Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By melos86
#193260 Για αλλη μια φορα πεφτουμε απο τα συνεφα...
0.59 η τιμη του λιτρου αλλα 2500 ευρω στην τσεπη απο την διαφορα στον Ειδικο Φορο Καταναλωσης!
Φυσικα ομως "κλεφτης" για τον καταναλωτη ηταν ο πρατηριουχος που ηταν 10 λεπτα ακριβοτερος! Υστερα μιλαμε για καταναλωτικη συνειδηση...

http://www.tanea.gr/news/greece/article ... o-kinhshs/
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#193266 Χθες στον Έβρο έβαλα vpower diesel στο 1.088 με την προσφορά της Πέμπτης. Ο χρυσανθηδης στην Καβάλα την είχε 1.097.

< K910 μου
Άβαταρ μέλους
By junior gt
melos86 έγραψε:Για αλλη μια φορα πεφτουμε απο τα συνεφα...
0.59 η τιμη του λιτρου αλλα 2500 ευρω στην τσεπη απο την διαφορα στον Ειδικο Φορο Καταναλωσης!
Φυσικα ομως "κλεφτης" για τον καταναλωτη ηταν ο πρατηριουχος που ηταν 10 λεπτα ακριβοτερος! Υστερα μιλαμε για καταναλωτικη συνειδηση...

http://www.tanea.gr/news/greece/article ... o-kinhshs/

Βενζινάς είσαι? :hmmm:

Χθες στον Έβρο έβαλα vpower diesel στο 1.088 με την προσφορά της Πέμπτης. Ο χρυσανθηδης στην Καβάλα την είχε 1.097.

Εγώ έβαλα χτες vpower diesel με 1,019
Τελευταία επεξεργασία από junior gt και 04 Δεκ 2015, 14:46, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#193269 Δεν την έχω πετύχει πουθενά τόσο. :rant:

< K910 μου
Άβαταρ μέλους
By melos86
junior gt έγραψε:Βενζινάς είσαι? :hmmm:

Δεν ξερω αν εχει σημασια σε αυτο που εγραψα αλλα ναι...
Άβαταρ μέλους
By junior gt
melos86 έγραψε:
junior gt έγραψε:Βενζινάς είσαι? :hmmm:

Δεν ξερω αν εχει σημασια σε αυτο που εγραψα αλλα ναι...

Δεν έχει βρε άνθρωπε?
Οι άλλοι κάνανε απάτη και αντί να στηλιτεύσεις εσύ πρώτα που είσαι και του επαγγέλματος αυτό που κάνανε, μας λές ότι ο καταναλωτής δεν έχει συνείδηση επειδή θα πει κλέφτες αυτούς και όχι το κράτος .
Κατ'αρχάς δε χρειάζεται και πολύ μυαλό για να καταλάβεις ότι οι άνθρωποι αυτοί πρώτα απ'όλα εσένα βλάπτουνε που σε ανταγωνίζονται αθέμιτα.
Άβαταρ μέλους
By junior gt
#193374 Αν εννοούσε αυτό ο φίλος πάω πάσο και ζητώ συγνώμη. Ήταν λίγο μπερδεμένο.
Πάντως το επάγγελμα το πιασα ε? :lol:
Άβαταρ μέλους
By melos86
#193444 Δικη μου παραληψη... Το παρεβλεψα γιατι θεωρησα την ζημια που παθαινουν τα πρατηρια στην ευρυτερη περιοχη δεδομενη!
Οταν εχεις αθεμητο ανταγωνισμο ο οποιος πουλαει σε τιμες ΚΑΤΩ του κοστους (γιατι το συγκεκριμενο πρατηριο πουλουσε με κερδος 0 η και με ζημια!!) γιατι το πραγματικο του κερδος ειναι η διαφορα στο τελωνειακο κοστος η οποια ειναι και "μαυρη" και αναγκαζεται το νομιμο πρατηριο να πουλησει 10 λεπτα επανω φυσικο ειναι να χασει την πελατεια του και το χειροτερο που εγω προσωπικα δεν μπορω να διαχειριστω και πολυ καλα ειναι οταν αποκαλουν τον δευτερο και "κλεφτη"!!

