kostis20 έγραψε:Kαλά εγω απορώ εδώ και χρόνια τι στο καλό κάνουν με τους συνδυασμούς κινητηρα μετάδοσης...Συνέχεια σε μεταβάτικό στάδιο είναι???Τόσο δύσκολο είναι δηλαδη ?
Ειναι μικρή εταιρεία Κωστή, και πλέον μόνη της με limited sharing. Ακόμα και απο το ράφι λύσεις ειναι περιορισμένες, πχ ποια άλλη εταιρεία εχει 8αρι αυτόματο για μπροστοκινητο με εγκάρσια τοποθέτηση? Έβγαλαν καινούριο (με την aisin φυσικά), το οποίο αν το αναλογιστείς με τα μοντέλα που θα το φορέσουν, το κόστος R&D ειναι πολυ μεγάλο ανα μονάδα... Έριξαν ολο το βάρος στην εξέλιξη των νέων κινητήρων/μετάδοσης και πατώματος, 100% δικά τους οποτε στα υπάρχοντα μοντέλα έδωσαν οσο το δυνατόν λιγότερα κεφαλαία. Εδώ έκοψαν μοντέλα που τους ηταν απαραίτητα (XC40). Και ακόμα έρχονται κι αλλα, light hybrid με 3κυλινδρα μοτέρ, επιλογή διπλοσυμπλεκτου για τα x60...
Το σίγουρο ειναι πως τωρα δεν αξίζει να πάρεις Volvo (εκτός του XC90 προφανώς) απο τη στιγμή που σε 2 χρονια απο τωρα ολα θα ειναι στα εντελώς νέα πατώματα, και με πολυ ανώτερες τεχνολογίες...ήδη το νέο S90 εχει autopilot..
Εμένα το μόνο που δεν μου αρέσει ειναι η κατάργηση των 5/6κυλινδρων...αλλα νομιζω οτι στο μέλλον θα αλλάξει κι αυτο, εκτός αν έχουν τόσο μεγάλη επιτυχία με τα υβριδικά.

ελαχιστο βαρος...τοση χρηση αλουμινιου, 35% high tensile - πρεπει να ειναι απο τα μεγαλυτερα ποσοστα στην αυτοκινητοβιομηχανια - και παλι τοσο βαρος? Ενταξει, μασιφ θα ειναι, ειναι και 5 μετρα αλλα πολλα μου φαινονται..
(λεμε τωρα