Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#126701 Επί 9 μήνες πληρώνουν από τον ΕΣ σαν δοκιμος οπότε πρέπει να περάσω τη μισθοδοσία στη φετινή δήλωση. Την αναλυτική κατάσταση την ζητάω από τη μονάδα, τη στρατολογια ή τα κεπ;

< K910 μου
Άβαταρ μέλους
By nEK
panos2171 έγραψε:Επί 9 μήνες πληρώνουν από τον ΕΣ σαν δοκιμος οπότε πρέπει να περάσω τη μισθοδοσία στη φετινή δήλωση. Την αναλυτική κατάσταση την ζητάω από τη μονάδα, τη στρατολογια ή τα κεπ;

< K910 μου

Θα πληρωσεις και φορο εισοδηματος? :roll:
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#126865 Ικανούς τους έχω. Εγώ δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να δηλώσω ούτε 5000€...
Άβαταρ μέλους
By stavrosg
panos2171 έγραψε:Ικανούς τους έχω. Εγώ δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να δηλώσω ούτε 5000€...

Κάτι χαριτωμενες δηλώσεις που γίνονται με €0,01 τόκους συνολικό εισόδημα να δεις φέτος... Το πεντοχιλιαρο σου μια χαρά...
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
panos2171 έγραψε:Επί 9 μήνες πληρώνουν από τον ΕΣ σαν δοκιμος οπότε πρέπει να περάσω τη μισθοδοσία στη φετινή δήλωση. Την αναλυτική κατάσταση την ζητάω από τη μονάδα, τη στρατολογια ή τα κεπ;

< K910 μου

Από το ΤΥΠ της Ταξχιας σου Πανο. Έχεις φορολογηθεί ήδη στην πηγή, οποτε δεν θα ξαναπληρωσεις.
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#127547 Tώρα βγήκε η οριστική απόφαση, 15 χρόνια μετά, και περιμένουμε με αυτήν την ταχύτητα απόδοσης να σταματήσει η φοροδιαφυγή ? Πάρτυ κάνουν όσοι θέλουν και μπορούν, όποια νομοθεσία και μέτρα παρθούν αν δεν εκτελούνται και δεν τελεσιδικούν σε 1 και μοναδικό βαθμό τα φορολογικά εντός εβδομάδος από την παράβαση δεν θα σταματήσει το πάρτυ.

«Πράσινο φως» δόθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας στην επιβολή κυρώσεων όπως η κατάσχεση κινητής περιουσίας και τραπεζικών λογαριασμών σε όσους δεν αποδίδουν ΦΠΑ.

Η υπόθεση που απασχόλησε το ΣΤΕ αφορά σε γνωστή εταιρεία πώλησης κοσμημάτων στην Θεσσαλονίκη η οποία μετά από φορολογικό έλεγχο διαπιστώθηκε οτι κατά τη1999 -2001 δεν απέδωσε ΦΠΑ ύψους 407.579 ευρώ δια της μεθόδου των εικονικών πιστωτικών τιμολογίων.

Κατόπιν αυτών, σύμφωνα με τον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος επιβλήθηκαν στην επίμαχη εταιρεία και στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλό της, τα προβλεπόμενα απαγορευτικά μέτρα, μεταξύ των οποίων ήταν η συντηρητική κατάσχεση όλης της κινητής περιουσίας (τραπεζικών λογαριασμών, κ.λπ.).

Τα μέλη της εταιρείας προσέφυγαν στα Διοικητικά Δικαστήρια από τα οποία καταδικάστηκαν και εν συνεχεία κατέθεσαν αίτηση αναίρεσης στο ΣτΕ.

http://www.euro2day.gr/news/economy/art ... en-ap.html
Άβαταρ μέλους
By kacey
21 quadra έγραψε:μετά από φορολογικό έλεγχο διαπιστώθηκε οτι κατά τη1999 -2001 δεν απέδωσε ΦΠΑ ύψους 407.579 ευρώ δια της μεθόδου των εικονικών πιστωτικών τιμολογίων.

