Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#90573 Toyota Yaris 1.4d τελευταίας γενιας.

Σχολής οδηγών αλλά λόγω του ότι δεν έχει κλείσει 5 μήνες δεν ήταν ταλαιπωρημένο. Εσωτερικά η κονσόλα δε μου άρεσε αλλά ντάξει γούστα είναι αυτά. Η ποιότητα των πλαστικών και γενικά του εσωτερικού για αυτή την κατηγορία μια χαρά μου φάνηκε. Το μοτέρ είχε πολύ νεύρο και το κιβώτιο μαλακό. Επίσης μαλακό και το τιμόνι. Οδηγικά αναμενόμενο να μη λέει και πολλά. Με εξέπληξε θετικά το γεγονός ότι ενώ είναι σχετικά μικρό μέσα υπάρχει αρκετός χώρος τόσο μπροστά όσο και για τους επιβάτες πίσω. Δεν ξέρω βέβαια αν κλέψαν πολύ από το πορτ μπαγαζ μιας και δεν το είδα. Παρατήρησα επίσης ότι μετά τα 70χλμ είχε έντονο θόρυβο κύλισης(?), αέρα(?) δεν κατάλαβα ακριβώς πάντως βούιζε. Μπορεί να είχε κάποιο θέμα το συγκεκριμένο. Επίσης όσον αφορά τη θέση οδήγησης ένιωσα να είμαι κάπως έτσι...

Εικόνα

:lol:

πραγματικά είσαι αρκετά ψηλά και το τιμόνι είναι κάτω από το στήθος.
Συνολικά ένα πολύ καλό αυτοκίνητο πόλης μιας και το πολύ ελαφρύ τιμόνι, ο μαλακός λεβιές και πεντάλ και το μικρό του μέγεθος το κάνουν πολύ ευκίνητο.
Άβαταρ μέλους
By Jimvar
panos2171 έγραψε: Παρατήρησα επίσης ότι μετά τα 70χλμ είχε έντονο θόρυβο κύλισης(?), αέρα(?) δεν κατάλαβα ακριβώς πάντως βούιζε. Μπορεί να είχε κάποιο θέμα το συγκεκριμένο.

Το ίδιο ακριβώς παρατήρησα κι εγώ σε Yaris του 2004, αν ανατρέξεις στο τοπικό της Toyota θα δεις που εκφράζω την ίδια απορία. Πραγματικά πολύ ενοχλητικός ήχος, δε νομίζω όμως ότι οφείλεται στον αέρα
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#90607 ειμαι σε νησι και εχω νοικιασει Μικρα βενζινη.Πολυ καλο σασι,ρυθμισιμο,μηδενικες κλισεις,αν και το αδικουσαν κατι λαστιχα κουρασμενα με μαρκα που δεν την θυμαμαι καν.
Σε συγκεριμενα σημεια που εχω τεσταρει πολλα σουπερμινι,μαλλον περναγε πιο γρηγορα απο ολα.
Πολυ σταθερο στις εναλλαγες πορειας,ακομα και με πολλα χλμ.Επισης ευκολο στον ελεγχο οταν χανοταν η προσφυση,με ηπιες αντιδρασεις.
Το μοτερ δεν ξερω τι ιπποδυναμη βγαζει,αλλα ψοφιλος απο ρελαντι μεχρι κοφτη.
Με ενα μοτερ πιο δυνατο και ροπατο θα ηταν πολυ ωραιο οικονομικο παιχνιδι σε στροφοδιαδρομες.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#90713 Και τα test drives συνεχίζονται :)

Σειρά είχαν τα Dacia Duster 1.5 4x4 και το Ford Focus 1.0 125hp.

Ας αρχίσουμε με το Duster.

Έχοντας διαβάσει αρκετά reviews στο Internet με πολύ καλές κριτικές για το Duster και πολλούς ικανοποιημένους ιδιοκτήτες, είπαμε να ρίξουμε μια ματιά και στο Duster. Αν και ενδιαφερόμασταν για το δικίνητο, για δοκιμή υπήρχε μόνο το 4x4.

Στην έκθεση το είχαν δίπλα σε ένα Qashqai, οπότε ήταν λογικό να ξεκινήσουν οι συγκρίσεις. Αρκετά πιο όμορφο το QQ, και πιο premium σε σχέση με το Duster. Το Duster από την άλλη, σε κερδίζει γιατί δειχνει στιβαρό και πιο "εργαλείο".

Όλα καλά επομένως, μέχρι να ανοίξεις την πόρτα και να μπεις μέσα...

Είχα διαβάσει ότι είναι το μεγαλύτερο μειονέκτημα του, αλλά η αλήθεια είναι πως δε το περίμενα έτσι. Δεν ξέρω πως ήταν τα Clio προηγούμενης γενιάς, αλλά το ταμπλό ενός Golf 4 είναι 1000 φορές καλυτερο από αυτό που είδα εχθές. Ο φωτισμός, οι διακόπτες και τα πλαστικά μου θύμισαν αυτοκίνητο 20ετίας και σίγουρα όχι κάτι το οποίο πληρώνεις 18.000€.

Να σκεφτείτε πως η έκδοση που οδήγησα ήταν η πλούσια με την οθόνη στην κεντρική κονσόλα, η οποία επειδή την είχα κλειστεί, έδειχνε διαρκώς με μία παλιατζούρικη τεράστια γραμματοσειρά την ώρα. Μου θύμισε παλιά ψηφιακά ρολόγια/ ξυπνητήρια που βάζαμε στην κρεβατοκάμαρα.

