Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#864166 Τα καινούργια iPad φαίνονται εξαιρετικά!

Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#864172 Ψάχνουν για ανθρώπους που έχουν χρήματα και τους αρέσει το προϊόν. Σε όποιον φαίνεται ακριβό, δεν είναι το σωστό προϊόν για αυτόν.

Το €3600 είναι το πιο ακριβό μηχάνημα που μπορούσε να πάρει κάποιος. Για τους περισσότερους, τα 2Τβ (και το pencil) απλά δεν χρειάζονται. Εγώ θα έκανα μια χαρά την δουλειά μου με αυτό:

Εικόνα

Ή, θα μπορούσα να μην πάρω καν το πληκτρολόγιο και να μου βγει $350 ακόμα πιο φτηνά και αν δω στο μέλλον ότι το χρειάζομαι να το πάρω τότε.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#864174 Σαν να μη βλεπω τις φωτος...Η εγω εχω το θεμα..Οπως και στο θεμα του διαγωνισμου προβλεψεων
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#864196 13 ίντσες και πληκτρολόγιο βασικά είναι λάπτοπ, αν κάνουν το macbook air με οθόνη αφής θα αλληλοφαγωθούν.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#866311 Ενδιαφέρον το WWDC απόψε. Όπως αναμενόταν, ανακοινώθηκαν νέα iOS, iPAD OS, Mac Os, ενώ το highlight της ημέρας ήταν πόσο μεγάλο ρόλο θα παίζει παντού η τεχνητή νοημοσύνη. Εκτός από το δικό τους εργαλείο, το οποίο βάφτισαν Apple Intelligence και για το οποίο υπόσχονται κρυπτογράφηση από άκρη σε άκρη και αυστηρά standard τα οποία θα μποροιύν να είναι ελεγχόμενα από ανεξάρτητους παρατηρητές, θα υπάρχει πλήρης ενσωμάτωση του ChatGPT 4,0 με την προειδοποίηση ότι πλέον σε αναλαμβάνει αυτό (και τα στοιχεία σου μπορεί να καταλήγουν σε κάποιο υπόγειο στην λευκορωσία)

Για όποιον έχει όρεξη και χρόνο, όλη η παρουσίαση εδώ:

Βολικό το iPhone mirroring και εν δυνάμει πολύ χρήσιμοι οι τοπογραφικοί χάρτες.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας

Άβαταρ μέλους
By bujinkan
#867143 Mερικες σκορπιες σκεψεις συγκρισης
Οντας χρονια φανατικος android πριν απο 3 χρονια μεταπηδησα στο απεναντι στρατοπεδο
Πρωτα με το 13 μινι και τωρα με το 15 pro
Μετα το θανατο του πατερα μου αποφασισα να κρατησω το νουμερο του μιας και ειχαμε οικογενειακο πακετο και τα 3νουμερα
Καποια στιγμη βρηκα ευκαιρια ενα 3 μηνων google pixel 8 pro και το χτυπησα
Το εχω πλεον ενα μηνα και μπορω να κανω συγκρισεις με το 15 pro

Oθονη ,και τα 2 ειναι υπεροχα και μαλιστα του google πιο φωτεινη μιας και εχει peak 2400nits
Ταχυτητα. Ενα κλικ ταχυτερο το google σε ανοιγματα προγραμματων
Παμε στο βασικο για μενα που ειναι η φωτογραφια
Σε ολους τους (εκτος απο εναν) το pixel ειναι καλυτερο του iphone .Αυτο το ενα που το iphone ειναι καλυτερο ειναι τα πορτρετα . Εκει χωλαινει το pixel
Σε ολα τα αλλα ειναι μπροστα
Επισης στο βιντεο το iphone δεν εχει αντιπαλο . Βεβαια εκει το pixel μπορει να γινει καλυτερο μεσω του AI .
Τραβας ενα βιντεο σε δυσκολες συνθηκες πχ βραδυ μια συναυλια και μεσω AI το βιντεο ανεβαινει στους σερβερς τηε goole και εκει γινεται επεξεργασια και μετα σου ερχεται πισω το βελτιωμενο τελικο αποτελεσμα
Μια φορα το εκανα ετσι για να δω και ουτε προκειται να το ξανακανω ..
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#868582 Από χτες το βράδυ τρέχω τα Public Betas σε iPhone (18), Mac (sequoia) και Watch (11).

