Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Bayern7
REALZEUS έγραψε:Από σκυλιά κινδυνεύεις μόνο αν κάνεις |λογοκρισία| (π.χ. αρχίσεις να τρέχεις) ή αν αυτά είναι άρρωστα (λύσσα).

Φυσικά και όχι. Δεν θα επιχειρήσω να βγάλω στατιστικά από το κεφάλι μου. Απλά θα πω την προσωπική μου εμπειρία.
Εμένα με έχει δαγκώσει σκύλος χωρίς να του έχω δώσει καν σημασία, και χωρίς να κάνω κάποια κίνηση. Ήταν ξαπλωμένος και εγώ έτυχε να στέκομαι 1-2 μέτρα παραπέρα χαζεύοντας τα πρωτοσέλιδα σε περίπτερο και σηκώθηκε από το πουθενά και με δάγκωσε... go figure.
Δε ξέρω γιατί και πως. Άρρωστο δεν ήταν, αδέσποτο δεν ήταν. Κόσμος και αυτοκίνητα δεν υπήρχαν τριγύρω σε απόσταση 50 μέτρων ώστε κάτι να το πείραξε ή οτιδήποτε.
Άβαταρ μέλους
By gianik
kacey έγραψε:........

Δεν εχω φυσικα την απαιτηση ολος ο κοσμος να εχει αυτη τη γνωση, ουτε καν τη ψυχραιμια (που εδω δεν χρειαστηκε καν) να "υποδεχτει" κ αυτος το σκυλι ηρεμος, αλλα αυτο δεν αλλαζει τη πραγματικοτητα..

Κων/νε αυτη ειναι ολη η ουσια....Ολα τα αλλα ειναι να χαμε να λεγαμε.. :roll:
Άβαταρ μέλους
By fokion
#232368 καθε σκυλί εχει τον καλο ή κακο χαρακτήρα του
Πχ κανενα απο τα 3 σκυλια μου δεν εχει "ιδιο" χαρακτήρα με τα υπολοιπα κι ας τα εχει εκπαιδεύσει ο ιδιος άνθρωπος.

βεβαια, ακομα και το σκυλι που - μας - επιτιθεται αναιτια ( για μας ) δεν ειναι αναιτια γι αυτο για καποιο λογο, που προφανως εμεις δε ξερουμε....

Δε μπορω να πω οτι προσαιτεριζομαι πληρως την τακτική του kacey, καθοτι μου την εχει "πεσει" ( οχι δαγκωμα αλλα τιναγμα κεφαλιου με δοντια) σκυλος και μαλιστα γνωστου δηλ. σπιτισιος, και μετα απο γουτσου γουτσου μαλιστα.
Μονο στα δικά μου εχω πληρη εμπιστοσυνη και μονο για τους δικους μου. Με ενα ξενο καλου κακου παω παντα "διερευνητικά" να δω πως θα τον "παρουν"... Σκυλια που δεν εχουν βγαλει καν δοντια ή γρυλίσουν ποτέ ετσι?.

θελει - κι εδω ειναι το προβλημα - να "διαβαζεις" ( το δυνατον ) το σκυλι και να μην "προκαλεις" κατα το δυνατον....

τωρα τα αλλα περι ζωοφαγων χορτοφαγων δεν θελω να τα σχολιασω.
Τελευταία επεξεργασία από fokion και 13 Μαρ 2016, 23:35, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By bill33
Bayern7 έγραψε:
REALZEUS έγραψε:Από σκυλιά κινδυνεύεις μόνο αν κάνεις |λογοκρισία| (π.χ. αρχίσεις να τρέχεις) ή αν αυτά είναι άρρωστα (λύσσα).

Φυσικά και όχι. Δεν θα επιχειρήσω να βγάλω στατιστικά από το κεφάλι μου. Απλά θα πω την προσωπική μου εμπειρία.
Εμένα με έχει δαγκώσει σκύλος χωρίς να του έχω δώσει καν σημασία, και χωρίς να κάνω κάποια κίνηση. Ήταν ξαπλωμένος και εγώ έτυχε να στέκομαι 1-2 μέτρα παραπέρα χαζεύοντας τα πρωτοσέλιδα σε περίπτερο και σηκώθηκε από το πουθενά και με δάγκωσε... go figure.
Δε ξέρω γιατί και πως. Άρρωστο δεν ήταν, αδέσποτο δεν ήταν. Κόσμος και αυτοκίνητα δεν υπήρχαν τριγύρω σε απόσταση 50 μέτρων ώστε κάτι να το πείραξε ή οτιδήποτε.

Μήπως ήταν βαζελάκος; :lol:

Εμένα και τις τρεις φορές που με δάγκωσαν δεν τα προκάλεσα,άντε την πρωτη φορά επειδή ήμουν με τον δικό μου σκύλο πες ότι υπήρχε κάποιο ερέθισμα.Τις άλες δυο όμως ήταν απρόκλητες οι επιθέσεις,μάλιστα την δευτερη φορά ήταν απο τον σκυλο του γειτονα που κάθε μερα με εβλεπε αφου ξεπαρκαρα απο τον ιδιο χωρο που τον είχαν.Τον είχα ταίσει πολλες φορές καθως δεν του έδιναν και πολύ σημασία αλλά αυτός με δάγκωσε,go figure.
Την τρίτη φορά ήταν σε μαντρί στην Μεγαλόπολη πριν 20; μερες,κατέβηκα απο το φορτηγό και κατευθύνθηκα στην πίσω πόρτα όπου και μου επιτέθηκε στην γάμπα.
Παντως ενας φόβος μου έχει δημιουργηθεί και έχω την εντύπωση ότι το καταλαβαίνουν :ninja: :lol:
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#232430 Σημερα το πρωϊ στο νεκροταφειο του Σχιστου τερατωδες τσοπανοσκυλο Τουρκιας ή κατι τετοιο (αυτο που δειχνει ο kacey ειναι μικρουλι) ειναι αραχτο στον περιβολο της εκκλησιας.
Ξαδερφη παει κανα δυο μετρα μακρια και αρχιζει τα "γλυκουλι μου" :inlove: κλπ, ο γκομενος της μου λεει "κοιτα την ρε γαμωτο, δεν τον ξερει το σκυλο και κανει μαλακιες"** :lol:
Ο σκυλος, αντι για χαρες... εκανε "γρρρρρρρρρρρρ" ενα υποκωφο γρυλισμα.

**υποψη, οι τυποι εχουν 2 σκυλια στο σπιτι, ενα Pitbull και ενα visla, οπότε υποτιθεται "ξερουν" καλυτερα απο εμενα που εκανα κυκλο γυρω απο το χτηνος.
Άβαταρ μέλους
By kacey
#232431 Δηλαδη πηγαν (κ οχι ηρθε εκεινο. μεγαλη διαφορα) σε ενα σκυλο που καθοταν στο (σε αυτο που εχει μαθει να γνωριζει ως) χωρο του, κ που δεν τους γνωριζει.

^ 3 βασικες λεπτομερειες.

travelman έγραψε:
kacey έγραψε:Αυτο το σκυλι λοιπον μπορει ο travelman να το θεωρουσε "επιθετικο" (που πολυ απλα δεν ισχυει, γιατι ουδεποτε ηρθε για να επιτεθει), κ να το αντιμετωπιζε με το να συνεχισει τη πορεια του. Πραγμα που μπορει να προκαλουσε το σκυλο να συνεχισει κ αυτο τη συμπεριφορα του (να κυνηγαει αυτο το περιεργο πραγμα που περναει απο μπροστα του κ εχει μαθει να κυνηγαει).

Για την ιστορια, ετσι οπως ερχοταν εγω γυρισα προς το μερος του κ αρχισα να του μιλαω κ να του κανω χαρουλες. Αυτοματα σταματησε κ εμεινε να κοιταει, ακριβως γιατι "βραχυκυκλωσε". Τελικα πλησιασε, με μυρισε, του χαιδεψα τη μουσουδα, του αρεσε, τελικα καταληξαμε να κανουμε αγκαλιτσες.

Μία χαρά θα έπαιζε και με μένα, σου ξαναλέω για χιλιοστή φορά ότι ένα στα 200 θα με κυνηγήσει και ένα από τα 200 που θα με κυνηγήσει θα δαγκώσει. Το ότι βρήκες ένα που δεν σου επιτέθηκε δεν μου λέει απολύτως τίποτα είναι σαν να μου λες ότι βρήκες ένα από τα υπόλοιπα 199 στα 200

