Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By bebes
#675408 Μετά από δυο χρόνια κυνήγημα + ένα δικαστήριο, ο νοικάρης μου έφυγε αλλά το σπιτι θέλει δουλίτσα για να επανέλθει
Εικόνα
Εικόνα
Το σπιτι είναι κατακαπνισμένο, τοίχοι, ντουλάπια μέχρι και τα μπάνια.

Το πρόβλημα μου είναι στα μπάνια
Δεν μπορώ να καθαρίσω τη μούχλα από τους αρμούς παρότι η σιλικόνη είναι αντιμουχλικη.
Οι προηγούμενοι δεν πρέπει να τα είχαν καλά με το αέρισμα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Πως μπορώ να βγάλω τη σιλικόνη από τον αρμό της μπανιέρας;
Μου είπαν με φαλτσέτα, αλλά φοβάμαι μη χαρακώματα την ακρυλικά μπανιέρα.

< >
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#675411 Αυτή τη μαυρίλα την είχε και το σπίτι των γονιών μου, προ ημερών το βάψανε. Ξέρω πως η μαυρίλα στον έναν τοίχο ήταν από το καντήλι που άναβε η μάνα μου και είχε μαυρίσει το σημείο. Η πλάκα είναι ότι είχαν μαυρίσει και σημεία πάνω από τα υπόλοιπα καλοριφέρ, ο μπογιατζής δε μπορούσε να καταλάβει πως έγιναν έτσι (δεν καπνίζουν μέσα στο σπίτι), ενώ ένας υδραυλικός τους είπα ότι λόγω του θερμού αέρα του καλοριφέρ γύριζαν το καπνό από το καντήλι και τα έκανε μούτι. Τι να πω, δε ξέρω. Εγώ, που άδειασα το σπίτι μου, δεν έχω τίποτα στους τοίχους μου, πέρα από τις τρύπες από καθρέφτες, κτλ.

Τώρα για το μπάνιο, τι να σου πω. Δοκίμασε με χλωρίνη και τρίψιμο, αν και γω θα ξεκινούσα με ατμό. Έχω ένα της Karcher και καθαρίζω τα πάντα.
Άβαταρ μέλους
By bebes
#675434 Το silicon cutter είχα υπόψη μου, αλλά δεν το βρήκα ευκαιρο) είναι και κλειστά τα μαγαζιά και δεν μπορούσα να ψάξω.
Έκανα αρκετά καλή δουλίτσα με φαλτσέτα, αύριο θα το τελειώσω.

Πριν κανα χρόνο (όταν νόμιζα ότι φεύγει ο νοικάρης, κούνια που με κούναγε ), ρωτούσα εδώ για εσωτερική μόνωση.
Ψάχνοντας τη γυψοσανιδα με μόνωση που μου προτάθηκε, βρήκα τυχαία το Depron, μου άρεσε σαν ιδέα, είναι και πιο πρακτικό και το προτίμησα.
Είναι πολύ λεπτό, 1,2mm όλα τα στρώματα, οικονομικό (περίπου 13,5€ το τ.μ. μου βγαίνει + 100€ τοποθέτηση για 2 δωμάτια, 30 τμ)
Ουσιαστικά, αν δεν το ξέρεις δεν το καταλαβαίνεις.
Στο γύψινο της οροφής έρχεται πρόσωπο στο πρωτο δοντι, ενω ειναι πιο λεπτο και απο το σοβατεπί.

Εικόνα
Εικόνα

< >
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#675442 Για τη μαυρίλα στη σιλικόνη δοκίμασε να βρέξεις ένα πανί με χλωρίνη και να περάσεις τα σημεία και να τ αφήσεις κάνα 5λεπτο. Ο ατμοκαθαριστης δεν θα κάνει πολλά σ αυτό το στάδιο. Αλλιώς βγάζεις και βάζεις νέα σιλικόνη
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#675443 Η χλωρίνη είναι καλή για τη μούχλα.
Το ξύδι είναι καλό για να καθαρίσεις τη σιλικόνη. Καλύτερα όμως με ειδικό προϊόν.
Άβαταρ μέλους
By glf
#676287 Αφού συνεχίζει να έχει καλό καιρό, έπιασα και λίγα καλλιτεχνικά στη θερμοπροσοψη.
Κάνω και διακοσμητικό πλαίσιο για τη γκαραζοπορτα με φουλ γωνιόκρανα αφού εκεί γύρω περνάμε όλη την ώρα, μπαίνουν ποδήλατα εργαλεία κτλ..ΕικόναΕικόναΕικόνα
Άβαταρ μέλους
By dimik
#676298 Πόσο πάει στην περιοχή η αντίστοιχη δουλειά από συνεργείο;

Το συζητούσα με τον πατέρα μου για το πατρικό και μου έλεγε 70 ευρώ /τμ τα οποία μου φάνηκαν εξωφρενικά πολλά.

