Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#121867 Μίλησα με την προϊσταμένη της ΔΟΥ... Να της λέω με στοιχεία, να το ΦΕΚ να το ένα το άλλο... Μου λέει Εγώ δεν τα ξέρω αυτά... Στείλε μου μεταφρασμένη την βεβαίωση αποδοχών και βλέπουμε...
Κάνα email να στα στείλω Όλα ρωτάω ο αφελής... Τι λέτε Κύριε μου εμείς δεν έχουμε "τέτοια" εδώ....Ούτε καν φαξ.

Ασταδιαλα γ@μω το κράτος μου μέσα , ανίκανοι άνθρωποι.
Άβαταρ μέλους
By stavrosg
KiloMeater έγραψε:Λοιπον, εγγραφα νομους συμβασεις κτλ να δικαιολογησω την απαλλαγη εχω πολλα, το θεμα ειναι σε ποιο πεδια να βαλω τα εισοδηματα απο OHE για να μην παιξει εκτακτη εισφορα, ξερει κανεις ποιο πεδιο του Ε1 δικαιολογει κατι τετιο?
http://www.capital.gr/story/914853
Έτσι δεν προσμετρώνται για την επιβολή εισφοράς τα εξής εισοδήματα:...
«αποδοχές και απολαβές που καταβάλλει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών(ΟΗΕ) στους υπαλλήλους του, που υπηρετούν στο εξωτερικό, για τις οποίες έχουν εφαρμογή οι διατάξεις του πέμπτου άρθρου τμήμα 18(β) της Σύμβασης για τα προνόμια και Ασυλίες των Ηνωμένων Εθνών της 13-2-1946, που κυρώθηκε με τον ν.412/24.09.1947 ΦΕΚ Α΄205, με βάση τις οποίες απαλλάσσονται από τον φόρο της εθνικής νομοθεσίας.

Με βάση το παραπάνω, θα σου έλεγα να βάλεις τις αποδοχές σου στον 657
Άβαταρ μέλους
By manosky
Pitt έγραψε:
Thank you for your... contribution anyway!

Παρανόηση!
Δεν έκανα λόγο για τα αγγλικά σου, αλλά για τα αγγλικά που περιμένει το ΥΠΟΙΚ.
Μπορεί το "ειδική" να συνηθίζεται να μεταφράζεται ως "special", αλλά εδώ νομίζω ότι θα χρειαζόταν άλλη λέξη, πχ additional, extra, supplementary, κάτι τέτοιο.

Το special μού θυμίζει παγωτό χωνάκι. :shifty:
Άβαταρ μέλους
By Zorz
KiloMeater έγραψε:Μου φαίνεται κουφό να δηλώσω φορολογική κατοικία Αυστρία τη στιγμή που εδώ έχω φορολογική ασυλία και δε Έχω πληρώσει ευρώ σε φόρους. Πότε στο Δήμο δεν είμαι γραμμένος (αλλά μπορώ να γράφω αν υπάρχει λόγος, είναι optional)

Έχω την εντύπωση ότι τα μπερδεύεις λιγάκι. Δεν νομίζω να έχεις "φορολογική ασυλία", γιατί με αυτά που γράφεις, αρχίζεις να θυμίζεις λιγάκι αυτόν τον τύπο:

Εικόνα :lol:

Απλά, το εισόδημα που έχεις από τον εργοδότη σου είναι αφορολόγητο και στην Ελλάδα και εκεί. Είναι ένα από τα σοβαρά perks της δουλειάς. Αυτό απέχει πολύ όμως από το "δεν φορολογούμαι για τίποτα". :hmmm: Αν όμως έχεις καταθέσεις στην Αυστρία, οι τόκοι που εισπράττεις φορολογούνται με βάση αυτό; Αν λχ. επενδύσεις αγοράζοντας ένα ακίνητο εκεί και αρχίσεις να το νοικιάζεις, το νοίκι που θα εισπράττεις δεν θα φορολογηθεί ως κανονικό εισόδημα σύμφωνα με τον αυστριακό φορολογικό κώδικα; Στο Citroen δεν έχεις βάλει βινιέτα; :hmmm:

KiloMeater έγραψε:Άσε που έχουνε και ένα στυλ ποιος είμαι και καλά και δεν το πάω μια αυτό το στιλάκι του "έχω πιάσει τον παπά άπο τα @ρχ@δια"

Εικόνα
:lipsealed:

nass έγραψε:IMO αν είσαι όντως κάτοικος εξωτερικού (που είσαι, η κατοικία σου ΔΕΝ είναι μέσα στο χώρο του ΟΗΕ...) είναι βλακεία και ρίσκο το να μην πας στη ΔΟΥ Εξωτερικού. Δεν έχεις κανένα λόγο να μείνεις σε κανονική ΔΟΥ, στη ΔΟΥ Εξωτερικού είναι οι μόνοι που δεν θα σε πρήξουν με |λογοκρισία| όπως αυτή που ανέφερες.

