Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By junior gt
#232472 Ο σκύλος πάντα είναι καχύποπτος και νοιωθει ότι απειλείται. Όταν τον πλησιάζεις αργά νοιωθει ότι μπορεί να αντιδράσει.
Αυτα ξέρω εγώ που ασχολούμαι και έχω σκυλιά και μάλιστα άγριες ράτσες τα τελευταία σαραντα επτα χρόνια. Αυτά λέει η εμπειρία μου, αυτά λέω. :whistlink:
Επίσης όταν σε μυρίσει διστακτικά και νοιώθεις ότι μπορείς να τον χαιδέψεις ποτέ δεν τον χαιδευεις στο κεφάλι αλλά κάτω απο το στόμα του για να νοιώθει ότι μπορεί να αντιδράσει.
σίγουρα άμα σε πλησιάσει ήσυχα αυτός τον αφήνεις να έρθει
. Όμως στην παραπάνω περίπτωση ο σκύλος ήταν αραχτός.
Άβαταρ μέλους
By travelman
bill33 έγραψε:εψαξες για βιντεο απο κυνοκομείο ;

Για αρχή στην Ελλάδα ο αριθμός γουρουνιών, κοτών και συναφών ζώων (μοσχάρι δεν το πολυαναφέρω, γιατί το περισσότερο έρχεται από έξω για να γινόμαστε εμείς με περισσότερο στερεό λίπος στις αρτηρίες και το ντροπιαστικό έλλειμα μας ακόμα μεγαλύτερο) είναι πολύ, πολύ μα πολύ μεγαλύτερος από τους σκύλους στα κυνοκομεία. Οπότε οι τάξεις μεγέθων απλά δεν συγκρίνονται, χώρια που οι συνθήκες στο χειρότερο κυνοκομείο θα είναι καλύτερες από το μέσο ζωοεκτροφείο.

Τα κυνοκομεία για τα 1/200Χ1/200= για τα 1 στα 40000 αδέσποτα που θα δαγκώσουν πρέπει να είναι ευθύνη των "φιλόζωων". Όταν ο σκύλος έχει αποδεδειγμένα δαγκώσει άνθρωπο η λογική λύση θα ήταν να τον σκοτώνουν όπως σκοτώνουμε το κακό το ποντικάκι, το κακό το κουνουπάκι και όλα τα ζώα τα οποία είναι κακά για τον άνθρωπο. Και αυτό επειδή δεν μιλάμε για όλα τα αδέσποτα, για το ένα στα τόσα που θα δαγκώσει άνθρωπο. Άντε να δεχτώ ότι επειδή για κάποιους λόγους θεωρείται πιο γλυκό σε αντίθεση με τα δεκάδες είδη ζώων που ο άνθρωπος εσκεμμένα και συνειδητά κακοποιεί άμεσα ή έμμεσα, θα πρέπει να μπαίνει σε κυνοκομείο και όχι για ευθανασία, και θα είναι μόλις ένα στις τόσες χιλιάδες, δεν μπορούν τόσοι "φιλόζωοι" να φροντίσουν για την ομαλή φιλοξενία του??

REALZEUS έγραψε:Travelman την παλεύκεις κάστανο; :dizzy:

Άλλο πράγμα η τροφή (ο άνθρωπος όπως και όλα τα σαρκοφάγα/παμφάγα σκοτώνουν για να φάνε) και άλλο τα ζώα που δεν είναι στο μενού μας και μπορούν να είναι στη ζωή μας (όπως και στην άγρια φύση διάφορα ζώα αλληλεπιδρούν). Επίσης ζωόφιλος δεν σημαίνει ότι δεν τρως κρέας, όπως φυσιολάτρης δεν σημαίνει ότι δεν τρως φυτά. Το ότι τα ζώα τα βλέπεις απλά σαν εργαλεία για να κάνεις την δουλειά σου θα με κάνει να σε δω κι εγώ έτσι αν ποτέ συναντηθούν οι δρόμοι μας.

Την παλεύκω κάστανο, άμα λάχει παλευκάω και αμύγδαλο :lol:

Και εγώ ξανάματαλεώ, ναι το κρέας σε λογικές ποσότητες είναι ωφέλιμο για τον άνθρωπο, απαραίτητο για την ανάπτυξη του, μας έκανε πιο έξυπνους. Άλλά είναι άλλο πράγμα να υπερκαταναλώνεις κρέας σε βαθμό που είναι αποδεδειγμένο ότι προκαλεί βλάβη στον οργανισμό σου και οι παραγωγοί προκειμένου να καλύψουν την υπερκατανάλωση να συμπεριφέρονται απάνθρωπα στα ζώα και εσύ εν γνώσει να συνεχίζεις το υπερκαταναλώνεις, γνωρίζοντας ότι κάνεις βλάβη στον εαυτό σου και στο περιβάλλον και από πάνω να δηλώνεις φιλόζωος. Πόσο πιο απλό να το πω, μην ξεσκίζεσαι στο κρέας, φάε το κόκκινο κρεατάκι σου δύο φορές το μήνα που στο λένε και οι γιατροί, ή αλλιώς μην το παίζεις φιλόζωος

