Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By spyros.s
#96754 σε μένα που έγινα μπαμπάς στα σχεδόν 40 η όλη διαδικασία ήταν δυσκολότερη διότι αφενός οι αντοχές μου είναι λιγότερες από μια δεκαετία πριν, αφετέρου η περισσότερη γνώση σε κάνει πιο ψυχαναγκαστικό με τις δεδομένες διαδικασίες (αλλαγή πάνας, μπάνιο, κόσμο, ντυσιμο, θερμανση κλπ) που πρέπει να κάνει ο γονέας με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούμαι παραπάνω...
Βέβαια όλα τα ξεχνάς μόλις τον κοιμίζεις στην αγκαλιά σου ή τον βλέπεις να κοιμάται γαλήνιος μετά από μια δύσκολη βραδιά
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
spyros.s έγραψε:σε μένα που έγινα μπαμπάς στα σχεδόν 40 η όλη διαδικασία ήταν δυσκολότερη διότι αφενός οι αντοχές μου είναι λιγότερες από μια δεκαετία πριν, αφετέρου η περισσότερη γνώση σε κάνει πιο ψυχαναγκαστικό με τις δεδομένες διαδικασίες (αλλαγή πάνας, μπάνιο, κόσμο, ντυσιμο, θερμανση κλπ) που πρέπει να κάνει ο γονέας με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούμαι παραπάνω...
Βέβαια όλα τα ξεχνάς μόλις τον κοιμίζεις στην αγκαλιά σου ή τον βλέπεις να κοιμάται γαλήνιος μετά από μια δύσκολη βραδιά

Καλως ηρθες στο κλαμπ, στα 41 εγω :lol:
Ξεκινα φυσικη κατασταση, θα σου χρειαστει :lol:
Ο δικος μου 6,5 πλεον, απαιτει πολλη ενεργεια απο εμας γιατι θελει να παιζουμε συνεχεια, μοναχοπαιδι γαρ.
Την οποια ενεργεια αυτος την εχει σε κουβαδες και εμεις σε ποτηρακια :lol:

Αρχη ειναι ακομα θα μαθετε και η ταλαιπωρια θα μειωθει, μεχρι να αρχισει να περπαταει οπου αν σας βγει ζωηρος......πηγαινε στην δευτερη προταση του ποστ μου :lol:
Άβαταρ μέλους
By criuser
#96782 Να σου ζήσει το παιδάκι . :)

Γιά το θέμα της ηλικίας που γίνεται κάποιος γονιός , έχουν ειπωθεί πολλά . Γενικά γιά τον άντρα η ηλικία ανάμεσα στα 30 και στα 35 είναι μιά καλή ηλικία . Γιατί το παιδί χρειάζεται τον πατέρα του σαν παιδί , αλλά περισσότερο τα πρώτα του χρόνια σαν ενήλικας . Ετσι όταν το παιδί σου είναι στην εποχή των μεγάλων αποφάσεων στην ζωή του , είναι καλό εσύ να έχεις στην ηλικία σου σαν πρώτο ψηφίο το 5 , η το 6 στην αρχή του .

Γιατί μπορεί να μεγάλωσε ο μέσος όρος ζωής , αλλά δυστυχώς ζούμε περισσότερα χρόνια ως γέροι .
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#97189 Βρίσκω πολύ πιο σημαντική την ηλικία της μάνας παρά του πατρός, αφού αυτή θα πρέπει να έχει αντοχές τα πρώτα χρόνια ειδικά.
Ό,τι και να λέω βέβαια, δεν έχει σημασία, είμαι 39 και παιδί δεν έχω σκοπό να κάνω άμεσα...
Άβαταρ μέλους
By trident1971
criuser έγραψε:Να σου ζήσει το παιδάκι . :)

Γιά το θέμα της ηλικίας που γίνεται κάποιος γονιός , έχουν ειπωθεί πολλά . Γενικά γιά τον άντρα η ηλικία ανάμεσα στα 30 και στα 35 είναι μιά καλή ηλικία . Γιατί το παιδί χρειάζεται τον πατέρα του σαν παιδί , αλλά περισσότερο τα πρώτα του χρόνια σαν ενήλικας . Ετσι όταν το παιδί σου είναι στην εποχή των μεγάλων αποφάσεων στην ζωή του , είναι καλό εσύ να έχεις στην ηλικία σου σαν πρώτο ψηφίο το 5 , η το 6 στην αρχή του .