EDIT: Τώρα που το σκέφτομαι το ρίσκο είναι αυτό που έχει συζητηθεί σε άλλα θέματα, να σου φορτώσουν τεκμήρια επειδή έχεις έστω και 1€ εισόδημα από τόκους ή κανά ενοίκιο :hmmm: Αλλά αυτό δεν το γλυτώνεις σε όποια ΔΟΥ και αν είσαι οπότε τι είχες τι έχασες

Σε γενικές γραμμές θα συμφωνούσα μαζί σου, αλλά με βάση αυτό που ανέφερε ο Qsis 2-3 σελίδες πριν:
http://www.kremalis.gr/el/news/666-h------
φαίνεται ότι πρέπει ρητά να μείνει στη τοπική του ΔΟΥ. :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#122015 Solidarity tax λέγεται, υπάρχει και αλλου.

Για τα υπόλοιπα που ρωτά ο Zorz δεν απαντώ γιατί μετά θα αντικαταστήσει το gif.

Ευχαριστώ για όλες τις απαντήσεις.
Επειδή πιστεύω κάνεις, είτε έφορος είτε λογιστής, δεν μπορεί να μου πει με βεβαιότητα, θα κάνω ότι νομίζω σωστό μόνος μου με πληροφορίες που μάζεψα από νετ και εδώ, θα κάνω και κάνα δυο δοκιμαστικές υποβολές Ε1 να δω ότι δε βγαίνει καμπάνα, και αν χρειαστεί ας με καλέσουν για εξηγήσεις.

Προτιμώ η Συζήτηση να είναι γιατί δεν σας πλήρωσα, παρά γιατί πρέπει να μας πληρώσεις in advance.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#122039 Μετα απο αυτο
http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/15648
πηρα και μιλησα με μια ευγενικη κυρια στο συνηγορο του πολιτη
μου λεει να μην ανησυχεις υπαρχει εξαιρεση σιγουρα για ΟΗΕ αλλα ειναι πολυπλοκο θεμα με διεθνη νομοθεσια και δεν το γνωριζουνε.
θα καταθεσεις εγγραφως αιτημα στην ΔΟΥ σου, θα μα στειλεις και εμας και θα το αναλαβουμε εμεις απο εκει και περα
να κανουμε παρεμβαση.

Τωρα τι να πω, οτι εντυπωσιαστηκα και οτι δεν περιμενα να βρω μια τετοια οαση λογικης, λιγο θαναι
ναναι καλα η γυναικα
Άβαταρ μέλους
By Pitt
manosky έγραψε:
Pitt έγραψε: Thank you for your... contribution anyway!

Παρανόηση!

Μη σκάς μωρέ! Όλα καλά... :s_bye
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#122171 Το "εγώ δεν τα ξέρω αυτά" είναι το μεγάλο πρόβλημα. Ότι είναι μέρος της δουλειάς σου να τα ξέρεις, τόσα έξοδα κάνει το κράτος να στέλνει τα ΦΕΚ σε κάθε υπηρεσία κλπ. Κι αν δεν ξέρεις ρώτα για να μάθεις, είναι υποχρέωσή σου.
Όπως υποχρέωση πρέπει να είναι (δεν ξέρω αν τυπικά είναι ακόμα) και η δυνατότητα επικοινωνίας μέσω e-mail. Για τα τηλέφωνα που μονίμως μιλάνε (με τις φιλενάδες τους) δεν μιλάω καν. ΑΚόμα κι αν απαντήσουν και τύχει να είναι εκεί ο σχετικός υπάλληλος δηλώνει αναρμόδιος...

Ο συνήγορος του Πολίτη γενικά είναι μια όαση όχι μόνο λογικής αλλά και πολιτισμένης συμπεριφοράς και σεβασμού στον πολίτη, ξεχνάς ότι είσαι πολίτης της Αφρι...εεεε, Ελλάδας.

Και μια ερώτηση. Πήρα δάνειο και αγόρασα ακίνητο. Δηλώνω στον σχετικό κωδικό δαπάνης αγοράς ακινήτου. Χρειάζεται να δηλώσω κάτι άλλο για το που βρήκα τα χρήματα;
Άβαταρ μέλους
By nass
Zorz έγραψε:
nass έγραψε:IMO αν είσαι όντως κάτοικος εξωτερικού (που είσαι, η κατοικία σου ΔΕΝ είναι μέσα στο χώρο του ΟΗΕ...) είναι βλακεία και ρίσκο το να μην πας στη ΔΟΥ Εξωτερικού. Δεν έχεις κανένα λόγο να μείνεις σε κανονική ΔΟΥ, στη ΔΟΥ Εξωτερικού είναι οι μόνοι που δεν θα σε πρήξουν με |λογοκρισία| όπως αυτή που ανέφερες.

