Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By g8777
#97011 Ρε συ Καcey, για τον θεο δλδ!

Πως συμπερανες οτι η Αστυνομια το ηξερε απο το 2006 και απλα ειπανε φετο "Δεν περναει και η ωρα ρε μλκς, κοπηκανε και οι πορειες :shifty: ..Ρε σεις, δεν παμε να πιασουμε εκεινους τους πουστδοι που αλωνιζουν εδω και 10 χρονακια?"

ΧΙΛΙΑ ΠΕΝΤΑΚΟΣΑ τινα μπορει να συμβαινουν. Απο συλλογη επαρκων αποδειξεων για στοιχειοθετηση της υποθεσης, μεχρι παρακολουθησης για να φτασουν στους πιο πανω, μεχρι "καμμενου χαρτιου" για να δειξουμε εργο (ΣΟΚ!)... Μην κανεις πως δεν καταλαβαινεις :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By kacey
#97015 δεν καταλαβες τι ειπα μαλλον. εγω δεν ειπα οτι μπορουσαν να τους πιασουν εδω και 9 χρονια και μεχρι τωρα καθονταν, και σαφεστατα δεν εννοησα οτι το ηξεραν και δεν εκαναν κατι. Εγω ειπα οτι (πιθανοτατα και λογω αυτων που γραφεις και εσυ - ερευνα, συλλογη αποδειξεων κλπ) η πραγματικοτητα ειναι οτι

α) χρειαστηκαν 9 χρονια για να εχουμε το αποτελεσμα που τους σταματαει (τουλαχιστον προσωρινα) απο το να συνεχιζουν τη δραση τους
β) σε αυτο το χρονικο διαστημα συνεχιζαν τη δραση τους
γ) πραγμα που δεν βοηθαει αυτους που συνεχιζαν να πεφτουν θυματα τους
δ) αν καποιος απο τα θυματα τους ειχε (το δικαιωμα να τους) ξαπλωσει στο μεταξυ, τοτε οι επομενοι θα ειχαν γλυτωσει
ε) (για να καταληξω στο) αντι να θεωρουμε αυτονοητο το δ απο πανω, βαζουμε φυλακη αυτον που το κανει και κραζουμε οποιον τον υποστηριζει με βασικο επιχειρημα "αυτο ειναι δουλεια της αστυνομιας".

η αστυνομια λοιπον χρειαστηκε 9 χρονια για να σταματησει τους συγκεκριμενους. Δεν τους μεμφομαι για αυτο, λεω οτι ετσι ειναι και οτι ειχε ως αποτελεσμα να υπαρχουν περισσοτερα θυματα.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#97023 Ουφφφφφφφφφφφφ, μ εσκασες χειροτερα απ τη Λιβερπουλ αποψε. Λοιπον, ας το πω μια τελευταια φορα:
Το να προχωρησεις σε αυτοδικια δεν σου εξαφαλιζει οτι τελειωνεις τη "γραμμη αιματος" (αντιθετα ειναι πολυ πιθανο να δημιουργησεις περισσοτερα προβληματα απο αυτα που λυνεις-κατι σαν τη Λερναια Υδρα). Επισης ο παραδειγματισμος δεν λειτουργησε ΠΟΤΕ αποτρεπτικα στην τελεση παραβατικων :shifty: πραξεων.
Τωρα αν ειναι να πιασουμε το θεμα της οπλοκατοχης, οπλοχρησιας κτλ θα μας παρει το πρωι και γω εχω πολλες ζοχαδες με τη Λιβερπουλ. :rant:

Ειδες πουθενα τον Τριντεντ; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By gianik
g8777 έγραψε:.......

Ειδες πουθενα τον Τριντεντ; :hmmm:

Σήμερα γνωρίζει τους γονεις της...
Άβαταρ μέλους
By Zorz
kacey έγραψε:δ) αν καποιος απο τα θυματα τους ειχε (το δικαιωμα να τους) ξαπλωσει στο μεταξυ, τοτε οι επομενοι θα ειχαν γλυτωσει
ε) (για να καταληξω στο) αντι να θεωρουμε αυτονοητο το δ απο πανω, βαζουμε φυλακη αυτον που το κανει και κραζουμε οποιον τον υποστηριζει με βασικο επιχειρημα "αυτο ειναι δουλεια της αστυνομιας".

