Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By kacey
#127856 λογικο αυτο που λες, αλλα συνηθως το/α παραβολο/α που ειναι γνωστα ποσα ειναι, δεν εχουν καμμια σχεση με τις πραγματικες αμοιβες. Για αυτο δεν καταλαβαινω πως βρισκουν τα ποσα που υποτιθεται οτι δεν εκοψε ΑΠΥ.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
kacey έγραψε:λογικο αυτο που λες, αλλα συνηθως το/α παραβολο/α που ειναι γνωστα ποσα ειναι, δεν εχουν καμμια σχεση με τις πραγματικες αμοιβες. Για αυτο δεν καταλαβαινω πως βρισκουν τα ποσα που υποτιθεται οτι δεν εκοψε ΑΠΥ.

Η απάντηση που ψάχνεις βρίσκεται σ’ αυτό που ήδη έγραψες.

μιλαω για περιπτωσεις τυπου "δικηγορος βρεθηκε να μην εχει κοψει αποδειξεις υψους 2.386.526 ευρω". Πως το βρισκεις αυτο? και αφηστε τον ελεγχο καταθεσεων, περιουσιας κλπ γιατι οι αδικαιολογητες καταθεσεις μπορουν να προκυψουν απο 1002 μαυρες ασχολιες. Πως καταληγεις στο συμπερασμα οτι δεν εκοψε ΑΠΥ υψους ταδε ευρω?

Λίγο δύσκολο να έχει 2 μύρια στο στρώμα, σε κάποιους λογαριασμούς θα τα είχε. Οι αγορές ακινήτων ή ακριβών κινητών πραγμάτων επίσης ελέγχονται. Ακόμη και τα έσοδα από "1002 μαύρες ασχολίες" δεν αποτελούν δικαιολογία, θα έπρεπε να τα δηλώσει. Αν δεν μπορεί να δικαιολογήσει τον πλούτο πλέον αυτού που έχει δηλώσει, προφανώς τον ανάγουν σε εισόδημα που απέκτησε από την κύρια δραστηριότητά του και το οποίο απέκρυψε (=> "δεν έκοψε αποδείξεις").
Άβαταρ μέλους
By Pitt
KiloMeater έγραψε:Παράταση έως 27/7 στις δηλώσεις.

Είχα την ελπίδα ότι αυτή η ξεφτίλα με τις παρατάσεις θα έπαυε επιτέλους: Βαλαβάνη: Δεν θα δοθεί παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#128027 Ήταν ανεδαφικό να γίνουν τόσα εκ. δηλώσεις μέσα σε 20 μέρες. Η παράταση ήταν μονόδρομος.

Nokia 730 & Tapatalk
Άβαταρ μέλους
By stavrosg
Pitt έγραψε:
KiloMeater έγραψε:Παράταση έως 27/7 στις δηλώσεις.

Είχα την ελπίδα ότι αυτή η ξεφτίλα με τις παρατάσεις θα έπαυε επιτέλους: Βαλαβάνη: Δεν θα δοθεί παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις.

Η "ξεφτίλα" είναι καθαρά του Υπ.Οικ. που καθυστερεί ΤΕΣΣΕΡΙΣΗΜΙΣΗ ΜΗΝΕΣ να θέσει σε παραγωγική λειτουργία τις εφαρμογές των δηλώσεων στο Taxisnet και μας δίνει ΔΕΚΑ ΕΝΝΕΑ ΕΡΓΑΣΙΜΕΣ παράταση, να σκοτωθούμε για να τις τελειώσουμε. Εκεί δεν έπεσε ούτε μισή επίπληξη για την καθυστέρηση, ενώ από τη μεριά μας οι δηλώσεις που θα πάνε εκπρόθεσμα θα έχουν όλες τις προβλεπόμενες συνεπειες.

