Τα πρωτότυπα και τα μελλοντικά μοντέλα των κατασκευαστών
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#186376 τα χονδα παντα ηταν ακριβα,απο τις απλες εκδοσεις μεχρι τις πιο ακριβες και γρηγορες,αλλα τωρα ξεφυγαν με την τιμολογηση του ταπερ.
Σαφως και υπαρχουν καλυτερες ή σχεδον το ιδιο καλες επιλογες με λιγοτερα ή τα μισα χρηματα.
Άβαταρ μέλους
By morpheus
bibendum έγραψε:Ειναι πολλοι οι φοροι μετα τα 30000.

Παραδειγματος χαρη σε ενα αυτοκινητο που η τιμη ειναι 22000, οι φοροι ειναι περιπου 8000, οποτε με καποια προσφορα και αποσυρση παει στα 26-27000 τελικη

Για 10000 παραπανω στην τιμη του αυτοκινητου οι φοροι ειναι 20000 παραπανω.

Να πως εκτοξευεται η τιμη

Δεν ισχύει κάτι τέτοιο... Ή τουλάχιστον δεν είναι κανόνας...
Το έχω πρόσφατο το παράδειγμα για αυτοκίνητο λιανικής τιμής ~50.000, με γερή έκπτωση που μείωνε στο ελάχιστο, ή/και μηδένιζε, κέρδος αντιπροσώπου, προμήθεια πωλητή κλπ +απόσυρση, στα ~41.000 τελική... και η εροστασιακή του τιμή προ φόρων να είναι οριακά κάτω απο 20.000...
Γενικά οι φόροι είναι πολοί... Και γίνονται αναλογικά περισσότεροι όσο μεγαλώνει η εργοστασιακή αξία...
Απο όσα έχω δει μέχρι τώρα τουλάχιστον ένα αυτοκίνητο που πωλείται με εκπτώσεις 26-27κ όπως λες, δεν έχει εργοστασιακή 22κ αλλά κάτω απο 15κ...
Τελευταία επεξεργασία από morpheus και 15 Νοέμ 2015, 19:45, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By bibendum
morpheus έγραψε:

Παραδειγματος χαρη σε ενα αυτοκινητο που η τιμη ειναι 22000, οι φοροι ειναι περιπου 8000, οποτε με καποια προσφορα και αποσυρση παει στα 26-27000 τελικη

Το έχω πρόσφατο το παράδειγμα για αυτοκίνητο λιανικής τιμής ~50.000, με γερή έκπτωση που μείωνε στο ελάχιστο, ή/και μηδένιζε, κέρδος αντιπροσώπου, προμήθεια πωλητή κλπ +απόσυρση, στα ~41.000 τελική... και η εροστασιακή του τιμή προ φόρων να είναι οριακά κάτω απο 20.000...
Γενικά οι φόροι είναι πολοί... Και γίνονται αναλογικά περισσότεροι όσο μεγαλώνει η εργοστασιακή αξία...
Απο όσα έχω δει μέχρι τώρα τουλάχιστον ένα αυτοκίνητο που πωλείται με εκπτώσεις 26-27κ όπως λες, δεν έχει εργοστασιακή 22κ αλλά κάτω απο 15κ...

σε δικη μου επισης προσφατη εμπειρια τα πραγματα ειναι οπως τα περιεγραψα.

λιανικη τιμη --> 22000 περιπου
φπα --> 5000 περιπου
τελη ταξινομησης και λοιπα --> 4000 περιπου

οκ, η λιανικη τιμη δεν ειναι εργοστασιακη αλλα ειναι τιμη προ φορων στα σιγουρα
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
REALZEUS έγραψε:67 χιλιάρικα... Cool!

Εικόνα

Στην φωτογραφία αυτή λέει τιμή προ φόρων και τελική τιμή.
Τα μισά λεφτά είναι φόροι

Από το Moto G
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#186401 Έτσι είναι από ένα όριο εργοστασιακής τιμής και πάνω. Βλέπω τώρα ότι στην Ιταλία κοστίζει 37 χιλιάρικα: http://www.honda.it/cars/new/civic-type ... ation.html
Παρόμοια περίπτωση με την 458. 200 χιλιάρικα στην Ιταλία, 420 χιλιάρικα εδώ. :lol:
Άβαταρ μέλους
By morpheus
bibendum έγραψε:
morpheus έγραψε:

σε δικη μου επισης προσφατη εμπειρια τα πραγματα ειναι οπως τα περιεγραψα.

λιανικη τιμη --> 22000 περιπου
φπα --> 5000 περιπου
τελη ταξινομησης και λοιπα --> 4000 περιπου

οκ, η λιανικη τιμη δεν ειναι εργοστασιακη αλλα ειναι τιμη προ φορων στα σιγουρα

Αν στην περίπτωση σου προστέθηκε στην τελική τιμή και ένα χαράτσι γύρω στα 2.300 (φόρος πολυτελείας για αυτοκίνητα με εργοστασική αξία 20.000 και πάνω) το οποίο δεν αντιστοιχεί στην αξία του αυτοκινήτου ή σε εξτρά εξοπλισμό τότε όντως είναι πάνω απο 20...
Αν όχι, η εργοστασιακή του είναι αρκετά μικρότερη απο τα 22 που λες...
Άβαταρ μέλους
By GTS
#186415 Η εργοστασιακη αξια τι μας ενδιαφερει? Μονο η τιμη προ φορων και μετα οι φοροι. Τωρα αν το αμαξι βγαζει φορο πολυτελειας είναι άλλο θεμα. Στην περιπτωση των BMW o εισαγωγεας είναι η ιδια η εταιρεια αρα μπορει να παιξει με την εργοστασιακη αξια γιατι οσο την χαμηλωνει μπορει να αυξησει το κερδος του εισαγωγεα. Στην περιπτωση Χοντα και Σαρακακη αυτό δεν παιζει και αρα οι τιμες είναι αλλου και οποιος τσιμπησει.
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#186529 Φορο πολυτελειας το παραδειγμα μου δεν εχει. Το γραφει η προσφορα οτι ειναι 0
Άβαταρ μέλους
By morpheus
#186591 Άρα όπως σου είπα η εργοστασιακή είναι κάτω απο 20 (στην προκειμένη πιθανότατα και κάτω απο 15)...

Η αλήθεια είναι πως μπλέξαμε λίγο την εργοστασιακή τιμή με την οριζόμενη λιανική προ φόρων. Εγώ ανέφερα την 1η ως αρχικό πάτημα στην τιμολόγηση ενός αυτοκινήτου... στην οποία μετέπειτα μπαίνουν μεταφορές, κέρδη, προμήθειες κλπ για να γίνει η λιανική προ φόρων...

Και εδώ είναι το παράδοξο...
Το αυτοκίνητο που έφερα ως παράδειγμα έρχεται με ακριβώς την ίδια τιμή λιανικής προ φόρων με το CTR (33k και κάτι ψιλά)...
Δεδομένου οτι μιλάμε και για τον ίδιο κυβισμό (2λτ), πως γίνεται να υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά στην μετά φόρων τιμή (διπλάσια για το CTR)...??
Τι μου διαφεύγει...? :hmmm:

Εικόνα
σημ. η παραπάνω προσφορά είναι πολύ πρόσφατη και με το τρέχον φορολογικό σύστημα...

@GTS
Γιατί ο εισαγωγέας της BMW στην Ελλάδα μπορεί να πάιξει με την εργοστασιακή τιμή προσθαφαιρώντας δικό του κέρδος ενώ ο "Σ" όχι απο την στιγμή που και στους δυο η τιμή αυτή έρχεται φιξαρισμένη απ'έξω...?
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#186620 Και η δικια μου πολυ προσφατη ειναι και δεδομενου της γραμματοσειρας μιλαμε για ιδιας μαρκας αυτοκινητο. Μαλλον συνεχιζουν να κανουν λαμογιες οι καλοι μας φιλοι Γερμανοι, δεν μπορω να το εξηγησω αλλιως.

Παντως και στην δικη μου και στην δικη σου περιπτωση οι φοροι ειναι περιπου 30% της συνολικης αξια.

Ο φορος πολυτελειας νομιζα οτι εμπαινε μετα τα 30000 λιανικη αλλα σιγουρα εκανα λαθος σε αυτο.
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
morpheus έγραψε:
Δεδομένου οτι μιλάμε και για τον ίδιο κυβισμό (2λτ), πως γίνεται να υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά στην μετά φόρων τιμή (διπλάσια για το CTR)...??
Τι μου διαφεύγει...? :hmmm:

To πρωτο που εμενα τουλαχιστον μου ερχεται στο μυαλο, ειναι οτι προκειται για μη ευρωπαικη χωρα προελευσης, με ενδεχομενη διαφορετικη πολιτικη τιμολογηση, για εισαγωγες εκτος Ε.Ε και συγκεκριμενα Ιαπωνιας, (σε εχεση πχ με Γερμανικης προελευσης/κατασκευης αυτοκινητο) και το δευτερο ειναι οι γνωριμες υπερτιμολογησεις του "Σ" εδω και πολλα χρονια, σε σχεση με κοντινες Ευρωπαικες χωρες, οπου μεχρι και τα 2 λιτρα οι τιμες ειναι πολυ κοντινες...
Άβαταρ μέλους
By mirage
#187566 To civic ειναι made in UK

< >
Άβαταρ μέλους
By markvag
#187673 Οπουδήποτε και αν οφείλεται η τιμή, παραμένει εξωφρενική. Τη στιγμή επαναλαμβάνω που αγοράζεις Leon Cupra με αντίστοιχη ιπποδύναμη με το 40% των χρημάτων, τα σχεδόν 70Κ που κοστίζει το τάπερ είναι απλά εξωφρενικά...

Είμαι σίγουρος θα πουληθούν πάρα πολλά στην Ελλάδα... :svivhaha:

Και αυτό προφανώς δεν έχει να κάνει με το πόσο καλό είναι το αμάξι...
Άβαταρ μέλους
By spyros.s
#187681 Πράγματι η τιμή είναι υπερβολική...το αυτοκίνητο δεν θα πουλήσει καθόλου! Τον υποψήφιο πελάτη δεν τον νοιάζουν οι λόγοι που τιμολογείται τόσο, το αν φταιει ο Σ ή το κράτος! Πόσο μάλλον πλέον που με το διαδίκτυο βλέπει πόσο κάνει στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες! Για μένα είναι καλύτερο του ανταγωνισμού όμως θα προτιμούσα αν αναζητούσα ανάλογο όχημα ένα κούπρα με 28κ -ας είναι ρημάδι vag- και θα έκανα το κέφι μου! 40Κ διαφορά είναι πολλά λεφτά!