Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#876804 Με το τρύπημα θα πιάσεις και το σώμα. Αλλιώς κόβεις κεφάλι

Θα δοκίμαζα και ένα χτύπημα το κατσαβίδι με σφυρί μπας και βρει κάπου το σπείρωμα να πιαστεί
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#876845 Αν το κεφάλι εξέχει τότε όσα σου είπαν. Αν όμως είναι χωνευτή που συνηθίζεται (και το εξάγωνο που λες είναι το αλενάκι) τότε δεν μπορείς να την πιάσεις.
Η λύση με τη βίδα δίπλα είναι καλή αλλά θα έχεις μια τρύπα να βουλώσεις.
Αν είναι τελείως χαλαρή ίσως αξίζει να δοκιμάσεις να γυρίσεις το κρεβάτι ή το τμήμα με τη βίδα κατά 90° ώστε η βαρύτητα να είναι με το μέρος σου και την βοηθάς χτυπώντας με ματσόλα από την αντίθετη μεριά.
Αν είναι χαλαρή και σιδερένια ίσως με μαγνητικό κατσαβίδι (ή μαγνήτης να ακουμπάει στο κατσαβίδι που θα ακουμπάει στη βίδα);
Τρυπάνι και μικρή τρύπα λοξά όπου θα χωρέσει κάτι που να τραβάει προς τα έξω.
Και η πιο μαστοράδικη λύση (όχι όσο απλή ακούγεται αν δεν έχεις τα πράματα και τις γνώσεις) είναι να ανοίξεις σπείρες εσωτερικά στη βίδα όπου βιδώνεις μια άλλη και τραβάς....
Άβαταρ μέλους
By bill33
#876848 Mου θυμίζει το 5min Crafts στο FB η όλη φάση.Βάλε μια φωτό να δούμε την βίδα να βγάλουμε την σωστή λύση.

Σε άλλα νέα,άλλαξα την αντίσταση απο τον ηλεκτρικό θερμοσίφωνα και τον καθάρισα απο τα άλατα.Καθέτου τοποθέτησης 80άρης οπότε βράχηκα ελαφρώς.Τον έχω βάλει να ζεσταίνει τώρα να ρυθμίσω πάλι τον θερμοστάτη.
Άβαταρ μέλους
By cmarin
bill33 έγραψε:Mου θυμίζει το 5min Crafts στο FB η όλη φάση.Βάλε μια φωτό να δούμε την βίδα να βγάλουμε την σωστή λύση.

:lol:
Δεν έχω τόσα πολλά εργαλεία ρε παιδιά. Δεν ασχολήθηκα καθόλου γιατί έλειπα ΣΚ και το έχω αφήσει έτσι. Το απόγευμα θα σας βάλω φωτό, αλλά έχω ζητήσει τροχό από ένα φίλο να την κόψω.
Άβαταρ μέλους
By markvag
#876990 Εναλλακτικά βάζεις μία φωτιά και ξεμπερδεύεις! :rtfm: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By otso
bill33 έγραψε:Mου θυμίζει το 5min Crafts στο FB η όλη φάση.Βάλε μια φωτό να δούμε την βίδα να βγάλουμε την σωστή λύση.

Σε άλλα νέα,άλλαξα την αντίσταση απο τον ηλεκτρικό θερμοσίφωνα και τον καθάρισα απο τα άλατα.Καθέτου τοποθέτησης 80άρης οπότε βράχηκα ελαφρώς.Τον έχω βάλει να ζεσταίνει τώρα να ρυθμίσω πάλι τον θερμοστάτη.

Ζεσταινει ακομα η εσκασε ;

Αντισταση και φλαντζα τα εβγαλες και σου δωσαν παρομοια ; η ειναι ολες ιδιες ;
Ειχε ξανανοιχτει ;
Οταν το ανοιξες και την ειδες , ηθελε αλλαγμα η αφου το ανοιξες που το ανοιξες καλυτερα καινουργια ;
Εχω και εγω καθετο και θα ηθελα να τον ανοιξω , συναντησες δυσκολια ;
Άβαταρ μέλους
By otso
#877020 Ασε Μπιλ βρηκα βιντεακια στο youtube . Aν με 3 και 5 χρονια χρηση ηταν μεχρι την μεση με αλατα , το δικο μου παει για πεταμα που δεν εχει ανοιχτει 20 χρονια δηλαδη ποτε .
Άβαταρ μέλους
By cmarin
#877048 Για να μην απορεί το φόρουμ και να μπορέσει να κοιμηθεί το βράδυ, να πω ότι την έκοψα και μετά με πενσα βγήκε η υπόλοιπη. Βρήκα και μια με λίγο μεγαλύτερη διάμετρο και θα βιδωθει όταν ξαναδεθει το κρεβάτι. Job done, thank everybody! :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By bill33
otso έγραψε:

Ζεσταινει ακομα η εσκασε ;

Αντισταση και φλαντζα τα εβγαλες και σου δωσαν παρομοια ; η ειναι ολες ιδιες ;
Ειχε ξανανοιχτει ;
Οταν το ανοιξες και την ειδες , ηθελε αλλαγμα η αφου το ανοιξες που το ανοιξες καλυτερα καινουργια ;
Εχω και εγω καθετο και θα ηθελα να τον ανοιξω , συναντησες δυσκολια ;

Δουλευει σωστά.Εβγαλα φωτό απο την εξω μεριά της αντίστασης ,πόσες βίδες έχει και πόσα watt είναι.Ζητησα και φλάντζα και ανόδιο .Ο Καυκας δεν είχε ανόδιο οπότε έβαλα το ιδιο,δεν ήταν φαγωμένο.
Τον είχα ανοίξει πριν 5 με 6 χρόνια να βγάλω τα άλατα μόνο.
Είχε πάλι μαζεψει άλατα.
Τα καλώδια ήταν ευκολο να μπουν απο εκεί που βγήκαν καθώς είχα φωτό.Να ταιριάξω τις βίδες ήταν το πιο δύσκολο καθώς στον δικό μου δεν είναι κολλημένες αλλά βγαίνουν απο το πλάι .
Ηθελα να δω πως ήταν καθώς έκανε αρκετό θόρυβο όταν ζέσταινε και αργούσε πολύ.Η αντίσταση ήταν καλυμμένη με άλατα αλλά όχι σκασμένη.Επίσης είχε στραβώσει λιγο,δεν πέρναγε εύκολα απο την τρύπα.
Άβαταρ μέλους
By markvag
cmarin έγραψε:Για να μην απορεί το φόρουμ και να μπορέσει να κοιμηθεί το βράδυ, να πω ότι την έκαψα και μετά με πενσα βγήκε η υπόλοιπη. Βρήκα και μια με λίγο μεγαλύτερη διάμετρο και θα βιδωθει όταν ξαναδεθει το κρεβάτι. Job done, thank everybody! :iconcool:

Αν σου πω ότι διάβασα το παραπάνω... :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By cmarin
markvag έγραψε:
cmarin έγραψε:Για να μην απορεί το φόρουμ και να μπορέσει να κοιμηθεί το βράδυ, να πω ότι την έκαψα και μετά με πενσα βγήκε η υπόλοιπη. Βρήκα και μια με λίγο μεγαλύτερη διάμετρο και θα βιδωθει όταν ξαναδεθει το κρεβάτι. Job done, thank everybody! :iconcool:

Αν σου πω ότι διάβασα το παραπάνω... :lol: :lol:

:lol: :lol: :lol:
Βάλε φωτιά σε ότι σου καίει την ψυχή
Άβαταρ μέλους
By bill33
glf έγραψε:Ωραίος στα DIY o bill.

Είμαι στο σπίτι απο την Πέμπτη το βράδυ,εκτός απο το θερμοσίφωνα εστησα ενα κρεβάτι ,άλλαξα το πολύφωτο στην κουζίνα,ρύθμισα το καζανάκι που έτρεχε (αλλά μάλλον θέλει αλλαγή το φλοτερ) και ετοίμασα το γκαραζ για τα ξύλα που πρέπει να έρθουν σήμερα.Offtopic πέρασα το αμάξι κτέο και του έκανα και το ετήσιο σέρβις)
Κατα τα άλλα ηρθα να ξεκουραστώ 10 μέρες. :yahoo:
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#879033 Υπάρχει κάποια διπλής όψεως όσο πιο λεπτή γίνεται σε πάχος, φαρδιά σε πλάτος και να είναι σούπερ ντούπερ δυνατή και ανθεκτική στις θερμοκρασίες καλοκαιριού;