Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#97649 Έτσι όπως τα λες είναι. Τώρα έμαθα..
Ευτυχώς που θα πληρώσω 40 μονο
Από το Moto G
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#97759 Σημερινό ζωάδι εγώ. Στη διασταύρωση που πηγαίνει για τα Lidl στρίβωντας αριστερά αγνόησα τελείως την προτεραιότητα και παραλίγο να έρθω αγκαλιά με ένα βανάκι. Βέβαια τα 4 μπροστινά αυτοκίνητα στρίβαν το ένα πίσω από το άλλο και το βανάκι τους περίμενε, ενώ μάλλον θα έπρεπε να γίνει το αντίθετο, ο δρόμος εκείνος αρκετά παραμελημένος με πολλά διπλο-τριπλό παρκαρισμένα οπότε τον θεώρησα κι εγώ παράδρομο και όχι τον κεντρικό και έστριψα. Ο τύπος βέβαια ανάθεμά με αν με είδε γενικώς.

https://www.google.gr/maps/place/40%C2% ... :0x0?hl=el
Άβαταρ μέλους
By Serf
#97891 Απαλλοτρίωση μηχανής σε 4' λεπτά (δείτε από το 26:00)...

By the way, αν κάποια στιγμή συλληφθούν χάρη στο video, έχω υποψίες ότι θα τη γλυτώσουν μιας κι η κάμερα σημαδεύει σε δημόσιο χώρο κι είναι χλωμό να έχει άδεια από την αρχή προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα...
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
#97946 Βασικά αυτό το στοιχείο θα οδηγήσει στη σύλληψη των εν λόγω τύπων. Στο δικαστήριο δύσκολο να σταθεί, αν δεν υπάρχει σχετική σήμανση, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι η ΕΛ.ΑΣ δεν μπορεί να αξιοποιήσει το στοιχείο. Απλά θα τους παρακολουθεί και θα τους πιάσει στην επόμενη κλοπή. Ή, αν γίνουν πιο προκλητικοί, να τους πιάσουν και να πουν ότι τους παρακολουθούσαν ήδη. Στο δικό μου σπίτι, που έκοβαν τις σωλήνες του αερίου μια φορά το μήνα, τους έπιασαν μέσω κάμερας, αφού ήξεραν ποιον να κυνηγήσουν. Μετά ήρθε και 2η συμμορία κτλ κτλ.

Ευχαριστώ
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#97957 Παίρνοντας αφορμή από την υπογραφή του Kacey, πέρα από το απαράδεκτο του ζητήματος (προφανώς), θεωρείται παράνομο το να σχολιάσω τη λάθος ορθογραφία; "Τυχούσες" παρεμβάσεις.
Άβαταρ μέλους
By bill33
Dimsabas έγραψε:Παίρνοντας αφορμή από την υπογραφή του Kacey, πέρα από το απαράδεκτο του ζητήματος (προφανώς), θεωρείται παράνομο το να σχολιάσω τη λάθος ορθογραφία; "Τυχούσες" παρεμβάσεις.

:roll:
Άβαταρ μέλους
By Govus
#97980 Το "τυχόν" χρησιμοποιείται ως επίρρημα σε αυτήν την περίπτωση και σημαίνει "ίσως" ή "κατά τύχη" και είναι σωστό...
Άβαταρ μέλους
By JBT
#98022 Σάμπως το "λάθος" όταν χρησιμοποιείται σαν επίθετο κι όχι σαν ουσιαστικό είναι καλύτερο;
Άβαταρ μέλους
By xenos
pipinos1976 έγραψε:Βασικά αυτό το στοιχείο θα οδηγήσει στη σύλληψη των εν λόγω τύπων. Στο δικαστήριο δύσκολο να σταθεί, αν δεν υπάρχει σχετική σήμανση, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι η ΕΛ.ΑΣ δεν μπορεί να αξιοποιήσει το στοιχείο. Απλά θα τους παρακολουθεί και θα τους πιάσει στην επόμενη κλοπή. Ή, αν γίνουν πιο προκλητικοί, να τους πιάσουν και να πουν ότι τους παρακολουθούσαν ήδη. Στο δικό μου σπίτι, που έκοβαν τις σωλήνες του αερίου μια φορά το μήνα, τους έπιασαν μέσω κάμερας, αφού ήξεραν ποιον να κυνηγήσουν. Μετά ήρθε και 2η συμμορία κτλ κτλ.

Ευχαριστώ

Βασικά η αστυνομία τους ξέρει όοοοολους αυτούς, τους έχει μαζέψει πολλές φορές και δεν ασχολούνται καν. Δεν ξέρετε εσείς ότι υπάρχουν τύποι που σου φέρνουν παραγγελία ότι θέλεις; Κάποιος τράκαρε προφανώς το δικό του και έβαλε παραγγελία. Όσο υπάρχουν αγοραστές, θα υπάρχουν και αυτά τα σκουπίδια που ελπίζω να τα πετύχει ο kacey και να τους ρίξει από τον ισθμό (μέρες που είναι :rtfm: ).
Άβαταρ μέλους
By kacey
Dimsabas έγραψε:Παίρνοντας αφορμή από την υπογραφή του Kacey, πέρα από το απαράδεκτο του ζητήματος (προφανώς), θεωρείται παράνομο το να σχολιάσω τη λάθος ορθογραφία; "Τυχούσες" παρεμβάσεις.

Μη γραφεις τετοια φιλαρακι γιατι θα φας ban. Και μετα νεο ban ενω εισαι ηδη εξω.
Άβαταρ μέλους
By kacey
Serf έγραψε:Απαλλοτρίωση μηχανής σε 4' λεπτά (δείτε από το 26:00)...

Για πειτε μου τωρα οι εξυπνοι ηθικολογοι του φορουμ. Εστω οτι στριβω απο το κεντρικο στο στενακι, να παω στο σπιτι μου, και αυτη εινα η μηχανη μου. Και βλεπω αυτους τους τυπους να κανουν αυτο το πραγμα. Τι μου επιτρεπετε (με "ε" στο τελος, ΕΣΕΙΣ τι μου επιτρεπετε) να κανω?
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
kacey έγραψε:Για πειτε μου τωρα οι εξυπνοι ηθικολογοι του φορουμ. Εστω οτι στριβω απο το κεντρικο στο στενακι, να παω στο σπιτι μου, και αυτη εινα η μηχανη μου. Και βλεπω αυτους τους τυπους να κανουν αυτο το πραγμα. Τι μου επιτρεπετε (με "ε" στο τελος, ΕΣΕΙΣ τι μου επιτρεπετε) να κανω?

Η περίπτωση που περιγράφεις σημαίνει ότι έχεις πέσει σε τελείως ερασιτέχνες. Άτομα που είδαν τη μηχανή και είπαν να την πάρουν για να σπάσουν πλάκα, δηλαδή να πάνε καμιά βόλτα. Οι επαγγελματίες του κλάδου έχουν τσιλιαδόρους, θα σε δουν να έρχεσαι και θα κάνουν την πάπια. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να τους πετύχεις πάνω στη δουλειά. Αν, όμως, τους πετύχεις, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να αρχίσεις να κορνάρεις, να ανάβεις φώτα και να φωνάζεις και όχι να κατέβεις να τους αντιμετωπίσεις. Πίστεψέ με θα σε φάνε πρώτο, αφενός γιατί είναι περισσότεροι και αφετέρου γιατί είναι αδίστακτοι. Εσύ θα αγωνίζεσαι για την μηχανή και αυτοί για την ζωή τους (αποφυγή φυλακής), άρα, το λιγότερο που θα προσπαθήσουν να σου κάνουν, είναι να σε μαχαιρώσουν. Ακόμη και όπλο να έχεις είναι εξαιρετικά δύσκολο να αντιμετωπίσεις διασταυρούμενα πυρά από 2-3-4 μεριές (3-4 είναι το σύνηθες) και να έχεις και δυνατότητα να κερδίσεις την μάχη.

Για να στο πω με πιθανότητες, όσο πιο απλά γίνεται και θα σου μιλήσω τώρα ως άποψη της ΕΛ.ΑΣ. ως προς το θέμα. Αν φωνάξεις, αν πατήσεις κόρνες, σπινάρεις το αμάξι και πάρεις την ΕΛ.ΑΣ. 1% να σε κλέψουν και 99% να εγκαταλείψουν την προσπάθεια. Αν ξεκινήσεις διαμάχη 0% να σε κλέψουν, αλλά 50% να μην βγεις 100% σώος από την διαδικασία. It's your call που λέμε και στα Γιάννενα.

Φαντάζομαι ξέρεις ήδη ότι δεν είμαι ηθικολόγος της θεωρίας ή άσχετος με την πιάτσα. Ξέρω κόσμο (είχα μαθητές, τουλάχιστον 3-4 από δαύτους) που κάνει αυτή τη δουλειά και ξέρω από 1ο χέρι τι συμβουλεύει η ΕΛ.ΑΣ. σε αντίστοιχες περιπτώσεις. Ό,τι γράφω έχει πρακτική εφαρμογή και δεν μένει στη θεωρία, με οτιδήποτε κι αν ασχοληθώ*.

Ευχαριστώ.

* Ούτε στην οικονομία κοιτάω στεγνά τους δείκτες, χωρίς να καταλαβαίνω τι είναι παραγωγή (όπως οι περισσότεροι σε αυτό το forum), ούτε λέω στο δρόμο να κάνεις πάντα την πάπια, ούτε σου λέω μέσα στο σπίτι σου να τους αφήσεις να κάνουν ό,τι θέλουν (αν, όμως, είσαι 100% σίγουρος για την ασφάλεια όλων). Επίσης, η ΕΛ.ΑΣ. μου είπε να μην διανοηθώ να κυνηγήσω αυτούς που μου έκλεβαν τις σωλήνες του αερίου (το έκαναν τουλάχιστον 3-4 φορές) γιατί, ό,τι συμβεί εκτός σπιτιού (φαντάζομαι καταλαβαίνεις ότι έχω όπλο και μάλιστα νόμιμο, λόγω πατέρα) με οδηγεί 100% φυλακή, χωρίς δυνατότητα να την γλυτώσω.