- 25 Σεπ 2014, 09:12
pipinos1976 έγραψε:Για το θηλασμό που αναφέρθηκε δεν έχουμε πρόβλημα. Ίσα - ίσα που τη μαμά την έχει στεγνώσει ο μικρός και έχουμε οδηγηθεί και σε συμπλήρωμα. Σήμερα, γυρνώντας από τη δουλειά, μου είπε ότι θήλαζε 2 ώρες σερί και, όταν τον βγάλαμε τελικά, άρχισε το κλάμα, οπότε ξανά για θηλασμό μέχρι να ηρεμήσει. Το βράδυ δε γινόταν άλλο και έτσι του δώσαμε, εκτός από το στήθος που στέρεψε, και ένα μικρό Almiron των 70mL που καβαντζώσαμε από το μαιευτήριο και το ήπιε με τη μία. Τι θα γίνει με αυτό το παιδί δεν ξέρω. Αν πήρε από τον πατέρα της μαμάς θα γίνει μεγαλόσωμος (είναι 190cm) και φαγανός. Αν πήρε από εμένα δε θα γίνει τόσο (είμαι 182cm), αλλά θα γίνει πάλι φαγανός. Πάντως είναι περίεργο 5 ημερών παιδί να πίνει τόσο πολύ γάλα. Η ανιψιά μου με το ζόρι έφτανε τα 30mL όταν τη βγάλανε από το μαιευτήριο και σε αυτόν θα βάζουμε το Almiron στην κατσαρόλα (η μανία με το γάλα είναι σίγουρα δικιά μου γιατί πάντα έπινα πολύ γάλα).
Για το θέμα ιώσεων και παιδικών σταθμών μπορώ να κρίνω από την περίπτωση της ανιψιάς μου. Η κοπέλα είναι 3 ετών και ξέρει να μετράει, να γράφει, λέει πολλά αρχαία ελληνικά κτλ. Η μητέρα μου που την έχει αναλάβει ολοκληρωτικά έχει κάνει πολύ καλή δουλειά, αλλά είναι εμφανές ότι της λείπει η κοινωνικοποίηση. Παίζει με παιδάκια που έρχονται σπίτι και τους λέει: "αφήστε κάτω τα παιχνίδια ΜΟΥ, είναι δικά ΜΟΥ, τα πράγματά ΜΟΥ". Πρέπει με κάποιον τρόπο να κάνει παρέα με τα άλλα παιδιά και αυτό μπορεί να το προσφέρει μόνο ο παιδικός σταθμός γιατί δεν είναι λογικό, όταν είμαστε παρέα, να έρχεται σε εμένα και να λέει: "έλα να κάνουμε αταξίες και ζημιούλες" αφήνοντας τα παιδιά της ηλικίας της να παίζουν χωρίς αυτή. Η αδελφή μου, όμως, αφενός προτιμά να την έχει ελεγχόμενη και σε συνεχή διαδικασία μάθησης και αφετέρου δε θέλει να έρχονται στο σπίτι αρρώστιες και μικρόβια. Δεν ξέρω πού βρίσκεται η χρυσή τομή, αλλά θα προτιμούσα να πάω μία φορά παραπάνω στο γιατρό και το παιδί να κάνει παρέα με άλλα παιδάκια της ηλικίας του (κι ας μη γνωρίζει να πει ότι λέγομαι ... Βλάττη - κάνει πλάκα γιατί της αρέσουν οι κατσαρίδες και δηλώνει ως επώνυμο την ελληνική ονομασία της κατσαρίδας), παρά να το έχω μέσα στο σπίτι και μετά να δυσκολεύεται στις κοινωνικές του επαφές.
Ευχαριστώ.
Κοίτα, εμείς έχουμε το αντίθετο πρόβλημα με το φαγητό... Δεν τρώνε με τίποτα... Και πίστεψέ με, θα προτιμούσα το δικό σου...
Σε ότι αφορά την ανιψιά σου, λίγο ... κάπως μου φαίνεται... 3 χρονών είναι το παιδί... Καλύτερο είναι να το αφήσει να παίξει και να κάνει σκανταλιές, παρά να το έχει να μαθαίνει αρχαία, να γράφει, κτλ... Θα έχει μπόλικο καιρό να τα κάνει αυτά. Για παιχνίδι όχι όμως...
Σε ότι αφορά την κτητικότητα, είναι σε μεγάλο βαθμό φυσιολογική. Μέχρι περίπου τα 3 (προφανώς αυτό παίζει από παιδί σε παιδί) τα παιδιά δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν την έννοια του μοιράζομαι. Η συμπεριφορά που περιγράφεις δεν είναι καθόλου αφύσικη, ιδίως άμα είναι το πρώτο παιδί (μιας και τα επόμενα, αναγκαστικά μαθαίνουν να μοιράζονται πολύ πιο γρήγορα...) Σίγουρα βέβαια ο παιδικός θα βοηθήσει σε αυτό, αλλά και γενικότερα στο παιδί...
Το να έχεις ένα παιδί συνεχώς υπό τον έλεγχό σου, δεν είναι απαραίτητα καλό, ενώ σίγουρα δεν είναι καλό να το έχεις σε συνεχή διαδικασία μάθησης! Παιδί είναι! ΠΡΕΠΕΙ να παίζει και να είναι ξέγνοιαστο!
Σε ότι αφορά τα μικρόβια και τις αρρώστιες γενικά, να είστε σίγουροι πως θα τις περάσετε όλες!

Ανεξάρτητα από την ηλικία που θα πάει σχολείο. Όπως (σωστά) λέει ένας φίλος: Πρέπει να "χτίσει" μία βιβλιοθήκη με αρρώστιες ο οργανισμός. Αυτό θα γίνει είτε στα 3, είτε στα 5 (που αναγκαστικά θα πάει νηπιαγωγείο).
Then:
Peugeot 206 1.6 110ps
Citroen C4 Picasso 1,8
MWB 320i Ε90
Now:
Audi A3 1,6 FSI =>