Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By timkoul
spyros.s έγραψε:πάντως εγώ σε 2-3 εβδομάδες θα βάλω και πάλι τα michelin pilot sport 3 διότι τα χάρηκα στα 35κ χιλιόμετρα και 4 χρόνια που τα είχα στο σιβικ φκ2 μου

Τι ειχες πριν ? Michelin Pilot Primacy δεν ειναι τα μαμα?
Άβαταρ μέλους
By sknipper
timkoul έγραψε:...Εντυπωσεις δεν εχω ακομα, ολες οι βολτες εγιναν με ολη την οικογενεια μεσα συνεπως απλα τσουλαγαμε. Θα του πιω το αιμα καποια στιγμη οταν ειμαι μονος μου και αν η διαδρομη το επιτρεπει, οποτε και θα σας ριξω ενα update....
Αλλάζει η συμπεριφορά του ελαστικού όταν χρησιμοποιείται ήπια σε σχέση με το αν το χρησιμοποιείες πιο "αθλητικά"; Γιατί νομίζω ότι όταν οδηγάς καιρό ήσυχα μετά το λάστιχο δεν τραβάει το ίδιο. Μπορεί να είναι το γυάλισμα που γίνεται στην επιφάνεια του ελαστικού από τη μη φθορά. Αλλά βέβαια δεν είναι εύκολο να είσαι σίγουρος γιατί αν οδηγάς καιρό ήσυχα χάνεις και εσύ σαν οδηγός την αίσθηση του ελαστικού και του αυτοκινήτου και μπορεί να είναι απλά αυτό. Τι λέτε;
Άβαταρ μέλους
By timkoul
sknipper έγραψε:
timkoul έγραψε:...Εντυπωσεις δεν εχω ακομα, ολες οι βολτες εγιναν με ολη την οικογενεια μεσα συνεπως απλα τσουλαγαμε. Θα του πιω το αιμα καποια στιγμη οταν ειμαι μονος μου και αν η διαδρομη το επιτρεπει, οποτε και θα σας ριξω ενα update....
Αλλάζει η συμπεριφορά του ελαστικού όταν χρησιμοποιείται ήπια σε σχέση με το αν το χρησιμοποιείες πιο "αθλητικά"; Γιατί νομίζω ότι όταν οδηγάς καιρό ήσυχα μετά το λάστιχο δεν τραβάει το ίδιο. Μπορεί να είναι το γυάλισμα που γίνεται στην επιφάνεια του ελαστικού από τη μη φθορά.

Για ποσο καιρο λες...?

sknipper έγραψε:Αλλά βέβαια δεν είναι εύκολο να είσαι σίγουρος γιατί αν οδηγάς καιρό ήσυχα χάνεις και εσύ σαν οδηγός την αίσθηση του ελαστικού και του αυτοκινήτου και μπορεί να είναι απλά αυτό. Τι λέτε;

Ε εχω αλλο για να μην σκουριαζω.... :s_wink
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#10323 Δεν ξέρω για πόσο καιρό, αλλά δεν εννοώ για μια εβδομάδα, θέλει περισσότερο.
Αλλά έστω κι αν μπορώ κάθε βδομάδα να πηγαίνω γρήγορη βόλτα, βλέπω στον εαυτό μου από τότε που έκανα παιδί οι περιπτώσεις που οδηγώ μόνος και τα χλμ που κάνω είναι πολύ λιγότερα. Οπότε η "προπόνησή" μου μειωμένη. Και τα λάστιχα όμως αν δεν πιέζονται, δεν κάνουν θερμοκρασιακούς κύκλους, φθείρονται αλλιώς.

Το άλλο αυτοκίνητο είναι διαφορετικό. Ο οδηγός θέλει κάποιο χρόνο προσαρμογής σε κάθε όχημα. Εκτός αν είναι πολύ παρόμοια. Εγώ βλέπω ότι μεταξύ πισωκίνητου (που έχω) και προσθιοκίνητου (που δανείζομαι ή νοικιάζω) θέλω λίγο χρόνο (ελάχιστο για Ford, Peugeot, Seat, περισσότερο για Fiat, VW, Hyundai και πολύ περισσότερο, τείνει στο άπειρο για Opel)
Άβαταρ μέλους
By georgetz
JimClark έγραψε:Ρίξε ιδέες. 195 45 16. Απο τα πολυ ωραία δοκίμασα τα /s drive yokohama. Επίσης ευχαριστημένος από τα 050α. Μετρια-καλά τα conti sport 3, οπως κ τα goodyear eagle f1 αλλα τελειωσαν πολυ γρηγορα, απλώς μέτρια τα dunlop sp9000 κ δε μου αρεσαν καθόλου τα π ζερο νέρο.

Hankook S1 Evo
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
sknipper έγραψε:
Αλλάζει η συμπεριφορά του ελαστικού όταν χρησιμοποιείται ήπια σε σχέση με το αν το χρησιμοποιείες πιο "αθλητικά"; Γιατί νομίζω ότι όταν οδηγάς καιρό ήσυχα μετά το λάστιχο δεν τραβάει το ίδιο. Μπορεί να είναι το γυάλισμα που γίνεται στην επιφάνεια του ελαστικού από τη μη φθορά. Αλλά βέβαια δεν είναι εύκολο να είσαι σίγουρος γιατί αν οδηγάς καιρό ήσυχα χάνεις και εσύ σαν οδηγός την αίσθηση του ελαστικού και του αυτοκινήτου και μπορεί να είναι απλά αυτό. Τι λέτε;

Φυσικά όταν ένα λάστιχο δεν φθείρεται για να βγει από κάτω η πιο φρέσκια γόμμα, θα αρχίσει να γλυστράει. Είναι το λεγόμενο γυάλισμα που είπες. Μερικοί γύροι σε πίστα είναι ικανοί να αναζοωγονήσουν τα λάστιχα!
Άβαταρ μέλους
By Zeus
touring the m3 1.6 έγραψε:Λοιπόν αδέρφια....7000χλμ κλεισμένα με τα 002 Adrenalin της Bridge στο 3άρι,σε 225/50/16.Θα πώ μόνο αυτό:δέν ξαναβάζω άλλο ελαστικό._ :rtfm: Τέλος......
υγ.σαφής,λεπτομερής και με επιχειρήματα... :s_cool

Εγω παλι δεν εχω τρελλαθει τοσο...ειδικα σε σχεση με τα 050Α, περαν του βρεγμενου, οτι εχει να κανει με σπορ, ειναι υποδεεστερα.

JimClark έγραψε:Αρχίσανε πάλι. Χαχαχαχ. Κ εγώ τα είχα στα υπόψιν αλλά δεδομένης της μετακόμισης στο πιο βροχερό νομό της ελλάδας θα προτιμήσω τα 050ά. Μαλλον

Για βροχη τα 050? Γαματο λαστιχο για στεγνο, ζεσταματα και λοιπα, τα εχω ξαναπει, αναπαραγουμε απλα στερεοτυπα, μετρησεις δεν εχει κανενας, αλλα στο βρεγμενο το λαστιχο δεν ηταν τοσο καλο..
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#10410 Λίγο πολύ όλα τα λάστιχα που υπερέχουν στο στεγνό, αφήνουν κάποια μέτρια γεύση στο βρεγμένο. Οπότε έτσι κ αλλιώς φυλάγομαι, απλά το αδρέναλιν, ε φαίνεται λίγο πιο ακατάλληλο κ απο τις άλλες προτάσεις που αναφέρθηκαν
Άβαταρ μέλους
By Zeus
#10413 Στο βρεγμενο ειναι καλυτερα τα adrenalin απο τα 050 παντως...αρκετα! Ειναι επισης πιο αθορυβα, εχουν καλυτερη αποσβεση, κατευθυντικοτητα, και καλυτερη φθορα (240 ή 280 treadware αν θυμαμαι καλα σε σχεση με το 140 του 050)...αλλα δεν κρατανε οπως τα 050 στο στεγνο για κανενα λογο :s_smile
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#10420 Μαλιστα. Αν κ ο μέσος ορος απόψεων λεει το αντίθετο, οτι τα αδρεναλιν ειναι ενα μικρό κλικ πανω σε κρατημα στο στεγνό. Ζαλάδα σκετη. Τα αδρεναλιν θα πρέπει να τα διαλεξω σε 205 βεβαια, αφου 195 45 16 δε τα βλέπω. Θα κάνω κ την ερευνα αγοράς κ το βλέπουμε. Ευχαριστώ ολους
Άβαταρ μέλους
By popolaros
Zeus έγραψε:Στο βρεγμενο ειναι καλυτερα τα adrenalin απο τα 050 παντως...αρκετα! Ειναι επισης πιο αθορυβα, εχουν καλυτερη αποσβεση, κατευθυντικοτητα, και καλυτερη φθορα (240 ή 280 treadware αν θυμαμαι καλα σε σχεση με το 140 του 050)...αλλα δεν κρατανε οπως τα 050 στο στεγνο για κανενα λογο :s_smile

μια κατηγορια κατω ειναι τα 002 απο τα 050...

λογικο ακουγεται.

JimClark έγραψε:Μαλιστα. Αν κ ο μέσος ορος απόψεων λεει το αντίθετο, οτι τα αδρεναλιν ειναι ενα μικρό κλικ πανω σε κρατημα στο στεγνό. Ζαλάδα σκετη. Τα αδρεναλιν θα πρέπει να τα διαλεξω σε 205 βεβαια, αφου 195 45 16 δε τα βλέπω. Θα κάνω κ την ερευνα αγοράς κ το βλέπουμε. Ευχαριστώ ολους

να μην βαλεις 205.
Άβαταρ μέλους
By touring the m3 1.6
popolaros έγραψε:
Zeus έγραψε:Στο βρεγμενο ειναι καλυτερα τα adrenalin απο τα 050 παντως...αρκετα! Ειναι επισης πιο αθορυβα, εχουν καλυτερη αποσβεση, κατευθυντικοτητα, και καλυτερη φθορα (240 ή 280 treadware αν θυμαμαι καλα σε σχεση με το 140 του 050)...αλλα δεν κρατανε οπως τα 050 στο στεγνο για κανενα λογο :s_smile

μια κατηγορια κατω ειναι τα 002 απο τα 050...

..από τα 050,είναι δύο κατηγορίες πάνω!!! :rtfm: ...από τα 050Α μόνο στα χαρτιά...έχει πιό μαλακή γόμα και treadwear 220.... :s_yes
Άβαταρ μέλους
By Orestis.D
timkoul έγραψε:
Orestis.D έγραψε:
timkoul έγραψε:Αποψεις για Bridgestone S001 σε 225/45/17? Αυριο τα βαζω σε Civic FK 1.8 (προλαβαινετε να μου αλλαξετε γνωμη... :s_biggrin )

Για 1.8 ????
Conti Sport contact 5 σε V δεικτη. Αλλιως Michelin Pilot Sport 3.

To S001 βγαινει σε Y ,W μονον. Δε θα στο προτεινα.
Εγω θα εβαζα το Conti.

Εκτος κι αν του πινεις το αιμα απο το πρωι μεχρι το βραδυ και κανεις μονο αναβασεις, καταβασεις, οποτε εκει αλλαζει το θεμα.

Too late..... :s_biggrin
Μπηκανε ηδη. W δεικτης σε 1.8 ναι. Εντυπωσεις δεν εχω ακομα, ολες οι βολτες εγιναν με ολη την οικογενεια μεσα συνεπως απλα τσουλαγαμε. Θα του πιω το αιμα καποια στιγμη οταν ειμαι μονος μου και αν η διαδρομη το επιτρεπει, οποτε και θα σας ριξω ενα update....

W δεικτης σε 1.8 ατμοσφαιρα γιατι ναι? Τελικιαζεις στα 270?