Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
markvag έγραψε:Συγνώμη, το πρόβλημα είναι ότι κάποιος έβγαλε φωτογραφία τους μ@λ@κες ή το ότι οι άνθρωποι είναι βλήματα που μπορεί να προκαλούσαν πολύνεκρα δυστυχήματα;;; :dizzy: :dizzy: :dizzy:

Eλα μου ντε!
Ο ενας ας πουμε ειναι σε ευθεια και εχει απλετη ορατοτητα οποτε ας πουμε οτι ελεγχει την προσπεραση.
ο αλλος; Που προσπερνα ακριβως πριν απο στροφη; Πως ειναι σιγουρος οτι δεν ερχεται κανεις; Δεν ειναι αλλα στα @@ του

Ομως πρεπει να τιμωρηθει αυτος που τραβηξε τις φωτογραφιες :dizzy:

Ρε καμερες παντου ρε, ακομα και στο τελευταιο κωλοχωρι μπας και γινουμε ανθρωποι καποτε
Άβαταρ μέλους
By bill33
Dimitris_P έγραψε:Βλήματα υπάρχουν γενικότερα μην το ψάχνεις.
Φρέσκο παράδειγμα:
Επιστρέφω χθες σπίτι και έχω μπει Αμφιθέας αλλά πέφτω πάνω σ'ένα ανεξήγητο μποτιλιάρισμα.
Τελικά στο ύψος του Aladdin βλέπω ότι κάνουν έργα για οπτική ίνα κι έχουν κλείσει τη δεξιά λωρίδα λόγω μιας τεράστιας τάφρου που άνοιξαν.

Επί τόπου (ήμασταν σταματημένοι και είχα το maps ανοιχτό) έκανα αναφορά για κλειστή λωρίδα.

Τόσο δύσκολο ήταν να το κάνει κάποιος άλλος για να βοηθήσει τους επόμενους; Ελπίζω εγώ τουλάχιστον να βοήθησα κάποιον.

Αν μάθουμε να βοηθάμε πρώτα τους άλλους αντί μόνο να κράζουμε κατευθείαν. .................

Μπορούσε να το κάνει και το ιδιο το συνεργείο που άνοιξε την τάφρο.
Άβαταρ μέλους
By bill33
PaNick67 έγραψε:
markvag έγραψε:Συγνώμη, το πρόβλημα είναι ότι κάποιος έβγαλε φωτογραφία τους μ@λ@κες ή το ότι οι άνθρωποι είναι βλήματα που μπορεί να προκαλούσαν πολύνεκρα δυστυχήματα;;; :dizzy: :dizzy: :dizzy:

Eλα μου ντε!
Ο ενας ας πουμε ειναι σε ευθεια και εχει απλετη ορατοτητα οποτε ας πουμε οτι ελεγχει την προσπεραση.
ο αλλος; Που προσπερνα ακριβως πριν απο στροφη; Πως ειναι σιγουρος οτι δεν ερχεται κανεις; Δεν ειναι αλλα στα @@ του

Ρε καμερες παντου ρε, ακομα και στο τελευταιο κωλοχωρι μπας και γινουμε ανθρωποι καποτε

Και αυτός με την ευθεία έχει αμάξι απέναντι,φαίνονται τα φώτα του,και πρέπει να περάσει τουλάχιστον 2 βυτία/νταλίκες χωρίς να ξέρουμε και τι έχουν ενδιάμεσα (αυτός οκ το βλέπει) και μπροστά τους (που δεν το βλέπει) .
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#907337 Ακόμα και σε ευθεία θέλει προσοχή γιατί βλέπεις εμπρός ίσως βλέπεις και αυτούς που προσπερνάς αλλά δεν βλέπεις το τρακτέρ που ετοιμάζεται να βγει από κάθετο αριστερά σου και το χειρότερο είναι ότι αυτός κοιτάει αριστερά και όχι δεξιά που δεν προβλέπεται να είναι κανένας....
Άβαταρ μέλους
By kostis20
PaNick67 έγραψε:

Eλα μου ντε!

Βασικά επρεπε να δίνουν και μπονους 100 ευρω για καθε φωτογραφία εγκληματία που κυκλοφορεί ελευθερος στους δρόμους.
Μερικές απο τις φωτο που εχουμε δει το τελευταιο καιρο δεν πιστευω στα ματια μου οτι εχουν γίνει :dizzy:
Πολύ πλάκα ειχε αυτος στη Κρκτη που πήρε το κολωνακια σβαρνα και μετα πέταξε το αμάξι στη θαλασσα για να μην τον βρουν.Τελικα ηταν 16χρονος χωρίς δίπλωμα. :lol:
Άβαταρ μέλους
By markvag
#907373 Σήμερα το απογευματάκι ήμουν στη μεσαία λωρίδα της ΕΟ από Κατερίνη προς Θεσσαλονίκη. Πήγαινα με καμιά 120-130 χαλαρός με 6η, ακούγοντας τη μουσικούλα μου και περνούσα κάποιους πιο αργούς που ήταν δεξιά. Λίγο πιο μπροστά μου ήταν ένα corolla στη μεσαία, που πήγαινε λίγο πιο αργά από εμένα, οπότε είπα να πάω αριστερά να τον περάσω. Κοιτώντας στον καθρέφτη βλέπω ένα ταξί Ford Mondeo SW να έρχεται με αρκετά από αριστερά (πρέπει να πήγαινε με πάνω κάτω 160, ΟΚ, αυτοκινητόδρομος με 3 λωρίδες, εξαιρετικό οδόστρωμα, άνετη κίνηση, καλός καιρός, μια χαρά), οπότε άφησα ένα κλικ το γκάζι να με περάσει και να μην τον κόψω.