< >
Άβαταρ μέλους
By kovathe
#678393 Ερώτηση.
Στην πυλωτη μου έχει κατι μεγάλες εσοχές δίπλα από τις θέσεις πάρκινγκ των αυτοκινήτων στον τοίχο.
Συνήθως μένουν άδειες καμία φορά παρκαρουν μηχανάκια οι ένοικοι.
Θα μπορούσαμε σαν ιδιοκτήτες να το κλείσουμε με κάποια κατασκευή και να γίνει και μια αποθήκη πχ?
Όχι για τα μηχανάκια δεν ενοχλούν, εξάλλου έχει μπόλικο χώρο και αλλού εντος πυλωτης, για αξιοποίηση του χώρου.
Επίσης, τι θα προτεινόταν για κατασκευή?
Κάποια σιδηροκατασκευή? Τσιμεντοσανιδα?
Κάτι που θα ηταν φτηνό σχετικα και να πέρνει πόρτα ή και παράθυρο.
Βασικά θα ηταν ένας ίσιος τοίχος απο πάτωμα μέχρι πανω.
Θα βάλω και φωτο αύριο για να φανεί καλύτερα.

< >
Άβαταρ μέλους
By GTS
sknipper έγραψε:Η χλωρίνη είναι καλή για τη μούχλα.
Το ξύδι είναι καλό για να καθαρίσεις τη σιλικόνη. Καλύτερα όμως με ειδικό προϊόν.

Λογω μη επαρκους αερισμου μαυρισε ενα μερο του τοιχου με μουχλα μαλλον; Με αυτο τον τροπο βγαινει; Εχει ξεραθει σε σημεια ηδη. Σε καποια τα καθαρισα. Σκεφτομαι να το τριψω τον τοιχο (ξερει καποιος τι χρησιμοποιουν) και μετα να βαφτει οταν θα βαφτει ολο το σπιτι.

Καμμια ιδεα;
Άβαταρ μέλους
By GTS
kovathe έγραψε:Ερώτηση.
Στην πυλωτη μου έχει κατι μεγάλες εσοχές δίπλα από τις θέσεις πάρκινγκ των αυτοκινήτων στον τοίχο.
Συνήθως μένουν άδειες καμία φορά παρκαρουν μηχανάκια οι ένοικοι.
Θα μπορούσαμε σαν ιδιοκτήτες να το κλείσουμε με κάποια κατασκευή και να γίνει και μια αποθήκη πχ?
Όχι για τα μηχανάκια δεν ενοχλούν, εξάλλου έχει μπόλικο χώρο και αλλού εντος πυλωτης, για αξιοποίηση του χώρου.
Επίσης, τι θα προτεινόταν για κατασκευή?
Κάποια σιδηροκατασκευή? Τσιμεντοσανιδα?
Κάτι που θα ηταν φτηνό σχετικα και να πέρνει πόρτα ή και παράθυρο.
Βασικά θα ηταν ένας ίσιος τοίχος απο πάτωμα μέχρι πανω.
Θα βάλω και φωτο αύριο για να φανεί καλύτερα.

< >

Θα ειναι φουλ παρανομο πιστευω. Ας μας πει καποιος γνωστης των κανονισμων αλλα παει αντιθετα στην λογικη της πυλωτης.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
GTS έγραψε:
kovathe έγραψε:Ερώτηση.
Στην πυλωτη μου .... να το κλείσουμε με κάποια κατασκευή και να γίνει και μια αποθήκη πχ?
...Κάποια σιδηροκατασκευή? Τσιμεντοσανιδα?
... να πέρνει πόρτα ή και παράθυρο.
... τοίχος απο πάτωμα μέχρι πανω.

Θα ειναι φουλ παρανομο πιστευω. Ας μας πει καποιος γνωστης των κανονισμων αλλα παει αντιθετα στην λογικη της πυλωτης.
Κάθε γραμμή σκάβει και πιο βαθειά το λάκο της παρανομίας. :lol: