- 14 Σεπ 2026, 12:55
Κάπου τον Ιούνιο αποχωρίστηκα το KIA με αρκετή χαρά που φεύγει
Εξυπηρέτησε τους σκοπούς του για 13 μήνες, μου επέτρεψε λίγο να ξεπεράσω το σοκ της συναναστροφής με συνεργεία και προβλήματα μετά την 116, αλλά δεν ήταν ούτε ερωτεύσιμο, ούτε αντάξιο των χρηματων που κόστισε όταν το πήρα (περί τα 27.500€). Κατά τη γνώμη μου.

Γράψαμε 13.500 χλμ μαζί, δε θα πω απροβλημάτιστα, αλλά ό,τι προέκυψε καλύφθηκε -με μεγάλη αναμονή για ανταλλακτικά- από την εγγύηση. Anyway, δεν πήγαινε το μεταξύ μας, ακόμα και ένα MPV Πολυμορφικό να αγοράσει κανείς θεωρώ πως πρέπει να υπάρχει ένας μικρός "έρωτας" με αυτό που οδηγούμε και το συγκεκριμένο πέραν της τιμιότητας του δεν με γοήτευσε ποτέ. Ελπίζω ο επόμενος κάτοχος να το χαρεί για αυτό που είναι.
Εγώ μένοντας χωρίς αυτοκίνητο και κυρίως έχοντας πάρει τα μαθήματά μου από το τι πραγματικά χρειάζομαι και τι όχι από ένα σύγχρονο αυτοκίνητο άρχισα να shortlistάρω εκ νέου τις επιλογές μου, με γνώμονα τον όσο καλύτερο εξοπλισμό, τα όσο λιγότερα χιλιόμετρα και κάτι πιο "ξεχωριστό" από το kia σε έστω έναν τομέα.
Μη τα πολυλογώ,αρχικά ασχολήθηκα κυρίως με XC40 Plug-in γιατί πάντα μου άρεσε εμφανισιακά και ήθελα σιγά σιγά να "εξηλεκτριστώ", αλλά έτυχε στο 3μηνο της έρευνάς μου να μη βρίσκω καλές αναλογίες τιμής/χιλιομέτρων.
Μετά πέρασα (ευτυχώς όχι για πολύ) από το σενάριο X2 (F39) / X1 (F41) 25e - Plug in και αυτά, αλλά δεν. Λίγα Formentor, κάποια Q3 τα τσέκαρα, αλλά παραμένουν ακριβά αναλογικά με την αρχική τους τιμή και δυσκολευόμουν να δικαιολογήσω τα χρήματά τους ως μτχ.
Εν τέλει, με το πέρασμα των μηνών, όταν πια δεν πήγαινε άλλο να μένω χωρίς όχημα οι 2 πιο ενδιαφέρουσες περιπτώσεις που συναντούσα ήταν η νέα 120i και τα διάφορα Countryman νέας γενιάς (γυμνά από εξοπλισμό στην πλειονότητά τους). Κάπου στην πορεία μπήκαν σφήνα ορισμένα CHR που παίζαν σε καλές εκδόσεις κάτω από τα 27Κ, αλλά όσο τα έκανα test drive τόσο γέμιζα με βεβαιότητα ότι θα ξενερώσω όπως με το KIA.
Την 120i την οδήγησα, την ξαναοδήγησα, αλλά οδηγικά ήταν σαν ένα χαμηλότερο xceed, δεν είχε ούτε την ποιότητα, ούτε το πάτημα που περιμένεις από τη μάρκα. Ίσως είχα και εγώ περισσότερες προσδοκίες, ίσως το μυαλό μου δε μπορεί να συμβαδίσει με το Concept μπροστοκίνητο Bmw.Προσθέστε σ αυτό πως είχα καλομάθει από το ύψος του Xceed και θεώρησα πως στην καθημερινότητα θα με ξενερώσει η 1, κατέληξα πως το Countryman σε ίδια ή λιγότερα χρήματα από τη σειρά 1 , είναι δικαιότερο deal.
Κάπου εκεί άρχισα να συγκεντρώνω Countrymans (2 βασικής έκδοσης σε αντιπροσωπεία - 1 σχεδόν full extra σε ιδιώτη) που μου άρεσαν και αποφάσισα να κατέβω Αθήνα και να αγοράσω όποιο μου φαινόταν τιμιότερη πρόταση.
Εν τέλει αγοράστηκε του ιδιώτη, αφού του έκανα πλήρη γραπτό έλεγχο στο Σπανό και σε φανοποιείο (μέχρι και ένα carvertical του τράβηξα

). Τέλος πάντων ήταν ο συνδυασμός ιδιοκτήτη και κατάστασης οχήματος που πραγματικά πετυχαίνεις σπάνια, οπότε έκανε μπαμ ότι ήταν καλή περίπτωση αλλά εγώ όφειλα να το ψάξω με κάθε μέσο.
Είναι του 01/2025 , 1.5 Mhev, με λίγο υπόλοιπο εγγύησης, τετραψήφια χιλιόμετρα (9.000 κάτι), Panorama, θερμαινόμενα τιμόνι/θέσεις , HUD, αυτόματο παρκάρισμα, acc, κρυφούς φωτισμούς, τα "σωστά" full led μπρος πίσω κ.α. Mόνο Harman Kardon δεν έχει, παρότι στο πακέτο που φοράει τα MY26 περιλαμβάνουν και το HK.
Ακόμα δεν έχουμε κλείσει μήνα, αλλά δεν έχω να του προσάψω αρνητικά.
Καίει λιγότερο από τι Kia ενώ έχει περισσότερη δύναμη, στο δρόμο , είτε σε στροφές είτε σε ηχομόνωση δε συγκρίνονται, ο εξοπλισμός του έχει τα πάντα και γενικά σου δίνει την αίσθηση ενός πιο ακριβού αυτοκινήτου. Στο θέμα χώρων είναι τρομερά ευάερο και με 4 άτομα ταξιδεύεις πολύ άνετα. Στο κια δεν μου είπε κανείς κάτι θετικο, σ αυτό όποιος μπαίνει πίσω ενθουσιάζεται
Τα λέμε ξανά - ελπίζω - σε όχι λιγότερο από 4 χρόνια σ αυτο το topic