bibendum έγραψε:Δεν διαφωνω.
Απλα θεωρω ότι το πρόβλημα αυτό δημιουργηθηκε και από τις συνεχεις μειωσεις μισθων στον ιδιωτικο τομεα. Γιατι ένας δάσκαλος των 700 ευρω δεν εχει ψηλο μισθο.
Εν μέρει, όμως το πρόβλημα αυτό υπήρχε και προ κρίσης (θυμήσου κάτι διαμαρτυρίες "με €2200 δε βγαίνουμε, το ΠΟΛΥ-ΠΟΛΥ μείωση 8%" και άλλα τέτοια)
@Corto
Δεν ξέρω αν το πρόσεξες αλλά η συζήτηση δεν αφορά τον κατώτατο μισθό αλλά το μέσο μισθό. Και επίσης ότι δεν προτείνω μειώσεις μισθών για κανέναν. Οπότε προς τι η παβλοφική αντίδραση ?
Φαντάζομαι δεν ένιωσες επίσης έκπληξη για την απάντηση που ακολούθησε, σωστά; Όταν ξεκινάς πρώτος την προσβολή, μην έχεις απαιτήσεις για κάτι καλύτερο από τους υπόλοιπους. [Admin]
Γιατί όμως έχει συμβεί αυτό; Πολύ απλά, γιατί αντί το κράτος να κάνει ότι μπορεί να μειώσει τις δαπάνες του, αντί να επιτρέψει στην οικονομία να δημιουργήσει τον πλούτο, τόσο η προηγούμενη κυβέρνηση, και ακόμα περισσότερο η τωρινή, προσπαθούν με νύχια και με δόντια να διαφυλάξουν τα προνόμια και τις θέσεις απασχόλησης του δημοσίου τομέα. Η δε τωρινή υπόσχεται ακόμα και αυξήσεις τόσο στους μισθούς του ευρύτερου δημόσιου τομέα, όσο και στις θέσεις απασχόλησης του.
Κάθε μια από αυτές τις τεχνητές αυξήσεις είναι περισσότεροι φόροι για όλους μας. Και περισσότεροι φόροι σημαίνουν λιγότερες και χειρότερα πληρωμένες θέσεις εργασίας για όλους τους υπόλοιπους.
Χρήστος Λάππας έγραψε:Ο μέσος μισθός των ιδιωτικών υπαλλήλων δεν είναι €500 γιατί έχει περάσει η θέληση των κεφαλαιοκρατών και των κακών εργοδοτών, αλλά γιατί η αγορά, η πραγματική οικονομία, δεν αντέχει πλέον να πληρώνει περισσότερα. Και δεν αντέχει γιατί απλά έχει στραγγίξει από τους φόρους.
nass έγραψε:edit mod. Δεν εκπλήσσομαι.
Δεν χρειάζονται απαντήσεις σε αυτό το κλίμα. [Admin]
Τωρα Λάππα αν σε ρωτήσω που το στηρίζεις αυτό που έγραψες θα μας πεις ή θα το φυλάς για έκπληξη. Τουλάχιστον εσύ βλέπω να καταλαβαίνεις μερικά βασικά και πως επηρρεάζεται πχ ο ΜΟ όταν αυξάνουμε κανένα εκατομμύριο νούμερα κατα 150 ευρώ
Χρήστος Λάππας έγραψε:28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν κατάργηση του κουκουλονόμου
Κοίτα να δεις τώρα το παρανοϊκό του πράγματος. Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, οι κουκουλοφόροι είναι παρακρατικοί, ακροδεξιοί, τσιράκια της εξουσίας, προβοκάτορες κλπ.
Τώρα που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, αντί να τσακίσει αυτούς τους παρακρατικούς και να σταματήσει επιτέλους η πόλη και οι υποδομές της να καίγονται και οι περιουσίες των πολιτών να καταστρέφονται, 28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν... να αρθεί ο νόμος που προέβλεπε μεγαλύτερες ποινές στους κουκουλοφόρους.
Ρε για κοίτα πόσες γυναίκες...δημοκράτισες έχει ο Σύριζα, μωρέ μπράβο, πολύ δημοκρατία έχουν εκεί στην Κουμουνδούρου, μη μας πάθουν και τίποτα τα κορίτσια.

Εχεις και μικρή μνήμη κακόμοιρε διότι ανέκαθεν ήμουν αντίθετος στη μείωση του κατώτατου μισθού και έλεγα ότι είναι |λογοκρισία| και δεν θα πετύχει το στόχο (που ήταν η αύξηση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας). Ενδεικτικά (βαριέμαι να ψάχνω):
nass έγραψε:Μα δεν αμφισβητώ ότι θα θιχτούν, εξάλλου το έγραψα. Αυτό που αμφισβητώ είναι ότι θα θιχτούν επειδή (είτε σαν αιτία είτε σαν αφορμή) μειώθηκε ο βασικός δηλαδή αμφισβητώ το επιχείρημα "ΑΑΑΑ θίγεται ο βασικός άρα θα μειωθούν όλοι οι μισθοί" (*) ενώ το σωστό είναι "ΑΑΑΑ κρίση άρα θα μειωθούν όλοι οι μισθοί". Και συ άλλωστε το έγραψες, ότι κανείς δεν έδινε σημασία στις συλλογικές συμβάσεις και όλα ήταν θέμα συμφωνίας.