Για τους δρόμους και τα εργαλεία που λες δεν καταλαβαίνω τι εννοείς, νομίζω πρέπει να ξαναγραφτεί η πρόταση, ο Τριντέντ πήγε να δώσει μία λογική εξήγηση ο άνθρωπος αλλά δεν μπορώ να τα κάνω όλα αυτά, ειλικρινά εάν μπορούσα να βγάζω λαγούς, θα τους έβγαζα καιρό τώρα, είναι νοστιμότατοι με κρεμμύδια. Και ποντικάκια θα έπιανα άλλα μέχρι στιγμής δεν μου έχουν κάνει κάτι, ουτε με έχουν εμβολιάσει και μου έχουν δώσει αντιβίωση επειδή με δάγκωσαν.

kacey έγραψε:σε εχω ρωτησει πανω απο 3 φορες: τους πεζους, τους κυνηγαει και τους δαγκωνει τα ποδια?

ΥΓ το ποσα φαρμακα πηρες, δεν τεκμηριωνει τιποτα. Προληπτικα τα πηρες, το σκυλι μπορει να ηταν πιο καθαρο κ υγιες κ απο σενα.

Ωραία για αρχή κυνηγάει και πεζούς, με το που το είπα σε δύο οικείους που ξέρω ότι περπατάνε και οι δύο μου είπαν κατευθείαν "ποιό αυτό το το κωλόσκυλο στο σημείο τάδε?" (ούτε συννενοημένοι να ήταν στο περί κωλόσκυλου!!) Δεν τους έχει δαγκώσει ευτυχώς μέχρι στιγμής, αλλά και εμένα άλλωστε τόσες φορές που έχω περάσει. Από τη στιγμή που δαγκώνει όμως πως να το κάνουμε είναι πρόβλημα. Και συνεχίζοντας θα στο πω για τρίτη φορά δεν με ενδιαφέρει τι κάνει σε αυτούς που περπατάνε, με ενδιαφέρει τι κάνει σε εμένα που κινούμαι με ένα νόμιμο μέσο μεταφοράς, με νόμιμο τρόπο σε δημόσιο δρόμο και συμπεριφέρομαι στο ζώο με ακριβώς τον ίδιο τρόπο που συμπεριφέρομαι τόσα χρόνια τώρα. Και επειδή ούτε το δικό μου ερώτημα απαντήθηκε για τρίτη φορά τι πρέπει να γίνει για να θεωρηθεί ένα ζώο επιθετικό και να το μαζέψουν??

Για το ΥΓ σου έκανα τα ελάχιστα από αυτό που μου σύστησαν δύο γιατροί και ένας φαρμακοποιός. Δύο θέλανε θέλανε να δώσουν και αντιλυσσικό, ένας και αντιφλεγμονώδες και εγώ τους είπα παιδιά δεν θα βγάλω τρίτο χέρι από τα φάρμακα. Αλλά αυτή η λογική του μπορεί είναι σαν να μου λες:

Προληπτικά φόρα ζώνη/κράνος μπορεί να μην τρακάρεις.
Προληπτικά φόρα προφυλακτικό μπορεί το πιπίνι να ήταν πιο καθαρό και από εσένα.
Προληπτικά κάνε εμβόλια άμα πας στην αφρική μπορεί να μην κολλήσεις κίτρινο πυρετό.

Όλος ο λογικός κόσμος (γιατί προφανώς υπάρχουν και οι φωστήρες που τα πιστεύουν αυτά, τα έχουμε ζήσει εδώ στο φόρουμ με τα κρανόζωνα) όμως δεν σκέφτεται έτσι, επειδή σκέφτεται την ασφάλεια του και κάνει αυτό που πρέπει και είναι κοινώς αποδεκτό, χωρίς όμως να γίνονται υπερβολικοί και να λένε:

Φόρα εργοταξιακό κράνος στο σπίτι επειδή μπορεί να σου πέσει βάζο
Φόρα όλοσωμο προφυλακτικό όπως ο Φράνκ Ντρέμπιν κάθε φορά που αγκαλιάζεις κάποιον
Κάνε εμβόλιο για τον κίτρινο πυρετό όταν πάς στην Ανταρκτική.

Αυτά τα έχουν ερευνήσει άνθρωποι επιστήμονες λαμβάνοντας υπόψη τις επιπτώσεις στην υγεία και καθημερινή άνεση, το κόστος του μέτρου, τις πιθανότητες κτλ και αντίστοιχα από επιστήμονες πήρα την σχετική συμβουλή. Δεν είμαι ούτε γιατρός, ούτε κτηνίατρος, ούτε στατιστικολόγος, ούτε οικονομολόγος και επειδή αυτά τα πρωτόκολλα έχουν αναπτυχθεί από συνδυασμούς αυτών των ανθρώπων είμαι πεπεισμένος ότι έκανα τη σωστή κίνηση. Αν θες να με προσβάλεις υπονοώντας ότι το ζώο είναι πιο καθαρό από εμένα, πες το ρε φίλε ξεκάθαρα είσαι λέτσος, μπίχλας και βρωμιάρης μην καταπιέζεσαι :lol:

Dodger έγραψε:Παραλήρημα travelman volume II

Ιn other news
φωτογραφία κλασσικού ακίνδυνου αδέσποτου (ε μην κοουτάρω άλλο, σεντόνι κατάντησε!!)

Καταρχάς αυτό το σάιτ είναι παιδί του 4Τφόρουμ πριν ο επιδειξιομανής πυραμιδάκιας κατάφερε να το καταστρέψει, μαζεύοντας γύρω του όλους τους γλύφτες που ήλπιζαν σε βόλτα με την φερράρι. Και το 4τφόρουμ έχει μέσα τη λέξη ...φόρουμ που σημαίνει τόπος ανταλλαγής απόψεων. Το να λες ένα συνομιλητή σου τρελό, χωρίς να παραθέτεις κανένα επιχείρημα που να βασίζεται στη λογική είναι ενάντια στο χαρακτήρα που θέλει να έχει το φόρουμ.

Για τη φώτο που βάζεις με τα δύο σκυλιά, τα περνάω ακριβώς με τον ίδιο τρόπο σε άλλο σημείο της διαδρομής μετάβασης μου στην δουλειά. Κάθονται με τον ίδιο αραχτό τρόπο, και όταν έχει λιακάδα τα βλέπω και ένα ελαφρύ χαμόγελο σχηματίζεται στα χείλη μου γιατί τα βλέπω και χαίρομαι την ανεμελιά τους. Προφανώς δεν μου έχουν επιτεθεί, ούτε σε μένα, ούτε στα παιδάκια που περνάνε στο κοντινό σχολείο. Είναι απλά μέρος από 99% των αδεσπότων ζώων με τα οποία δεν έχω κανένα πρόβλημα και δεν θα με κυνηγήσουν καν. Και ξαναξαναξανάξανάξανάξανάματάλεω ότι ακόμα και με το 1% που θα με κυνηγήσουν δεν έχω τόσο μεγάλο πρόβλημα γιατί δεν θα με θα δαγκώσουν. Με το 1% του 1% που έχει καταγραμμένη επίθεση που χρειαστηκε νοσηλεία έχω πρόβλημα. Με το να υπερασπίζεσαι το 1% του 1% που είναι αποδεδειγμένα ενοχλητικό για μένα και ενοχλητικό για τους περιπατητές, χάνεις το δίκιο σου τόσο απλά. Καί εγώ που με θεωρείς παραληρηματικό δεν θα βγώ στους δρόμους με φόλες όσα σκυλιά και να με δαγκώσουν γιατί απλούστατα είναι παράνομο, εάν όμως συνεχίσει να υπάρχει τέτοια ανεύθυνη αντιμετώπιση των ζωώφιλων ως προς τους ανθρώπους, ο πραγματικά παραληρηματικός θα ξαναβγεί με τις φόλες και πίστεψε με άμα δω τα ήρεμα σκυλάκια που αράζουν κάθε μέρα μια λιακάδα να βογκάνε από τους πόνους της φόλας θα στεναχωρηθώ πολύ περισσότερο από όσο νομίζως

Το σαμ απ επειδή σεντόναρα πάλι, όσοι δηλώνουν δηλώνουν φιλόζωοι πρέπει να φροντίζουν ώστε οι ακραίες περιπτώσεις να μην βλάπτουν τους υπολοίπους, γιατί μετά θα τους γυρίσει μπούμερανγκ. Όσοι θέλουν να το καταλάβουν έχει καλώς, όσοι δεν θέλουν ας με πουν βρωμιάρη, παραληρηματικό και εργαλείο(???), αλλά πιστέψτε με δεν θα αλλάξει κάτι...
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#232490 Είχα γράψει ένα σεντονακι αλλα λίγο πριν πατήσω την υποβολή έπεσε το ρεύμα λόγω βροχής και κλείσανε όλα. Δεν παίζει απο το κινητό να τα ξαναγράψω οπότε επιφυλάσσομαι. Πάντως δεν σε είπα τρελο αλλα ότι παραληρείς, έχει διαφορά. Ηρέμησε λίγο, ασ'το να περάσει μερικές μέρες (περαστικά κιόλας) και το συζητάμε.

Επίσης, τα 2 σκυλιά που έβαλα στη φωτογραφία είναι δικά μου και τα τράβηξα το μεσημεράκι που είχα αράξει στην αυλή.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#232507 Δεν συμφωνώ στην λέξη παραλήρημα, μια χαρά λογικά μου φαίνονται αυτά που γράφει ο travelman. Αν σε κάποιους δεν αρέσουν ή διαφωνούν, είναι άλλο πράγμα.
Άβαταρ μέλους
By bill33
Τι ΔΕΝ είναι ένας εθελοντής φιλόζωος

1ον: ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΩΝ

Πολλές φορές οι εθελοντές φιλόζωοι έχουν κατηγορηθεί επειδή δεν βρίσκονται στα σημεία μιας εγκατάλειψης, κακοποίησης, κακομεταχείρισης κτλ. ενός ζώου. Δεν ξέρω αν το γνωρίζετε, αλλά δεν είμαστε ο Superman, δεν έχουμε υπερφυσικές δυνάμεις και υπερφυσική αντίληψη για να διαβάζουμε το μυαλό των άλλων και βέβαια δεν ακούμε φωνές (τουλάχιστον όχι ακόμη!) για το πού και πότε μας χρειάζονται. Συναντάμε άπειρα περιστατικά από μόνοι μας καθημερινά και δυστυχώς δεν πολλαπλασιαζόμαστε σαν τις αμοιβάδες για να βρισκόμαστε παντού!

2ον: ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΣ

Όχι λοιπόν, δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα εμείς! Όταν πέφτει κάτι στην αντίληψή σας, είτε αυτό είναι ένα πεινασμένο ζωάκι (η πιο απλή περίπτωση) είτε ένα πολύ άρρωστο, μην καλέσετε κάποιον εθελοντή ή φιλοζωικό σωματείο. Κάντε κάτι κι εσείς! Πρέπει κάποτε να το πάρουμε απόφαση σαν λαός ότι ο καθένας πρέπει ν' αναλάβει τις ευθύνες του. Όταν βλέπεις μια δυστυχία να εξελίσσεται μπροστά σου λοιπόν, επιλέγεις είτε να εθελοτυφλήσεις είτε να δράσεις! Το να μεταθέσεις απλά την ευθύνη κάπου αλλού, ΔΕΝ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΝΘΡΩΠΟ, ούτε καν φιλόζωο!

3ον: ΠΛΟΥΣΙΟΣ

Οι εθελοντές φιλόζωοι δεν έχουν πόρους από κάπου, ούτε παίρνουν επιδοτήσεις. Όποια προσπάθεια και έργο κάνουν, το κάνουν αρχικά από την καλή τους την καρδιά και ύστερα από την τσέπη και το υστέρημά τους. Γι' αυτό το λόγο, δεν μπορούν να στειρώσουν το σκυλάκι που φροντίζεις, δεν μπορούν να ταΐζουν συνέχεια τα αδέσποτα της γειτονιάς σου, δεν μπορούν να αναλάβουν να περιθάλψουν και να θεραπεύσουν άλλο ένα άρρωστο σκυλί που βρήκες εσύ, γιατί πολύ απλά δεν έχουν σπίτι τους (ούτε καν σε φωτογραφία) κάποιο δέντρο που να καρποφορεί χρήματα! Αν παρόλ’ αυτά υπάρχει κάποιος που να γνωρίζει πού μπορεί κανείς να βρει ένα τέτοιο, ευχαρίστως να μοιραστεί την πληροφορία (και τη συγκομιδή) και με τους υπόλοιπους.

4ον: ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΣ
Αν και σίγουρα δεν το πιστεύεις κατά βάθος, οι εθελοντές φιλόζωοι είναι άνθρωποι σαν όλους τους άλλους! Ίσως και σαν και σένα! Έχουν δουλειές, δικά τους κατοικίδια, οικογένειες, φίλους και γνωστούς, που καλό θα ήταν να τους βλέπουν που και που, έτσι για να κρατάνε μία επαφή βρε αδερφέ! Οπότε, αν εσύ βρεις καθ' οδόν για τη δουλειά σου ένα αδεσποτάκι που χρήζει βοηθείας, γιατί θα πρέπει εγώ εκείνη την ώρα να μην είμαι αντίστοιχα καθ' οδόν για τη δική μου δουλειά;

5ον ΣΥΛΛΕΚΤΗΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ - ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΠΑΝΣΙΟΝ

Δεν ξέρω αν σας έχουμε ενημερώσει σχετικά, αλλά όλοι ζούμε σε κανονικά σπίτια και όλοι έχουμε και δικά μας κατοικίδια, που συνήθως είναι άνω των τριών... Φιλοξενούμε κατά καιρούς και άλλα ζωάκια και ταΐζουμε και περιθάλπουμε ταυτόχρονα και άλλα πόσα! Οπότε το να ζητήσεις από κάποιον εθελοντή φιλόζωο να πάρει από τον κήπο σου, όπου σου τα παράτησαν, 10 κουτάβια που κλαίνε όλο το βράδυ και δεν μπορείς να κοιμηθείς, θα το αφήσω ασχολίαστο, γιατί πάλι θα μου πείτε ότι τα νεύρα μου δεν είναι καλά... Γιατί σίγουρα δεν είναι καλά!

6ον: ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΚΑΝΕΝΟΣ

Για να μην το χαρακτηρίσω πιο χοντρά, ως |λογοκρισία| κοινώς... Δεν γίνεται να βρίσκει κάποιος ένα χτυπημένο ζώο π.χ. και να καλεί έναν εθελοντή για να το μεταφέρει στο γιατρό, να αναλάβει τα έξοδα, τη φιλοξενία και την υιοθεσία του μετά! Και να έχει ο άλλος ήσυχη τη συνείδησή του ότι έκανε το καθήκον του απλά ειδοποιώντας! Ούτε είναι φυσιολογικό να δεις ένα περιστατικό, να γυρίσεις στον υπολογιστή σου και να κάνεις post στο facebook για να “βοηθήσει” όποιος μπορεί με δική σου “φιλική συμμετοχή”, να του πεις δηλαδή πού έγινε κάτι και να τρέξει. Ούτε μπορείς να απαιτήσεις από κάποιον να κάνει πράγματα για σένα, κι αν δεν τα κάνει να θυμώσεις κιόλας! Sorry καλή μου, δεν σε έχρισε κανείς βασίλισσα!

Όλοι έχουμε σαν κοινό σκοπό να βοηθήσουμε τα αδέσποτα, όπως και όσο μπορούμε. Είμαστε κοινοί, καθημερινοί άνθρωποι, με τα καλά μας και τα κακά μας, με ίσως λίγο πιο αυξημένες ευαισθησίες. Δεν μπορούμε να γινόμαστε χίλια κομμάτια ούτε να ικανοποιούμε τους πάντες, γιατί απλά ΔΕΝ είναι εφικτό! Αν αναλάβουμε μία μικρή ευθύνη όλοι μας, ίσως κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ όμως, όχι λίγοι για τους πολλούς...».

Πηγή: http://www.zoosos.gr/ti-den-einai-enas- ... z42rGwnfAW

Άβαταρ μέλους
By nass
Anonymous Founder έγραψε:Δεν συμφωνώ στην λέξη παραλήρημα, μια χαρά λογικά μου φαίνονται αυτά που γράφει ο travelman. Αν σε κάποιους δεν αρέσουν ή διαφωνούν, είναι άλλο πράγμα.

Η σύνδεση ζωοφιλίας και κατανάλωσης κρέατος μου είναι ακατανόητη :help:

Από την άλλη, το

kacey έγραψε:Δεν εχω φυσικα την απαιτηση ολος ο κοσμος να εχει αυτη τη γνωση, ουτε καν τη ψυχραιμια (που εδω δεν χρειαστηκε καν) να "υποδεχτει" κ αυτος το σκυλι ηρεμος, αλλα αυτο δεν αλλαζει τη πραγματικοτητα..

είναι αυτο-ακυρούμενο, διότι όσο πραγματικότητα είναι αυτά που αναφέρει ο kacey για τη συμπεριφορά απέναντι στα ζώα, άλλο τόσο πραγματικότητα είναι το ό,τι "δεν έχει όλος ο κόσμος τη γνώση ούτε καν την ψυχραιμία" οπότε συγνώμη αλλά δεν είδα καμία λύση στο πρόβλημα.

Συγνώμη επίσης kacey που, παρότι έχω άριστες σχέσεις με τα σκυλιά και λίγο-πολύ κάνω όσα που λες και πιάνω φιλίες με τυχαία σκυλιά (πρόταση χεριού να με μυρίσουν, φιλική στάση και φωνή κοκ.), όταν μου την έπεσε ένα στο παλιό αεροδρόμιο παρότι είχα κάνει όλα τα σωστά (σταμάτησα το ποδήλατο και κατέβηκα, τα κοίταξα έντονα, όντως κώλωσαν... και αφού συνέχισα πεζός με το ποδήλατο στο χέρι ήρθε ο πούστης χωρίς γαύγισμα και με δάγκωσε από πίσω ευτυχώς μόνο τη βερμούδα έσκισε) γύρισα και του 'χωσα μια κλωτσιά στα μούτρα... ελπίζω να με συγχωρείς. Θέλω να πω, ότι η συμπεριφορά των σκυλιών δεν είναι πάντα όσο ντετερμινιστική την παρουσιάζεις και τα σκυλιά που περιγράφει ο travelman υπάρχουν.
Άβαταρ μέλους
By elteo
#232540 Πάντως οι αδέσποτοι σκύλοι είναι μάστιγα για τους ποδηλάτες. Επειδή κάνω πολύ ποδήλατο έχω συναντήσει πολλές περιπτώσεις επιθέσεως. Ολες τις αντιμετώπισα με το να κατέβω από το ποδήλατο. Μία περίπτωση που θυμάμαι όμως κόντεψα να πάθω ανακοπή από την τρομάρα που πήρα.

Πέρναγα από μονοκατοικία στην οποία άκουγα από μακρυά γαβγίσματα. Λέω εντάξει μέσα είναι δεν έχω θέμα. Πλησίαζα στο σπίτι (ο δρόμος πέρναγε απέξω) και όταν το πέρασα για λίγο αισθάνομαι πίσω μου τα σκυλιά. Γυρίζω ενστικτωδώς και βλέπω 5-6-7 ούτε θυμάμαι στην τρομάρα μου να ετοιμάζονται να μου επιτεθούν. Κατεβαίνω από το ποδήλατο ΑΜΕΣΑ και προσπαθώ να τα ηρεμήσω. Βλέπω ότι αγριεύουν πιο πολύ και ΟΥΡΛΙΑΖΟΝΤΑΣ στην κυριολεξία βάζω το ποδήλατο εμπρός μου να προστατευτώ. :lipsealed: Πάνε να με περικυκλώσουν. Λέω τον ήπια. Και ξαφνικά ακούω μια ΚΩΛ*ΓΡΙΑ να τα φωνάζει. Αμέσως ηρεμία στην "αγέλη" που είχε οικόσιτη. Της απευθύνομαι για ποιό λόγο τα έχει ελεύθερα και η απάντηση που μου δόθηκε ήταν σοκαριστική. "Ελα μωρέ ζωάκια είναι"............ :s_hang

Περιττό να σας πω όταν κατάφερα να ανέβω στο ποδήλατο έτρεμαν τα πόδια μου και δεν μπορούσα να πεταλάρω από το σοκ που είχα πάθει.

Ξέρω δεν είναι αδέσποτα με την έννοια που συζητάτε αλλά ήταν "αδέσποτα" αφού ούτως ή άλλως τα άφηνε να κυκλοφορούν ελεύθερα έξω από το σπίτι αφήνοντας την πόρτα της ανοικτή.

Σκέψου τώρα να είχα παιδιά και να είχαμε βγει για ποδήλατο μαζί.... :omg:
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#232584 Τη λέξη παραλήρημα την έγραψα γιατί ο travelman έβαλε σε ένα μπλέντερ σκυλιά, γουρούνια, μοσχάρια, κοτόπουλα, φιλόζωους, χορτοφάγους, φιλοζωικές, αδέσποτα, σάκους με μικρόβια (απαράδεκτος χαρακτηρισμός) και έβγαλε τα δικά του συμπεράσματα επειδή τον δάγκωσε ένας σκύλος. Αυτό πως λέγεται; Επίσης στο τελευταίο post, γράφει διπλές λέξεις, σημαίνει ότι είναι ταραγμένος. Δεν το κατακρίνω, απλώς λόγω του ότι είναι πρόσφατο όλο αυτό, πρέπει να ηρεμήσει και να ξεκαθαρίσει τις σκέψεις του. Προς τιμήν του λέει ότι δεν θέλει να παρανομήσει (πχ φόλες), γράφει για το 1% του 1%, λογικότατα.

Θα συμφωνήσω στο 100% πως σκύλος που δάγκωσε άνθρωπο πρέπει να θανατωθεί, ειδικά αν είναι αδέσποτος. Αυτό σημαίνει ότι είναι δημόσιος κίνδυνος (μπορεί να το ξανακάνει, μπορεί να δαγκώσει κάποιο παιδί, μπορεί να προκαλέσει τροχαίο, κτλ). Ο kacey υποστήριξε στην αρχή ότι δεν φταίει ο σκύλος γιατί α) κάποιος (άνθρωπος) τον άφησε αδέσποτο - άρα αυτός είναι υπεύθυνος και β) δεν υπάρχει κράτος που θα μαζέψει/στειρώσει/εμβολιάσει όλα τα αδέσποτα - άρα και το κράτος είναι υπέυθυνο. Ευθύνη σε ένα ζώο δεν μπορείς να ρίξεις, ούτε να το δικάσεις. Υπάρχουν νόμοι, υπάρχουν Αρχές, που πρέπει να κάνουν τη "βρώμικη" δουλειά.

Ένα παράδειγμα, που γράφτηκε παραπάνω με ένα μεγαλόσωμο σκύλο που πήγε κάποια και το πλησίασε και της γρύλισε, δεν μπορώ να καταλάβω κάτι. Με ποιά λογική πλησιάζει αδέσποτο/δεσποζόμενο/whatever σκύλο που είναι ήρεμο, σε δικό του χώρο; Γιατί; Για να το παίξει dog whisperer? Για να του κάνει γούτσου γούτσου; Συγγνώμη αλλά η κυρία αυτή είναι ΗΛΙΘΙΑ. Αν της άρπαζε κανένα χέρι, δεν θα έφταιγε κανένας σκύλος. Και γω έχω 6 σκυλιά, έχουν περάσει πολλές ράτσες από την οικογένεια (μολοσσοί, καυκάσια, Αγίου Βερνάρδου, λυκόσκυλα), αλλά τέτοιες κινήσεις δεν κάνω.

Όσον αφορά τους φιλόζωους, τις φιλοζωικές, εγώ είμαι σε μια ντεμί κατάσταση. Κάποιοι όντως τα πονάνε τα ζωντανά (είτε είναι σκυλιά, είτε άλογα, είτε γαϊδούρια), άλλοι το έκαναν μόδα ή μπίζνα (βλέπε φάρμακα, συγκεκριμένοι κτηνίατροι που κάνουν επεμβάσεις, κάποια εργαστήρια που κάνουν εξετάσεις, κτλ). Γενικά είμαι αντίθετος με τέτοιες καταστάσεις, κι αυτό γιατί ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΡΑΤΟΣ, δεν θα υπήρχαν σε τόσο μεγάλο βαθμό τόσα περιστατικά. Από τη στιγμή που το κράτος είναι απών, τότε κάποιοι παίρνουν τη κατάσταση στα χέρια τους. Και πλέον, από τη στιγμή που ο νόμος δεν τους απαγορεύει να τα ταΐζουν ( http://lawyersfortheanimalprotection.bl ... ge_27.html ) κάποιοι το παίρνουν προσωπικά. Με κολλημένους ανθρώπους δεν θέλω να έχω σχέση, γι'αυτό και αποφεύγω να έρχομαι σε αντιπαράθεση, είτε είναι in real life, είτε σε forum. Όσον αφορά εμένα, δε μου αρέσει να βάζω ταμπέλες στον εαυτό μου, δεν θα με πω φιλόζωο. Εγώ ξέρω τι είμαι, δε θα το διαφημίσω. Το μόνο που δεν έχω κάνει, είναι να τσιπάρω τα σκυλιά μου, αλλά αν αποκτήσω καινούριο/α θα το κάνω.

Χθες, περνώντας με το αμάξι από κάποιες εξοχικές κατοικίες, όρμηξε στο αμάξι σκύλος με κολάρο σκάλιμπορ. Προφανώς αδέσποτος, που του είχαν βάλει οι ντόπιοι το κολάρο για τσιμπούρια και ψύλους. Κατέβηκα από το αμάξι και του "μίλησα", μου κούνησε την ουρά και μπήκα πάλι στο αμάξι. Με το που ξεκίνησα όρμηξε πάλι στο αυτοκίνητο. Αυτό το σκυλί θα έχει την ίδια αντίδραση και σε ποδήλατο/μηχανάκι.

Και πάλι περαστικά στον travelman, του ζητώ συγγνώμη αν τον ενόχλησε η λέξη παραλήρημα, αλλά δεν το έγραψα για να τον προσβάλω, αλλά για να τον βάλω σε κάποιες σκέψεις.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#232695 @Trident: :lol:
Στην ακατανόητη έλλειψη σεβασμού προς ένα άλλο έμβιο ον αναφερόμουν. Τα ζώα όχι μόνο έχουν αισθήματα, αλλά έχουν και συναισθηματική ευφυΐα, παθαίνουν κατάθλιψη κλπ. Όταν κάποιος λέει ότι τα βλέπει σαν απλά αντικείμενα, τον βλέπω κι εγώ έτσι. Αν και η αλήθεια είναι ότι δεν έχω τέτοια άποψη για τον Travelman, οπότε ίσως οφείλεται στην φόρτισή του.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
Anonymous Founder έγραψε:Dodger, ουσιαστικά εσύ, ο travelman, κι εγώ, έχουμε την ίδια άποψη.