Γιατί μπορεί να μεγάλωσε ο μέσος όρος ζωής , αλλά δυστυχώς ζούμε περισσότερα χρόνια ως γέροι .

Criuser for president :metalo:
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
Anonymous Founder έγραψε:Ό,τι και να λέω βέβαια, δεν έχει σημασία, είμαι 39 και παιδί δεν έχω σκοπό να κάνω άμεσα...

Πέρα από του ότι δεν θες εσύ, δεν έχει θίξει το θέμα ποτέ καμία σχέση σου ή τις διαλέγεις έτσι ώστε να μην θέλουν κι εκείνες; :hmmm: Ή μήπως όταν αρχίσει να της χτυπάει το ρολόι της δίνεις τα παπούτσια; Απλώς προσπαθώ να καταλάβω :oops:

Έχουν δίκιο τα παιδιά, δεν είναι ωραίο να είναι το παιδί σου 15-20 κι εσύ να είσαι 70φεύγα.. Χάνεις πολλά. Άποψή μου :oops:
Άβαταρ μέλους
By spyros.s
#97230 Εγώ θα πω ότι μάλλον δεν βρέθηκε η γυναίκα που θα έκανε τον Anonymous Founder να θέλει να κάνει οικογένεια μαζί της και έτσι δεν το βλέπει ως ανάγκη!
Θεωρώ πάντως πιθανότερο ότι όταν συμβεί αυτό θα γίνει χαζομπαμπάς με σφραγίδα γνησιότητας σαν και μένα! Όνειρα κάνεις με τους ανθρώπους που σε εμπνέουν δίπλα σου! Αλλιώς απλά συμβιβάζεσαι! :)
Τώρα για το θέμα της ηλικίας που αναφέρθηκε νομίζω ότι έχετε δίκιο και ότι θα ήταν καλύτερα να γίνει κανείς πατέρας γύρω στα 35 του ώστε να μην είναι "γέρος" και εκτός εποχής όταν τα παιδιά του ζητήσουν/χρειαστούν την άποψη του για τις αποφάσεις ζωής που κάποτε θα πάρουν. Εγώ θα το πάω και λίγο παρακάτω: Να μπορώ να φυλάξω και κάνα εγγόνι...
(Μακάρι να μπορώ όταν θα έρθει η ώρα... Για την ώρα παλεύω φιλότιμα και απολαμβάνω κάθε στιγμή της πατρότητας. Ακόμα και όταν κλαίει τρελαίνομαι να κάνω το παν να δω την φατσούλα του ήρεμη!) :inlove:
Άβαταρ μέλους
By markvag
spyros.s έγραψε:Εγώ θα πω ότι μάλλον δεν βρέθηκε η γυναίκα που θα έκανε τον Anonymous Founder να θέλει να κάνει οικογένεια μαζί της και έτσι δεν το βλέπει ως ανάγκη!
Θεωρώ πάντως πιθανότερο ότι όταν συμβεί αυτό θα γίνει χαζομπαμπάς με σφραγίδα γνησιότητας σαν και μένα! Όνειρα κάνεις με τους ανθρώπους που σε εμπνέουν δίπλα σου! Αλλιώς απλά συμβιβάζεσαι! :)

Ε, καλά... δεν θέλουν όλοι οι άνθρωποι τα ίδια πράγματα στη ζωή τους... :s_wink

Εγώ πάντως έγινα πρώτη φορά μπαμπάς στα 28 και δεύτερη στα 32,5 είδα τρομακτική διαφορά στις αντοχές μου... Στα 40 πιστεύω απλά θα τα είχα παίξει... :vava: Γλυκειά μεν η κούραση, παραμένει όμως κούραση... Και επιπλέον όσο μεγαλύτεροι οι γονείς, τόσο μεγαλύτεροι και οι παπούδες / γιαγιάδες και δεν θα μπορούν να βοηθάνε τόσο...
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#97261 Να σας ζήσουν τα μικρά σας και να τα δείτε όπως τα ονειρεύεστε, μεγάλο ρόλο παίζει η συνειδητοποίηση και των 2 γονέων ότι είναι πλέον γονείς και ότι ήξεραν από ιδιωτική ζωή να τα ξεχάσουν τουλάχιστον τα πρώτα χρόνια, αν αφιερωθείτε ψυχή και σώματι στα παιδιά σας θα το καταλάβετε όταν είναι μεγάλα και θα τα χρειάζεστε, η σωστή ανατροφή των παιδιών και η αγάπη είναι επένδυση στα παιδιά αλλά και για τους γονείς στο μέλλον, δώστε τους αγάπη και αγκαλιές, η σωματική επαφή είναι ισορροπία της ψυχής στα παιδιά και τα υλικά αγαθά με μέτρο, αγάπη και φροντίδα χρειάζονται και μέτρο σε όλα τίποτα άλλο, και βέβαια κανόνες στο σπίτι, τι επιτρέπεται και τι όχι, επίσης τα παιδιά χρειάζονται σταθερότητα στις αποφάσεις, σταθερότητα στη φωνή και στις εκδηλώσεις, οι φωνές πανικού και οι τσιρίδες απαγορεύονται δια ροπάλου.

Να φροντίσετε να μην χάνεται τις στιγμές τους, ζήστε μαζί τους τις χαρές τους, τις αγωνίες τους, τις αρρώστιες τους τους προβληματισμούς τους, γεμίστε τη ζωή σας με τα παιδιά σας, είναι ότι καλύτερο στη ζωή μας.
Άβαταρ μέλους
By gianik
#97264 +1 στον quadra..
Επισης απο μενα , σημαντικο να προσπαθησεις να βαλεις το παιδι μεσα στα χομπυ σου , τις ασχολιες σου , να μην σε κανει δλδ να ξεχασεις μια για παντα τη ζωη που εκανες πριν. Οχι οτι ειναι ευκολο , αλλα γινεται..
Εγω προσωπικα , η τρελα μου ειναι τα ταξιδια , χαιρομαι που απο μικρο τον εχω βαλει στο τρυπακι κ μας ακολουθει στα ταξιδια στο εξωτερικο , οντας συνεργασιμος κ οχι κουραστικος.
Άβαταρ μέλους
By edmond
markvag έγραψε:Εγώ πάντως έγινα πρώτη φορά μπαμπάς στα 28 και δεύτερη στα 32,5 είδα τρομακτική διαφορά στις αντοχές μου... Στα 40 πιστεύω απλά θα τα είχα παίξει... :vava: Γλυκειά μεν η κούραση, παραμένει όμως κούραση...

διαφορά στην κούραση είδες γιατί είχες "μαζέψει" κάμποση απο το πρώτο παιδί.
αν γινόσουν στα 32.5 πρώτη φορά μπαμπάς θα ηταν αλλιώς ΙΜΗΟ.

spyros.s έγραψε:Τώρα για το θέμα της ηλικίας που αναφέρθηκε νομίζω ότι έχετε δίκιο και ότι θα ήταν καλύτερα να γίνει κανείς πατέρας γύρω στα 35 του ώστε να μην είναι "γέρος" και εκτός εποχής όταν τα παιδιά του ζητήσουν/χρειαστούν την άποψη του για τις αποφάσεις ζωής που κάποτε θα πάρουν. Εγώ θα το πάω και λίγο παρακάτω: Να μπορώ να φυλάξω και κάνα εγγόνι...

εγινα μπαμπας just στα 35 μου. θεωρησα πως ειχε ερθει η καταλληλη ωρα για να γινει αυτό (με τη βοηθεια της...μαμας βεβαια! :lol: ). ωστόσο εχω σκεφτεί πολλες φορες μηπως θα ηταν καλυτερα να ειχε γινει αυτό τουλάχιστον 3-4 χρονια νωρίτερα. κυριως για μικροτερη διαφορα ηλικιας. όπως προείπα όμως, αν δεν είσαι έτοιμος....