Forum για τη Formula 1
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#194802 1. Ο μόνος που αδειάστηκε είναι ο Ρον που είναι μία ουρά της Χόντα. Είπε κάτι and not a single fuck was given.

2. Οι Ιάπωνες αν έχουν ένα χαρακτηριστικό σα λαός είναι η υπερβολική αίσθηση της ευθύνης. Για έναν Ιάπωνα το GP2 engine σημαίνει ότι ο ίδιος ξεπέρασε τα όρια ανικανότητας και όχι αυτός που του το διαπίστωσε. Για το λόγο αυτό ούτε μισό σχολιάκι δε διάβασα κάπου για "ενόχληση" της Χόντα. Μόνο εδώ μέσα που έτσι κι αλλιώς κινούμαστε σε φαντασιακό επίπεδο. Αν μου φτιάξεις καφέ με αλάτι θα φταίω εγώ που θα σου πω "τι σκατά καφέ έκανες" και όχι εσύ που απέτυχες παταγωδώς να φτιάξεις καφέ.

3. Να ρωτήσεις όσους τα έγραφαν. Τι σχέση έχει αυτό με το ποστ μου; Ή ήταν η προσφορά στην ενότητα "η πορδή της ημέρας";
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#194811 2) Σταμάτα να παίρνεις ναρκωτικά. :rtfm:
Φαντασιακό επίπεδο ότι ένας πολυεθνικός κολοσσός δεν χαμπάριασε που ένας ακριβοπληρωμένος υπάλληλος του, τους έκανε λαχουρένια ρόμπα στη χειρότερη δυνατή στιγμή (εθνικός τους αγώνας);

Αυτός πάντως που έπρεπε να του τραβήξει το αυτί (άμεσος προϊστάμενος του) το έκανε.

http://www.autosport.com/news/report.php/id/121037

Τώρα αν το fan club Αλίκης Βουγιουκλάκη περίμενε ότι θα έβγαινε ο CEO της Honda να πει "ΗΝΤΑ ΠΕΣ ΜΩΡΕ ΚΑΜΑΡΕ;", δεν έχω σχόλιο.

Τεσπα, λίγο υπομονή και τελειώνουμε με τα γερόντια (Κοίμης, Αλόνζο) να τελειώνουμε και με τις εμμονές.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#194822 Ελα οκ αν το ελεγε ο Κιμι θα ηταν cool και θα ειχε γινει και μπλουζακι.
Δεν πειραζει.
Για εναν οδηγο επιπεδου Αλονσο ετσι του βγηκε. Τι να κανουμε?
Ας τον απελυαν στην τελικη αν τους ετσουξε η αληθεια.
Άβαταρ μέλους
By kantoniou
Corto Maltese έγραψε:1. Ο μόνος που αδειάστηκε είναι ο Ρον που είναι μία ουρά της Χόντα. Είπε κάτι and not a single fuck was given.

Ο Ρον ειναι ο επικεφαλης της ομαδας και εδειξε με τις δηλωσεις που εβαλε ο Εντι και (για μενα) με τα περι σαμπατικαλ τη δυσαρεσκεια του με πολυ σαφη τροπο. Τωρα γιατι αδειαστηκε ο Ρον και οχι ο Αλονσο δεν καταλαβα, αλλα ΟΚ, ισως δεν τα πιανω κιολας.

Corto Maltese έγραψε:2. Οι Ιάπωνες αν έχουν ένα χαρακτηριστικό σα λαός είναι η υπερβολική αίσθηση της ευθύνης. Για έναν Ιάπωνα το GP2 engine σημαίνει ότι ο ίδιος ξεπέρασε τα όρια ανικανότητας και όχι αυτός που του το διαπίστωσε. Για το λόγο αυτό ούτε μισό σχολιάκι δε διάβασα κάπου για "ενόχληση" της Χόντα. Μόνο εδώ μέσα που έτσι κι αλλιώς κινούμαστε σε φαντασιακό επίπεδο. Αν μου φτιάξεις καφέ με αλάτι θα φταίω εγώ που θα σου πω "τι σκατά καφέ έκανες" και όχι εσύ που απέτυχες παταγωδώς να φτιάξεις καφέ.