Το σκυλί που δαγκώνει άνθρωπο, ο οποίος το προσπερνά με τον ίδιο τρόπο όπως με τα υπόλοιπα χιλιάδες σκυλιά που βρίσκονται στους δρόμους δηλαδή με απόλυτη απάθεια, τελικά ρε παιδιά θεωρείται επιθετικό ναι ή όχι? Αν όχι τι πρέπει να κάνει για να θεωρηθεί επιθετικό, να επιτεθεί με όλμο, με μπαζούκα, με τι??? Και από την πορεία που μπορεί να περνάω κάθε μέρα πόσος χρόνος δικαιολογείται να χάσω για να ξεπεζέψω και να μην χαλάσω την πνευματική ηρεμία του σάκκου με μικρόβια, (συγνώμη αυτή η ονομασία τεκμηριώνεται από τα φάρμακα που πήρα, σκύλου ήθελα να πω), πόσος 1 λεπτό, 2, ένα τέταρτο? Για εμένα που θέωρω ανθρώπινο (γιου νόου αυτό το ψηλό ζωάκι που στέκεται συνέχεια στα δύο πόδια) δικαίωμα η ελεύθερη κυκλοφορία σε δημόσιους δρόμους δεν δικαιολογείται ούτε δευτερόλεπτο.

σε εχω ρωτησει πανω απο 3 φορες: τους πεζους, τους κυνηγαει και τους δαγκωνει τα ποδια?

ΥΓ το ποσα φαρμακα πηρες, δεν τεκμηριωνει τιποτα. Προληπτικα τα πηρες, το σκυλι μπορει να ηταν πιο καθαρο κ υγιες κ απο σενα.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
kacey έγραψε:Δηλαδη πηγαν (κ οχι ηρθε εκεινο. μεγαλη διαφορα) σε ενα σκυλο που καθοταν στο (σε αυτο που εχει μαθει να γνωριζει ως) χωρο του, κ που δεν τους γνωριζει.

Εχουμε 2 ανθρωπους που εχουν σκυλια και τα αγαπανε γενικα και "ξερουν" κατι περισσοτερο.
Η μια παει στα 2 μετρα (δεν πηγε διπλα), ο αλλος πιο συνετος, κρατησε αποσταση.
Άβαταρ μέλους
By g8777
kacey έγραψε:Για την ιστορια, ετσι οπως ερχοταν εγω γυρισα προς το μερος του κ αρχισα να του μιλαω κ να του κανω χαρουλες. Αυτοματα σταματησε κ εμεινε να κοιταει, ακριβως γιατι "βραχυκυκλωσε". Τελικα πλησιασε, με μυρισε, του χαιδεψα τη μουσουδα, του αρεσε, τελικα καταληξαμε να κανουμε αγκαλιτσες.

:lipsealed: :lipsealed:
Μα την Παναγια, λες και βλεπω τον εαυτο μου οταν συναντηθουμε.

:inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove:
Άβαταρ μέλους
By junior gt
trident1971 έγραψε:Σημερα το πρωϊ στο νεκροταφειο του Σχιστου τερατωδες τσοπανοσκυλο Τουρκιας ή κατι τετοιο (αυτο που δειχνει ο kacey ειναι μικρουλι) ειναι αραχτο στον περιβολο της εκκλησιας.
Ξαδερφη παει κανα δυο μετρα μακρια και αρχιζει τα "γλυκουλι μου" :inlove: κλπ, ο γκομενος της μου λεει "κοιτα την ρε γαμωτο, δεν τον ξερει το σκυλο και κανει μαλακιες"** :lol:
Ο σκυλος, αντι για χαρες... εκανε "γρρρρρρρρρρρρ" ενα υποκωφο γρυλισμα.

**υποψη, οι τυποι εχουν 2 σκυλια στο σπιτι, ενα Pitbull και ενα visla, οπότε υποτιθεται "ξερουν" καλυτερα απο εμενα που εκανα κυκλο γυρω απο το χτηνος.

1) ποτέ δεν πλησιάζεις τέτοιον σκύλο όρθιος και απότομα. Τον πλησιάζεις σιγά σιγά κοιτάζοντάς τον, σκυφτός , περίπου στο ίδιο ύψος με το σκύλο, φάτσα μπροστά του με απλωμένο συνεχόμενα το χέρι για να σε μυρίσει έχοντας πάντα το νου σου να κάνεις πίσω
2) πολύ περισσότερο δεν κάνεις γύρω γύρω του. Νοιώθει ότι η πλάτη του είναι τρωτή.
Άβαταρ μέλους
By italakias
#232467 To σιγα σιγα ειναι ακομη χειροτερο γιατι ο σκυλος νομιζει οτι τον φερμαρεις.
Μην δινεις επικυνδινες συμβουλες στον κοσμο.

Το καλυτερο καποιος ειναι να φωναξει τον σκυλο απο μακρυα και αναλογα την αντιδραση ,πραττει.