Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#102992 Το ιδανικό θα ήταν να έχεις σοβαρή νομοθεσία, σοβαρούς ελεγκτικούς μηχανισμούς και σοβαρά συνδικάτα (μην βγάζετε σπυράκια κάποιοι):
-Η νομοθεσία να μην είναι το σημερινό μπουρδέλο που εξυπηρετεί ουσιαστικά μόνον τους πολύ μεγάλους και τους επιτρέπει να φοροαποφεύγουν όσο γουστάρουν. Παράλληλα, κάνουν ό,τι θέλουν με την επιθεώρηση εργασίας.
-Το κράτος να έχει επιθεώρηση σοβαρή και να κόβει κώλους. Να μειώσει τις εισφορές, αλλά να εισπράττει απ' όλους (και όχι να απειλεί εμένα που είμαι ΕΕ με... δικαστήρια, αν τολμήσω να μείνω άνεργος και δεν έχω για το ΤΣΜΕΔΕ... :s_crazy )
-Τα συνδικάτα να υπάρχουν για να προστεύουν τους εργαζομένους, και όχι τους συνδικαλιστές. Γιατί αν είχες ισχυρά συνδικάτα (η Γερμανία και η Γαλλία έχουν πανίσχυρα), δεν θα είχες μισθούς πείνας.

Τέλος, γιατί τα 751€ που ρώτησε ο kacey: γιατί κάπου εκεί είναι και το κατώφλι του ορίου της φτώχειας. Γιατί με αυτά τα λεφτά, ένας άνθρωπος μπορεί να ζήσει φτωχικά μεν, χωρίς βοηθήματα δε. Ενώ ένας που παίρνει 568€, δεν του φτάνουν με τίποτε, ούτε για τα βασικά. Και δεν με νοιάζει τι δουλειά κάνει, όποια δουλειά κι αν κάνεις, θα πρέπει να μπορείς να ζήσεις ανθρώπινα.
Μην κολλήσουμε λοιπόν στο ποσό, αλλά στην ουσία. Και το ποσό, δεν λέει κάτι, ας είναι και 730 ή 760 ή κάτι άλλο. Απλά να μην είναι τόσο χαμηλό όσο το 568€... Μιλάμε τώρα και για μεικτές αποδοχές, άρα ουσιαστικά καθαρές αποδοχές λίγο πάνω από 400€, κάνα 100άρι € την εβδομάδα, για να βρεις κάπου να μείνεις, να φας, να ντυθείς, να πληρώσεις λογαριασμούς. Στην Ελλάδα τώρα, που δεν είναι και ακριβώς φθηνή χώρα (ούτε πανάκριβη όπως άλλοι διατείνονται).
:vava:
Άβαταρ μέλους
By dimik
Anonymous Founder έγραψε:Το ιδανικό θα ήταν να έχεις σοβαρή νομοθεσία, σοβαρούς ελεγκτικούς μηχανισμούς και σοβαρά συνδικάτα (μην βγάζετε σπυράκια κάποιοι):
-Η νομοθεσία να μην είναι το σημερινό μπουρδέλο που εξυπηρετεί ουσιαστικά μόνον τους πολύ μεγάλους και τους επιτρέπει να φοροαποφεύγουν όσο γουστάρουν. Παράλληλα, κάνουν ό,τι θέλουν με την επιθεώρηση εργασίας.
-Το κράτος να έχει επιθεώρηση σοβαρή και να κόβει κώλους. Να μειώσει τις εισφορές, αλλά να εισπράττει απ' όλους (και όχι να απειλεί εμένα που είμαι ΕΕ με... δικαστήρια, αν τολμήσω να μείνω άνεργος και δεν έχω για το ΤΣΜΕΔΕ... :s_crazy )
-Τα συνδικάτα να υπάρχουν για να προστεύουν τους εργαζομένους, και όχι τους συνδικαλιστές. Γιατί αν είχες ισχυρά συνδικάτα (η Γερμανία και η Γαλλία έχουν πανίσχυρα), δεν θα είχες μισθούς πείνας.

Τέλος, γιατί τα 751€ που ρώτησε ο kacey: γιατί κάπου εκεί είναι και το κατώφλι του ορίου της φτώχειας. Γιατί με αυτά τα λεφτά, ένας άνθρωπος μπορεί να ζήσει φτωχικά μεν, χωρίς βοηθήματα δε. Ενώ ένας που παίρνει 568€, δεν του φτάνουν με τίποτε, ούτε για τα βασικά. Και δεν με νοιάζει τι δουλειά κάνει, όποια δουλειά κι αν κάνεις, θα πρέπει να μπορείς να ζήσεις ανθρώπινα.
Μην κολλήσουμε λοιπόν στο ποσό, αλλά στην ουσία. Και το ποσό, δεν λέει κάτι, ας είναι και 730 ή 760 ή κάτι άλλο. Απλά να μην είναι τόσο χαμηλό όσο το 568€... Μιλάμε τώρα και για μεικτές αποδοχές, άρα ουσιαστικά καθαρές αποδοχές λίγο πάνω από 400€, κάνα 100άρι € την εβδομάδα, για να βρεις κάπου να μείνεις, να φας, να ντυθείς, να πληρώσεις λογαριασμούς. Στην Ελλάδα τώρα, που δεν είναι και ακριβώς φθηνή χώρα (ούτε πανάκριβη όπως άλλοι διατείνονται).

Σωστά όλα αυτά και συμφωνώ.
Δείξε μου έναν πολιτικό που να τα υπόσχεται συγκεκριμένα και όχι γενικά και αόριστα.
Δείξε μου έναν συνδικαλιστή που να δέχεται αλλαγές στο status quo.
Δείξε μου έναν επιχειρηματία που δεν θα κάνει τα πάντα για να μην θιγεί το παραμικρό.
και τέλος δείξε μου έναν υπάλληλο που θα συμφωνήσει π.χ αντι να παίρνει αυτός 1200 και ο άλλος 568 να γίνει 1000 και 751, γιατί θα πρέπει να γίνει και αυτό σε κάποια φάση.

Η παθογένεια στην νομοθεσία και στους ελεγκτικούς μηχανισμούς έχει να κάνει μη την νοοτροπία μας κυρίως. Ο καθένας ενδιαφέρεται για τα του οίκου του και μόνο και τα συμφέροντα αυτού προωθεί.
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
Anonymous Founder έγραψε:Τέλος, γιατί τα 751€ που ρώτησε ο kacey: γιατί κάπου εκεί είναι και το κατώφλι του ορίου της φτώχειας. Γιατί με αυτά τα λεφτά, ένας άνθρωπος μπορεί να ζήσει φτωχικά μεν, χωρίς βοηθήματα δε. Ενώ ένας που παίρνει 568€, δεν του φτάνουν με τίποτε, ούτε για τα βασικά. Και δεν με νοιάζει τι δουλειά κάνει, όποια δουλειά κι αν κάνεις, θα πρέπει να μπορείς να ζήσεις ανθρώπινα.

http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic. ... 2#p2052884
Και δεν είχαν εμφανιστεί ΕΕΤΑ-ΕΕΤΗΔΕ-ΕΝΦΙΑ για να προστεθούν τα ποσά στη "λίστα" ! :s_whiteflag
Άβαταρ μέλους
By manosky
#103040 Τα 586 € καθαρά είναι μείον 16% χονδρικά, ήτοι 490, όχι 400.

Η συζήτηση είχε επαναληφθεί στο παλαιό φόρουμ, όπως σημείωσε ο dB, με...τραγικά αποτελέσματα :lol:
Άβαταρ μέλους
By j.marr
Anonymous Founder έγραψε:-Τα συνδικάτα να υπάρχουν για να προστεύουν τους εργαζομένους, και όχι τους συνδικαλιστές. Γιατί αν είχες ισχυρά συνδικάτα (η Γερμανία και η Γαλλία έχουν πανίσχυρα), δεν θα είχες μισθούς πείνας.

