Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By elteo
#8614 Τον βρήκα και τα πήρα τελικά. Τα έβαλα και όλα είναι άψογα. At last τηλεόραση στην κρεβατοκάμαρα. Πως θα μας πιάνει ο ύπνος... :s_biggrin
Άβαταρ μέλους
By gakost
#8861 3χλμ για WiFi με τέτοια κεραιουλα omni; Τι θες να κανεις και τι εχεις τώρα;
vasilis έγραψε:ψάχνω 2 καιρεούλες "radio antenna type TNC" για επικοινωνία τουλάχιστον 3χλμ γιατι αυτές που έχω...μάλλον τα έχουν φτήσει.

κάτι τέτοιο κάνει ή είναι πατάτα;;
Άβαταρ μέλους
By Wagner669
#8997 Εχει ασχοληθει κανενας με τα Small Form Factor/NUC/Nettop/Nano etc PC's που εχουν το μεγεθος ενος μοντεμ/ρουτερ;;;;
Ψαχνω ενα τετοιο για να αντικαταστησει το HTPC στο σαλονι, το οποιο μετα απο 4~5 χρονια λειτουργιας, θελει αναβαθμηση.

Ψαχνω ενα τετοιο Small Form Factor/NUC/Nettop, το οποιο να μπορει
    - να αντεξει χοντρο browsing με youtube video @720 or 1080 σελιδες με flash/java/java etc
    - να παιξει ανετα 1080 ταινιες απο (external) ODD και απο φλασακι (.mkv)
    - On board USB3/USB2 WiFi
και θα χει τα κλασσικα iTunes, DropBox, OneDrive, Skype, e-mail, photo/video archive (σε δευτερο ή εξωτερικο δισκο).

Αν υπαρχει συστημα
"barebone" για να βαλω εγω μνυμες (8GB), δισκο (Samsung SSD 128GB) και OS (Win7 x64)
και να δεχεται ταυτοχρονα mSATA(SSD) και SATA-III (HDD) δισκους
θα ειναι πολυ καλυτερα

παιχνιδια δεν θα παιζει και λογικα θα μπει με VESA mount πισω απο την οθονη

Οποτε μ ενδιαφερει να μου δωσει καποιος τα φωτα του σχετικα με συνδιασμο CPU - GPU???

Ευχαριστω!
Άβαταρ μέλους
By Γιώργης
#9079 Πρόσφατα χάλασε το ρούτερ μου και η wind μου έστειλε νέο. Έχω το wifi ανοιχτό και ενώ συνδέονται κανονικά τρεις συσκευές (λάπτοπ, τάμπλετ και κινητό), το δικό μου λάπτοπ δε βλέπει καν το δίκτυο (ενώ βλέπει όλα τα άλλα της γειτονιάς). Καμιά ιδέα;
Άβαταρ μέλους
By Wagner669
Γιώργης έγραψε:Πρόσφατα χάλασε το ρούτερ μου και η wind μου έστειλε νέο. Έχω το wifi ανοιχτό και ενώ συνδέονται κανονικά τρεις συσκευές (λάπτοπ, τάμπλετ και κινητό), το δικό μου λάπτοπ δε βλέπει καν το δίκτυο (ενώ βλέπει όλα τα άλλα της γειτονιάς). Καμιά ιδέα;

Παρε ενα τετοιο για να μη μπλεκεις με τις βλακειες που δινουν
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
fubar.gr έγραψε:Έχω χαλασμενη μητρική Gigabyte. Ξερει κανείς αν γίνεται και πως διαδικασία RMA?

Δέν κατάφερα να βρώ αν υπάρχει διαδικασία RMA και έτσι κι αλλιώς ήταν πάνω απο 3 χρόνια παλιά και δέν θα γινόταν δεκτή.

Οπότε εφαρμοζουμε το plan B, απόπειρα επισκευής.

Υπήρχαν δύο καμμένα mosfet πάνω στη μητρική. Επειδή είχα αντιμετωπίσει παρόμοιο πρόβλημα σε μια ίδια μητρική, ήξερα ακριβώς που να ψάξω και το πρόβλημα εντοπίστηκε σε πρώτη φάση οπτικά.

Image

Στη συνέχεια εγινε και η επιβεβαίωση του προβλήματος με το πολύμετρο. Οπότε σκοπός μου ήταν πλέον να αφαιρέσω τα καμμένα mosfet και να βάλω στη θέση τους άλλα τα οποία θα έβγαζα απο άλλη μητρική.

Εδώ τα mosfet έχουν αφαιρεθεί:
Image

Τα καινούρια mosfet τοποθετημένα μαζί με μία μικρή ψύκτρα απο πάνω τους:
Image

Η μητρική δούλεψε, μένει να δούμε για πόσο ακόμα.
Άβαταρ μέλους
By Γιώργης
Wagner669 έγραψε:
Γιώργης έγραψε:Πρόσφατα χάλασε το ρούτερ μου και η wind μου έστειλε νέο. Έχω το wifi ανοιχτό και ενώ συνδέονται κανονικά τρεις συσκευές (λάπτοπ, τάμπλετ και κινητό), το δικό μου λάπτοπ δε βλέπει καν το δίκτυο (ενώ βλέπει όλα τα άλλα της γειτονιάς). Καμιά ιδέα;

Εντάξει, αλλά και πάλι δεν καταλαβαίνω πώς γίνεται ένα δίκτυο να δουλεύει κανονικά με 3 συσκευές και να είναι αόρατο σε μια τέταρτη.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#9098 Ωραίος :s_thumbsup

Μου 'ρθε newsletter αυτό το power bank
http://www.mediamarkt.gr/mcs/product/TP ... t_lid=1749

Φαίνεται μικρό και δυνατό
Άβαταρ μέλους
By Wagner669
Γιώργης έγραψε:
Wagner669 έγραψε:

Εντάξει, αλλά και πάλι δεν καταλαβαίνω πώς γίνεται ένα δίκτυο να δουλεύει κανονικά με 3 συσκευές και να είναι αόρατο σε μια τέταρτη.

Μπορει να συμβαινει για πολλους λογους, αλλα συνηθως ολοι σχετιζοντε με το χαλια ρουτερ που δινει ο παροχέας.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
Γιώργης έγραψε:
Wagner669 έγραψε:

Μάλλον έχει φάει σκάλωμα λόγω διαφορετικού πρωτοκολλου ασφαλείας.
Δοκίμασε απ'το network & settings μήπως υπάρχει σε κάποια λίστα το δίκτυο και το έχει απενεργοποιημένο διαφορετικά μπες στο admin και δοκίμασε ν'αλλάξεις πρωτόκολλο ασφαλείας, συνήθως στο wpa2 "κολλάνε" τα παλιά
Άβαταρ μέλους
By gakost
#9130 Σωστό το ότι δίνει ο πάροχος φθηνό εξοπλισμό αλλά δεν σημαίνει ότι δεν δουλεύει κιόλας, για απλές καταστάσεις και οικιακή χρήση μια χαρά δουλειά κάνουν. Διαβάστε τι λέει ο άνθρωπος. :rtfm: Δουλεύουν κανονικά 3 συσκευές άρα προφανώς και δεν είναι χαλασμένο. Πρόχειρα μου έρχεται στο μυαλό η λάθος περιοχή στην κάρτα δικτύου. Οι περισσότερες χώρες "δίνουν" 13 κανάλια αν το λαπτοπ έχει ρύθμιση για αμερική θα δουλεύει και βλέπει μόνο από το 1-11. Δοκίμασε να αλλάξεις κανάλι ασύρματου στο ρούτερ.
Άβαταρ μέλους
By elteo
#9138 Το ΖΤΕακι που μου έδωσε ο ΟΤΕ είναι μια χαρά μηχανάκι για απλή χρήση που κάνω ούτως ή άλλως. Και το καλό είναι ότι είναι και τσάμπα και αν χαλάσει μου δίνουν άλλο. Γιατί να σπαταλάω λεφτά σε εμπορίου; Παλιά το έκανα. Τώρα δεν βρίσκω τον λόγο.
Άβαταρ μέλους
By NickTG
Wagner669 έγραψε:

Οποτε μ ενδιαφερει να μου δωσει καποιος τα φωτα του σχετικα με συνδιασμο CPU - GPU???

Ευχαριστω!

Με την περιγραφή αυτή ένα οποιοδήποτε με καινούριο i5 και HD4400 μια χαρά θα κάνει τη δουλειά σου.
Για παράδειγμα:

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=40184&cat=77
Άβαταρ μέλους
By Wagner669
NickTG έγραψε:
Wagner669 έγραψε:

Ευχαριστω!

Με την περιγραφή αυτή ένα οποιοδήποτε με καινούριο i5 και HD4400 μια χαρά θα κάνει τη δουλειά σου.
Για παράδειγμα:

Ωραιος!
Ερωτηση ομως, γιατι δεν καταλαβα καλα.
παιρνει μονο mSATA δισκους ή παιρνει και κανονικο 2.5"

Θενξ
Άβαταρ μέλους
By Wagner669
Wagner669 έγραψε:
NickTG έγραψε:
Wagner669 έγραψε:

Ευχαριστω!

Για παράδειγμα:

Ωραιος!
Ερωτηση ομως, γιατι δεν καταλαβα καλα.
παιρνει μονο mSATA δισκους ή παιρνει και κανονικο 2.5"

Θενξ

Ακυρο....
Δεν ειδα αυτο: "Σκληρός δίσκος: No HDD (Supports HDD Through 1 x mSATA port)"