Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By IKE
Giuseppe Busso έγραψε:485 κρητικά χιλιόμετρα με μέση κατανάλωση 8.6lt/100km η 147. Φέραμε και 1/4 ντεπόζιτο πίσω δηλαδή.

----> δεν το ξεζάντωσες :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By elvet
rocsta έγραψε:Βλακεία έγραψα, κάτι άλλο θα θυμόμουν. Για να αλλαχθεί όλο το σετ είναι γύρω στα 800 όπως είπε ο Tsardas. :thumbsdown:

800!! και αλλαγή κάθε 80000; τότε ποιός ο λόγος ύπαρξης καδένας; τους ιμάντες κάθε πότε θα τους άλλαζε;
κι εμένα μου φάνηκαν πολλά τα 280 για αλλαγή καδένας στο punto μου μετά από 305000 χλμ :ninja:
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
IKE έγραψε:
Giuseppe Busso έγραψε:485 κρητικά χιλιόμετρα με μέση κατανάλωση 8.6lt/100km η 147. Φέραμε και 1/4 ντεπόζιτο πίσω δηλαδή.

----> δεν το ξεζάντωσες :rtfm:

Την πιο οικονομική οδήγηση που μπορώ να κάνω με την καταπιόλα, είναι σε επαρχιακό δίκτυο.
Άσε που έψαχνα για γλήγορους σύντεκνους και δεν τσι βρήκα :omg:
Πράμα σου λέω. :lol:
Άβαταρ μέλους
By GTS
elvet έγραψε:
rocsta έγραψε:Βλακεία έγραψα, κάτι άλλο θα θυμόμουν. Για να αλλαχθεί όλο το σετ είναι γύρω στα 800 όπως είπε ο Tsardas. :thumbsdown:

800!! και αλλαγή κάθε 80000; τότε ποιός ο λόγος ύπαρξης καδένας; τους ιμάντες κάθε πότε θα τους άλλαζε;
κι εμένα μου φάνηκαν πολλά τα 280 για αλλαγή καδένας στο punto μου μετά από 305000 χλμ :ninja:

Η Αλφα Ρομεο λεει οτι χρειαζεται αλλαγη; Συνηθως οταν εχουν αλυσιδες η εταιρεια λεει να μην το αλλαξεις ποτε. Αν του κανεις τακτικο σερβις δεν θα εχει θεμα για καποια λογικα χιλιομετρα.
Άβαταρ μέλους
By elvet
GTS έγραψε:
elvet έγραψε:

Η Αλφα Ρομεο λεει οτι χρειαζεται αλλαγη; Συνηθως οταν εχουν αλυσιδες η εταιρεια λεει να μην το αλλαξεις ποτε. Αν του κανεις τακτικο σερβις δεν θα εχει θεμα για καποια λογικα χιλιομετρα.

Δεν ξέρω τι λέει η alfa romeo (δεν το έψαξα), αλλά κι εγώ αυτό ήξερα για τις καδένες και τα 80000 χλμ μου φαίνονται πολύ λίγα για αλλαγή, γι΄αυτό και αναρωτιέμαι για πιο λόγο τοποθετήθηκε η καδένα. Ισως στο εξωτερικό τα διαστήματα αλλαγής να είναι μεγαλύτερα, αλλά οι εδώ μάστορες να διαφωνούν.
Άβαταρ μέλους
By GTS
#149657 Στο VW που ειχα ειχε καδενα και η εταιρεια ελεγε οτι δεν χρειαζεται ποτε αλλαγη. Ομως σε εξιουσιοδοτημενο που ρωτησα μερικους μου ειπαν οτι πρεπει να την αλλαξεις (ή να την συντηρησεις) σε πολλα ομως χμ 150 χιλ ή κατι τετοιο γιατι σπανε. Ομως δεν ειναι επισημο. Αν το συντηρεις συχνα δεν πρεπει να σπασει. Φιλος μου ειπε οτι προτιμα κινητηρες με ιμαντα γιατι ακριβως πρεπει να τον αλλαζεις και αρα ο κινητηρας θα αντεξει περισσοτερο. Ενω με την αλυσιδα αν κανεις 200000 χμ μπορει να σπασει.
Άβαταρ μέλους
By elvet
GTS έγραψε:Στο VW που ειχα ειχε καδενα και η εταιρεια ελεγε οτι δεν χρειαζεται ποτε αλλαγη. Ομως σε εξιουσιοδοτημενο που ρωτησα μερικους μου ειπαν οτι πρεπει να την αλλαξεις (ή να την συντηρησεις) σε πολλα ομως χμ 150 χιλ ή κατι τετοιο γιατι σπανε. Ομως δεν ειναι επισημο. Αν το συντηρεις συχνα δεν πρεπει να σπασει. Φιλος μου ειπε οτι προτιμα κινητηρες με ιμαντα γιατι ακριβως πρεπει να τον αλλαζεις και αρα ο κινητηρας θα αντεξει περισσοτερο. Ενω με την αλυσιδα αν κανεις 200000 χμ μπορει να σπασει.

Συφωνούμε. Νομίζω οτι η 159 έχει λαμπάκι για την καδένα, αλλά υποτίθεται οτι με συντήρηση αντέχει για πολλά (πόσα;) χιλιόμετρα. Το θέμα είναι οτι κάτι γλύστρες, κάτι περιφερειακά είναι πλαστικά και μπορεί να σπάσουν από τη φθορά, ενώ με τον καιρό χαλαρώνει και κάνει θόρυβο. Για την Φίατ που ξέρω, όταν πήρα το Punto μου είπαν οτι δεν χρειάζεται αλλαγή, μόνο περιοδικό έλεγχο και συντήρηση (δεν κατάλαβα πώς κάνεις συντήρηση στην αλυσίδα). Αμφιβάλλω εάν την έλεγξαν ποτέ (πώς;;) στα σέρβις, αλλά την άλλαξα πρόσφατα γιατί έβγαλε μία οδηγία η Φίατ για τα νεότερα μοντέλα και γιατί έκανε αρκετό θόρυβο. στο συνεργείο μου είπαν οτι είχε χαλαρώσει και οτι λόγω πολλών χιλιομέτρων ήθελε αλλαγή και σίγουρα τώρα είναι πιο ήσυχο και μάλλον ανεβάζει λίγο καλύτερα στροφές (όσο ανεβάζει τελοσπάντων).
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#149687 Στο RAV μας πάντως με 280+ χιλιάδες χιλιόμετρα μια χαρά είναι.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#149957 Για όποιον έχει πρόβλημα σε 147 με τα πλαστικά χερούλια στις πόρτες και τα πλαστικά στις πόρτες με τα ηχειάκια που βγάζουν αυτή την άθλια μαυρίλα και κολλάνε,
η λύση είναι μια. Ασετόν που χρησιμοποιούν οι γυναίκες για τα νύχια τους και πανάκια ντεμακιγιάζ.
Γίνονται σαν καινούρια. Κάθισα σήμερα το απόγευμα με την ησυχία μου και το χάρηκα.
Επίσης πέρασα με βαζελίνη όλα τα εξωτερικά πλαστικά που είχαν αποκτήσει θάμπωμα από τον ήλιο. Πήραν μαύρο χρώμα και βελτιώθηκαν αρκετά.
Άβαταρ μέλους
By JasonLouk
#149958 Υπάρχει ειδικό προϊόν για τα έξωτερικα πλαστικά.

< >
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
JasonLouk έγραψε:π.χ http://www.mysonax.gr/autoshop/-/175--100ml.html

< >

Αυτό είναι τη 2η δουλειά.
Το θέμα με την "κόλλα" που βγάζουν τα χερούλια στις 147, είναι μόνο για ασετόν.
Άβαταρ μέλους
By JasonLouk
#149993 Α ναι δεκτό δεν το διευκρινισα. Για τα χερουλια το είχα διαβάσει στο alfisti παλιότερα.

< >