Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
markvag έγραψε:Ήταν 500άρα και εκτός του ότι ο ν8 ακούγονταν θεϊκά :inlove: την είχε σε απλά τέλεια κατάσταση. Ο ίδιος τη συντηρούσε (γνώστης του θέματος) και ήταν απελπιστικά ψείρας. Ήταν το καθημερινό του αμάξι. Δεν έχω ιδέα τα χλμ, αλλά το αμάξι ήταν σε συγκλονιστική κατάσταση... :inlove: Η κατανάλωση ήταν γύρω στα 12 σε χαλαρό cruising και μία μέση κάπου στα 15-17... Λογική, αν σκεφτείς τι μοτέρ (5λιτρο V8 με 320 άλογα :inlove: ), μετάδοση (4άρι κλασσικό αυτόματο) και βάρος (1700+κιλά) είχες...
Φυσικά με τις σωστές ζάντες, σαν της φωτογραφίας. :inlove:

To 500E/E500 W124 είναι το Αγιο Δισκοπότηρο της σειράς, και όχι άδικα. Είναι λίγο πιο φαρδουλή από τις απλές 124 αλλά ξεχωρίζει κατασκευαστικά σε πολλά σημεία μιας και τις συναρμολογούσαν οι γείτονες στο Τσουφενχάουζεν. ΙΜΗΟ, λίγες έχουν μείνει πλέον από τα 10χιλιάδες κομμάτια που βγήκαν που να είναι της προκοπής γιατί είναι πολλά τα άλογα (326 στην πρώτη σειρά) και γενικά η συντήρησή τους αρκετά δυσκολότερη και ακριβή. Το απόλυτο q-car.

Εικόνα

Οι asa στην 500 είναι 16" αντί για 15 στις 4/6cyl. :s_cool
Άβαταρ μέλους
By funkyreverend
rocsta έγραψε:Πρεπει να το εχουμε ξανασυζητησει και να εχουμε αποφανθει ως φορουμ οτι η 210 γερασε πολυ ομορφα. Αρα w210>w211, αν και σαν αμαξι πρεπει να ηταν πολυ συμπεθερικο απ το λιγο που θυμαμαι.

sent >, γι' αυτό ίσως δεν έχω βάλει τόνους

Θα διαφωνήσω κάθετα. Η w211 θα μπορούσε να βγει αύριο και πάλι να είναι σύγχρονη ενώ η w210 μετά από τόσα χρόνια μου φαίνεται σαν κινέζικη αντιγραφή κάποιας ωραίας Μερτσεντέ. Θα έπαιρνα χθες μια καλοβαλμένη w211 και χωρίς συμπεθερικά.

Πάντως να βγάζουμε αποφάσεις για Mercedes ενώ είμαστε BMW-forum, το βρίσκω άκομψο.
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
funkyreverend έγραψε:Θα διαφωνήσω κάθετα. Η w211 θα μπορούσε να βγει αύριο και πάλι να είναι σύγχρονη ενώ η w210 μετά από τόσα χρόνια μου φαίνεται σαν κινέζικη αντιγραφή κάποιας ωραίας Μερτσεντέ. Θα έπαιρνα χθες μια καλοβαλμένη w211 και χωρίς συμπεθερικά.
Πάντως να βγάζουμε αποφάσεις για Mercedes ενώ είμαστε BMW-forum, το βρίσκω άκομψο.

Η 211 είναι κούκλα και ειδικά η f/l είναι απροβλημάτιστη.
Είναι ένα καταπληκτικό αυτοκίνητο, σούπερ μελετημένο αλλά είναι και το πρώτο Ε που έχει χάσει τον κλασσικό χαρακτήρα της ΜΒ (αντίστοιχα με τα πατώματα 202 στη C, 208 CLK κλπ_) που σε κάτι μαρμπάδες σαν και εμένα είναι βασικό κριτήριο επιλογής.
Η 210 είναι old school, με καταπληκτική άνεση, πολύ ωραία αίσθηση ακρίβειας και ποιότητας από το μικρότερο διακόπτη μέχρι ολόκληρο το σαζμάν και το σωστό εχέμυθο τιμόνι που λέει και μια ψυχή :lol: (όχι σαν τους ρουφιάνους που έχετε στις πενβέ σας που σας περνάνε το κάθε χαλικί στον καρπό). Η F/l 210 είναι και αρκετά πιο αξιόπιστη και φυσικά κάνει τα μισά λεφτά σήμερα (5-6 χιλιάρικα αρκούν για ένα σουπερ αμάξι)...
Τα ζυγίζεις και αποφασίζεις...
Άβαταρ μέλους
By mirage
#200287 Πολυ σκουρια ρε συ d-jet...