Θα ήθελες να έχεις (πχ.) ενα συνδικάτο ιδιοκτητών εταιριών γάλακτος που θα προστατεύει τα συμφέροντά τους. Η αυτοί δεν έχουν δικαίωμα στον συνδικαλισμό. :shifty: :shifty: :shifty: :shifty:
Άβαταρ μέλους
By junior gt
j.marr έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:-Τα συνδικάτα να υπάρχουν για να προστεύουν τους εργαζομένους, και όχι τους συνδικαλιστές. Γιατί αν είχες ισχυρά συνδικάτα (η Γερμανία και η Γαλλία έχουν πανίσχυρα), δεν θα είχες μισθούς πείνας.

Θα ήθελες να έχεις (πχ.) ενα συνδικάτο ιδιοκτητών εταιριών γάλακτος που θα προστατεύει τα συμφέροντά τους. Η αυτοί δεν έχουν δικαίωμα στον συνδικαλισμό. :shifty: :shifty: :shifty: :shifty:

Μπορεί και να υπάρχει. Το απαγορεύει κανένας?
Στο δικό μου τομέα υπάρχει... :whistlink:
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
manosky έγραψε: Η συζήτηση είχε επαναληφθεί στο παλαιό φόρουμ, όπως σημείωσε ο dB, με...τραγικά αποτελέσματα :lol:

Το υπόψη τοπικό των 4τφ, το είχα θυμηθεί πρίν το Πάσχα και χαζεύοντας, διάβασα κάμποσες σελίδες του.
Κάποιοι με συγκεκριμένες τότε "απαιτήσεις", αμφιβάλλω αν σήμερα είναι ακόμα "ζωντανοί" ή "ψυχικά υγιείς"!!! :lol:
:lipsealed: :help:
Άβαταρ μέλους
By manosky
#103072 Εγώ θυμάμαι πολύ παλιά κάποιον που έλεγε ότι δεν μπορεί να κάνει παιδί επειδή τα 3000 που έβγαζε με τη γυναίκα του "δεν τους έφταναν" για να ξεκινήσουν οικογένεια, καθότι είχαν πολλά πράγματα χωρίς τα οποία "δεν έκαναν".
Μακάρι να τα βγάζουν ακόμα, αλλιώς θα τού σύστηνα μια εξαιρετική ψυχολόγο που ξέρω. :innocent:

bibendum έγραψε:Οχι γιαννακης, γιαννης αλλα πλουσιος με 490

Κανείς δεν είπε τη λέξη "πλούσιος". Είναι όμως 20% διαφορά.
Άβαταρ μέλους
By junior gt
manosky έγραψε:
bibendum έγραψε:Οχι γιαννακης, γιαννης αλλα πλουσιος με 490

Κανείς δεν είπε τη λέξη "πλούσιος". Είναι όμως 20% διαφορά.

Πήγα να πάρω καμμιά μπύρα από την κάβα σήμερα να δω τα ματσάκια και είχε την dom perignion του 2000, 300 ευρώ. |λογοκρισία| πιάστηκα που δεν πήρα δυο τρεις αν σκεφτείς ότι την είχε προσφορά 20 % έκπτωση... :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By Red Garland
j.marr έγραψε:

Φαντάζομαι τα αρκτικόλεξα ΣΕΒ ή ΣΒΒΕ δε σου λένε τίποτα :hmmm:

bibendum έγραψε:Ενταξει παιζει και ο 510 μεικτα βεβαια.

Ε, τώρα το παράκανες με τους μεγιστάνες του πλούτου
Άβαταρ μέλους
By dimviii
j.marr έγραψε:

μπορει και να μην χρειαζεται αν πχ ειχαν δημιουργησει καρτελ :shifty: :shifty: :shifty: