Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By The Ace
vagmag έγραψε:Σχετικά φρέσκος μπαμπάς και εγώ.
Γιος 21 μηνών και κόρη 3μιση μηνών !!!!

Πλέουμε σε πελάγη ευτυχίας.
Δεν έχουμε ζήλιες ιδιαίτερα.

Η μικρή θηλάζει.

Μας είπαν να μη στείλουμε το γιό μου σε σταθμό για φέτος, γιατι η μικρη είναι πολύ μωρο και ενδεχόμενη ίωση του γιού μου από τον παιδικό , θα την ταλαιπώρησει....
Τι λέτε ;;; Εμπειρίες ;

Στα ίδια περίπου (3,5 η μεγάλη, 8 μηνών ο μικρός), και έπρεπε ΟΠΩΣ και ΔΗΠΟΤΕ να πάει η μικρή σταθμό (για πολλούς λόγους, κυρίως για την δική της κοινωνικότητα). Τραβάμε ένα ζόρι με κρυώματα, γρίπες κλπ, αλλά νομίζω ότι και αυτό μέσα στο πρόγραμμα είναι, αν περιμένεις να πάνε 10 χρονών για να πρωτοαρρωστήσουν, θα είναι αργά :s_biggrin

Αν βλέπεις ότι ο μικρός ψάχνει για παρέες, βαριέται εύκολα και γενικώς είναι "κινητικός" μπελάς, στείλτον για το καλό το δικό του και το δικό σας....
Άβαταρ μέλους
By gianik
#14627 Τις ιωσεις ετσι κ αλλιως δεν τις αποφευγεις..
Η 1η χρονια ειναι πιο δυσκολη παντα , μετα το παιδι εχει πιο πολλα αντισωματα.
Το δυσκολο ειναι οταν υπαρχει κ βρεφος στο σπιτι οποτε συνηθως κολλαει κ αυτο..
Άβαταρ μέλους
By danso
vagmag έγραψε:Σχετικά φρέσκος μπαμπάς και εγώ.
Γιος 21 μηνών και κόρη 3μιση μηνών !!!!

Πλέουμε σε πελάγη ευτυχίας.
Δεν έχουμε ζήλιες ιδιαίτερα.

Η μικρή θηλάζει.

Μας είπαν να μη στείλουμε το γιό μου σε σταθμό για φέτος, γιατι η μικρη είναι πολύ μωρο και ενδεχόμενη ίωση του γιού μου από τον παιδικό , θα την ταλαιπώρησει....
Τι λέτε ;;; Εμπειρίες ;

- Ο γιος είναι μικρός για full-time βρεφικό σταθμό (ωράρια πχ 08:00-16:00)
+ Η μικρή, όσο θηλάζει δεν έχει θεωρητικά (μεγάλο) πρόβλημα από ιώσεις.

Κλείνοντας τα 2 χρόνια (και κυρίως μετά τα 2.5) το παιδί αρχίζει να έχει την ανάγκη να κάνει πράγματα και εκτός σπιτιού. Δεν του αρκεί το baby-sitting από παπού/γιαγια/θεία, κλπ. Ακόμα λοιπόν, μπορεί να μείνουν και τα δυο παιδιά σπίτι. Από την άλλη, αν η μαμά είναι κουρασμένη (που είναι), λίγες ώρες χωρίς το ένα παιδί θα την ξεκουράσουν.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
danso έγραψε:- Ο γιος είναι μικρός για full-time βρεφικό σταθμό (ωράρια πχ 08:00-16:00)

Κλείνοντας τα 2 χρόνια (και κυρίως μετά τα 2.5) το παιδί αρχίζει να έχει την ανάγκη να κάνει πράγματα και εκτός σπιτιού. Δεν του αρκεί το baby-sitting από παπού/γιαγια/θεία, κλπ. Ακόμα λοιπόν, μπορεί να μείνουν και τα δυο παιδιά σπίτι. Από την άλλη, αν η μαμά είναι κουρασμένη (που είναι), λίγες ώρες χωρίς το ένα παιδί θα την ξεκουράσουν.