Δε μου λες βρε wannabe
Εικόνα
του γλυκού νερού, η ποινή για μια διάρρηξη είναι ο θάνατος; :hmmm:

Το λογικό σφάλμα που κάνεις είναι ότι γνωρίζοντας εκ των υστέρων τι έχουν κάνει, έρχεσαι και λες ότι αν τους ξάπλωνε ο πρώτος που έκλεβαν θα είχαμε γλιτώσει απ'όλα αυτά τώρα. Βέβαια, στη πραγματικότητα είναι αδύνατον να γνωρίζεις εκ των προτέρων αν πρόκειται για εκκολαπτόμενους natural born killers ή κανένα μικροκλεφτρόνι. Οπότε τι κάνεις, βαράς στο ψαχνό σε κάθε περίπτωση για να είμαστε σίγουροι;

Ρητορικό το ερώτημα, περισσότερες ελπίδες έχω να πατάξει η κυβέρνηση τη διαφθορά παρά να συνειδητοποιήσεις τι ανοησίες πετάς.

Κι αυτό που γράφεις ειρωνικά για "σοφρωνισμό" είναι άλλη χαζομάρα από εκεί. Είναι γνωστό στην επιστήμη της εγκληματολογίας ότι κάποιοι άνθρωποι δεν σοφρωνίζονται και δεν μπορούν να επανενταχθούν στην κοινωνία με ασφάλεια. Όταν έχεις ανθρωποκτονία Χ2, απόπειρα ανθρωποκτονίας και το μισό ποινικό κώδικα στη πλάτη σου, τότε το καλύτερο μάλλον είναι να σε βάλουν μέσα και να πετάξουν το κλειδί. Ακόμα και σε αυτή τη περίπτωση όμως, δεν δέχομαι τη θανατική καταδίκη.

Το μόνο σενάριο που θα θεωρούσα αποδεκτό το θάνατο τους, είναι σε περίπτωση εμπλοκής με την αστυνομία αυτοί πυροβολούσαν αποτελώντας άμεσο κίνδυνο για τους αστυνομικούς και το κοινό και μη αφήνοντας ρεαλιστικό περιθώριο στην αστυνομία να τους συλλάβει με ασφάλεια.

Σε κάθε περίπτωση όμως, αναγνωρίζω το δικαίωμα αυτό μόνο στην αστυνομία (που έχουμε επιλέξει ως κοινωνία και εκπαιδεύσει κατάλληλα) και μόνο κάτω από πολύ συγκεκριμένες συνθήκες όταν πραγματικά δεν γίνεται αλλιώς.

Δεν πρόκειται να αφήσω καθε αυτόκλήτο, τυχάρπαστο "τιμωρό του εγκλήματος" να τη δει εισαγγελέας-δικαστής-ένορκος και εκτελεστής μαζί. Γιατί ακόμα και με την αστυνομία έχουμε ήδη προβλήματα, που θεωρητικά έχουμε εκπαιδεύσει. Όχι να αφήσουμε ασκεί κατά το δοκούν θανάσιμη βία κάθε άμπαλος με ελεεινή κρίση. :whistlink:
Άβαταρ μέλους
By kacey
Zorz έγραψε:
kacey έγραψε:δ) αν καποιος απο τα θυματα τους ειχε (το δικαιωμα να τους) ξαπλωσει στο μεταξυ, τοτε οι επομενοι θα ειχαν γλυτωσει

α) Δε μου λες βρε wannabe
Εικόνα

του γλυκού νερού,

β) η ποινή για μια διάρρηξη είναι ο θάνατος; :hmmm:

γ) Το λογικό σφάλμα που κάνεις είναι ότι γνωρίζοντας εκ των υστέρων τι έχουν κάνει, έρχεσαι και λες ότι αν τους ξάπλωνε ο πρώτος που έκλεβαν θα είχαμε γλιτώσει απ'όλα αυτά τώρα.

