος, βάψιμο. Για πιο απλή δουλειά, οι τιμές ξεκινάνε από 100€ (με άνω όριο τα 150€).
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#204441 Α, οκ. Προς στιγμήν ανησύχησα ότι είχες βάψει το εσωτερικό του προφυλακτήρα για να μη φαίνεται η ταινία :dizzy: :s_wacko :lol:

Το ηχειάκι το έχεις στο πορτ-μπαγκάζ; Αυτό είναι άλλο ένα θέμα που με απασχολεί (πού θα μπει, πόσο θα ακούγεται, να μη φαίνεται, κλπ.... έχω κακομάθει με τα εργοστασιακά :s_dunno ).

Anonymous Founder έγραψε:Αν δεν θέλεις κινέζο, δες αυτό εδώ: http://www.proxel.com/en/

thnx :)
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#204451 To ηχειάκι το έχω στο πορτμπακάζ, μέσα σε μια "θήκη" (κλείνει με ένα καπάκι και έχει και "τρύπες" οπότε ακούγεται μια χαρά και δεν φαίνεται καθόλου. Αν δεν θέλεις οθόνη και δεν σε πειράζει το ηχειάκι, η εγκατάσταση είναι πανεύκολη, αφού ουσιαστικά δεν ξηλώνεται τίποτε στο εσωτερικό: βγαίνει ο προφυλακτήρας για να κολληθεί η ταινία πίσω του και ξαναμπαίνει, ενώ παροχή και εντολή παίρνει το κοντρολεράκι τους από το φανάρι κατευθείαν.
Αν πάλι θέλεις να έχεις και οθόνη, θα πρέπει αναγκαστικά να γίνει ένα κάποιο ξήλωμα και στην μοκέτα ή και αλλού ώστε να φτάσει μπροστά η οθόνη και να είναι σε ένα βολικό σημείο (θα πρότεινα τον κεντρικό καθρέφτη, οπουδήποτε αλλού θα είναι άσχημο νομίζω).
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#204455 Συμφωνώ απόλυτα για τον κεντρικό καθρέφτη, είναι το μόνο σημείο που δε θα με ενοχλούσε. Το ξήλωμα όμως είναι σοβαρός λόγος να μην το προχωρήσω και να μείνω στη λύση ταινία-ηχειάκι. Η θηκούλα ερχόταν με το σύστημα ή την έβαλες εσύ;
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#204467 Υπήρχε στο αυτοκίνητο και λογικά κάτι αντίστοιχο υπάρχει και στο δικό σου. Εμένα είναι δύο θήκες δίπλα στους πίσω θόλους, η μία είναι για το φαρμακείο ή άλλη απλά κενή, μάλλον για να διευκολύνει την πρόσβαση. Μην σε ανησυχεί αυτό πάντως, σίγουρα θα βρεθεί κάποιο σημείο που θα υπάρχει χώρος τόσο για τον controller όσο και το ηχείο και δεν θα φαίνεται τίποτε. Είναι πολύ μικρά και τα δύο και χωράνε παντού.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#205432 Έβγαλα σήμερα μια φωτό για το πως βάζει κανείς μπροστά με καλώδια. Από το περιοδικό της adac.
Εικόνα

Sent from space >
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
famas έγραψε:Για το 3 λένε να συνδέεται με τη γείωση, ώστε να μην παραχθεί σπινθήρας όταν το συνδέσεις στον πόλο.
το 4 είναι αυτό με το μη βαμμένο μέρος του αμαξώματος. Το 3 πάει στον αρνητικό πόλο του καλού. Το Α λειτουργεί κ το Β εχει άδεια μπαταρία
Για να τα αποσυνδέσουμε κάνουμε το αντίστροφο.
Επίσης λέει κ το πάχος του καλωδίου, 16 στα βενζινοκίνητα κ 25 στα πετρελαιοκίνητα.

Sent from space >
Άβαταρ μέλους
By famas
#205443 Στη περίπτωση μου επειδή ο αρνητικός πόλος βρίσκεται χωμένος στο καπό και δεν χωράει δαγκάνα ή οτιδήποτε, σύνδεσα τον αρνητικό πόλο του αυτοκινήτου με ξεφορτισμένη μπαταρία με τη δική μου γείωση κι έτσι έδωσα ρεύμα.