< >
Άβαταρ μέλους
By dimviii
mirage έγραψε:Πολυ σκουρια ρε συ d-jet...

< >

μια 500Ε ευχαριστως θα την ηθελα για ενα (και δυο,και τρια)βραδυα αλητειας.
Εν τω μεταξυ απεξω δεν την πολυκαταλαβαινεις και την μπερδευεις ευκολα με τις μικροτερες.Sleeper και ετς.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#200306 Στις w210 αναφερομαι.
Η w124 και δη η 500 ειναι αλλη φαση.
< >
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
mirage έγραψε:Στις w210 αναφερομαι.
Η w124 και δη η 500 ειναι αλλη φαση.
< >

Αν δεν προέρχεται από κάποια βαρβαρική χώρα (του βορρά), ειδικά η f/l, δεν έχει σοβαρό πρόβλημα γιατί μέχρι εκείνη την εποχή είχαν λύσει τα περισσότερα θέματα με τις υδατοδιαλυτές μπογιές... άλλωστε δεν είπαμε να την πάρεις και γουρούνι στο σακκί! :lol:
Τα ηλεκτρονικά της λίγο με φοβίζουν αλλά σε αυτά τα θέματα είναι κάθε πέρσι και καλύτερα...

Επίσης, είναι πολύ πιο συμβατική σε κάποια πράγματα (πχ φρένα, σαζμάν, τιμόνια κλπ κλπ) που σημαίνει ότι είναι πιο εύκολα συντηρήσιμη από τα σχετικά ανεξάρτητα συνεργεία.
Οπότε, έχουμε 615 ευρώ τέλη και κανα 350άρι ασφάλεια; Το τεκμήριό της πρέπει να είναι 4400, τα υπολογίζω σωστά; Χάζευα ένα καλό με ηλιοροφή αυτοματάκι με 6χιλιάρικα* και καμια 150Κ χλμ...ωραίο σαλόνι (υφάσματινο που το θέλω) και σωστή λαμαρίνα. Πες ότι το πετάς στην 6ετία πάνω, θα έχεις σουπερ-αμαξάρα με 1 χιλιάρικο το χρόνο!

Το 211 μέχρι του '05 έχει 300 και κανα 300ρι ασφάλεια; και 3800 τεκμήριο αλλά αν σου κάτσει κανα sbc τότε το θέλεις το 500ρικο για μτχ ανταλλακτικά κιόλας. Χώρια η αγορά που θες τα διπλά από το 210...

* :hmmm: Πόσο να πιάνει ΜΙΑ Σκοντάρα "Φάμπα" τσίντιστζι με 60Κ χιλιόμετρα, κατάσταση "λουλούδι" εντελβάις άσπρο;
Άβαταρ μέλους
By tsilis
#200329 Έπιτελους Αλεξανδρε :yahoo:

Ή σκονταρα θα πιάσει αρκετά για να μην αγχωθεις με την αγορά της 210! :)
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
mirage έγραψε:...
Η w124 .....ειναι αλλη φαση.

Προβληματίζομαι λίγο από την ηλικία της... πέρα από το ότι είναι δύσκολο να βρεις πραγματικά καλό αυτοκίνητο με σχετικά λογικά χλμ (ο μέσος όρος είναι πολύ πάνω από 250Κ πραγματικά), έχει αρκετά πλαστικά τμήματα και οι κόλλες που έχουν γεράσει και είναι έτοιμα να τα πάρεις στη μασχάλη. Τυπικό παράδειγμα οι ανεμιστήρες του κλιματισμού, ο ουρανός που κρεμάει, το καπάκι του ψυγείου κ.α., ενώ οπωσδήποτε η ανάρτηση πίσω θα θέλει δουλειά (φτηνά υλικά αλλά αρκετή δουλειά). Οι αερόσακκοι και οι αυτόματες ζώνες που σε τραβάνε στον τράκο θα δουλεύουν σωστά μετά από 25 χρόνια ή θα σου σπάσουν τα μουτρα και τα παϊδια; :hmmm:
Επιπλέον πέρα από ένα βασικό αντισπίν είναι εντελώς συμβατικό αυτοκίνητο, όταν η 210 έχει και κάποια βασικά ηλεκτρονικά βοηθήματα για εμένα που είμαι και λίγο κουλομαρίας... :oops:
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
tsilis έγραψε:Ή σκονταρα θα πιάσει αρκετά για να μην αγχωθεις με την αγορά της 210! :)