δ) Βέβαια, στη πραγματικότητα είναι αδύνατον να γνωρίζεις εκ των προτέρων αν πρόκειται για εκκολαπτόμενους natural born killers ή κανένα μικροκλεφτρόνι. Οπότε τι κάνεις, βαράς στο ψαχνό σε κάθε περίπτωση για να είμαστε σίγουροι;

Ρητορικό το ερώτημα, περισσότερες ελπίδες έχω να πατάξει η κυβέρνηση τη διαφθορά παρά να συνειδητοποιήσεις τι ανοησίες πετάς.

ε) Κι αυτό που γράφεις ειρωνικά για "σοφρωνισμό" είναι άλλη χαζομάρα από εκεί. Είναι γνωστό στην επιστήμη της εγκληματολογίας ότι κάποιοι άνθρωποι δεν σοφρωνίζονται και δεν μπορούν να επανενταχθούν στην κοινωνία με ασφάλεια. Όταν έχεις ανθρωποκτονία Χ2, απόπειρα ανθρωποκτονίας και το μισό ποινικό κώδικα στη πλάτη σου, τότε το καλύτερο μάλλον είναι να σε βάλουν μέσα και να πετάξουν το κλειδί. Ακόμα και σε αυτή τη περίπτωση όμως, δεν δέχομαι τη θανατική καταδίκη.

στ) Το μόνο σενάριο που θα θεωρούσα αποδεκτό το θάνατο τους, είναι σε περίπτωση εμπλοκής με την αστυνομία αυτοί πυροβολούσαν αποτελώντας άμεσο κίνδυνο για τους αστυνομικούς και το κοινό και μη αφήνοντας ρεαλιστικό περιθώριο στην αστυνομία να τους συλλάβει με ασφάλεια. Σε κάθε περίπτωση όμως, αναγνωρίζω το δικαίωμα αυτό μόνο στην αστυνομία (που έχουμε επιλέξει ως κοινωνία και εκπαιδεύσει κατάλληλα) και μόνο κάτω από πολύ συγκεκριμένες συνθήκες όταν πραγματικά δεν γίνεται αλλιώς. Δεν πρόκειται να αφήσω καθε αυτόκλήτο, τυχάρπαστο "τιμωρό του εγκλήματος" να τη δει εισαγγελέας-δικαστής-ένορκος και εκτελεστής μαζί. Γιατί ακόμα και με την αστυνομία έχουμε ήδη προβλήματα, που θεωρητικά έχουμε εκπαιδεύσει. Όχι να αφήσουμε ασκεί κατά το δοκούν θανάσιμη βία κάθε άμπαλος με ελεεινή κρίση. :whistlink:

α) για τη κοροιδια, παραπεμπω στο στ
β) ποιος μιλησε για ποινη? Εγω ειπα οτι ξαπλωνοντας τους κατω κατ'αρχας θα ειχε γλυτωσει το θυμα και η περιουσια του και δευτερον θα ειχαμε γλυτωσει ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟΝ ΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ. win-win.
γ) εγω κανω το λογικο σφαλμα? Δηλαδη μου λες οτι ο νεκρος θα συνεχιζε τη δραση του?
δ) μιλαμε για τυπους που εισβαλλουν στο χωρο σου με οπλα, πολεμικα αυτοματα κλπ. Συνελθε.
ε) η ειρωνια περι σοφρωνισμου παει 1ον στο ελληνικο σοφρωνιστικο συστημα και σε ολα τα "καλα" του (βλεπε πλουτισμος Βλαστου μεσω συνεχισης της δρασης του ΜΕΣΑ απο τις φυλακες, ενω αμα τον ειχε καθαρισει καποιος πριν 20 χρονια πολυ απλα δεν θα συνεβαινε) και 2ον σε αυτους που υποστηριζουν τη δυνατοτητα σοφρωνισμου σε καποιους τετοιους τυπους.
στ) Μπραβο λοιπον, σου ευχομαι ο επομενος που θα αποκτησει μια τεραστια τρυπα στη κοιλια του απο καλασνικοφ να εισαι εσυ ή κανας δικος σου (οπως ο θειος/ξαδερφος της μανας μου, απο οπλο, ή οπως πιθανα θα ηταν οι γονεις μου, επισης απο οπλο) και μετα να μαθεις οτι ο συγκεκριμενος δρα για 1-2-5 χρονια και δεν εχουν καταφερει να το πιασουν, και ελα μετα να μου ξαναπεις οτι δεν θα ηθελες να τον εχει φυτεψει καποιος πριν ερθει σε σενα.

