- 12 Σεπ 2026, 23:27
Σήμερα το απογευματάκι ήμουν στη μεσαία λωρίδα της ΕΟ από Κατερίνη προς Θεσσαλονίκη. Πήγαινα με καμιά 120-130 χαλαρός με 6η, ακούγοντας τη μουσικούλα μου και περνούσα κάποιους πιο αργούς που ήταν δεξιά. Λίγο πιο μπροστά μου ήταν ένα corolla στη μεσαία, που πήγαινε λίγο πιο αργά από εμένα, οπότε είπα να πάω αριστερά να τον περάσω. Κοιτώντας στον καθρέφτη βλέπω ένα ταξί Ford Mondeo SW να έρχεται με αρκετά από αριστερά (πρέπει να πήγαινε με πάνω κάτω 160, ΟΚ, αυτοκινητόδρομος με 3 λωρίδες, εξαιρετικό οδόστρωμα, άνετη κίνηση, καλός καιρός, μια χαρά), οπότε άφησα ένα κλικ το γκάζι να με περάσει και να μην τον κόψω.
Λίγο πιο κάτω ήταν κολλημένο αριστερά ένα Audi Q5, που πρέπει να πήγαινε με κάπου 130-140. Δεν είδε τον ταξιτζή; δεν του έδωσε σημασία; Θεώρησε ότι θα περάσει κάποιους που ήταν στη μεσαία λωρίδα πριν τον φτάσει το ταξί; Δεν ξέρω, πάντως δεν έκανε δεξιά.
Ε, ο Ομάρ Ταρίφ κόλλησε σχεδόν στον προφυλακτήρα του Q5 και του άναβε τα φώτα σαν τρελός. Όταν το Audi έκανε δεξιά για να τον αφήσει να περάσει, έκανε και αυτός απότομα δεξιά και πάτησε δυνατά φρένο, έχοντας το Audi στον πίσω προφυλακτήρα του...

Ευτυχώς, ο οδηγός (ή τα ADAS) του Q5 αντέδρασαν άμεσα και δεν είχαμε τροχαίο με 140χαω στην εθνική... Και ο μ@λ@κας με το ταξί συνέχισε την τρελή πορεία του. Του έδειξε του οδηγού του Audi (πόσο μεγάλος μ@λ@κας είναι)!
Πέρα από τις ειλικρινείς μου ευχές να του καεί ο κινητήρας στο αμάξι, σκέφτομαι... Αυτοί είναι και επαγγελματίες οδηγοί, κάθε μέρα, όλη τη μέρα στον δρόμο... Θα έπρεπε να είναι οι καλύτεροι οδηγοί απ' όλους μας! Μιας και (μεταξύ άλλων) η ζωή τους (και το εισόδημά τους) εξαρτάται σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από αυτό απ' ότι όλων των υπολοίπων... Και πολύ συχνά είναι οι χειρότεροι...
Καλά, κάτι άλλους που προσπερνούσαν πάνω στις στροφές σε επαρχιακό δρόμο, χωρίς ορατότητα και με 1 λωρίδα ανά κατεύθυνση, ούτε καν τους αναφέρω, απ' ότι καταλαβαίνω για κάποιους είναι απολύτως φυσιολογικό αυτό... Μόνο μην τους βγάλει κανείς καμία φωτογραφία και μάθει το ίντερνετ τι μαλάκες είναι ή φάνε καμία κλήση που οδηγούν σαν τους μ@λ@κες και ριψοκινδυνεύουν μετωπικές...
Then:
Peugeot 206 1.6 110ps
Citroen C4 Picasso 1,8
MWB 320i Ε90
Now:
Audi A3 1,6 FSI =>