Η εμπειρία μου λέει ότι έχεις απόλυτο δίκιο :s_yes
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#14688 Σιγα. Εμείς τον πήγαμε 25 μηνών και ήταν μια χαρά. Έκλαψε κανένα μήνα και μετά το πήρε απόφαση. Σε 2-3 μήνες στενοχωριόταν τα ΣΚ που δεν είχε παιδικό.

Καλά ρε παιδιά, κάθεστε και ασχολείστε με μύξες; Μυξιάρικα τα λένε τα παιδιά. Αν δεν κάνει χοντροπυρετούς ή δεν μπορεί να πάρει ανάσα μην ασχολείστε. Δεν τρέχει μία.
Άβαταρ μέλους
By danso
Asimov έγραψε:
danso έγραψε:- Ο γιος είναι μικρός για full-time βρεφικό σταθμό (ωράρια πχ 08:00-16:00)

Η εμπειρία μου λέει ότι έχεις απόλυτο δίκιο :s_yes

...μα, σας μιλώ εκ πείρας :s_smile

Τα μικρά μου (σκάρτα δυόμισυ χρόνια διαφορά μεταξύ τους), την έβγαλαν κάπως έτσι. Δεν πήγα τη μεγάλη παιδικό σταθμό όταν έκλεισε τα 2.5 και το ευτυχές τρίο (μαμά-κόρη-ταλιμπάν) έμειναν σπίτι. Σφήνες από γιαγιά/παπού ανακούφιζαν την κατάσταση.
Ο μικρός πρωτοπήγε παιδικό λίγο μετά τα 2.5: δεν ήταν 'προγραμματισμένος' να κοιμάται 1:00-2:00 (που είναι η ώρα ανάπαυσης στον Π.Σ.) με αποτέλεσμα να τον γυρνάω σπίτι κατά τις 4:00 μμ σε κατάσταση ημι-αποσύνθεσης. Όταν δε θελήσαμε να τον πάμε και κολυμβητήριο, καπάκι μετά τον παιδικό (είχε κλείσει τα 3), στις 6 το απόγευμα το'χε κόψει στον ύπνο. Αυτό έγινε τον περασμένο Μάιο-Ιούνιο και φυσικά δεν το συνεχίσαμε για φέτος.
Από πλευράς ιώσεων: όταν η "μεγάλη" μου πρωτοπήγε Π.Σ. (πρόπερσι) οι ιώσεις που κόλλησε(-αμε) ήταν πρακτικά αμελητέες. Έλα όμως που ήρθε και η περσινή χρονια: τα είδαμε όλα. Πολλοί πάντως αποδίδουν την περσινή έξαρση στον ιδιαίτερα ήπιο χειμώνα που είχαμε. Dunno, δεν είμαι μετεωρολογογιατρός.

Τώρα, το πως θα δεχτεί τον Π.Σ. εξαρτάται -και- από το παιδί. Η 'μεγάλη', μεσ' την καλή χαρά από την πρώτη μέρα. Ο κανίβαλος, από την άλλη, όλο και μουρμουρο-γκρίνιαζε. Η μεγάλη ποτέ δεν έχει κοιμηθεί σερί πάνω από 6-7 ώρες. Ο μικρός ακόμα θέλει δωδεκάωρο. Αυτό αντανακλάται και στις αντοχές τους στο ωράριο του Π.Σ.
(σημειωτέον ότι η ώρα ανάπαυσης/ύπνου στους Π.Σ. είναι περισσότερο εικονική πραγματικότητα. Δύσκολα θα κοιμηθούν 15-20 πιτσιρίκια παρέα. Να χοροπηδάνε στα στρώματα, μπορεί).
Άβαταρ μέλους
By gianik
Corto Maltese έγραψε:Σιγα. Εμείς τον πήγαμε 25 μηνών και ήταν μια χαρά. Έκλαψε κανένα μήνα και μετά το πήρε απόφαση. Σε 2-3 μήνες στενοχωριόταν τα ΣΚ που δεν είχε παιδικό.

Καλά ρε παιδιά, κάθεστε και ασχολείστε με μύξες; Μυξιάρικα τα λένε τα παιδιά. Αν δεν κάνει χοντροπυρετούς ή δεν μπορεί να πάρει ανάσα μην ασχολείστε. Δεν τρέχει μία.

