Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#10284 Το ΜΒΑ θεωρητικά απευθύνεται σε συνειδητοποιημένους εργαζόμενους, οι όποιοι έχουν το θεωρητικό (μαστερ οφ σαιενς ή μαστερ οφ εντζινιρινγκ), έχουν εμπειρία σε πρακτικό (για εμένα χρειάζεται σίγουρα μια 5ετία) και αναζητούν το κάτι παραπάνω σε επίπεδο διαχείρισης και γενικότερου μανατζμενς για επαγγελματική και προσωπική εξέλιξη.

κατα τα άλλα συμφωνώ με τον άνωθεν...
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#10368 Το ΜΒΑ δεν λέγεται ούτε Master of Management ούτε Master of HR. Για κάποιο λόγο μάλλον.

Δεν είναι ένα κατά βάση "ανθρωπιστικό" χαρτί. Είναι αυτό ακριβώς που λέει.
Το τι κάνει μια επιχείρηση επιτυχημένη, ανταγωνιστική, το τρέχον επιχειρηματικό περιβάλλον του κάθε τομέα, το πως σχεδιάζεις επιχειρηματικές δραστηριότητες, πως δημιουργείς ευκαιρίες, πως αναπτύσσεις μια εταιρεία, πως μπορείς να κάνεις ποσοτική αξιολόγηση όλων αυτών για να φτιάχνεις μια στρατηγική, να επενδύεις σε τέτοιες ή να παίρνεις επιχειρηματικές αποφάσεις.

Και φυσικά το pedigree και το network.

Δεν πρόκειται να σε βάλουν διευθυντή επειδή έχεις ένα ΜΒΑ. Ούτε και project manager όμως.
Δεν είναι θέμα πρόσβασης έτσι γενικά σε "ανώτερες" ή διοικητικές θέσεις. Τέτοιες μπορεί να είναι και τελείως τεχνικές (όλο το path ας πούμε μέχρι CTO) και να μην χρειάζεται πουθενά ένα ΜΒΑ.

Οι περισσότεροι από ΜΒΑ θα πάνε σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, investment funds, VC's, θα πάνε σε marketing/brand/product, consulting που έχει να κάνει με operations ή strategy, και φυσικά entrepreneurs που θέλουν να κάνουν κάτι δικό τους, να μεγαλώσουν την "οικογενειακή επιχείρηση" κλπ.

Το επίπεδο της θέσης που θα χτυπήσουν εξαρτάται από την προϋπηρεσία που ήδη είχαν. Το αν θα είναι analyst ή senior associate δεν έχει να κάνει με το χαρτί.

Τώρα βέβαια, στην Ελλάδα που ούτε καμιά πληθώρα αξιόλογων θέσεων υπάρχει, ούτε σοβαρό επιχειρηματικό περιβάλλον, μπορεί να ζητάνε και ΜΒΑ για να γίνεις project manager. Εντάξει, τυχαιότητες.

My .02
Άβαταρ μέλους
By Goldmund
mjacob έγραψε:Το ΜΒΑ δεν λέγεται ούτε Master of Management ούτε Master of HR. Για κάποιο λόγο μάλλον.

Masters in Business Administration σημαίνει και έχει σχέση και με management των θεμάτων που ανέφερες παρόλο που υπάρχουν, άλλοι, ειδικότεροι όροι που περιγράφουν τον κάθε τομέα που ανέφερες, ας πούμε investment advisor, ή business analyst, αλλά ασχολείται και με ανθρωπιστικούς παράγοντες... όχι όπως το HR βέβαια...
Άβαταρ μέλους
By Goldmund
red_monster έγραψε:Το ΜΒΑ θεωρητικά απευθύνεται σε συνειδητοποιημένους εργαζόμενους, οι όποιοι έχουν το θεωρητικό (μαστερ οφ σαιενς ή μαστερ οφ εντζινιρινγκ), έχουν εμπειρία σε πρακτικό (για εμένα χρειάζεται σίγουρα μια 5ετία) και αναζητούν το κάτι παραπάνω σε επίπεδο διαχείρισης και γενικότερου μανατζμενς για επαγγελματική και προσωπική εξέλιξη.

κατα τα άλλα συμφωνώ με τον άνωθεν...

:s_thumbsup
Άβαταρ μέλους
By mjacob
Goldmund έγραψε:Masters in Business Administration σημαίνει και έχει σχέση και με management των θεμάτων που ανέφερες παρόλο που υπάρχουν, άλλοι, ειδικότεροι όροι που περιγράφουν τον κάθε τομέα που ανέφερες, ας πούμε investment advisor, ή business analyst, αλλά ασχολείται και με ανθρωπιστικούς παράγοντες... όχι όπως το HR βέβαια...