Μέχρι στιγμής χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Πολύ μικρές οπτικές αλλαγές (η απεικόνιση στους χάρτες μου φαίνεται λίγο πιο φρέσκια καθώς έχουν αλλάξει κάποια εικονίδια), ενώ το dark mode στο Home Screen δεν μου αρέσει καθόλου και το απενεργοποίησα.

Αυτό που μου έλυσε τα χέρια είναι ότι τα reminders μπαίνουν πλέον στο calendar και έχεις όλες τις υποχρεώσεις της ημέρας με μια ματιά σε ένα σημείο.
Γιατί δεν ήταν έτσι τόσα χρόνια;

Η κατανάλωση μπαταρίας στο κινητό φαίνεται χειρότερη, αλλά είναι ακόμα early beta, οπότε ελπίζω να βελτιωθεί με τα πιο καινούργια release.

Τα μηνύματα απέκτησαν καινούργιους τρόπους έκφρασης και μορφοποίησης του κειμένου, ενώ το Ελληνικό πληκτρολόγιο είναι πλέον predictive και υποστηρίζει το swipe.

Οι εφαρμογές των τραπεζών δείχνουν να δουλεύουν χωρίς να κρασάρουν, αλλά δεν έχει χρειαστεί ακόμα να κάνω κάποια συναλλαγή.
Τελευταία επεξεργασία από Χρήστος Λάππας και 16 Ιούλ 2024, 16:08, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By NirApp
bujinkan έγραψε:Mερικες σκορπιες σκεψεις συγκρισης
Οντας χρονια φανατικος android πριν απο 3 χρονια μεταπηδησα στο απεναντι στρατοπεδο
Μετα το θανατο του πατερα μου αποφασισα να κρατησω το νουμερο του μιας και ειχαμε οικογενειακο πακετο και τα 3νουμερα

Oθονη ,και τα 2 ειναι υπεροχα και μαλιστα του google πιο φωτεινη μιας και εχει peak 2400nits
Σε ολους τους (εκτος απο εναν) το pixel ειναι καλυτερο του iphone .Αυτο το ενα που το iphone ειναι καλυτερο ειναι τα πορτρετα . Εκει χωλαινει το pixel
Επισης στο βιντεο το iphone δεν εχει αντιπαλο . Βεβαια εκει το pixel μπορει να γινει καλυτερο μεσω του AI .
Τραβας ενα βιντεο σε δυσκολες συνθηκες πχ βραδυ μια συναυλια και μεσω AI το βιντεο ανεβαινει στους σερβερς τηε goole και εκει γινεται επεξεργασια και μετα σου ερχεται πισω το βελτιωμενο τελικο αποτελεσμα

Το πιξελ έχει υποστηριξη στην Ελλαδα ή ακομη;
Δεν ξερω, αν θα το προτιμουσα χωρις υποστηριξη, δεν ξερω και πολλους να εχουν καποιο. Συμφωνω πως τα Samsung ειναι πολυ καλα και ισως και καλυτερα απο Αιφον, αλλα αν συνηθισεις τα τελευταια, αλλαζεις δυσκολα.
Σημαντικο παντως να εχεις γνωση και για τα δυο οικοσυστηματα και με συσκευες αντιστοιχης αξιας. Γιατι καποιοι συγκρινουν τα Αιφον με Αντροιντ της πλακας αρα βγαζουν και συμπερασματα της πλακας.
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
NirApp έγραψε:
bujinkan έγραψε:Mερικες σκορπιες σκεψεις συγκρισης

Το πιξελ έχει υποστηριξη στην Ελλαδα ή ακομη;
Δεν ξερω, αν θα το προτιμουσα χωρις υποστηριξη, δεν ξερω και πολλους να εχουν καποιο. Συμφωνω πως τα Samsung ειναι πολυ καλα και ισως και καλυτερα απο Αιφον, αλλα αν συνηθισεις τα τελευταια, αλλαζεις δυσκολα.
Σημαντικο παντως να εχεις γνωση και για τα δυο οικοσυστηματα και με συσκευες αντιστοιχης αξιας. Γιατι καποιοι συγκρινουν τα Αιφον με Αντροιντ της πλακας αρα βγαζουν και συμπερασματα της πλακας.
Αν δεν έχει αλλάξει κάτι όχι ...Το στέλνεις Ιταλία αν θυμάμαι καλά .
Αλλά ακούγεται ότι θα έρθει και επίσημη υποστήριξη και επίσημη εισαγωγή σε λίγο καιρό .

< >
Άβαταρ μέλους
By sknipper
Χρήστος Λάππας έγραψε:Από χτες το βράδυ τρέχω τα Public Betas σε iPhone (18), Mac (sequoia) και Watch (11).

Μέχρι στιγμής χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Πολύ μικρές οπτικές αλλαγές (η απεικόνιση στους χάρτες μου φαίνεται λίγο πιο φρέσκια καθώς έχουν αλλάξει κάποια εικονίδια), ενώ το dark mode στο Home Screen δεν μου αρέσει καθόλου και το απενεργοποίησα.

Αυτό που μου έλυσε τα χέρια είναι ότι τα reminders μπαίνουν πλέον στο calendar και έχεις όλες τις υποχρεώσεις της ημέρας με μια ματιά σε ένα σημείο.
Γιατί δεν ήταν έτσι τόσα χρόνια;

Η κατανάλωση μπαταρίας στο κινητό φαίνεται χειρότερη, αλλά είναι ακόμα early beta, οπότε ελπίζω να βελτιωθεί με τα πιο καινούργια release.

Τα μηνύματα απέκτησαν καινούργιους τρόπους έκφρασης και μορφοποίησης του κειμένου, ενώ το Ελληνικό πληκτρολόγιο είναι πλέον predictive και υποστηρίζει το swipe.

Οι εφαρμογές των τραπεζών δείχνουν να δουλεύουν χωρίς να κρασάρουν, αλλά δεν έχει χρειαστεί ακόμα να κάνω κάποια συναλλαγή.
Τα σχόλιά σου μοιάζουν να είναι μόνο για τηλέφωνα. Πες αν μπορείς και τι βλέπεις με Mac-Sequoia.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#868593 Δεν παρατηρώ κάποια αλλαγή, για αυτό και δεν έγραψα κάτι. Η ταχύτητα του Mac είναι ίδια, ίσως και λίγο καλύτερη από πριν, ενώ η μπαταρία του δείχνει την ίδια περίπου κατανάλωση.

pages, μουσική, φωτογραφίες, mail, capture one και φυσικά safari δείχνουν να τρέχουν άψογα.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#869787 Επανέρχομαι, καθώς είμαστε πλέον στο δεύτερο Beta:

Ουσιαστικά απροβλημάτιστα iPhone και Mac, ιδιαίτερα κακή απόδοση μπαταρίας στο Watch. Για όποιον σκέφτεται να εγκαταστήσει το watchOS 11 στο ρολόι του, θα του έλεγα αν δεν έχει την όρεξη/δυνατότητα να φορτίζει δυο φορές την ημέρα, να περιμένει τουλάχιστον κάποιο μεταγενέστερο beta στο οποίο το πρόβλημα θα έχει αντιμετωπιστεί.

Ακόμα δεν έχουμε δει τα βασικά όμως. Το Siri είναι αυτό που ήταν, ενώ ο κατοπτρισμός του κινητού στο Mac δεν δουλεύει (και τα δυο τα έχει μπλοκάρει η ΕΕ μέχρι να φτάσουν σε συμφωνία με την Apple για τις μονοπωλιακές πρακτικές της εταιρείας).

Alpha, Eurobank και Εθνική δουλεύουν απροβλημάτιστα.

Χτες πρόσεξα ότι οι χάρτες στο κινητό έχουν διαφορετική φωνή.