προσοχη: δεν το λεω εκδικητικα, δεν το λεω γιατι θελω να το παθεις, αλλα με αυτες τις ιδεολογιες του κωλου που μας αραδιαζεις απο πανω στο στ, μονο ετσι θα προσγειωθεις στη πραγματικοτητα.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#97074 Kasey υπάρχεις στα αλήθεια; Δεν είσαι ιντερνετικό πείραμα;

g8777 μια χαρά τη βρήκα τη πουλ σήμερα. Αντι για 6 έφαγε μόνο 4
Άβαταρ μέλους
By g8777
#97076 Corto γμσε τα. Εχει χασει το μεταλλο το πρωταθλητη ρε πστ. Εχει ελαφρυνει πολυ η φανελα. :(
Άβαταρ μέλους
By nass
#97095 +1 στο zorz εννοείται

kacey έγραψε:δ) μιλαμε για τυπους που εισβαλλουν στο χωρο σου με οπλα, πολεμικα αυτοματα κλπ. Συνελθε.

Και τι θα κάνεις δηλαδή αν κάποιος εισβάλλει στο χώρο σου με ΑΚ47 ?

Άβαταρ μέλους
By criuser
#97108 Εγώ δεν θεωρώ ότι μπορούμε να γίνουμε Φαρ-Ουέστ και να κυκλοφορούμε με όπλα γιά όποιον μπεί στο σπίτι μας .
Αλλά δεν θεωρώ και σοβαρές τις αριστερίστικες |λογοκρισία| περί σωφρονισμού , όταν έχεις απέναντι σου πολεμικά όπλα και πρέπει να πυροβολήσει πρώτα ο ληστής - φονιάς γιά να του ρίξουν οι αστυνομικοί .

Εδώ έχουμε δύο προβλήματα . Την κατοχή πολεμικών όπλων από τους παραβάτες που δίνουν πλεονέκτημα έναντι των αστυνομικών και την μή ύπαρξη ειδικής ομάδας στην αστυνομία πολεμικών δυνατοτήτων .

Ετσι θα πρέπει η κατοχή πολεμικού όπλου σε οποιαδήποτε έγκλημα να επιφέρει από μόνη της ψηλή ποινή κάθειρξης . Η χρήση του δε , να επιφέρει ισόβια . Ακόμα σε περίπτωση εγκλήματος που οι εγκληματίες φέρουν και χρησιμοποιούν πολεμικά όπλα να ισχύουν άλλοι κανόνες εμπλοκής .

Να θυμίσω το σκηνικό στις φυλακές Τρικάλων , ὀπου φορτηγάκι με αρκετούς με πολεμικά όπλα , ρίχνουν μπαράζ πυρός κατά των φρουρών και ευτυχώς που τραυματίστηκαν ελαφρά μόνο τρείς . Μετά ήρθε το ελικόπτερο .

Νομίζω ότι σε άλλες χώρες , σε τέτοιες περιπτώσεις θα αντιδρούσαν αλλιώς , ιδιαίτερα όταν 60 χλμ δίπλα υπάρχουν πολεμικά ελικόπτερα .

Προφανώς είναι δύσκολο το θέμα , αλλά όταν σαν κράτος έχεις αφήσει το κάθε κλεφτρόνι , να αισθάνεται αυτοκράτορας με το καλάσνικωφ , απέναντι στους αστυνομικούς που έχουν μόνο περίστροφο , αυτό πρέπει να αλλάξει .