Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By leonp
#10020 Αφού δουλεύει για λίγο ο συμπιεστής και μετά κόβει, το μόνο που δεν φταίει για την χαμηλή απόδοση είναι ο συμπιεστής.

Βρήκαν ευκαιρία να κονομήσουν καλό keihin συμπιεστή.
Άβαταρ μέλους
By hondkyr
#10038 Τι να φταίει τότε? Τίποτε ηλεκτρονικό?
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
mousatos έγραψε:
mirage έγραψε:Για redline MTL έχουμε άποψη;

Στο γνωστό μέρος οι βαλβολίνες της Red Line θεωρούνται κορυφή .

το γνωστο ποιο ειναι?
για τις redline MTL εχω ακουσει καλα λογια απο 2 ατομα που τις εβαλαν
Άβαταρ μέλους
By mirage
hondkyr έγραψε:Καλησπέρα!
Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με τον συμπιεστή του a/c και θέλω να μάθω αν είχς κανείς παρόμοια εμπειρία. Το αμάξι είναι honda fr-v και ο συμπιεστής keihin. Φαίνεται πως σε χαμηλές στροφές δεν αποδίδει καθόλου ενώ κομπλάρει κανονικά. Έχω παρατηρήσει όμως ότι κομπλάρει πιο συχνά από παλιά και για μικρά χρονικά σχετικά διαστήματα. Μου είπαν ότι μάλλον θέλει αλλαγή ο συμπιεστής αλλά θα ήθελα και τις γνώμες σας...

hondkyr έγραψε:Καλησπέρα!
Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με τον συμπιεστή του a/c και θέλω να μάθω αν είχς κανείς παρόμοια εμπειρία. Το αμάξι είναι honda fr-v και ο συμπιεστής keihin. Φαίνεται πως σε χαμηλές στροφές δεν αποδίδει καθόλου ενώ κομπλάρει κανονικά. Έχω παρατηρήσει όμως ότι κομπλάρει πιο συχνά από παλιά και για μικρά χρονικά σχετικά διαστήματα. Μου είπαν ότι μάλλον θέλει αλλαγή ο συμπιεστής αλλά θα ήθελα και τις γνώμες σας...

Ακόμα και όταν το έχεις στο τέρμα κρύο;
Άνοιξε το καπώ του αυτοκινήτου και κοίτα την μεγάλη ασφαλειοθήκη. Ο μεγάλος μαύρος κύβος που γράφει Omron είναι ο ηλεκτρονόμος ή ρελές που ενεργοποιεί το AC.
Image
Image
Αν είναι Οmron τότε υπάρχει πιθανότητα να έχει πάρει υγρασία και να μην λειτουργεί σωστά. Η Ηonda έχει βγάλει bulletin γι αυτό και υπάρχει και νέο part από της Mitsuba το part number φαίνεται στο παρακάτω λινκ.
http://www.coxmotorparts.co.uk/genuine-honda-mitsuba-air-con-relay-p-1348.html
Οι φωτογραφίες που έβαλα είναι απο Civic αλλά το πρόβλημα αφορά μια σειρά απο Honda και Acura της ίδιας πρόσφατης περιόδου μέχρι circa 2011 περίπου.
Συνήθως δεν κάνει καθόλου επαφή και άρα δεν κομπλάρει καθόλου αλλά πολύ έχουν παρατηρήσει ίδια συμπτώματα με αυτά που περιγράφεις εσύ λόγω μη καλής επαφής που όμως εξακολουθεί να υπάρχει.
Αν λοιπόν όλα δουλεύουν σωστά, δεν υπάρχουν εμφανείς ζημίες στο κύκλωμα, condenser κλπ τότε μπορεί να είναι αυτό. Σε κάθε περίπτωση οι συγκεκριμένοι ηλεκτρονόμοι της Omron αργά η γρήγορα σταματούν να δουλεύουν σωστά οπότε δεν χάνεις τίποτα να τον αλλάξεις.
Ένας εύκολος τρόπος να δείς αν όντως υπάρχει θέμα είναι να τον βγάλεις και να τον κουνήσεις. Αν ακούσεις να κουνιέται κάτι μέσα τότε ετοιμάζεται να σε αφήσει και μια αλλάγη θα λύσει το πρόβλημα.
Να έχεις υπόψιν σου πως είναι αρκετά σφιχτός οπότε για να βγεί μπορεί να χρειαστεί μια καλή τανάλια. Τύλιξε τον με ένα χοντρό ύφασμα για να μην τον καταστρέψεις και θα είσαι ΟΚ.
Άβαταρ μέλους
By hondkyr
#10716 Σε ευχαριστώ πολύ mirage! Θα το δοκιμάσω και θα ποστάρω.... Πολύ κατατοπιστικός!!!
Άβαταρ μέλους
By mirage
#10750 Δοκιμασε αρχικά να τον βγάλεις με το χέρι μπορεί να μην χρειαστεί τανάλια. Ελπίζω να είναι αυτό και να λυθεί το πρόβλημα
Άβαταρ μέλους
By t_m
#11070 λοιπον, θυμομουν λαθος τελικα!
SAE90 (και όχι 80) με προδιαγραφη GL-5 ή GL-6, θέλει το διαφορικό.
Motylgear 75W80 έβαλα εγώ και το κιβώτιό μου παίρνει 1.5l.
Redline ειχα δοκιμάσει μια φορά λάδια μηχανής και δεν παρατήρησα κάτι διαφορετικό σε σχέση με τα Motul που εβαζα, οπότε και για βαλβολίνες, κινηθηκα στην μάρκα που γνώριζα!
Άβαταρ μέλους
By spyros.s
#11121 τον έχει σε καλή τιμή τον μιτσούμπα ο Σ πάρε τον από εκεί. Εγώ τον άλλαξα προληπτικά τον ομρον παρόλο που δεν είχα θέμα ποτέ μόνο και μόνο επειδή διάβασα την σχετικό bulletin! Δεν ξέρω όμως αν έχει ομρον ρελέ το fr-v!
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
#11631 Εγκρίθηκε απο Σ στον 7ο (τελευταίο) χρόνο εγγυήσης αλλαγή συμπλέκτη που "τρίζει" και SOD καθρέφτη οδηγού... :s_smile
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
#11713 Ναι, αλλά συνεχίζει να μου κάνει εντύπωση... :s_biggrin
Άβαταρ μέλους
By Goldmund
MIXOStsi έγραψε:Εγκρίθηκε απο Σ στον 7ο (τελευταίο) χρόνο εγγυήσης αλλαγή συμπλέκτη που "τρίζει" και SOD καθρέφτη οδηγού... :s_smile

...πως δικαιολόγησαν το τρίξιμο αυτοί;; πως το έβαλαν στην εγγύηση; από τεχνική περιέργεια ρωτάω...
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
#11756 Λόγω του σχετικού bulletin της Honda φαντάζομαι...
Άβαταρ μέλους
By Goldmund
MIXOStsi έγραψε:Λόγω του σχετικού bulletin της Honda φαντάζομαι...

...το ρωτάω γιατί το "τρίξιμο" μπορεί κάλλιστα να προέρχεται από φαγομένο πλατό λόγω πολυετούς χρήσης... οπότε σε αναλώσιμα δεν ξέρω αν δικαιολογείται αλλαγή... τέλος πάντων, προφανώς θα είχε το bulletin σειρές παραγωγής και του φίλου σας θα ήταν μέσα σε αυτές... παρόλο που και πάλι έχω την εντύπωση από τα λίγα που ξέρω από Quality Auditing σε αντιπροσωπείες πάνω σε θέματα εγγυήσεων, συνήθως έχουν και όριο χιλιομέτρων εκτός αν αποτελλεί safety precaution η αλλαγή και όχι mechanical failure... ή κακή σχεδίαση ευθύς εξ αρχής...
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
#11765 Καμία σχέση με πλατό κλπ...
Image

τέλος πάντων, προφανώς θα είχε το bulletin σειρές παραγωγής και του φίλου σας θα ήταν μέσα σε αυτές...

Ποιου φίλου μας? :s_crazy