- 28 Σεπ 2014, 23:59
Με γειά το καινούριο μας forum. Επιτέλους αποφασίσθηκε το όνομα. Δεν με ξετρέλανε, αλλά μπορώ να ζήσω και μ' αυτό...
Λοιποοοόν, προχθές μαζί με τον mosaicm βάλαμε καινούριες μπαταρίες. Αποφασίσαμε να τις αλλάξουμε παρόλο που δεν μας άφησαν και αυτό προληπτικώς επειδή έρχεται χειμώνας και το αυτοκίνητο έχει πολλές καταναλώσεις.
Η κυρία Peugeot όμως μας έπαιξε παιχνιδάκια.
Όταν πέρασα την πρώτη φορά από τον ηλεκτρολόγο για να κλείσω ραντεβού για την αλλαγή και να δώ τι έχει από μπαταρίες 60Ah -640A, σήκωσε το μικρό καπακάκι πού έχει πάνω από τον θετικό πόλο, είδε την επάνω γωνίτσα της μπαταρίας (αφού όλη η υπόλοιπη ήταν καλυμμένη από το πλαστικό κουτί που πρέπει να ξηλώσεις ένα σωρό πράγματα για να το βγάλεις) και μου είπε ότι δεν φοράει την μπαταρία που ζητάω, αλλά μεγαλύτερη 70Αh.
Χαμογέλασα και του έδειξα την εκτύπωση από το service box:
P/N: 5600 TJ
ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ 12V,
L2D - 640A - 60AH, DELCO-REMY"
Δεν ξέρω φίλε μου τι λέει η Peugeot, αλλά εγώ εδώ βλέπω μεγαλύτερη μπαταρία απ΄ αυτήν που ζητάς" μου είπε.
Εν πάση περιπτώσει, πίστευα ότι έκανε λάθος επειδή δεν μπορούσε να δεί καλά την μπαταρία, παρά μόνο την γωνία της, συμφωνήσαμε να πάμε την Παρασκευή και αφού τις αφαιρέσουμε και δούμε τι φοράνε, να αποφασίσουμε τι θα βάλουμε.
Την Παρασκευή λοιπόν βγάζουμε πρώτα του mosaicm και νάσου μια Varta 70Ah – 720A!!!
Δεν μπορεί, λέω, στο service box που μπήκα με το δικό μου VIN έγραφε σαφώς για 60Αh-640Α, ίσως στου του mosaicm να ανέφερε κάτι διαφορετικό.
Πριν τοποθετήσουμε καινούρια μπαταρία στου mosaicm, βγάζουμε και την δικιά μου και νάσου κι’ άλλη μία Varta 70Ah – 720A!
Τώρα τι κάνουμε; Βάζουμε μία σαν αυτήν που συνιστά το service box ή σαν αυτήν που φοράει από την μαμάκα του;
Τελικώς μετά από πολλές συζητήσεις, συγκρίσεις και διαβουλεύσεις (μόνο καφέ δεν ήπιαμε) δεν το διακινδυνέψαμε και αποφασίσαμε να βάλουμε τις
EXIDE AGM EΚ700 70Ah -760EN.

Αν και η δική μου παλιά μπαταρία ήταν σε καλύτερη κατάσταση από του mosaicm (51% ένατι 30% του mosaicm), είδα διαφορά από το ίδιο βράδυ.
Πριν την αλλαγή, όταν έκανα ελιγμούς για να παρκάρω στην πυλωτή το βράδυ έβλεπα τα φώτα απέναντι στον τοίχο να δυναμώνουν όταν ο κινητήρας ανέβαζε στροφές, ενώ η έντασή τους έπεφτε στο ρελαντί.
Την Παρασκευή το βράδυ βρε ανέβαζα στροφές, βρε πίσω αντιστάσεις, φρένα κλπ. τα φώτα παρέμεναν σταθερά!
Πόνεσε λίγο η τσέπη μας, αλλά νομίζω ότι κάναμε καλή επιλογή.