Δεν εχεις κ αδικο , ομως εμεις εχουμε κ το ιστορικο των πυρετικων σπασμων (1 φορα οταν ηταν 18 μηνων), οποτε μεχρι 5 ετων που τα παιδια μετα συνηθως δεν ξανακανουν πυρετικους σπασμους ειμαστε πιο συγκρατημενοι οταν εχει πυρετο.Σημερα μας εκανε ενα 38αρι τωρα το απογευμα , απο ορεξη για παιχνιδι ομως φουλ..Γυρναει μεσα στο σπιτι σαν σιφουνας.
Ο φυσιολογικος ορος παει συννεφο , το μεσημερι του ανοιξα κ τον υγραντηρα στο δωματιο του (+σταγονες ευκαλυπτου μεσα) κοιμηθηκε εμφανως καλυτερα οσον αφορα ροχαλητο/αναπνοη..
Άβαταρ μέλους
By vagmag
#14810 Δεν αγχώνομαι για το πως θα πάρει ο γιος μου τον παιδικό σταθμό ... Αλλα για τις ιώσεις που τυχόν θα φέρει στο σπιτι όπου η Αδερφη του ειναι μόλις 3μιση μηνών .
Άβαταρ μέλους
By manosky
Corto Maltese έγραψε:Σιγα. Εμείς τον πήγαμε 25 μηνών και ήταν μια χαρά. Έκλαψε κανένα μήνα και μετά το πήρε απόφαση. Σε 2-3 μήνες στενοχωριόταν τα ΣΚ που δεν είχε παιδικό.

Βάλε κανένα disclaimer τουλάχιστον.
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
#14982 Για το θηλασμό που αναφέρθηκε δεν έχουμε πρόβλημα. Ίσα - ίσα που τη μαμά την έχει στεγνώσει ο μικρός και έχουμε οδηγηθεί και σε συμπλήρωμα. Σήμερα, γυρνώντας από τη δουλειά, μου είπε ότι θήλαζε 2 ώρες σερί και, όταν τον βγάλαμε τελικά, άρχισε το κλάμα, οπότε ξανά για θηλασμό μέχρι να ηρεμήσει. Το βράδυ δε γινόταν άλλο και έτσι του δώσαμε, εκτός από το στήθος που στέρεψε, και ένα μικρό Almiron των 70mL που καβαντζώσαμε από το μαιευτήριο και το ήπιε με τη μία. Τι θα γίνει με αυτό το παιδί δεν ξέρω. Αν πήρε από τον πατέρα της μαμάς θα γίνει μεγαλόσωμος (είναι 190cm) και φαγανός. Αν πήρε από εμένα δε θα γίνει τόσο (είμαι 182cm), αλλά θα γίνει πάλι φαγανός. Πάντως είναι περίεργο 5 ημερών παιδί να πίνει τόσο πολύ γάλα. Η ανιψιά μου με το ζόρι έφτανε τα 30mL όταν τη βγάλανε από το μαιευτήριο και σε αυτόν θα βάζουμε το Almiron στην κατσαρόλα (η μανία με το γάλα είναι σίγουρα δικιά μου γιατί πάντα έπινα πολύ γάλα).

Για το θέμα ιώσεων και παιδικών σταθμών μπορώ να κρίνω από την περίπτωση της ανιψιάς μου. Η κοπέλα είναι 3 ετών και ξέρει να μετράει, να γράφει, λέει πολλά αρχαία ελληνικά κτλ. Η μητέρα μου που την έχει αναλάβει ολοκληρωτικά έχει κάνει πολύ καλή δουλειά, αλλά είναι εμφανές ότι της λείπει η κοινωνικοποίηση. Παίζει με παιδάκια που έρχονται σπίτι και τους λέει: "αφήστε κάτω τα παιχνίδια ΜΟΥ, είναι δικά ΜΟΥ, τα πράγματά ΜΟΥ". Πρέπει με κάποιον τρόπο να κάνει παρέα με τα άλλα παιδιά και αυτό μπορεί να το προσφέρει μόνο ο παιδικός σταθμός γιατί δεν είναι λογικό, όταν είμαστε παρέα, να έρχεται σε εμένα και να λέει: "έλα να κάνουμε αταξίες και ζημιούλες" αφήνοντας τα παιδιά της ηλικίας της να παίζουν χωρίς αυτή. Η αδελφή μου, όμως, αφενός προτιμά να την έχει ελεγχόμενη και σε συνεχή διαδικασία μάθησης και αφετέρου δε θέλει να έρχονται στο σπίτι αρρώστιες και μικρόβια. Δεν ξέρω πού βρίσκεται η χρυσή τομή, αλλά θα προτιμούσα να πάω μία φορά παραπάνω στο γιατρό και το παιδί να κάνει παρέα με άλλα παιδάκια της ηλικίας του (κι ας μη γνωρίζει να πει ότι λέγομαι ... Βλάττη - κάνει πλάκα γιατί της αρέσουν οι κατσαρίδες και δηλώνει ως επώνυμο την ελληνική ονομασία της κατσαρίδας), παρά να το έχω μέσα στο σπίτι και μετά να δυσκολεύεται στις κοινωνικές του επαφές.

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By gianik
#14994 Δεν θα μπορουσα να συμφωνησω περισσοτερο pipine με τα λεγομενα σου..
Άβαταρ μέλους
By 2014
#15011 Εγώ, αντίθετα, ανατρίχιασα κ θα πρότεινα στενή παρακολούθηση του παιδιού όταν πάει σχολείο, γιατί ένα παιδί που διαβάζει κ γράφει στα 3, στα 6 θα βαρεθεί το σχολείο από την πρώτη μέρα κ λίγο μετά δεν θα θέλει ούτε να τ' ακούσει.
Εκτός κ εκπαιδευτεί ιδιωτικά κ μπει σε κανα καλό Πανεπιστήμιο από τα 14, οπότε συμφωνώ.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#15018 Πιπινε ποσα κιλα γεννηθηκε ο μικρος? Για να μην κουρασει την γυναικα σου και κουραζεται και ο ιδιος (2 ωρες θηλασμος) παρτε ενα θηλαστρο να βγαζει γαλα η γυναικα σου και να του το δινει με μπιμπερο.
Άβαταρ μέλους
By nass
#15028 2 ώρες σερί θηλασμός δεν παίζει, ό,τι είναι να γίνει γίνεται σε 15-20 λεπτά, μετά απλά πιπιλάει.
Θήλαστρο και με μπιμπερό ώστε να βλέπετε τι ακριβώς τρώει.
Άβαταρ μέλους
By markvag
pipinos1976 έγραψε:Για το θηλασμό που αναφέρθηκε δεν έχουμε πρόβλημα. Ίσα - ίσα που τη μαμά την έχει στεγνώσει ο μικρός και έχουμε οδηγηθεί και σε συμπλήρωμα. Σήμερα, γυρνώντας από τη δουλειά, μου είπε ότι θήλαζε 2 ώρες σερί και, όταν τον βγάλαμε τελικά, άρχισε το κλάμα, οπότε ξανά για θηλασμό μέχρι να ηρεμήσει. Το βράδυ δε γινόταν άλλο και έτσι του δώσαμε, εκτός από το στήθος που στέρεψε, και ένα μικρό Almiron των 70mL που καβαντζώσαμε από το μαιευτήριο και το ήπιε με τη μία. Τι θα γίνει με αυτό το παιδί δεν ξέρω. Αν πήρε από τον πατέρα της μαμάς θα γίνει μεγαλόσωμος (είναι 190cm) και φαγανός. Αν πήρε από εμένα δε θα γίνει τόσο (είμαι 182cm), αλλά θα γίνει πάλι φαγανός. Πάντως είναι περίεργο 5 ημερών παιδί να πίνει τόσο πολύ γάλα. Η ανιψιά μου με το ζόρι έφτανε τα 30mL όταν τη βγάλανε από το μαιευτήριο και σε αυτόν θα βάζουμε το Almiron στην κατσαρόλα (η μανία με το γάλα είναι σίγουρα δικιά μου γιατί πάντα έπινα πολύ γάλα).

Για το θέμα ιώσεων και παιδικών σταθμών μπορώ να κρίνω από την περίπτωση της ανιψιάς μου. Η κοπέλα είναι 3 ετών και ξέρει να μετράει, να γράφει, λέει πολλά αρχαία ελληνικά κτλ. Η μητέρα μου που την έχει αναλάβει ολοκληρωτικά έχει κάνει πολύ καλή δουλειά, αλλά είναι εμφανές ότι της λείπει η κοινωνικοποίηση. Παίζει με παιδάκια που έρχονται σπίτι και τους λέει: "αφήστε κάτω τα παιχνίδια ΜΟΥ, είναι δικά ΜΟΥ, τα πράγματά ΜΟΥ". Πρέπει με κάποιον τρόπο να κάνει παρέα με τα άλλα παιδιά και αυτό μπορεί να το προσφέρει μόνο ο παιδικός σταθμός γιατί δεν είναι λογικό, όταν είμαστε παρέα, να έρχεται σε εμένα και να λέει: "έλα να κάνουμε αταξίες και ζημιούλες" αφήνοντας τα παιδιά της ηλικίας της να παίζουν χωρίς αυτή. Η αδελφή μου, όμως, αφενός προτιμά να την έχει ελεγχόμενη και σε συνεχή διαδικασία μάθησης και αφετέρου δε θέλει να έρχονται στο σπίτι αρρώστιες και μικρόβια. Δεν ξέρω πού βρίσκεται η χρυσή τομή, αλλά θα προτιμούσα να πάω μία φορά παραπάνω στο γιατρό και το παιδί να κάνει παρέα με άλλα παιδάκια της ηλικίας του (κι ας μη γνωρίζει να πει ότι λέγομαι ... Βλάττη - κάνει πλάκα γιατί της αρέσουν οι κατσαρίδες και δηλώνει ως επώνυμο την ελληνική ονομασία της κατσαρίδας), παρά να το έχω μέσα στο σπίτι και μετά να δυσκολεύεται στις κοινωνικές του επαφές.

Ευχαριστώ.

Κοίτα, εμείς έχουμε το αντίθετο πρόβλημα με το φαγητό... Δεν τρώνε με τίποτα... Και πίστεψέ με, θα προτιμούσα το δικό σου... :s_biggrin

Σε ότι αφορά την ανιψιά σου, λίγο ... κάπως μου φαίνεται... 3 χρονών είναι το παιδί... Καλύτερο είναι να το αφήσει να παίξει και να κάνει σκανταλιές, παρά να το έχει να μαθαίνει αρχαία, να γράφει, κτλ... Θα έχει μπόλικο καιρό να τα κάνει αυτά. Για παιχνίδι όχι όμως...

Σε ότι αφορά την κτητικότητα, είναι σε μεγάλο βαθμό φυσιολογική. Μέχρι περίπου τα 3 (προφανώς αυτό παίζει από παιδί σε παιδί) τα παιδιά δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν την έννοια του μοιράζομαι. Η συμπεριφορά που περιγράφεις δεν είναι καθόλου αφύσικη, ιδίως άμα είναι το πρώτο παιδί (μιας και τα επόμενα, αναγκαστικά μαθαίνουν να μοιράζονται πολύ πιο γρήγορα...) Σίγουρα βέβαια ο παιδικός θα βοηθήσει σε αυτό, αλλά και γενικότερα στο παιδί...

Το να έχεις ένα παιδί συνεχώς υπό τον έλεγχό σου, δεν είναι απαραίτητα καλό, ενώ σίγουρα δεν είναι καλό να το έχεις σε συνεχή διαδικασία μάθησης! Παιδί είναι! ΠΡΕΠΕΙ να παίζει και να είναι ξέγνοιαστο!

Σε ότι αφορά τα μικρόβια και τις αρρώστιες γενικά, να είστε σίγουροι πως θα τις περάσετε όλες! :s_biggrin Ανεξάρτητα από την ηλικία που θα πάει σχολείο. Όπως (σωστά) λέει ένας φίλος: Πρέπει να "χτίσει" μία βιβλιοθήκη με αρρώστιες ο οργανισμός. Αυτό θα γίνει είτε στα 3, είτε στα 5 (που αναγκαστικά θα πάει νηπιαγωγείο). :s_smile