Λίγο πιο κάτω ήταν κολλημένο αριστερά ένα Audi Q5, που πρέπει να πήγαινε με κάπου 130-140. Δεν είδε τον ταξιτζή; δεν του έδωσε σημασία; Θεώρησε ότι θα περάσει κάποιους που ήταν στη μεσαία λωρίδα πριν τον φτάσει το ταξί; Δεν ξέρω, πάντως δεν έκανε δεξιά.

Ε, ο Ομάρ Ταρίφ κόλλησε σχεδόν στον προφυλακτήρα του Q5 και του άναβε τα φώτα σαν τρελός. Όταν το Audi έκανε δεξιά για να τον αφήσει να περάσει, έκανε και αυτός απότομα δεξιά και πάτησε δυνατά φρένο, έχοντας το Audi στον πίσω προφυλακτήρα του... :help: :help: :help: :help: Ευτυχώς, ο οδηγός (ή τα ADAS) του Q5 αντέδρασαν άμεσα και δεν είχαμε τροχαίο με 140χαω στην εθνική... Και ο μ@λ@κας με το ταξί συνέχισε την τρελή πορεία του. Του έδειξε του οδηγού του Audi (πόσο μεγάλος μ@λ@κας είναι)! :help: :help:

Πέρα από τις ειλικρινείς μου ευχές να του καεί ο κινητήρας στο αμάξι, σκέφτομαι... Αυτοί είναι και επαγγελματίες οδηγοί, κάθε μέρα, όλη τη μέρα στον δρόμο... Θα έπρεπε να είναι οι καλύτεροι οδηγοί απ' όλους μας! Μιας και (μεταξύ άλλων) η ζωή τους (και το εισόδημά τους) εξαρτάται σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από αυτό απ' ότι όλων των υπολοίπων... Και πολύ συχνά είναι οι χειρότεροι...

Καλά, κάτι άλλους που προσπερνούσαν πάνω στις στροφές σε επαρχιακό δρόμο, χωρίς ορατότητα και με 1 λωρίδα ανά κατεύθυνση, ούτε καν τους αναφέρω, απ' ότι καταλαβαίνω για κάποιους είναι απολύτως φυσιολογικό αυτό... Μόνο μην τους βγάλει κανείς καμία φωτογραφία και μάθει το ίντερνετ τι μαλάκες είναι ή φάνε καμία κλήση που οδηγούν σαν τους μ@λ@κες και ριψοκινδυνεύουν μετωπικές...
Άβαταρ μέλους
By edmond
#907382 Οι επαγγελματίες οδηγοί, ειδικά αυτοί με κίτρινες πινακίδες, έχουν αναπτύξει έναν πολύ βασικό κανόνα ο οποίος συνδέεται άμεσα με το ότι είναι όλοι μέρα στον δρόμο--->άρα τους ανήκει(ο δρόμος). Από κει και πέρα προφανώς εκείνοι ξέρουν καλύτερα απ' όλους.
Να συμπληρώσω βέβαια πως οι κανόνες αυτοί λειτουργούν μονόπλευρα δλδ αν ήταν ο ταξιτζής στη θέση του κιου5, ούτε που θα σάλευε για να κάνει δεξιά, υποδεικύοντας σαφέστατα :roll: την πρέπουσα ταχύτητα που πρέπει να υπάρχει.

Αυτό με τον 16χρονο στην Κρήτη δεν μπορώ να το καταλάβω. Κανονικά δεν πρέπει να του δώσουν ευκαιρία να βγάλει δίπλωμα για ας πούμε μια 10ετία ακόμα.
Εάν η αντίδραση σου μέσα σε οριοθετημένο δρόμο με κολονάκια, είναι να τα πατήσεις για να προσπεράσεις και στο τέλος να πετάξεις το αμάξι στη θάλασσα για να μην σε βρουν, φανταστείτε τι λαμπρό...μέλλον έχει μπροστά του αυτό το υπέροχο μυαλό. Ήθελα να' ξερά με τι βιώματα και παραστάσεις (δείγμα των οποίων μας τις έδειξε στον δημόσιο δρόμο) οδεύει προς την ενηλικίωση!
Άβαταρ μέλους
By markvag
edmond έγραψε:Οι επαγγελματίες οδηγοί, ειδικά αυτοί με κίτρινες πινακίδες, έχουν αναπτύξει έναν πολύ βασικό κανόνα ο οποίος συνδέεται άμεσα με το ότι είναι όλοι μέρα στον δρόμο--->άρα τους ανήκει(ο δρόμος). Από κει και πέρα προφανώς εκείνοι ξέρουν καλύτερα απ' όλους.
Να συμπληρώσω βέβαια πως οι κανόνες αυτοί λειτουργούν μονόπλευρα δλδ αν ήταν ο ταξιτζής στη θέση του κιου5, ούτε που θα σάλευε για να κάνει δεξιά, υποδεικύοντας σαφέστατα :roll: την πρέπουσα ταχύτητα που πρέπει να υπάρχει.

Δεν είμαι σίγουρος ότι κατάλαβα τι θέλεις να πεις... :oops: :lol:
Άβαταρ μέλους
By edmond
#907427 Ότι οι κανόνες λειτουργούν μονόπλευρα για δαύτους. Ο ταξιτζής μπορεί να κορνάρει επειδή ένα αμάξι σταμάτησε να παραλάβει μια γριά ξερωγώ αλλά αν σταματήσουν αυτοί έχουν το ακαταλόγιστο.
Ένα atego ΔΧ μπορεί να κλείσει το δρόμο για κανά μισάωρο επειδή μπορεί, ενώ αν πρέπει να περιμένει παρόμοια περίπτωση, άνετα κατεβαίνει για τσαμπουκά και όχι στο μισάωρο προφανώς αλλά στο...δίλεπτο!