(*) Πρακτικά όσοι το λένε αυτό συντάσσονται με την :whatever: άποψη της τρόικας, ότι η μείωση του βασικού θα επιφέρει "αυτόματα" αύξηση της ανταγωνιστικότητας επειδή θα μειώσει "αυτόματα" όλους τους μισθούς. Ε guess what, πουθενά δεν τεκμαίρεται σημαντικής σημασίας σύνδεση της ανταγωνιστικότητας με τους μισθούς (για την Ελλάδα πάντα). Δεν είμαστε μη ανταγωνιστικοί επειδή πληρωνόμαστε ακριβά αλλά επειδή όλο το υπόλοιπο επιχειρηματικό, πολιτικό, νομικό περιβάλλον δεν ευννοούν την ανταγωνιστικότητα (ή την επιχειρηματικότητα). Αντί λοιπόν να επικεντρωθούμε πως θα γίνουμε ΣΤΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ανταγωνιστικότεροι, ασχολούμαστε με το βασικό. Καλά μας κάνει λοιπόν η τρόικα αφού βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος.
http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?p=2445428#p2445428
Τώρα για τα ζόρια που τραβάς μαζί μου, ξυδάκι.

Το ότι ήσουν αντίθετος (δεν το αμφισβητώ) δεν αλλάζει το γεγονός πως τα 60 ευρώ διαφοράς στα οποία στηρίζεις το συλλογισμό σου οφείλονται στη μείωση του κατώτατου, άρα το απαράδεκτον το οποίο και στηλιτεύεις είναι τι; Και πόσο απαράδεκτο είναι εν τέλει σε απόλυτα νούμερα; Γιατί εξαρχής αυτή ήταν η απορία και η απάντηση ότι και καλά μίλησες για ΜΟ και όχι για κατώτατους, ενώ θεωρώ αδιανόητο μηχανικός να κάνει πως δεν καταλαβαίνει πως ο ΜΟ είναι αμεσότατη συνάρτηση του κατώτατου.
Αυτό σημαίνει 1.1 δισ τον μήνα η 13,2 δισ τον χρόνο .
Ακόμα έχουμε άλλα 5+ δισ τον χρόνο γιά συντάξεις ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΙΣΦΟΡΕΣ , παρά μόνο γύρω στα 90 € γιά περίθαλψη .
Αρα γιά τους συνταξιούχους η μέση σύνταξη είναι πάνω από 1100 τον μήνα και έχουν και επιπλέον επικουρικά που δεν φαίνονται εδώ .
Ο αριθμός των εν ενεργεία , λές ότι είναι 610.000 . Αυτό σημαίνει 13,2 δισ /610.000 = 21639 τον χρόνο 1803 τον μήνα και καθαρά 1262 . Αν αυτό σας φαίνεται λίγο σήμερα , τι να πω . Επίσης είναι πρακτικά αφορολόγητος . Υπάρχουν βέβαια και επιδόματα , που δεν ξέρω αν είναι σε αυτό τον κωδικό .
Γιά να βγάλει ένας ΕΕ 14400 τον χρόνο καθαρά και αφορολόγητα , πρέπει να βγάλει 26000 καθαρά μετά έξοδα του , γιά να πληρώσει και 6000 εισφορές και πάνω στις 20000 να πληρώσει και φόρο 5000 χωρίς την προκαταβολή και τέλος επιτηδεύματος . Αν βάλουμε και τα έξοδα της δουλειάς του στο 30 % , τότε πρέπει να φτάσει τζίρο 40000 .
Παιρνω κι εγω 3 τυχαια νουμερα. Πρωτοδιοριστος δασκαλος σε νησι 700. Μηχανικος με 10 χρονια στον ιδιωτικο και αλλα τοσα στο δημοσιο 1100. Διοικητικος ΔΕ με καμια 20αρια χρονια προυπηρεσια 800. Δικιο εχετε, πολλα παιρνουν, κανονικα επρεπε να πληρωνουν λογω μονιμοτητας. Και μη μου πειτε οτι αναφερομαστε στα ρετιρε, γιατι ολες οι περικοπες διαχρονικα γινονται οριζοντια και πλητουν κυριως τους χαμηλομισθους. Οι υψηλομισθοι αλλωστε ειναι τοσο λιγοι που τυχον περικοπες εκει δεν εχουν μετρησιμο οφελος - ασε που θα τα παρουν πισω απο δικαστηρια.
Γιά το νησί λοιπόν γιά να πάρει ο 25χρονος που δουλεύει εκεί 700 € καθαρά , θα πρέπει να μαζέψει 8500 έσοδα και 3500 εφορία και 3500 ΟΑΕΕ και να δουλεύει όλο τον χρόνο , χωρίς άδεια και διακοπές . Δηλαδή πρέπει να βρίσκει 1500 κάθε μήνα τζίρο συν τα έξοδα της δουλειάς του που θα είναι τουλάχιστον 30 % . Δηλαδή πρέπει να ψάχνει στο νησί 2000 μηνιαίως γιά να παίρνει όσα ο ταλαίπωρος δασκαλάκος .
Γιά τους μηχανικούς , είσαι εκτός τόπου και χρόνου . Φίλος μου σε Δήμο της Θεσσαλονίκης , έπαιρνε τις καλές εποχές πάνω από 3000 ΚΑΘΑΡΑ και τώρα γύρω στα 2000 ΚΑΘΑΡΑ , χωρίς να είναι διευθυντής .
Γιά τους διοικητικούς ΔΕ οι μισθοί είναι υπερβολικοί , σε σχέση με αυτούς του ιδιωτικού τομέα .
Συνεχισε να λες παπαριες, μας διασκεδαζεις αφανταστα.
Πριν 2 χρόνια πόσα έπαιρνες δηλαδή ?
Γιά βάλτο πόσο τζίρο πρέπει να έχεις γιά να μαζέψεις τα ίδια λεφτά έξω , με φόρο 25 % από το πρώτο € και 650 € τέλος επιτηδεύματος .