απορια που εχω χροοοονια τωρα. Ξερει κανεις πως γινεται ο φορολογικος ελεγχος? Δεν μιλαω για τη παραπανω περιπτωση που υπαρχουν (ή μαλλον δεν) τιμολογια, μιλαω για περιπτωσεις τυπου "δικηγορος βρεθηκε να μην εχει κοψει αποδειξεις υψους 2.386.526 ευρω". Πως το βρισκεις αυτο? και αφηστε τον ελεγχο καταθεσεων, περιουσιας κλπ γιατι οι αδικαιολογητες καταθεσεις μπορουν να προκυψουν απο 1002 μαυρες ασχολιες. Πως καταληγεις στο συμπερασμα οτι δεν εκοψε ΑΠΥ υψους ταδε ευρω?
Άβαταρ μέλους
By Govus
#127629 Αν αρχίσεις και κόβεις ΠΙΣΤΩΤΙΚΑ τιμολόγια σωρηδόν, τα οποία σε διασταύρωση που έχει γίνει (φαντάζομαι...) δεν έχει παραλάβει κανένας πελάτης, τότε κάνεις ΚΡΑΑΑ για να σε πάνε μέσα :roll: ...

ΑΛΛΑ, 15 χρόνια μετά ρε γμτ :dizzy: ;

εντιτ : περαίωση δεν έκαναν αυτοί :lol: ;
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#127636 Ότι και να λες kacey η φορολογική δικαιοσύνη πάει πολύ αργά, οι καραμπινάτες περιπτώσεις πρέπει να τελειώνουν άμεσα, αλλιώς δεν είναι δικαιοσύνη αλλά συμβιβασμός και καθυστέρηση μέχρι τα ανώτατα χρονικά όρια επί αμοιβή.
Άβαταρ μέλους
By kacey
Govus έγραψε:Αν αρχίσεις και κόβεις ΠΙΣΤΩΤΙΚΑ τιμολόγια σωρηδόν, τα οποία σε διασταύρωση που έχει γίνει (φαντάζομαι...) δεν έχει παραλάβει κανένας πελάτης, τότε κάνεις ΚΡΑΑΑ για να σε πάνε μέσα :roll: ...

21 quadra έγραψε:Ότι και να λες kacey η φορολογική δικαιοσύνη πάει πολύ αργά, οι καραμπινάτες περιπτώσεις πρέπει να τελειώνουν άμεσα, αλλιώς δεν είναι δικαιοσύνη αλλά συμβιβασμός και καθυστέρηση μέχρι τα ανώτατα χρονικά όρια επί αμοιβή.

σε τι απαντατε ρε πστ μου (ο δευτερος μαλιστα: "οτι και να λες, μπλα μπλα μπλα")??? Εγω ρωτησα κατι πολυ συγκεκριμενο.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
kacey έγραψε:...μιλαω για περιπτωσεις τυπου "δικηγορος βρεθηκε να μην εχει κοψει αποδειξεις υψους 2.386.526 ευρω". Πως το βρισκεις αυτο? και αφηστε τον ελεγχο καταθεσεων, περιουσιας κλπ γιατι οι αδικαιολογητες καταθεσεις μπορουν να προκυψουν απο 1002 μαυρες ασχολιες. Πως καταληγεις στο συμπερασμα οτι δεν εκοψε ΑΠΥ υψους ταδε ευρω?

Όλα συνήθως ξεκινούν μετά από καταγγελίες. Εκδικάζεται η υπόθεσή σου και λαμβάνεις από τον δικηγόρο ένα "ευχαριστώ" αντί ενός ΤΠΥ. Κάνεις την καταγγελία σου κι από εκεί και πέρα αναλαμβάνει το ΣΔΟΕ. Μέσω του δικηγορικού συλλόγου γίνεται αντιπαραβολή εκδοθέντων παραστατικών και νομικών υποθέσεων που έχει αναλάβει ο δικηγόρος. Κάνουν τις πράξεις και βγαίνει το ποσό.