Καλά, απλά σκέψεις κάνω. :s_blush Το μόνο σίγουρο είναι ότι δε θέλω να ρίξω τίποτα σοβαρά λεφτά για αυτοκίνητο (δεν έχω αλλά και να είχα δε θα τα έδινα, ειδικά εδώ και ειδικότερα αυτή την εποχή), οπότε λίγο ως πολύ, αν αποφασίσουμε κάτι, θα είναι μεταξύ 210 και c/w124, όσο γίνεται πιο καινούργια, και πολύ πολύ δύσκολα 211. Όπως καταλαβαίνεις, τα πάντα σε αυτή την κατηγορία κόστους είναι συνάρτηση του συγκεκριμένου κομματιού που θα βρείς και της γενικής κατάστασής του.
:oops:
Άβαταρ μέλους
By tsilis
#200401 Το αυτοκίνητό σου είναι σαφώς πιο εμπορικό από μια 210 ή Κουπέ 124!
Πιθανώς ο μαντρας να το θέλει ανταλλαγή .
Και μεταξύ μας θα πρέπει να κάνει και πανηγύρια!

Αν κατάλαβα καλά ποια είδες, κάνε την κίνηση!
Στο ταξίδι της επιστροφής θα ξέρεις ότι έπραξες το σωστό! :)
Άβαταρ μέλους
By deep purple
#200431 Ρε σεις έχετε γράψει τρεις σελίδες χριστουγεννιάτικα για το αυτοκίνητο μου και τώρα το πήρα πρέφα ο σμπέθερος..... :lol:
Ας όψονται τα τραπέζια.
Review : W210, 2002 (Γενάρης), facelift, avantgarde (γκρι του πάγου με bird's eye maple διγέτιε :iconcool: ), δέρμα, ηλιοροφή, τηλέφωνο, αυτόματο κιβώτιο (5άρι 722.6) με λειτουργία winter-standard, cruise control, speed limiter, parktronic μπρος πίσω εργοστασιακό με δυνατότητα απενεργοποίησης, ηλεκτρικά καθίσματα (με μνήμες του οδηγού και εννοείται μαζί για καθρέφτες-τιμόνι), xenon φώτα (όχι bi-xenon, μόνο μεσαία σκάλα), σύστημα πλύσης προβολέων, κρυφοί φωτισμοί μπρος πίσω (στα πόδια μόνο), διζωνικός κλιματισμός, χειριστήρια στο τιμόνι, ψυχόμενο ντουλαπάκι κάτω από τον τεμπέλη, καθρέφτες ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους και ανακλινόμενους, ηλεκτρικό κουρτινάκι στο πίσω παρμπριζ, τριπλός συναγερμός (γενικός-εσωτερικού χώρου-ρυμούλκησης) με δυνατότητα απενεργοποίησης καθενός και τα γνωστά κουμπάκια για να πέφτουν τα πίσω προσκέφαλα και για να ανοίγει το πόρτ-μπαγκαζ. ΟΛΑ ΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ, 6k το 2013, με 125.000 χιλ. ελεγμένο αρχικά στην αντιπροσωπεία και εν συνεχεία σε φίλο, χωρίς ίχνος σκουριάς. Τα τέλη του είναι 630 και η ασφάλεια 350. Aν βρει κανείς μια καθαρή και προσεγμένη 210, στα δικά μου μάτια είναι μεγάλη ευκαιρία.
Η 211 με το αντίστοιχο εξοπλισμό και στην αντίστοιχη κατάσταση κάνει πάνω από 20Κ (μιλώ για facelift μοντέλα avantgarde, αν είναι για πριν το 2006 μακριά κι αγαπημένοι). Μιλάμε για την απόλυτη στρέβλωση, μόνο και μόνο γιατί είναι 1.800 ενώ το άλλο δίλιτρο. Σαν αξιοπιστία ο Μ111 και ο Μ271, ας τα πει ο D-Jet. Ας μου εξηγήσει κάποιος γιατί αυτό το συμπεθερικό δεν αξίζει τα λεφτά του. Ναι είναι συντηριτικούρα, όμως στο ταξίδι άλλα πράγματα εκτιμάς. Μόλις γύρισα από Γιάννενα, σταθερά 140-160, ούτε βουή, ούτε φασαρία, ήσυχα, όμορφα, ατσαλάκωτα...
Για αυτήν την δίπορτη 124 κάποια στιγμή θα τα σκάσω, αλλά πρέπει να βρεθεί η κατάλληλη... Διγέτιε για εσένα βαράει η καμπάνα.. :lol:
Άβαταρ μέλους
By mirage
#200432 Αντε να βρεις καθαρη w210 στην Αγγλια...

< >