Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By dstou
Mondeo Trend 1.0 125 ps: 21.705 €
Mondeo Trend 1.5 160 ps: 22.635€

Μόνο 930 ευρά διαφορά το 1600άρι από το 1000άρι? :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By drdino
#95484 Εικόνα

Ερχεται και το πρώτο Vignale σε λιγο.
Άβαταρ μέλους
By Focusman91
Focusman91 έγραψε:Τελος Οκτωβρη παρατηρησα εναν περιεργο θορυβο στο ρελαντι. Σαν τον ηχο του κομπρεσσορα στα πρωτα Mini Cooper S. Σημερα ειπα να τσεκαρω τι παιζει. Διαπιστωσα οτι ηθελε λαδι. Μετα απο το συμπληρωμα ο ηχος σταματησε. Αυτο ειναι το καλο. :metalo: Το κακο ειναι οτι το αμαξι μου, απο το πουθενα εμφανισε αυτο το θεμα. :s_dunno
Χρηζει παρακολουθησης. :s_blush

Το ημερολόγιο γράφει 31/3 και το οδομετρο, 85380 χλμ.
Η σταθμη του λαδιού στο οριακο επιπεδο. Αλλα 400 ml. λαδιου συμπληρωθηκαν. Ευτυχως αυριο θα παει για σερβις οπότε θα βρεθεί φως στο τούνελ!

.
Άβαταρ μέλους
By Focusman91
#95704 Τιποτα το αξιολογο δεν βρεθηκε απ οτι μου ειπε ο φαδερ. Κι αυτο ειναι που με προβληματιζει. Λεει οτι καιει λαδι επειδη παταω πολυ γκαζι. (Δεν το ξερα να πηγαινω συνεχεια αργα και δεξια.)
Και καπως ετσι πλεον το αμαξι μου θα το λεω φριτεζα!! :woohoo:
Άβαταρ μέλους
By Arrow
#95708 Από αλλαγή σε αλλαγή πόσο συμπληρωσες και πόση είναι η πρόβλεψη?
Άβαταρ μέλους
By Focusman91
#95709 Το Νοέμβρη στα 80.000 χλμ. που παρατηρησα την πτώση της στάθμης συμπληρωσα γυρω στο λίτρο. Χθες συμπλήρωσα 400 ml.
Δεν νομίζω να προβλέπεται κάπου οτι ο 1,6 ti-vct καιει λαδια. Ουτε στο manual γράφει κάτι. Αγνοώ κατι που δεν έπρεπε? Στο σερβις ειπαν οτι δεν εχω καπου διαρροες.

.
Άβαταρ μέλους
By bill33
Focusman91 έγραψε:Το Νοέμβρη στα 80.000 χλμ. που παρατηρησα την πτώση της στάθμης συμπληρωσα γυρω στο λίτρο. Χθες συμπλήρωσα 400 ml.
Δεν νομίζω να προβλέπεται κάπου οτι ο 1,6 ti-vct καιει λαδια. Ουτε στο manual γράφει κάτι. Αγνοώ κατι που δεν έπρεπε? Στο σερβις ειπαν οτι δεν εχω καπου διαρροες.

.

Έλεγχε το κάθε 1000χλμ και θα δεις.Είσαι σίγουρος ότι είχε σωστη ποσότητα μετά την αλλαγή;
Άβαταρ μέλους
By Focusman91
#95712 Οι ποσοτητες παντα ηταν μεταξύ των προβλεπομενων. Ποτέ λιγότερο, ποτέ περισσότερο.
Καπου στο Γεναρη το κοιταξα τέλευταια φορα. Τωρα θα το κοιταζω συχνότερα να ξερουμε τι και ποσο καιει.

.
Άβαταρ μέλους
By xenos
#95715 To λάδι ήταν το ίδιο κάθε φορά (μάρκα/ιξώδες);
Άβαταρ μέλους
By Focusman91
xenos έγραψε:To λάδι ήταν το ίδιο κάθε φορά (μάρκα/ιξώδες);

Παντα το ιδιο εμπαινε ναι. Της Ford ενα Formula 5w-30.

.
Άβαταρ μέλους
By glf
#95750 Α μη μου λέτε τέτοια. Θα αρχίσω να κοιτάω και το δικό μου ακόμα δε το πήρα..
Άβαταρ μέλους
By Cosmonaut21
#95752 Δοκίμασε Castrol Edge FST ή Mobil 1 Esp σε 5-30.Για πλήρη αλλαγή καλύτερα.Αν συνεχίσει να καίει βάλε 40άρι.
Άβαταρ μέλους
By xenos
#95755 Περίεργο μια μέρα να αποφάσισε να κάψει λάδι, ειδικά με τόσα (σχετικά) λίγα χλμ. :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By mirage
Cosmonaut21 έγραψε:Δοκίμασε Castrol Edge FST ή Mobil 1 Esp σε 5-30.Για πλήρη αλλαγή καλύτερα.Αν συνεχίσει να καίει βάλε 40άρι.

Μια χαρα ειναι τα Fordολαδα.
Άβαταρ μέλους
By georgetz
#95779 Απλώς αποδεκτά και συνιστώμενα, τίποτα το φοβερό.

Περίεργο που σου καίει λαδάκι τώρα εφόσον όλα λειτουργούν καλώς.

Δοκίμασε και Aral Hightronic με τις προδιαγραφές Ford
και τσέκαρε αν ζορίζεται ο κινητήρας απο κάποιον άλλο παράγοντα.
(κακή ευθυγράμμιση + ζυγοστάθμιση, ανεπαρκής ψύξη κλπα)