- 19 Αύγ 2015, 21:32
GTS έγραψε:Στο VW που ειχα ειχε καδενα και η εταιρεια ελεγε οτι δεν χρειαζεται ποτε αλλαγη. Ομως σε εξιουσιοδοτημενο που ρωτησα μερικους μου ειπαν οτι πρεπει να την αλλαξεις (ή να την συντηρησεις) σε πολλα ομως χμ 150 χιλ ή κατι τετοιο γιατι σπανε. Ομως δεν ειναι επισημο. Αν το συντηρεις συχνα δεν πρεπει να σπασει. Φιλος μου ειπε οτι προτιμα κινητηρες με ιμαντα γιατι ακριβως πρεπει να τον αλλαζεις και αρα ο κινητηρας θα αντεξει περισσοτερο. Ενω με την αλυσιδα αν κανεις 200000 χμ μπορει να σπασει.
Συφωνούμε. Νομίζω οτι η 159 έχει λαμπάκι για την καδένα, αλλά υποτίθεται οτι με συντήρηση αντέχει για πολλά (πόσα;) χιλιόμετρα. Το θέμα είναι οτι κάτι γλύστρες, κάτι περιφερειακά είναι πλαστικά και μπορεί να σπάσουν από τη φθορά, ενώ με τον καιρό χαλαρώνει και κάνει θόρυβο. Για την Φίατ που ξέρω, όταν πήρα το Punto μου είπαν οτι δεν χρειάζεται αλλαγή, μόνο περιοδικό έλεγχο και συντήρηση (δεν κατάλαβα πώς κάνεις συντήρηση στην αλυσίδα). Αμφιβάλλω εάν την έλεγξαν ποτέ (πώς;;) στα σέρβις, αλλά την άλλαξα πρόσφατα γιατί έβγαλε μία οδηγία η Φίατ για τα νεότερα μοντέλα και γιατί έκανε αρκετό θόρυβο. στο συνεργείο μου είπαν οτι είχε χαλαρώσει και οτι λόγω πολλών χιλιομέτρων ήθελε αλλαγή και σίγουρα τώρα είναι πιο ήσυχο και μάλλον ανεβάζει λίγο καλύτερα στροφές (όσο ανεβάζει τελοσπάντων).
"Είμαι εναντίον κάθε είδους φασισμού, ειδικά του πιο πονηρού, απατηλού και επικίνδυνου, του αριστερόστροφου" (M. Θεοδωράκης)