Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By otso
#15736 δηλαδη μπορω να συνδεσω τον φορτιστη με κροκοδειλακια η να του φτιαξω εναν ανταπτορα να μπαινει στον αναπτηρα;
Άβαταρ μέλους
By leonp
#15761 Μια μπαταρία θα αλλάξεις, δεν θα χτίσεις τον Παρθενώνα.

Διάλεξε και πάρε.
Άβαταρ μέλους
By antonis-team
otso έγραψε:δηλαδη μπορω να συνδεσω τον φορτιστη με κροκοδειλακια η να του φτιαξω εναν ανταπτορα να μπαινει στον αναπτηρα;

Όχι 2 μανταλάκια παράλληλα με την μπαταρία που βγάζεις. Η μηχανή σβηστή!.
Antonis-team.
Άβαταρ μέλους
By bill33
otso έγραψε:αυτο κανει δουλεια; http://www.mobile-center.gr/index.asp?p ... duct&pid=9
ειναι με 9v μπαταρια δεν θα επρεπε να ειναι με 12 v;
ποια ειναι η παραλληλη συνδεση μπαταριων και ποια σε σειρα ; σε καποια απο αυτες τις συνδεσεις οι δυο 12v μπαταριες γινονται 24 και τα καινε ολα;

Πιστέυω ότι οποια συσκευή που παίρνει 2 μπαταρίες και αν δεις θα καταλάβεις πως θα διπλασιάσεις τα βολτ.Καταλάθος δεν μπορείς να το κάνεις.Καταλάθος μπορείς να τα συνδέσεις ανάποδα και να κανεις ζημιά.

Γιατί δεν πας στο φίλο σου που πουλάει τις μπαταρίες να στην αλλάξει;Θα δεις πως το κάνει και θα μάθεις.
Άβαταρ μέλους
By otso
#16193 εχω αλλαξει στην ζωη μου 40 με 50 μπαταριες ολες μονος μου , τις παλλιες τις δινω στους γυφτους και παιρνω συνηθως μουσαμαδες να σκεπαζω εργαλεια.
σαυτο το τοπικ δεν πρεπει να καταλαβε κανενας τι εννοω , και βεβαια δεν φταιτε εσεις , πρεπει να ειμαι μαλλον ο δευτερος μετα τον αντωνη που δυσκολευομαι να δωσω στους αλλους να καταλαβουν μεσω των γραπτων μου.
τελος παντων βαριεμαι να ξαναγραφω και να προσπαθησω να ειμαι πιο σαφης, εξ αλλου καντανταει γελοίο.
Άβαταρ μέλους
By antonis-team
#16289 ….ευτυχώς είσαι από την μειονότητα που γράφει ότι γράφω ακαταλαβίστικα……. ίσως σου χαλώ την σούπα!.

Τώρα εάν έχεις βάλει 40 – 50 μπαταριές μόνος σου, και είσαι συνάδελφος, δεν έχεις πελατεία, τον λόγο ψάξε τον εσύ.
Εάν αυτό αφορά τα προσωπικά σου οχήματα, με μέσο όρο ζωής τα 2 χρόνια, πρέπει να είσαι και 10 χρόνια μεγαλύτερος από έμενα!.
Πάντως μην προσβάλεις ανθρώπους που βοήθαν τον κόσμο….

Συγγνώμη για το of topic.
Antonis-team.

ΥΓ Δίνονται της μπαταριές στους ρομά, δεν της ανακυκλώνεις μολύνοντας το περιβάλλον, και κατά συνέπεια είσαι και παράνομος.
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
otso έγραψε:αυτο κανει δουλεια; http://www.mobile-center.gr/index.asp?page=product&pid=9

Τα ηλεκτρονικά του αυτοκινήτου λειτουργούν με τάσεις πολύ χαμηλότερες απο 12V, συνήθως 5 ή 3,3. Γι αυτό το λόγο τροφοδοτούνται μέσω buck-boost converter ο οποίος υποβιβάζει την τάση απο τα 12 στην επιθυμητή και παράλληλα την ανεβάζει αν πέσει κάτω απο την επιθυμητή. Ενδεικτικά κατα το μιζάρισμα για μερικά ms μπορεί να πέσει ακόμα και στα 3V.

Επομένως τα 9V θεωρητικά αρκούν. Το πρόβλημα είναι οτι στα καινούρια αυτοκίνητα για να δουλεύει ο αναπτήρας πρέπει ο διακόπτης να είναι γυρισμένος και σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν πολλές καταναλώσεις και το απαιτούμενο ρεύμα είναι πολύ μεγαλύτερο απ όσο μπορεί να δώσει μια πλακέ μπαταρία 9V.