Πως έφτασες σ΄αυτό το συμπέρασμα;
Προκύπτει από αυτά που έγραψε ο Dodger ότι θα μπορούσε να σκοτώσει κάποιο από τα σκυλιά του με μονόκανο, ή να δικαιολογήσει μια τέτοια πράξη;
Άλλο πράγμα το "αναλαμβάνω δράση με μονόκανο" και άλλο το "Υπάρχουν νόμοι, υπάρχουν Αρχές, που πρέπει να κάνουν τη "βρώμικη" δουλειά."
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#232702 Τωρα αυτο με την καταθλιψη μου θυμισε αλλη φαση, πιθανον την εχω αναφερει αρκετα παλια:

Ζευγος ηλικιωμενων (οχι γεροι, κανα 60+ καλοζωϊσμενοι) ειχαν σκυλι που ηταν ο Ντεμιαν της γνωστης σειρα ταινιων...
γαυγιζε οποτε και σε οποιον γουσταρε, εχεζε στους καναπεδες κατ' εξακολουθηση, δαγκωνε οποιον γουσταρε (πχ το αφεντικο του :lipsealed: ή ακομα χειροτερα, τον πηραν μαζι τους σε επισκεψη και δαγκωσε το ποδι ατομου καθηλωμενου σε αναπηρικο καροτσακι :rant: ) σε σημειο που προειδοποιουσαν "μην το χαϊδεψεις" οποιονδηποτε. Σε προτροπες "πυροβοληστε επιτελους το γαμωσκυλο" :rtfm: κωφευαν και το δικαιολογουσαν, εφτασαν να το πανε σε ψυχολογο σκυλιων (εκει πλεον προτεινα θεραπεια με κλωτσιδια στα αφεντικα) που διεγνωσε καταθλιψη και αλλα ωραια... :slap: εννοειται το αγαπησαν περισοτερο το "καταθλιπτικο" σκυλακι...
μεχρι που μια ωραια πρωϊα δαγκωσε και την αφεντικινα του και πηγε αμεσα/αβαδιστα/ααατος για ευθανασια... :s_biggrin εκει ηταν το κλειδι, οσο δεν πειραζε αυτην, μια χαρα ηταν ολα... :inlove:
Άβαταρ μέλους
By kovathe
#232764 Συμφωνώ απόλυτα με dodger.
Η φαση είναι οτι ενω έχω μαγαλωσει με άπειρους σκύλους (κυρίως κυνηγόσκυλα λόγω οικογένειας) απο κουτάβια και γατια (είχαν παντα οι παππούδες στην πόλη), με αυτά που βλέπω καθημερινά απο τους τρόμπες που τα βγάζουν βόλτα στο παρκο μας (σκατά παντού, έχω τσακωθεί με κάμποσους μαλάκες) ή τη βλαμμενη στην πολυκατοικία που ταιζει τα γατια και τα διωχνω πανω απ τα αμάξια της πυλωτης, μονο φιλοζωο δε θα με ελεγες.....
Δε φταίνε σε τίποτα τα ζωάκια βέβαια σε αυτές τις περιπτωσεις.
Με αδέσποτο κοπροσκυλο έχω και γω συναντηθεί κάμποσες φορες και μ έχουν δαγκώσει 2 φορες...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Pitt έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Dodger, ουσιαστικά εσύ, ο travelman, κι εγώ, έχουμε την ίδια άποψη.

Πως έφτασες σ΄αυτό το συμπέρασμα;
Προκύπτει από αυτά που έγραψε ο Dodger ότι θα μπορούσε να σκοτώσει κάποιο από τα σκυλιά του με μονόκανο, ή να δικαιολογήσει μια τέτοια πράξη;
Άλλο πράγμα το "αναλαμβάνω δράση με μονόκανο" και άλλο το "Υπάρχουν νόμοι, υπάρχουν Αρχές, που πρέπει να κάνουν τη "βρώμικη" δουλειά."

Δηλαδή εσύ κολλάς στον τρόπο θανάτου, σωστά; Αν ήσουν σε κάποιο χωριό και δεν είχες άλλο τρόπο, τι θα έκανες;
Στην πόλη, πας και τους κάνεις ευθανασία, στο χωριό, σε άγριο σκύλο, χρησιμοποιείς όπλο.
Αν έχεις κάτι άλλο να προτείνεις, πες το.
Η συμφωνία με τον Dodger είναι πως κάποια σκυλιά δεν παίρνουν από γλύκες και πρέπει να φεύγουν από την μέση γιατί κάνουν κακό.
Αυτό που λέει και ο travelman ουσιαστικά.
Επίσης, εγώ δεν έχω σκοτώσει κανένα σκύλο και κανένα ζώο γενικώς. Δικαιολογώ όμως αυτούς που το κάνουν. Τι θα κάνεις δηλαδή με ένα ζώο που δαγκώνει και ο πιο κοντινός κτηνίατρος είναι στα 40 χιλιόμετρα και στην σχεδόν μια ώρα δρόμο;
Θα τον πληρώσεις να έρθει; Τον σκύλο δεν μπορείς να τον πας, κανείς δεν θέλει να φάει δάγκωμα.
Οπότε, αν απλώς θέλεις να διαφωνήσεις μαζί μου, κανένα πρόβλημα, λύση δεν έδωσες όμως (και ούτε πρόκειται να δώσεις, ούτε εσύ, ούτε κάποιος άλλος).