Θα πεθάνουν ΚΑΙ φέτος συνάδελφοι από το άγχος και το υπεύθυνοι θα είναι αυτοί, αποκλειστικά.
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
Pitt έγραψε:

Αν είχες τέτοια ελπίδα, μάλλον απέχεις λίγο απ' την πραγματικότητα... :s_whiteflag
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#128064 Το πρόβλημα δεν είναι να δίδονται παρατάσεις γενικά ενώ υπάρχουν σοβαρά προβλήματα. Το πρόβλημα είναι να προηγούνται δηλώσεις περί "βεβαιότητας για μη παράταση", ενώ είναι προφανές ότι θα δοθεί. Φυσικά ο σκοπός είναι επίσης προφανής, να υποβληθούν όσες το δυνατόν περισσότερες δηλώσεις εντός αρχικής προθεσμίας, γιατί ο Έλλην ως γνωστόν είναι πλάσμα της τελευταίας στιγμής.

Φέτος ειδικά τα προβλήματα ήταν πολύ μεγάλα, αλλά ας σημειωθεί και το εξής. Υπάρχει μερίδα επαγγελματιών του χώρου που όταν τους πας τη δήλωσή σου θα σου πει "ΟΚ δεν επείγει θα πάρουν παράταση". Έτσι συντελούν οι ίδιοι στο μικρό ποσοστό των υποβαλλόμενων δηλώσεων μέχρι τη λήξη της αρχικής προθεσμίας, και στη διαιώνιση της τακτικής των παρατάσεων. Και διευκρινίζω, δεν εννοώ δηλώσεις που επηρεάζονται από τα διάφορα προβλήματα του taxisnet (π.χ. εσφαλμένη ηλεκτρονική πληροφόρηση περί αποδοχών), αλλά άλλες πολύ απλούστερες.

Διευκρινίζω ότι σε καμία περίπτωση δεν θέλω να γενικεύσω ή να τσουβαλιάσω, αλλά οι περιπτώσεις στις οποίες αναφέρομαι δεν είναι απλά 2-3. Το ακούω πολύ συχνά από φίλους και γνωστούς και το έχω ζήσει και εγώ.
Άβαταρ μέλους
By The Ace
The Ace έγραψε:Το είδα και δεν το πίστευα, προφανέστατα έχω κάνει κάτι λάθος....χρησιμοποίησα το online εργαλειάκι που βρίσκεται πριν 4-5 posts, και έκανα δοκιμαστική εκκαθάριση στη δήλωσή μας. Μου έβγαλε επιστροφή (!!!!!) για πρώτη φορά μετά από δεν θυμάμαι καν πόσα χρόνια (σίγουρα πάνω από 15). Και νομίζω ότι έχω βάλει όλα τα νούμερα, σπίτια, αυτοκίνητα, τόκους κλπ....

Προφανώς και δεν θα είναι έτσι, κάτι θα έχει παιχτεί σίγουρα, κάποιο λάθος έχω κάνει, αλλά ήταν ευχάριστη έκπληξη, έστω και στο θεωρητικό....

Επιβεβαιώθηκε η δοκιμαστική μου εκκαθάριση, έκανε τη δήλωση η λογίστρια και μας βγήκε -μικρή προφανώς- επιστροφή :thumbsup: Εμένα θα μου αρκούσε απλώς να μην πλήρωνα τα περσινά χιλιάρικα, αφού η επιστροφή δεν είναι ποσό, αλλά τεςπα το τελικό αποτέλεσμα είναι θετικότατον!

Unπιστευτable !!!!
Άβαταρ μέλους
By stavrosg
ArrowsFA1 έγραψε:Φέτος ειδικά τα προβλήματα ήταν πολύ μεγάλα, αλλά ας σημειωθεί και το εξής. Υπάρχει μερίδα επαγγελματιών του χώρου που όταν τους πας τη δήλωσή σου θα σου πει "ΟΚ δεν επείγει θα πάρουν παράταση". Έτσι συντελούν οι ίδιοι στο μικρό ποσοστό των υποβαλλόμενων δηλώσεων μέχρι τη λήξη της αρχικής προθεσμίας, και στη διαιώνιση της τακτικής των παρατάσεων. Και διευκρινίζω, δεν εννοώ δηλώσεις που επηρεάζονται από τα διάφορα προβλήματα του taxisnet (π.χ. εσφαλμένη ηλεκτρονική πληροφόρηση περί αποδοχών), αλλά άλλες πολύ απλούστερες.

Είναι επόμενο αυτό γιατί όταν μέχρι και τις πρώτες μέρες του Ιουνίου δεν ξέρεις αν εκπίπτουν ή όχι κάποιες δαπάνες από τα βιβλία των επιχειρήσεων, όταν η εφαρμογή για τις δηλώσεις νομικών προσώπων δεν είναι έτοιμη, η έγνοια σου είναι πως θα γίνουν οι δηλώσεις των επιχειρήσεων, που βγαίνουν και τα βαρβάτα ποσά φόρων και θα πρέπει να ξέρουν οι άνθρωποι πόσο πληρώνουν για να μπορέσουν να κανονίσουν και τις υποχρεώσεις τους... (οι τακτικοί βέβαια). Δηλώσεις που θα έπρεπε να ήταν ΣΤΑΛΜΕΝΕΣ από τον Μάρτιο-Απρίλιο για να μπορέσουμε να δούμε και εσένα τον μισθωτό με την μηδενική ή πιστωτική... αλλά αφού στη ΓΓΔΕ τον έπαιζαν από τον περασμένο Ιούλιο που άλλαξε η διεύθυνση, φτάνουμε εκεί που φτάνουμε κάθε χρόνο τα τελευταία 4-5... :help:
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
ArrowsFA1 έγραψε:δεν εννοώ δηλώσεις που επηρεάζονται από τα διάφορα προβλήματα του taxisnet (π.χ. εσφαλμένη ηλεκτρονική πληροφόρηση περί αποδοχών), αλλά άλλες πολύ απλούστερες.

Το θέμα είναι ότι αυτή τη στιγμή όλες οι δηλώσεις επηρεάζονται απ' το taxisnet γιατί απλά δεν λειτουργεί...

Κι απ' την στιγμή που οι λογιστές δεν έχουν μόνο τις φορολογικές δηλώσεις να κάνουν, μπορώ να το καταλάβω.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
MIXOStsi έγραψε:Το θέμα είναι ότι αυτή τη στιγμή όλες οι δηλώσεις επηρεάζονται απ' το taxisnet γιατί απλά δεν λειτουργεί...

Δοκίμασες και διαπίστωσες ότι δεν λειτουργεί, ή το άκουσες; Τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχω υποβάλλει έξη δηλώσεις και ήδη έχω έτοιμες (αποθηκευμένες) για υποβολή άλλες δύο. Όλο αυτό το διάστημα το σύστημα δέν μου παρουσίασε κανένα πρόβλημα. Μια φορά μόνο το Σαββάτο γύρω στα μεσάνυχτα μου έβγαλε μήνυμα να προσπαθήσω να ξανασυνδεθώ όταν πήγα να αποθηκεύσω ένα Ε2. Ενδεχομένως γι' αυτό να έφταιγε ο γιός που μπούκωσε την γραμμή με τα torrents του.

Η παραπάνω εμπειρία με το "απλά δεν λειτουργεί" που είπες απέχει πολύ. :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
#128116 Δοκίμασα και διαπύστωσα οτι δεν λειτουργεί...
Μου 'βγαλε την πίστη να υποβάλω 2 δηλώσεις.

6 δηλώσεις σε 2 βδομάδες δεν είναι τίποτα αγαπητέ. Τόσες κάνω σε μια μέρα αν καταφέρω να τις υποβάλω...

ΥΓ: Την προηγούμενη βδομάδα το taxis μια χαρά ήταν. Αυτή και ειδικά μετά την Τρίτη είναι που τον παίρνει άγρια...
Άβαταρ μέλους
By Pitt
MIXOStsi έγραψε:6 δηλώσεις σε 2 βδομάδες δεν είναι τίποτα αγαπητέ. Τόσες κάνω σε μια μέρα αν καταφέρω να τις υποβάλω...

Πράγματι, 6 δηλώσεις δεν είναι τίποτε για έναν λογιστή.

Αν όμως δεν είσαι λογιστής και το βράδυ μετά την δουλειά στον "ελεύθερο χρόνο σου" προσπαθείς να υποβάλλεις την δήλωση του γιού σου, της μάνας σου, της πεθεράς σου, της αδελφής σου, του ανεψιού σου, της θειάς σου, του κουμπάρου σου μέχρι και της κυρα Μαρίας της γειτόνισσας (που δεν έχει κανέναν η... καψερή), τότε πίστεψέ με είναι αρκετές!

Την δική μου ακόμη δεν την υπέβαλλα... :rant: