Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By htanso21
#177712 Καλησπέρα κύριοι!
Μια ερωτησούλα.

Είχα δει κάποτε μια ηλεκτρονική πλακέτα που την τοποθετείς μαζι με τον συναγερμό και αυτή δινει σήμα έτσι ώστε όταν κλειδώνεις το αμάξι να ανεβάζει τα ηλεκτρικά παράθυρα.
Αφενός έχω πάντα αυτό τον φόβο, δηλαδή τα έκλεισα ή οχι;
Αφετέρου προχθές την πάτησα και ξέχασα ανοικτό το παράθυρο του οδηγου, αλλά την γλύτωσα απο κωλοφαρδία μιας και έβρεχε αντίθετα.
Ξέρουμε πόσο κοστίζει αυτή η πλακετίτσα;
Άβαταρ μέλους
By Alxnks
#177824 Έχε υπόψη σου οτι τα παράθυρα έχουν αρκετή κατανάλωση κι αν σου γίνει συνήθειο να τα κλεινεις έτσι, καταπονεις την μπαταρία σου πολύ χωρίς ιδιαίτερο λογο. Εγώ ποτε δεν χρησιμοποιω τη λειτουργεία αυτή στους συναγερμούς μου.
Κι ένας ακόμα λογος είναι να θες να αφήσεις τα παράθυρα λίγο ανοιχτα, ενω εχεις βάλει συναγερμο.
Άβαταρ μέλους
By htanso21
Alxnks έγραψε:Έχε υπόψη σου οτι τα παράθυρα έχουν αρκετή κατανάλωση κι αν σου γίνει συνήθειο να τα κλεινεις έτσι, καταπονεις την μπαταρία σου πολύ χωρίς ιδιαίτερο λογο. Εγώ ποτε δεν χρησιμοποιω τη λειτουργεία αυτή στους συναγερμούς μου.
Κι ένας ακόμα λογος είναι να θες να αφήσεις τα παράθυρα λίγο ανοιχτα, ενω εχεις βάλει συναγερμο.

Τα παράθυρα ποτέ δεν τα αφήνω ανοικτά, ουτε το καλοκαίρι (εννοώ με κλειδωμένο το αμάξι), απο τότε που μου έκλεψαν τα φωτογραφηκά μεσα απο το αμάξι, φοβάμαι πολύ.
Σε όσα αυτοκίνητα είχαν αυτή την λειτουργεία, με είχαν σώσει (ψυχολογικά δλδ).
Έκλεινα το αμάξι και παπ, έκλειναν και αυτά.
Άβαταρ μέλους
By Alxnks
htanso21 έγραψε:
Alxnks έγραψε:Έχε υπόψη σου οτι τα παράθυρα έχουν αρκετή κατανάλωση κι αν σου γίνει συνήθειο να τα κλεινεις έτσι, καταπονεις την μπαταρία σου πολύ χωρίς ιδιαίτερο λογο. Εγώ ποτε δεν χρησιμοποιω τη λειτουργεία αυτή στους συναγερμούς μου.

Τα παράθυρα ποτέ δεν τα αφήνω ανοικτά, ουτε το καλοκαίρι (εννοώ με κλειδωμένο το αμάξι), απο τότε που μου έκλεψαν τα φωτογραφηκά μεσα απο το αμάξι, φοβάμαι πολύ.
Σε όσα αυτοκίνητα είχαν αυτή την λειτουργεία, με είχαν σώσει (ψυχολογικά δλδ).
Έκλεινα το αμάξι και παπ, έκλειναν και αυτά.

Δεν εννοούσα λίγο (1-2 ποντους) κατεβασμενα και το αμάξι στου διαολου τη μανα. Και όπως είπα, έτσι λίγο κατεβασμένο, αλλά με συναγερμό και εντος οπτικής επαφής (σκεψου καλοκαίρι, παραλία ή στο εξοχικο κτλ).
Εγώ πάντως έχω συναγερμό με τηλε-ειδοποιηση σε όλα τα αμάξια και πέραν του κραδασμικου αισθητήρα έχω και διπλή επιτήρηση...διαλεγω ή ρανταρακια, αν θέλω να έχω κλειστά παράθυρα, ή ογκου, αν θέλω να τα αφήσω λίγο ανοιχτα (κι εντελώς ανοιχτα που λέει ο λόγος να μείνουν, αν εισέλθει χερι εντος του χώρου που επιτηρεί ο αισθητήρας, παιρνει μπροστά ο συναγερμός).
Και βέβαια...ποτε αφημένα αντικειμενα αξίας σε κοινη θεα, βαζε τα στο πορτ μπαγκαζ. Ειδικα αν δεν εχεις και καμια μεμβράνη στα τζαμια να δυσκολεύει την κατασταση, είσαι μια πέτρα μακριά απο πανευκολο ξαλαφρωμα τους.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#177879 Εγώ μια φορά έχω κλείσει τα παράθυρα αυτόματα (δεν είναι λειτουργία του συναγερμού όμως, το κάνεις με το μαμά κλειδί) να δω πως δουλεύει , το βρήκα εντυπωσιακό και από τότε δε το ξανά χρησιμοποίησα ποτέ.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
htanso21 έγραψε:Καλησπέρα κύριοι!
Μια ερωτησούλα.

Είχα δει κάποτε μια ηλεκτρονική πλακέτα που την τοποθετείς μαζι με τον συναγερμό και αυτή δινει σήμα έτσι ώστε όταν κλειδώνεις το αμάξι να ανεβάζει τα ηλεκτρικά παράθυρα.
Αφετέρου προχθές την πάτησα και ξέχασα ανοικτό το παράθυρο του οδηγου, αλλά την γλύτωσα απο κωλοφαρδία μιας και έβρεχε αντίθετα.

Παλιά τις χρέωναν ένα κατοστάρικο, αλλά η πραγματική τους αξία είναι το πολύ 20€. Και η τοποθέτηση είναι εύκολη, ουσιαστικά πέφτουν πάνω στο ρελέ των ηλεκτρικών παραθύρων και δίνουν αυτές σήμα για κλείσιμο αντί του διακόπτη. Θέλει λίγη προσοχή στην εγκατάσταση όμως, γιατί συχνά προκύπτουν διαρροές (επειδή η πλακέτα είναι στο ρεύμα διαρκώς, αν δεν βάλει ο εγκαταστάτης κάνα χρονικό ρελέ που κλείνει μετά από κάποια δευτερόλεπτα, κάποιες νομίζω το έχουν ενσωματωμένο).
Κι εγώ την βρίσκω πολύ βολική αυτή την ευκολία, στο δικό μου το έχω προγραμματίσει να κλείνει και τους καθρέφτες (χωρίς πλακέτα, είναι feature του αυτοκινήτου).
Άβαταρ μέλους
By sknipper
KiloMeater έγραψε:Εγώ μια φορά έχω κλείσει τα παράθυρα αυτόματα (δεν είναι λειτουργία του συναγερμού όμως, το κάνεις με το μαμά κλειδί) να δω πως δουλεύει , το βρήκα εντυπωσιακό και από τότε δε το ξανά χρησιμοποίησα ποτέ.
Το ίδιο, το βρήκα καλό. Το χρησιμοποιώ σπάνια, συνήθως βλαστημώντας που κάποιος ξέχασε να κλείσει το παράθυρό του. Αυτό που κάνω πιο συχνά είναι να τα ανοίγω από το κλειδί πλησιάζοντας το αυτοκίνητο ώστε να αρχίσει να φεύγει η λαύρα το καλοκαίρι.
Άβαταρ μέλους
By The Ace
Anonymous Founder έγραψε:
htanso21 έγραψε:Καλησπέρα κύριοι!
Μια ερωτησούλα.

Παλιά τις χρέωναν ένα κατοστάρικο, αλλά η πραγματική τους αξία είναι το πολύ 20€. Και η τοποθέτηση είναι εύκολη, ουσιαστικά πέφτουν πάνω στο ρελέ των ηλεκτρικών παραθύρων και δίνουν αυτές σήμα για κλείσιμο αντί του διακόπτη. Θέλει λίγη προσοχή στην εγκατάσταση όμως, γιατί συχνά προκύπτουν διαρροές (επειδή η πλακέτα είναι στο ρεύμα διαρκώς, αν δεν βάλει ο εγκαταστάτης κάνα χρονικό ρελέ που κλείνει μετά από κάποια δευτερόλεπτα, κάποιες νομίζω το έχουν ενσωματωμένο).
Κι εγώ την βρίσκω πολύ βολική αυτή την ευκολία, στο δικό μου το έχω προγραμματίσει να κλείνει και τους καθρέφτες (χωρίς πλακέτα, είναι feature του αυτοκινήτου).

Τα έγραψε όλα ο HF. Έχω βάλει σε δύο τουτού μου την εν λόγω πλακέτα, όντως πήγαινε κανά 100αρικο, και είναι πιο εύκολη δουλειά όταν υπάρχει CAN συναγερμός (εργοστάσιο ή aftermarket). Πλέον όμως την λειτουργία αυτή (μαζί με οροφή αν έχεις) την έχουν σχεδόν όλοι οι συναγερμοί, ακόμα και των 100€, οπότε δεν χρειάζεται πλέον.

π.χ. στο CX7 μου την είχε ο Clifford που είχα βάλει, και ήταν όντως μεγάλη ευκολία να δουλεύουν όλα από τη κάρτα πρόσβασης, χωρίς δηλαδή extra χειριστήριο :thumbsup:
Άβαταρ μέλους
By htanso21
#178687 Κοίτα, δεν ξέρω τι μάρκα συναγερμό φοράει το Jimny, απο ότι μου είπαν (ένας κλειδαράς που είχα παει να φτιάξω νεο τηλεκοντρολ - πράμα που δεν μπορείς τελικά να κάνεις) ήταν οτι αυτούς τους συναγερμούς τους χρησιμοποιούσε για πολλά χρόνια η Χιοντάι Ελλάς και ήταν οι δώρο συναγερμοί.
Άρα δεν τον κόβω για κανέναν σωστό.
Κάποια στιγμή στο μέλλον είναι να μπει κάτι καλύτερο, εκείνο λογικά θα το έχει το συστηματάκι αυτό.
Τώρα είτε θα περάσω απο κανένα μαγαζί να μου πει τιμή και αν είναι κανένα 20άρι 30άρι να το βάλω, είτε θα περιμένω τον επόμενο συναγερμό.
Γιατί, να πάρω την πλακέτα και να την βάλω μόνος μου, δεν παίζει...
Άβαταρ μέλους
By Alxnks
htanso21 έγραψε:Κοίτα, δεν ξέρω τι μάρκα συναγερμό φοράει το Jimny, απο ότι μου είπαν (ένας κλειδαράς που είχα παει να φτιάξω νεο τηλεκοντρολ - πράμα που δεν μπορείς τελικά να κάνεις) ήταν οτι αυτούς τους συναγερμούς τους χρησιμοποιούσε για πολλά χρόνια η Χιοντάι Ελλάς και ήταν οι δώρο συναγερμοί.
Άρα δεν τον κόβω για κανέναν σωστό.
Κάποια στιγμή στο μέλλον είναι να μπει κάτι καλύτερο, εκείνο λογικά θα το έχει το συστηματάκι αυτό.
Τώρα είτε θα περάσω απο κανένα μαγαζί να μου πει τιμή και αν είναι κανένα 20άρι 30άρι να το βάλω, είτε θα περιμένω τον επόμενο συναγερμό.
Γιατί, να πάρω την πλακέτα και να την βάλω μόνος μου, δεν παίζει...

Ten είναι η μάρκα;
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#191737 Έβγαλα χθες το χερούλι του οδηγού από golf 5 για να περάσω νέο διακόπτη για τα παράθυρα κ για τον καθρέφτη. Περιμένω τον 2ο να έρθει κ θα βάλω φώτο μόλις ολοκληρωθεί το σύνολο. Τα πλαστικά του 5 είχαν μια επίστρωση που με τον καιρό έφευγε κ φαινόταν άσπρα...

Ιδού το χερούλι με τα κλιπς του από κάτω κ το νέο διακόπτη

Εικόνα

Sent from space >