Ισως η Χοντα να λεει αυτα που πρεπει εντος της ομαδας και οχι στο team radio, εις επηκοον εκατομμυριων τηλεθεατων, για να φανει ποιος την εχει πιο μεγαλη (λεω μια ιδεα τωρα).
Εγω ομως δεν αμφισβητησα οτι το μοτερι ηταν χαλια, ουτε σε ρωτησα ως ειδικο στην ιαπωνικη κουλτουρα. Ρωτησα συγκεκριμενα αν ΕΣΥ (και οχι οι ιαπωνες) κρινεις οτι η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ (και οχι η διαπιστωση) του επαγγελματια οδηγου Αλονσο Φερνανδου ξεπερασε τα ορια και αν φερθηκε απρεπως. Αλλα απαντηση δεν πηρα.

Corto Maltese έγραψε:3. Να ρωτήσεις όσους τα έγραφαν. Τι σχέση έχει αυτό με το ποστ μου; Ή ήταν η προσφορά στην ενότητα "η πορδή της ημέρας";

Ε ναι, ειχα καιρο να σε βοηθησω στη συνταξη της ενοτητας και, αφου σχολιαζουμε μαλακιες που διαβασαμε στο φορουμζ, ειπα να γραψω κι εγω ποια απο ολες μου εκανε τη μεγαλυτερη εντυπωση.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
Geo f1 έγραψε:Ελα οκ αν το ελεγε ο Κιμι θα ηταν cool και θα ειχε γινει και μπλουζακι.

Αν συγκρίνεις το GP2 engine με το Leave me alone, τότε δεν έχω να σχολιάσω κάτι.

Καλή ιδέα πάντως το μπλουζάκι "GP2 engine".
Μες στην κάβλα τα Τζαπόνια μετά. :lol:
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#194841 H Χόντα γίνεται ρεζίλι κάθε αγωνιστικό ΣΚ με κάθε δυνατό τρόπο. Εσείς οι δυο γίνεστε ρεζίλι με το να νομίζετε πως το ρεζίλεμα προέρχεται από ένα radio σε κάποιον αγώνα, έστω και της Ιαπωνίας.

Ρίπερ το ξέρω ότι μέσα στο playboy σου μικρός έβαζες φωτογραφίες του Ρον για να μη βλέπουν οι άλλοι με τι την παίζεις, αλλά ffs! Ο Ρον αν έκανε κουμάντο, το μόνο που είχε να κάνει είναι να διώξει όποιον ήθελε. Με το να κάνει βαρύγδουπες δηλώσεις χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα το μόνο που αποδεικνύει είναι δεν κάνει κουμάντο. Δηλαδή αν ο πρόεδρος μιας ομάδας κάνει δηλώσεις ότι θα διώξει τον Τζιμπούρ και τελικά ο Τζιμπούρ δεν πάει πουθενά και παίζει βασικός, ο αδειασμένος θα είναι ο Τζιμπούρ ή ο πρόεδρας που δείχνει ότι δεν κάνει κουμάντο στο μαγαζί του;
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#194867 Μαλτέζε το ενοχλητικό δεν είναι αυτά που γράφεις αλλά το ότι προσπαθείς να πείσεις ότι τα πιστεύεις.

Ο Alonso είναι μια τεράστια και μακροπρόθεσμη δαπάνη για τη Honda.
Δεν είναι ο Βούλης ο Άντζας που πήγε στη Σκόντα Ξάνθη.

Κοινώς ένα τέτοιο project δεν αντιμετωπίζεται "εν θερμώ", άσχετα αν ο ίδιος επέλεξε να δείξει ερασιτεχνισμό που ούτε ο Κοίμης δεν μπορούσε να φανταστεί.

Περί Ρον, απ' ότι καταλαβαίνω ο Alonso πληρώνεται από τα τζαπόνια, οπότε αυτοί έχουν πρώτο λόγο στο συμβόλαιο του.

Με τη λογική σου πάντως αφού και η Red Bull ξεφτιλιζόταν φέτος στις πίστες να έβγαινε ο Κουφίατ και να κατούραγε πάνω στα λογότυπα του ταύρου.
Αφού ξεφτιλιζόταν που ξεφτιλιζόταν με τα αποτελέσματα τους, ας κάνει ο καθένας ότι του καβλώσει --> λογικό.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#194873 Τι σχεση εχει το παιδακι απο την Ρωσια με τον Αλονσο? Θα μας τρελανεις ρε συ Εντι.
Ο Σεννα εκραξε την Χοντα και εσκυψαν το κεφαλι οι Γιαπωνεζοι. Ο Προστ εκραξε την Φερραρι και απολύθηκε. Ειδες ολα μπορουν να συμβουν

< 3
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#194885 Όμορφα τα λες.
Όταν ο Senna έκραξε χοντρά τα τζαπόνια (1992 - που και πάλι δεν υπάρχει σχέση με την αντίδραση Alonso), την έκαναν την επόμενη χρονιά.
Μη μου πεις κάτι για πριν γιατί το παρεάκι μάζευε κούπες με τη σέσουλα.

Αντίθετα η Ferrari που δεν είχε πλάνα να την κάνει, "έκανε" τον Prost.

Η Honda δεν έκανε κάτι παραπάνω με τον Alonso όχι γιατί φοβούνται μήπως τους αγριοκοιτάξει, αλλά επειδή κρίνουν ότι πρέπει να διαχειριστούν διαφορετικά ένα συμβόλαιο δεκάδων εκατομμυρίων.
Άβαταρ μέλους
By kantoniou
#195220 Ρωτησα συγκεκριμενα αν για ΣΕΝΑ ξεπερασε τα ορια:
kantoniou έγραψε:2. Για ΣΕΝΑ δεν ξεπερασε τα ορια και δεν φερθηκε απρεπως, στο GP της Ιαπωνιας, με το GP2 engine; Αν εκανε το ιδιο στην Monza το 2014 τι θα λεγαμε κι εμεις και οι τιφοζι;

Απάντησες κάτι για ιαπωνικους καφεδες:
Corto Maltese έγραψε:2. Οι Ιάπωνες αν έχουν ένα χαρακτηριστικό σα λαός είναι η υπερβολική αίσθηση της ευθύνης. Για έναν Ιάπωνα το GP2 engine σημαίνει ότι ο ίδιος ξεπέρασε τα όρια ανικανότητας και όχι αυτός που του το διαπίστωσε. Για το λόγο αυτό ούτε μισό σχολιάκι δε διάβασα κάπου για "ενόχληση" της Χόντα. Μόνο εδώ μέσα που έτσι κι αλλιώς κινούμαστε σε φαντασιακό επίπεδο. Αν μου φτιάξεις καφέ με αλάτι θα φταίω εγώ που θα σου πω "τι σκατά καφέ έκανες" και όχι εσύ που απέτυχες παταγωδώς να φτιάξεις καφέ.

Ξαναρωτησα συγκεκριμενα αν ΕΣΥ κρινεις οτι η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ του ηταν απρεπης:
kantoniou έγραψε:Εγω ομως δεν αμφισβητησα οτι το μοτερι ηταν χαλια, ουτε σε ρωτησα ως ειδικο στην ιαπωνικη κουλτουρα. Ρωτησα συγκεκριμενα αν ΕΣΥ (και οχι οι ιαπωνες) κρινεις οτι η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ (και οχι η διαπιστωση) του επαγγελματια οδηγου Αλονσο Φερνανδου ξεπερασε τα ορια και αν φερθηκε απρεπως. Αλλα απαντηση δεν πηρα.

Απαντησες οτι η Χοντα και εγω γινομαστε ρεζιλι:
Corto Maltese έγραψε:H Χόντα γίνεται ρεζίλι κάθε αγωνιστικό ΣΚ με κάθε δυνατό τρόπο. Εσείς οι δυο γίνεστε ρεζίλι με το να νομίζετε πως το ρεζίλεμα προέρχεται από ένα radio σε κάποιον αγώνα, έστω και της Ιαπωνίας.

Δεν αμφισβητησα οτι η Χοντα ξεφτιλιζεται αρκετα απο μονη της. Δεν ειπα οτι οι διαπιστωσεις του Αλονσο ηταν λαθεμενες. Ρωτησα μονο αν ΕΣΥ προσωπικα κρινεις οτι η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ του και ο τροπος να εκφρασει τις (ορθες) διαπιστωσεις του ηταν καταλληλος για εναν επαγγελματια και μαλιστα του δικου του επιπεδου και αμοιβης.

Εκτος αν εισαι ιαπωνας, οποτε με καλυψες μετα περι κουλτουρας σας, δεν εχεις απαντησει στη συγκεκριμενη και απλη ερωτηση μου, και σε παρακαλω για τριτη φορα να το κανεις.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#195246 Με μια διαφορά. Η γνώμη ενός αργόσχολου σε κάποιο φόρουμ μίας χώρας ανύπαρκτης στη Φ1, έχει ελάχιστη σημασια ακόμα και στον ίδιο τον αργόσχολο. Εγώ απλά σχολίασα ότι παρά το ότι ,σύμφωνα με τους εξπέρ του φόρουμ, ξεπέρασε κάθε όριο ο Αλόνσο, διέπραξε έγκλημα καθοσίωσης, δε θα του συγχωρήσουν ποτέ οι γιαπωνέζοι αυτό που τόλμησε να πει μέσα στο σπίτι της Χόντας και αφού είχε φάει το σούσι τους και είχε πιεί το σάκε τους, αυτοί κάνουνε promo με αυτόν επικεφαλής. Bonus στοιχείο είναι ότι στην συνεργασία ΜακΛάρεν - Χόντα ο ένας συνέταιρος εμμέσως πλην σαφώς δήλωσε ότι "να και αν φύγει", ο άλλος, ο προσβεβλημένος ντε, ο χολωμένος, ο έξω φρενών, έμπρακτα τον κράτησε.

Συμπέρασμα και αρχικό point: Τα καλσόν που σκίστηκαν εδώ για την ύψιστη προσβολή που υπέστη η Χόντα από την ύψιστη απρέπεια είναι εγχώριες παπαριές, χωρίς αντίκτυπο στους Ιάπωνες που θέλουν να προχωρήσουν (κατά τα φαινόμενα πάντα - δυστυχώς δεν είμαι ινσάιντινφος) με τον Αλόνσο. Και δικαίως γιατί ανήκει σε ένα πολύ κλειστό κλαμπ 3 οδηγών που ξεχωρίζουν εμφανώς από όλους τους άλλους.

Η δικιά μου άποψη (που δεν έχει καμμία σημασία και είναι εκτός θέματος) είναι ότι δεν ήταν ανάγκη να το πει ο Αλόνσο, αλλά και που το είπε καλά έκανε γιατί είχε απόλυτο δίκιο. Και στο φινάλε όταν το είπε, ήταν μπροστά από τον τημ-μέητ σε πόντους, σε τερματισμούς και αν δεν κάνω λάθος στα ίσια στα Q. Τι θα του λέγανε δηλαδή; Σε διώχνουμε επειδή είπες ότι είμαστε χάλια ενώ είμαστε... τι;

Αυτό που δε μου αρέσει είναι ο λόγος που το είπε. Δηλαδή δεν το είπε για να αφυπνίσει τη Χόντα, αλλά για να δηλώσει ότι αν δεν αλλάξουν τα πράματα αυτός σταματάει να αγωνίζεται και το έκανε σαφές αυτό τόσο με την απόδοσή του, όσο και με τη συμπεριφορά του στους επόμενους αγώνες
Άβαταρ μέλους
By ripper
Corto Maltese έγραψε:Ρίπερ το ξέρω ότι μέσα στο playboy σου μικρός έβαζες φωτογραφίες του Ρον για να μη βλέπουν οι άλλοι με τι την παίζεις, αλλά ffs! Ο Ρον αν έκανε κουμάντο, το μόνο που είχε να κάνει είναι να διώξει όποιον ήθελε. Με το να κάνει βαρύγδουπες δηλώσεις χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα το μόνο που αποδεικνύει είναι δεν κάνει κουμάντο. Δηλαδή αν ο πρόεδρος μιας ομάδας κάνει δηλώσεις ότι θα διώξει τον Τζιμπούρ και τελικά ο Τζιμπούρ δεν πάει πουθενά και παίζει βασικός, ο αδειασμένος θα είναι ο Τζιμπούρ ή ο πρόεδρας που δείχνει ότι δεν κάνει κουμάντο στο μαγαζί του;

Απαντάς σε κάποιο φανταστικό μου ποστ; :dizzy:
Η μήπως βαρέθηκες να ξεμαλλιάζεσαι με τα υπόλοιπα κορίτσια και θες να έρθω και εγώ να γίνουμε πολλές;

ΟΚ έρχομαι:

Δεν βαρεθήκατε μωρέ με το ποιος κάνει κουμάντο την McLaren; Κάθε φορά που αλλάζουμε κατασκευαστή κινητήρα η ίδια βλακώδης απορία.
Εκείνη η Mercedes ούτε εγώ θυμάμαι πόσες φορές μας εξαγόρασε. Ούτε πόσες φορές εκπαραθυρώθηκε ο Dennis για τον α, β, γ λόγο.
Πρόσφατα αν δεν έφερνε ένα καράβι λεφτά θα έπαιρνε πόδι. :lol:
40 χρόνια κουμάντο κάνει, ακόμα δεν το πήρατε χαμπάρι; Τόσο μαζούτ;

Επειδή σε βλέπω μειωμένης αντίληψης, να στο κάνω ταληράκια. Ο Ρον κάνει κουμάντο γιατί όταν έρθει η ώρα θα δείξει στην Honda προς τα που είναι η πόρτα και θα διαλέξει τον επόμενο. Αν τώρα εσύ περιμένεις να στο αποδείξει τινάζοντας όλο το project στον αέρα επειδή ο Alonso (ξανα)αποδείχτηκε ζαβό (λες και δεν το ξέραμε), θα περιμένεις για πολύ.
Σιγά μη του σκάμε τριάντα μύρια για να κάθεται, τέτοιες |λογοκρισία| μόνο η φοραδούλα σου κάνει.

Πάμε τώρα στην νοοτροπία των Ιαπώνων.
Τόσο μεγάλη την έχουν (την αίσθηση ευθύνης) που, μέχρι την Monza τουλάχιστον, o κύριος Arai προσπαθούσε να μας πείσει ότι το μονοθέσιο είναι ματρακάς και ο κινητήρας καλύτερος της Renault και ισάξιος της Ferrari.

Ομοίως με πριν περίμενε εσύ τώρα η Honda να πετάξει τα λεφτά της στο καλάθι των αχρήστων, για να σου αποδείξει ότι προσβλήθηκε από τις |λογοκρισία| του λεγάμενου. Λες και ολόκληρη Honda είναι παιδάκι του δημοτικού.

Περιττό να αναφέρω ότι αν ανάλογη συμπεριφορά είχε επιδείξει ο Raikkonen πχ θα είχες σκίσει ολόκληρη την συλλογή των στρινγκ για τον μη επαγγελματισμό του.
:s_bye
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#195331 Ο οποίος Κοίμης είχε πάρει επ' ώμου κινητήρα, κιβώτιο, ηλεκτρικά, γουατέβερ άπειρες φορές όταν ήταν στη McLaren και προσωπικά τουλάχιστον δεν θυμάμαι να είχε τέτοια αντίδραση (που του στερούσε νίκες και τίτλο στην τελική, όχι να τσαλάκωνε το προφίλ του).

Τεσπα, τελειώνουμε με τα γερόντια να τελειώνουμε και με τις εμμονές.

Η ταμπακιέρα στο θέμα του Alonso είναι η εξής:

Σιγά μη του σκάμε τριάντα μύρια για να κάθεται, τέτοιες |λογοκρισία| μόνο η φοραδούλα σου κάνει.

Το project Alonso (όποιες βλέψεις και αν έχει η Honda σε αυτό) έχει δεδομένο όγκο και δεν μπορεί να κριθεί εν θερμώ.

Μόνο που ripper καμία φοραδούλα δεν πλήρωνε τα μισθά του Κοίμη για να κάθεται, αλλά ο τραπεζίτης φίλος του ξέρεις εσύ ποιανού.
:s_thumbsup
Άβαταρ μέλους
By kantoniou
Corto Maltese έγραψε:Η δικιά μου άποψη (που δεν έχει καμμία σημασία και είναι εκτός θέματος) είναι ότι δεν ήταν ανάγκη να το πει ο Αλόνσο, αλλά και που το είπε καλά έκανε γιατί είχε απόλυτο δίκιο. Και στο φινάλε όταν το είπε, ήταν μπροστά από τον τημ-μέητ σε πόντους, σε τερματισμούς και αν δεν κάνω λάθος στα ίσια στα Q. Τι θα του λέγανε δηλαδή; Σε διώχνουμε επειδή είπες ότι είμαστε χάλια ενώ είμαστε... τι;
Αυτό που δε μου αρέσει είναι ο λόγος που το είπε. Δηλαδή δεν το είπε για να αφυπνίσει τη Χόντα, αλλά για να δηλώσει ότι αν δεν αλλάξουν τα πράματα αυτός σταματάει να αγωνίζεται και το έκανε σαφές αυτό τόσο με την απόδοσή του, όσο και με τη συμπεριφορά του στους επόμενους αγώνες

To θεμα Κορτο λεγεται Αλονσιαδα, οχι Χοντιαδα, αρα η δικη μου ερωτηση μια χαρα εντος ειναι. Το point που εκανα εγω ειναι οτι ο Αλονσο φερθηκε, τουλαχιστον στη συγκεκριμενη στιγμη, αλλα και με την αποδοση του μετα, οπως κι εσυ επισημαινεις (και το εγραψα κι εγω 2 φορες, το 4-0 έγινε 0-4), κατα τροπο ακρως ακομψο, αντιεπαγγελματικο και εγωιστικο, και μαλιστα με ταπεινα κινητρα και οχι "για το καλο της ομαδας" (κι εδω συμφωνουμε, εγω εγραψα για να δειξει ποιος την εχει πιο μεγαλη, εσυ οτι ηθελε να τους πει οτι αν δεν βελτιωθουν αυτος την κοπαναει). Αυτα δειχνουν και παλι κατι για την επαγγελματικη συμπεριφορα του.
Τωρα για το (εκτος θεματος) ζητημα ποιος κανει κουμαντο στο μαγαζι, εγω δεν εχω αποψη ουτε και ιδιαιτερο ενδιαφερον. Παντως μια σοβαρη ομαδα το κραξιμο (αν απαιτειται) το κανει "ιδιωτικα" και δημοσια κανει αυτο ακριβως που εκανε ο Ρον: Ενα κομψο "τραβηγμα αυτιου", οπως πχ ο Βολφ στον Ροζμπεργκ μετα το Σπα του 2014, ο Προεδρας στον Ναντο την τελευταια σεζον του Υπερτατου στη Φερραρι, o Μπουλη-ε στον Γκροζαν οταν επαιζε συγκρουομενα κτλ κτλ.
Δεν θυμαμαι αν καποιος εγραψε οτι "δεν θα τον συγχωρεσουν ποτε οι γιαπωνεζοι" ή οτι θα τον διωξουν και για να 'μαι ειλικρινης δεν το νομιζω, οποτε καλο θα ηταν να μας το πεις εσυ. Αν παντως γραφτηκε κατι τετοιο, ηταν αφελες. Ο Εντι και ο Ριπερ το εθεσαν ορθα, εδω υπαρχει ενα τριετες συμβολαιο εκατομμυριων και εταιριες τετοιου μεγεθους δεν παιζουν με αυτα εν θερμω, οπως πχ διωχνει παιχτες ο προεδρος της Ανω Ραχουλας.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
ALONSO AND THE FIRST LAP

No driver made up more ground, or on more occasions, on the opening lap than the two-time champion. Admittedly McLaren's dismal season played into Alonso's hands in this particular regard, giving him plenty of opportunities to rise from the lower fringes of the grid. But when the lights went out, the Spaniard was a force of nature, making up more than 40 places - an average of more than two per race - over the season.

Ακομα το εχεις διαολε
Με οτι και να οδηγεις..

http://www.formula1.com/content/fom-web ... osers.html