Προφανώς έχει και σχέση με management, και με ανθρώπους. Όπως έχει και με μαθηματικά, και με οικονομικά και με ένα σωρό πράγματα. Ένα σωρό πράγματα που επιτελούν κάποιο κεντρικό στόχο όμως.
Άβαταρ μέλους
By red_monster
Dodger έγραψε:Bachelor of Engineering (Honours)

ναι βρε, αυτό το ξέρω, τι επίπεδο είναι για το ελληνικό ΤΕΕ δεν ξέρω...
Άβαταρ μέλους
By The Ace
red_monster έγραψε:
Dodger έγραψε:Bachelor of Engineering (Honours)

ναι βρε, αυτό το ξέρω, τι επίπεδο είναι για το ελληνικό ΤΕΕ δεν ξέρω...

Οτιδήποτε έχει διάρκεια <3 ετών (6 εξαμήνων) είναι αντίστοιχα <Master, άρα και <ΑΕΙ (ΕΜΠ δηλαδή). Εκτός και αν είναι από κανά MIT, Imperial κλπ, οπότε σε κοιτάνε και με -λίιιιγο- διαφορετικό μάτι....
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#13613 έχω δουλέψει με μπατσελορ μηχανικό από ΜΙΤ και ένιωθα σαν φτωχός συγγενής :s_biggrin αλλά εκεί μιλάμε για άλλο επίπεδο...

η διερεύνηση έχει να κάνει με το πρόγραμμα που προσφέρει το Μητροπολιτικό κολέγιο και τις υποσχέσεις τους για (4ετης κύκλος + 1 για δικό τους μαστερ) άμεση εγγραφή στο ΤΕΕ
Άβαταρ μέλους
By The Ace
red_monster έγραψε:έχω δουλέψει με μπατσελορ μηχανικό από ΜΙΤ και ένιωθα σαν φτωχός συγγενής :s_biggrin αλλά εκεί μιλάμε για άλλο επίπεδο...

η διερεύνηση έχει να κάνει με το πρόγραμμα που προσφέρει το Μητροπολιτικό κολέγιο και τις υποσχέσεις τους για (4ετης κύκλος + 1 για δικό τους μαστερ) άμεση εγγραφή στο ΤΕΕ

Αυτό δηλαδή το βλέπεις για καλό ? :s_sad

Εδώ κάνουμε αμάν για να γλυτώσουμε από το ΤΕΕ και το ΤΣΜΕΔΕ, αφού πλέον δεν έχει καμία ουσιαστική διαφορά από το να είσαι π.χ. στο ΙΚΑ (ή όπως αλλιώς λέγεται) δίνοντας όμως τα μισά λεφτά....
Άβαταρ μέλους
By The Ace
red_monster έγραψε:ΤΕΕ ---> υπογραφή μηχανικού... μας ενδιαφέρει και μας παραενδιαφέρει

Αν σε ενδιαφέρει η υπογραφή, τότε υποχρεωτικά πάνε πακέτο ΤΕΕ + ΤΣΜΕΔΕ, μην το ξεχνάς αυτό...ευτυχώς που δεν πληρώνουμε -ακόμα- τα μελετητικά, γιατί αλλιώς για να πάρεις το κωλοφυλλαδιάκι μπορεί να μας ζητάγανε κανά 200-300αρι ακόμα... :s_mad
Άβαταρ μέλους
By red_monster
The Ace έγραψε:
red_monster έγραψε:ΤΕΕ ---> υπογραφή μηχανικού... μας ενδιαφέρει και μας παραενδιαφέρει

Αν σε ενδιαφέρει η υπογραφή, τότε υποχρεωτικά πάνε πακέτο ΤΕΕ + ΤΣΜΕΔΕ, μην το ξεχνάς αυτό...ευτυχώς που δεν πληρώνουμε -ακόμα- τα μελετητικά, γιατί αλλιώς για να πάρεις το κωλοφυλλαδιάκι μπορεί να μας ζητάγανε κανά 200-300αρι ακόμα... :s_mad

εγώ έχω υπογραφή και την χρυσοπληρώνω... :yahoo:

η έρωτηση έχει να κάνει με καθαρά με το Μητροπολιτικό και ενδεχόμενη υπογραφή των αποφοίτων... γιατί στην τελική χωρίς υπογραφή τι να το κάνεις το πτυχίου του κολλεγίου... πας και σε ένα ΤΕΙ
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#13627 Αυτό μπορεί να στο πει/βεβαιώσει μόνο κάποιος που έχει ήδη εμπειρία από την συγκεκριμένη διαδικασία (δηλαδή πτυχίο από αυτούς => "αυτόματη" εγγραφή στο ΤΕΕ ?).

Και δηλαδή τι έχουν κάνει ? Συμφωνία με το ΤΕΕ ώστε να είναι εκ των προτέρων "μιλημένη" η επιτροπή ? :s_dunno