Εκει ερχεται η καταναλωτικη συνειδηση... Και φυσικα το ιδιο πραγμα ισχυει και σε ολα τα καυσιμα! Τα "υποπτα" φθηνα πρατηρια δεν δουλευουν για μικρο κερδος γιατι βασιζονται στην καταναλωση για το νομιμο κερδος! Δουλευουν με χαμηλες τιμες γιατι ετσι διακινου γιατι το κερδος ειναι αλλου!
Άβαταρ μέλους
By junior gt
#193471 Εκεί λοιπόν φίλε θέλεις την παρέμβαση του κράτους με ελέγχους, με συστήματα εισροών εκροών και δεν ξέρω εγώ τι άλλο (εσύ σίγουρα τα ξέρεις καλύτερα).
Αλλά δεν μπορεί να ζητάς ευθύνες από τους καταναλωτές ειδικά στη φάση που είναι σήμερα που ψάχνουν και το λεπτό.
Εγώ πχ έχω δύο πρατήρια κοντά στο γραφείο μου μια shell που βάζω πετρέλαιο και μια eko που βάζω κατοστάρα που έχουνε φθηνά καύσιμα και νομίζω καλά καύσιμα αφού τρία χρόνια που βάζω δεν είχα θέμα με φίλτρα, αντλίες, πυράκια, μπερδέματα κλπ. Τι να κάνω να πάω σε πιο ακριβούς επειδή μπορεί αυτοί οι τύποι να κάνουν λαθρεμπόριο? Δεν είναι δικό μου θέμα να το ψάξω, ούτε να κάτσω να ζητήσω τιμολόγια αγοράς κλπ. Έτσι δεν είναι? Είναιθέμα του κράτους και αν θες και δικό σας σα σωματεία, ομοσπονδίες ή ότι άλλο έχετε.
Άβαταρ μέλους
By nass
#193537 Γίνεται δικό σου θέμα ως καταναλωτή αν για να βγάλει τη χασούρα σε κλέβει είτε στην ποιότητα είτε στην ποσότητα (και ένα μικρό κλέψιμο και στα 2 της τάξης του 5% δύσκολα θα το αντιληφθείς)
Άβαταρ μέλους
By junior gt
#193539 Τι λες τώρα ρε nass? Άλλο το να είσαι λίγο επιφυλακτικός όταν βλέπεις φθηνό βενζινάδικο και άλλο όταν το έχεις τσεκάρει όσο αυτό είναι δυνατόν, να μην πηγαίνεις επειδή είναι φθηνός και άρα ντε φάκτο καπου σε κλέβει.
Σαν καταναλωτής μέχρι εκεί φθάνουν οι δυνατότητές σου: να τσεκάρεις ρωτώντας γύρω γύρω και δια της προσωπικής εμπειρίας.
Εξ'άλλου η κουβέντα γίνεται για λαθρεμπόριο δηλ. για κάτι που δεν επηρεάζει ούτε την ποιότητα, ούτε την ποσότητα του καυσίμου που φτάνει σε μένα.
Άμα δηλ. είναι και φθηνός και οκ σε ποιότητα και ποσότητα, να θεωρήσω ντε φάκτο ότι είναι λαθρέμπορος?
Δικιά μου δουλιά είναι?
Άβαταρ μέλους
By nass
junior gt έγραψε:Άμα δηλ. είναι και φθηνός και οκ σε ποιότητα και ποσότητα, να θεωρήσω ντε φάκτο ότι είναι λαθρέμπορος?

Δεν είπα αυτό, είπα ότι αν καταφέρνει να είναι φτηνός κλέβοντάς σε, τότε γίνεται δική σου δουλειά.
(Μου έχει συμβεί βενζινάδικο κοντά στο παλιό μου σπίτι που έβαζα βενζίνη και γενικά το θεωρούσα ΟΚ να πιαστεί παράνομος)
Προφανώς δεν μπορείς να κάνεις κάτι παραπάνω από αυτό που κάνεις (βάζεις καύσιμο σε γνωστά σου βενζινάδικα εγνωσμένης ποιότητας/ποσότητας και λογικής τιμής) και προφανώς είναι δουλειά του κράτους να κάνει τους ελέγχους.
Από την άλλη μην ξεχνάς ότι υπάρχουν πάρα πολλοί καταναλωτές, που κυνηγάνε το απολύτως φτηνότερο, χωρίς να τους νοιάζει η ποσότητα ή η ποιότητα των καυσίμων, με άλλα λόγια έξυπνα πουλιά που από τη μύτη πιάνονται. Νομίζω σε αυτούς αναφέρεται ο melos86 με τα περί "καταναλωτικής συνείδησης", όχι σε σένα ή σε μένα.
Άβαταρ μέλους
By kubiak
#193657 συν οτι ο ακριβος -εστω και για 1 λεπτο- δεν ειναι κλεφτης...
το κακο που εχουν ολοι ειναι οτι σε καθετι τον ακριβοτερο τον βγαζουν κλεφτη...
δεν ειναι παντα ετσι...