Οπότε καλό είναι η μπαταρία των 9V να συνδεθεί απευθείας στους πόλους της μπαταρίας.[/quote]
Άβαταρ μέλους
By otso
fubar.gr έγραψε:
otso έγραψε:αυτο κανει δουλεια; [url]<a href="http://www.mobile-center.gr/index.asp?page=product&pid=9[/url" rel="nofollow" title="Link added by VigLink" class="vglnk"><span>http</span><span>://</span><span>www</span><span>.</span><span>mobile</span><span>-</span><span>center</span><span>.</span><span>gr</span><span>/</span><span>index</span><span>.</span><span>asp</span><span>?</span><span>page</span><span>=</span><span>product</span><span>&</span><span>pid</span><span>=</span><span>9</span><span>[/</span><span>url</span></a>]

Τα ηλεκτρονικά του αυτοκινήτου λειτουργούν με τάσεις πολύ χαμηλότερες απο 12V, συνήθως 5 ή 3,3. Γι αυτό το λόγο τροφοδοτούνται μέσω buck-boost converter ο οποίος υποβιβάζει την τάση απο τα 12 στην επιθυμητή και παράλληλα την ανεβάζει αν πέσει κάτω απο την επιθυμητή. Ενδεικτικά κατα το μιζάρισμα για μερικά ms μπορεί να πέσει ακόμα και στα 3V.

Επομένως τα 9V θεωρητικά αρκούν. Το πρόβλημα είναι οτι στα καινούρια αυτοκίνητα για να δουλεύει ο αναπτήρας πρέπει ο διακόπτης να είναι γυρισμένος και σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν πολλές καταναλώσεις και το απαιτούμενο ρεύμα είναι πολύ μεγαλύτερο απ όσο μπορεί να δώσει μια πλακέ μπαταρία 9V.

Οπότε καλό είναι η μπαταρία των 9V να συνδεθεί απευθείας στους πόλους της μπαταρίας.
[/quote]
ενδιαφερον
να ενα ποστ πραγματικα χρησιμο ωστε να μαθουμε κατι. ευχαριστω.
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
#16386 Μερικά πιό τεχνικά πράγματα σχετικά με την τροφοδοσία των ηλεκτρονικών του αυτοκινήτου: http://cds.linear.com/docs/en/lt-journa ... nfield.pdf
Άβαταρ μέλους
By otso
#83578 fubar.gr και οποιος γνωριζει
με ποιο τροπο μονωνουμε τυχαια καλωδια πλεξουδες που τους εχει φυγει το προστατευτικο , η που τα μαστορια εκαναν την δουλεια τους αλλα βαρεθηκαν να ξαναμονωσουν μετα το τελος των εργασιων . στο δικο μου , τα καλωδια ειναι τυλιγμενα με κατι σαν υφασμα και μετα ειναι σε κλασσικο σπιραλ . την υφασματινη ταινια δεν την γνωριζω . εγω εχω ταινια που ειναι σαν καουτσουκ τεντωνει αρκετα και οταν την περιστρεψεις στο καλωδιο δεν φευγει αν και δεν εχει κολλα. φανταζομαι οι κλασικες μονωτικες δεν κανουν για τον χωρο του κινητηρα . μιλαω για τον χωρο του κινητηρα περισσοτερο .
θα ηθελα να μαθω πιο ειναι το σωστο και ποιες οι νεες τασεις της ηλεκρολογιας αυτοκινητου σαυτο το θεμα .
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#84117 Σωστά, οι κλασικές μονωτικές ταινίες (βινυλίου) δεν αντέχουν σε θερμοκρασίες πάνω από 70οC

Ρίξε μια ματιά στα χαρακτηριστικά της ταινίας που έχεις. Συνήθως οι αυτοβουλκανιζόμενες ταινίες αντέχουν έως 130οC και κάνουν καλή δουλειά.

Αν πρόκειται για καλωδίωση κοντά σε περιοχή που αναπτύσσεται ακόμη μεγαλύτερη θερμοκρασία, υπάρχουν μακαρόνια υαλονημάτων ή σιλικονούχα με τα οποία μπορείς να καλύψεις τους αγωγούς.
Άβαταρ μέλους
By otso
#218951 λοιπον τρακτερ προβλημα. την τελευταια φορα που το χρησιμοποιησα εσπασε μια βαση του δυναμο, το δουλεψα ετσι μεχρι να τελειωσω και σημερα αξιωθηκα να την βγαλω και να την κολλησω. την εβαλα πανω τεντωσα τον ιμαντα και ικανοποημενος απο την μαστορια μου το εβαλα μπροστα να δουλευει και να καμαρωσω. ε μου αναψε λαμπακι δυναμο , τι στο διαολο , η αυτοπεπειθηση πηγε στα ταρταρα.
λοιπον το δυναμο εχει 4 καλωδια , χοντρο κοκκινο, λεπτο κοκκινο,μαυρο και γκρι.
περνω το πολυμετρο , κινητηρας δουλευει. Χοντρο Κοκκινο 14.4 Λεπτο κοκκινο 14.4, μαυρο γυρω στο 6.4 γκρι τιποτα.
τραβαω εξω το κλειδι κινητηρας δουλευει , εμεις λεμε οτι κοβουμε ολα τα ηλεκτρικα . χοντρο κοκκινο τιποτα , λεπτο κοκκινο 14.4 , μαυρο τιποτα γκρι τιποτα.
βαζοντας την παλαμη μου στον δυναμο δεν τον ενοιωθα να γυριζει ελευθερα σαν να εβρισκε αντισταση σε ενα σημειο της περιστροφης.
ερωτηση φορτιζει; η τρεχει κατι αλλο;