EDIT: Τώρα που το σκέφτομαι το ρίσκο είναι αυτό που έχει συζητηθεί σε άλλα θέματα, να σου φορτώσουν τεκμήρια επειδή έχεις έστω και 1€ εισόδημα από τόκους ή κανά ενοίκιο :hmmm: Αλλά αυτό δεν το γλυτώνεις σε όποια ΔΟΥ και αν είσαι οπότε τι είχες τι έχασες

Σε γενικές γραμμές θα συμφωνούσα μαζί σου, αλλά με βάση αυτό που ανέφερε ο Qsis 2-3 σελίδες πριν:
http://www.kremalis.gr/el/news/666-h------
φαίνεται ότι πρέπει ρητά να μείνει στη τοπική του ΔΟΥ. :hmmm:

Μμμμ δεν το 'χα δει / ήξερα αυτό. Αρα...

Καλή τύχη στον φίλο μας τον KiloMeater και καλά ξεμπερδέματα με την ελληνική γραφειοκρατία :s_dunno
Άβαταρ μέλους
By gianik
#122270 το quiz της ημέρας..
Συνταξιούχος τραπεζικός , με απόφαση του ταμείου των τραπεζικών , εκδοθείσα το 2015 , επιστρέφει στο ταμείο το ποσόν των 6.000 € , από κύρια σύνταξη που έλαβε για τα έτη 2012 και 2013 και ταυτόχρονα με απόφαση του ΙΚΑ , εκδοθείσα το 2015 , παίρνει από το Ι.Κ.Α το ποσόν των 8.000€ , που αντιστοιχούν σε κύρια σύνταξη για τα έτη 2012 και 2013..
ερώτηση :
στην τροποποιητική δήλωση που θα γίνει για τα έτη 2012 και 2013 , στο κουτάκι της κύριας σύνταξης για έκαστο έτος (2012 και 2013) τι ποσά θα βάλει? τα αναλογούν αντίστοιχα για κάθε χρονιά? δηλαδή π.χ για το 2012 έδωσε πίσω στο ταμείο των τραπεζικών 3.700 € , πήρε από το ΙΚΑ 5.200 , άρα θα βάλει ΣΥΝΟΛΙΚΆ +1500 €?? :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
#122324 Μίλησα σήμερα με ΓΓΔΕ για μια περίπτωση όπου δεν έχει γίνει η εκκαθάριση του 2014 γιατί είχαν ζητήσει αποστολή απόφασης αναπηρίας στη ΔΗΛΕΔ.
Μου είπαν ότι εντός του μήνα θα τα στείλουν πίσω στις ΔΟΥ των υποχρέων για να γίνουν από εκεί οι εκκαθαρίσεις... Η δική μας ΔΟΥ δεν ξέρει τίποτα.

Το taxis συνεχίζει να τον πίνει. Όλα καλά... :lol:
Άβαταρ μέλους
By DAP
sknipper έγραψε:
Και μια ερώτηση. Πήρα δάνειο και αγόρασα ακίνητο. Δηλώνω στον σχετικό κωδικό δαπάνης αγοράς ακινήτου. Χρειάζεται να δηλώσω κάτι άλλο για το που βρήκα τα χρήματα;

Νομιζω οτι ΠΡΕΠΕΙ να πας στον πινακα 6/ 15 να βαλεις το ισοποσο της αγορας η του δανειου η οποιο αλλο μπορεις να δικαιολογησεις,αλλιως ισως σε φορολογησουν για ολο το ποσο....
Άβαταρ μέλους
By bebes
#123642 να κανω κι εγω την ερωτησουλα μου :oops:

Ζευγαρι συνταξιουχων, εκανε ολα τα χρονια κοινη δηλωση και κωδικους "ταξις" εχει μονο ο αντρας.
Η γυναικα εχει κατι χωραφακια (και πρεπει να συμπληρωσει Ε3 φετος), αλλα δεν της δινεται αυτη η δυνατοτητα.
Το Ε3 ανοιγει μονο για τον υποχρεο (τον αντρα). :(

Μη μου πειτε οτι πρεπει να τρεχουμε τη γιαγια να βγαλει κλειδαριθμο στην εφορια... :s_whiteflag
Άβαταρ μέλους
By bebes
#123652 επιχειρωντας να κανω "αρχικη εγγραφη" μου βγαζει μνμ οτι για το συγκεκριμενο ΑΦΜ υπαρχει εγγραφη.
Κανοντας "επανεγγραφη" μου λεει οτι "Δεν υπάρχει εγγεγραμένος χρήστης με ΑΦΜ *********. Πρέπει να υποβάλετε αίτηση αρχικής εγγραφής." :metalo:

ΕΛΕΟΣ !!! :slap: