Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#96769 Ακριβώς αυτό που λέει ο bill.

Ειδικά το πρόβλημα με το χειρόφρενο τις περισσότερες φορές οφείλεται σε χαμηλή μπαταρία.

Sent Through Tapatalk
Άβαταρ μέλους
By mirage
kostis20 έγραψε:Το πρώτο που πρέπει να κοιτάξεις!Επίσης επειδή την έχω πάτησει με γαλλικο και ακριβώς τα ίδια συμπτωματα καθάρισε και τους πόλους!!

Ναι μονο στα γαλλικα συμβαινει. Right.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
mirage έγραψε:
kostis20 έγραψε:Το πρώτο που πρέπει να κοιτάξεις!Επίσης επειδή την έχω πάτησει με γαλλικο και ακριβώς τα ίδια συμπτωματα καθάρισε και τους πόλους!!

Ναι μονο στα γαλλικα συμβαινει. Right.

Είπα εγω οτι συμβαίνει μόνο στα γαλλικά? :dizzy:
Έλεος με τις προκαταλήψεις ... :thumbsdown: :thumbsdown:
Άβαταρ μέλους
By drdino
markvag έγραψε:Εικόνα

ΕSP, Hill Hold και ηλεκτρονικό χειρόφρενο χρησιμοποιούν ένα επιταχυνσιόμετρο, κάτι που δεν χρειάζεται το ABS. Γιαυτό και τα τρία πρώτα βγαίνουν εκτός, ενώ το τελευταίο μένει. All in all, όπως είπαν οι άλλοι, η μπαταρία βρωμάει από μακριά σε τέτοιες περιπτώσεις, και δεν φταίει η γάτα για αυτό (wtf????).

Για τις καμένες λάμπες, δύο τινά: είτε το ντουί δεν κάνει καλή επαφή είτε η λάμπα είναι στα τελευταία της. Το γρήγορο αναβόσβημα των φλας στο ταμπλό είναι το feedback για τον οδηγό ότι έχει θέμα κάποια λάμπα. Παλιά ήταν γιατί λόγω μειωμένου φορτίου το ρελέ ανοιγόκλεινε πιο γρήγορα, όταν περάσαμε σε ηλεκτρονικό έλεγχο των φλας αυτή η συμπεριφορά μεταφέρθηκε γιατί είναι γνώριμη.

Το park assist είναι κινεζιά ή το εργοστασιακό; Αν είναι κινεζιά, τότε μπορεί να έχει χαλάσει και το ίδιο, είναι άθλιας ποιότητας σε γενικές γραμμές. Τσέκαρε βέβαια κι από πού παίρνει ρεύμα, μήπως έχεις πρόβλημα εκεί.
Άβαταρ μέλους
By markvag
drdino έγραψε:Το park assist είναι κινεζιά ή το εργοστασιακό; Αν είναι κινεζιά, τότε μπορεί να έχει χαλάσει και το ίδιο, είναι άθλιας ποιότητας σε γενικές γραμμές. Τσέκαρε βέβαια κι από πού παίρνει ρεύμα, μήπως έχεις πρόβλημα εκεί.

Κοίτα, πρέπει να είναι κινεζιά, το έβαλε ωστόσο η αντιπροσωπεία που το πήρα σαν δώρο... Γενικά είχε θεματάκια, πχ στο κρύο δεν δούλευε, έπρεπε να ζεσταθεί (αυτό χρόνια τώρα)...

Βέβαια, τώρα δεν δουλεύει, παίζει και εκτός λειτουργίας να μου δημιουργεί πρόβλημα;;;; Να το αποσυνδέσω τελείως;;;;

Ευχαριστώ πολύ παίδες!

Α! Μπόνους fact: Πριν λίγο πήγα να μετακινήσω το αμάξι στην πιλοτή γιατί έκλεινα έναν γείτονα και δεν μου άναψε τίποτα και επιπλέον το χειρόφρενο λειτούργησε κανονικά... :vava: :s_crazy :s_shout
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
#97014 Άλλη μία ψήφος για την μπαταρία.

Στο C4 είχα για καιρό μία μπαταρία αρκετά παλιά και ταλαιπωρημένη. Ξεκινούσε το αυτοκίνητο με λίγη δυσκολία αλλά χωρίς να με αφήσει.

Κάθε φορά που το έβαζα μπρός μου έβγαζε οτι έχει δήθεν και κάποιο διαφορετικό πρόβλημα. Το πιό σπαστικό ήταν μια φορά που νόμιζε οτι κάποιος καθόταν στα πίσω καθίσματα χωρίς ζώνη και αρχισε να κουδουνίζει. Έκανα στην άκρη, έσβησα και ξανααναψα τον κινητήρα και δέν έβγαλε κάποιο σφάλμα.

Με το που έβαλα καινούρια μπαταρία σταμάτησαν αυτά τα χαζα, αλλά και πάλι μπορεί πολύ σπάνια να βγάλει κάτι.

Υποθέτω οτι δέν είναι καλά σταθεροποιημένη η τροφοδοσία της ECU (η πιο πιθανά του BSI ?)και αν η μπαταρία δέν είναι σε πολύ καλή κατάσταση κάνει brownout κατα το μιζάρισμα.
Άβαταρ μέλους
By 224v
#97880 Το Σαββατο το βραδυ, εμεινε απο μπαταρια το Juke 3 ετων. Ειχα αφησει τα αλαρμ και τα θεσεως για 1 τεταρτο ανοικτα. Εβγαλε το check engine (Κιτρινη μηχανη) στο ταμπλο αν και πηρε με καλωδια αμεσως. Το Ταμπλο ειχε ρευμα κανονικα... το ραδιο ζητησε το ΡΙΝ για να ξεκλειδωσει. Το πηγα σε σερβις και ελεγχοντας τη μπαταρια ειπε οτι ειναι στα τελευταια της, εχει 311, αντι για 700 που πρεπει!! τι μοναδες ειναι αυτα?? (τα εδειξε το οργανο που την ελεγξε).. Δυστυχως εχει περασει την εγγυηση και θα πρεπει να την αλλαξω. Η γνησια 115 ευρω 3 χρονια εγγυηση, της αγορας 85 2 χρονια.. Εγω να πω την αληθεια δενε χω αλλαξει μπαταρια πριν απο 4 χρονια στη διαρκεια της οδηγικης μου εμπειριας.. εχουν σκαρτεψει τις μπαταριες???
Άβαταρ μέλους
By Focusman91
224v έγραψε:Το Σαββατο το βραδυ, εμεινε απο μπαταρια το Juke 3 ετων. Ειχα αφησει τα αλαρμ και τα θεσεως για 1 τεταρτο ανοικτα. Εβγαλε το check engine (Κιτρινη μηχανη) στο ταμπλο αν και πηρε με καλωδια αμεσως. Το Ταμπλο ειχε ρευμα κανονικα... το ραδιο ζητησε το ΡΙΝ για να ξεκλειδωσει. Το πηγα σε σερβις και ελεγχοντας τη μπαταρια ειπε οτι ειναι στα τελευταια της, εχει 311, αντι για 700 που πρεπει!! τι μοναδες ειναι αυτα?? (τα εδειξε το οργανο που την ελεγξε).. Δυστυχως εχει περασει την εγγυηση και θα πρεπει να την αλλαξω. Η γνησια 115 ευρω 3 χρονια εγγυηση, της αγορας 85 2 χρονια.. Εγω να πω την αληθεια δενε χω αλλαξει μπαταρια πριν απο 4 χρονια στη διαρκεια της οδηγικης μου εμπειριας.. εχουν σκαρτεψει τις μπαταριες???

Στο Ford μετα απο 4μιση χρονια, παρεδωσε πνευμα... Εχεις και Start Stop?
Άβαταρ μέλους
By Bayern7
Focusman91 έγραψε:Στο Ford μετα απο 4μιση χρονια, παρεδωσε πνευμα...

wtf? Στο focus μου αγορασμένο Φλεβάρη του 2008 και ακόμα βαστάει. Τον χειμώνα με τα πολλά κρύα μία (άντε 2 φορές) να ήθελε λίγο μιζάρισμα παραπάνω να πάρει μπρος. Πέραν τούτου τίποτα.
Θα την αλλάξω βέβαια κατά τον Νοέμβρη αν δεν παραδώσει πνεύμα νωρίτερα.
Άβαταρ μέλους
By Focusman91
Bayern7 έγραψε:
Focusman91 έγραψε:Στο Ford μετα απο 4μιση χρονια, παρεδωσε πνευμα...

wtf? Στο focus μου αγορασμένο Φλεβάρη του 2008 και ακόμα βαστάει. Τον χειμώνα με τα πολλά κρύα μία (άντε 2 φορές) να ήθελε λίγο μιζάρισμα παραπάνω να πάρει μπρος. Πέραν τούτου τίποτα.
Θα την αλλάξω βέβαια κατά τον Νοέμβρη αν δεν παραδώσει πνεύμα νωρίτερα.

Αν σκεφτεις οτι εφαγε 4 χειμωνες Βορειου Ελλαδας, συνεχη χρήση bluetooth, φωτων coming home και φωτων ημερας, θεωρω πως ειναι μια χαρά. Μακαρι να αντεχε παραπανω αλλα νταξ τι να κανουμε..

.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
224v έγραψε:Η γνησια 115 ευρω 3 χρονια εγγυηση, της αγορας 85 2 χρονια..

Και η "γνήσια" μπαταρία της αγοράς είναι. Δεν κατασκευάζεται από την Nisan.
Άβαταρ μέλους
By markvag
markvag έγραψε:
drdino έγραψε:Το park assist είναι κινεζιά ή το εργοστασιακό; Αν είναι κινεζιά, τότε μπορεί να έχει χαλάσει και το ίδιο, είναι άθλιας ποιότητας σε γενικές γραμμές. Τσέκαρε βέβαια κι από πού παίρνει ρεύμα, μήπως έχεις πρόβλημα εκεί.

Κοίτα, πρέπει να είναι κινεζιά, το έβαλε ωστόσο η αντιπροσωπεία που το πήρα σαν δώρο... Γενικά είχε θεματάκια, πχ στο κρύο δεν δούλευε, έπρεπε να ζεσταθεί (αυτό χρόνια τώρα)...

Βέβαια, τώρα δεν δουλεύει, παίζει και εκτός λειτουργίας να μου δημιουργεί πρόβλημα;;;; Να το αποσυνδέσω τελείως;;;;

Ευχαριστώ πολύ παίδες!

Α! Μπόνους fact: Πριν λίγο πήγα να μετακινήσω το αμάξι στην πιλοτή γιατί έκλεινα έναν γείτονα και δεν μου άναψε τίποτα και επιπλέον το χειρόφρενο λειτούργησε κανονικά... :vava: :s_crazy :s_shout

Λοιπόν, χθες αλλάχθηκε η μπαταρία. Βέβαια, δεν ξαναεφμανίστηκε κανένα λαμπάκι, αλλά προτίμησα να αλλάξω την μπαταρία προληπτικά, παρά να μου κάνει κανένα τρελό πασχαλιάτικα...

Ευχαριστώ και πάλι για τις συμβουλές και θα ενημερώσω αν έχουμε κάποια εξέλιξη.
Άβαταρ μέλους
By 224v
Pitt έγραψε:
224v έγραψε:Η γνησια 115 ευρω 3 χρονια εγγυηση, της αγορας 85 2 χρονια..

Και η "γνήσια" μπαταρία της αγοράς είναι. Δεν κατασκευάζεται από την Nisan.

Ναι το καταλαβαινω αυτο αλλα σου λενε πιο μεγαλη χρονικη εγγυηση. ακομα δεν την αλλαξα και δεν ξαναπαρουσιασε θεμα η μπαταρια 40 μερες τωρα. βεβαια εκανε μεγαλα ταξειδια περιπου 1500 χλμ. Θα εχω καλωδια μαζυ μου για περιπτωση αναγκης. Start stop δεν εχει οποτε ισως βγαλει τα 4 χρονια.... σε σερβις του AYGO 115000km. μου ειπαν οτι η μπαταρια του δειχνει πεσμενη.. ειναι μοδα αυτο στα συνεργεια για να τις αλλαζουν??