Οι χώροι από την άλλη, ήταν πάρα πολύ καλοί τόσο εμπρός όσο και πίσω και γενικά μπορώ να πω πως βολεύτηκα γρήγορα, ενώ και η ορατότητα ήταν επίσης αρκετά καλή.

Βάζω μπροστά λοιπόν τον κινητήτα και αρχίζει το κλασσικό κροτάλισμα, κάτι ανάμεσα σε ταξί και αγροτικό. Το θετικό της υπόθεσης είναι πως όταν κινείσαι ο κινητήρας ακούγεται πολύ λιγότερο.

Στον δρόμο τώρα. Από την μια, το αυτοκίνητο είναι αρκετά άνετο. Περνάει πάνω από ανωμαλίες του δρόμου χωρίς να καταλαβαίνεις πολλά. Πιστεύω πως είναι από τα πιο άνετα που έχω οδηγήσει για την ακρίβεια. Ανωμαλίες του δρόμου που ούτε καν είχα προσέξει όταν οδηγούσε το Duster, τις κατάλαβα και με το παραπάνω όταν περνούσα αργότερα από τα ίδια σημεία με ένα Fiesta 1.4.

Από την άλλη όμως, η αίσθηση στον δρόμο και ειδικότερα ο θόρυβος ήταν το κάτι άλλο. Πραγματικά η όλη εμπειρία μου θύμισε αγροτικό. Είχα αυτή ακριβώς την αίσθηση, σα να είμαι μέσα σε κάποιο αγροτικό. Αν και το πάτησα μέχρι 140 περίπου, πιστεύω πως σε ταξίδι δε θα το πήγαινα πάνω 120. Ήδη από τα 90 και πάνω ο θόρυβος είχε αρχίσει να με ενοχλεί, ενώ θεωρώ πως αν πήγαινα κανένα τρίωρο ταξίδι, στο τέλος θα κατέβαινα, όπως κατέβαινα παλιά από το Ρενάκι του '79 που είχαμε. :lol:

Η πρώτη ταχύτητα, κλασσικά πολύ κοντή, οπότε τις περισσότερες φορές ξεκινούσα με δευτέρα. Κάτι σκορτσαρίσματα που είχα ακούσει πως παρουσιάζονται, δεν τα εντόπισα.

Για τον κινητήρα, πέρα από τον θόρυβο στο ρελαντί, πρέπει να ομολογήσω πως με εντυπωσίασε, καθώς ήταν δυνατός και επιτάχυνε το αυτοκίνητο με χαρακτηριστική ευκολία με όποια ταχύτητα και αν είχα στο σασμάν. Πήγαινες με 120, βύθιζες το πόδι στο γκάζι και ένιωθες το αυτοκίνητο παρά τον όγκο του και τον άθλιο αεροδυναμικό του συντελεστή να πετάγεται μπροστά. Ανυπομονώ να οδηγήσω τον ίδιο κινητήτα στο QQ για να δω διαφορές.

Η συναρμογή του αυτοκινητου, παρά το φτωχό εσωτερικό, μου φάνηκε πολύ καλή και γενικά το αυτοκίνητο σου έδινε την εντύπωση πως θα αντέξει και πως είναι αξιόπιστο.

Καθώς δεν ψάχναμε πεντάθυρο αγροτικό, το συγκεκριμένο αυτοκίνητο απορρίφθηκε από εμάς, πιστεύω όμως πως για μια συγκεκριμένη κατηγορία οδηγών, που το εκτός δρόμου είναι στην ζωή τους, τότε το αυτοκίνητο αξίζει και με το παραπάνω για τα λεφτά του.
Άβαταρ μέλους
By Goldmund
#90725 Οδήγησα ολοκαίνουργιο Nissan Micra 1.2 και κατενθουσιάστηκα! Είχε πάνω του 256 ολόκληρα χιλιόμετρα και μύριζε καινουργίλα σε τέτοιο βαθμό που με έπιανε αλλεργία! Αχαχαχαχα

Το πλαίσιο πολύ καλό για τόσο μικρό αυτοκίνητο, ο κινητήρας πολύ πρόθυμος και ουσιαστικά δυνατός για κίνηση μες την πόλη αλλά και σε λίγο πιο ανοιχτούς δρόμους, το κιβότιο λίγο εως πολύ ασαφές ενώ πάντα κούμπωνε, ανάλογα με τις στροφές και την γενικότερη θερμοκρασία.

Η εργονομία είχε διάφορα θέματα που δεν είναι του παρόντος αλλά το κυριότερο, οι χώροι του ήταν εκπληκτικοί και η αίσθηση ουδέτερη, που βελτιωνόταν λίγο αν κανείς είχε επιλέξει το ανοιχτόχρωμο εσωτερικό διάκοσμο...

Η παρουσία του στον δρόμο οριακά κωμική, αλλά καλά στυλιζαρισμένη, με κάπως υπερβολικά επιμέρους στοιχεία όπως τα φώτα, κάτι συνηθισμένο σχεδιαστικά στην εποχή μας...

Οικονομικό δεν θα το έλεγα... εκεί γύρω στα επτά καθόταν η μέση κατανάλωση εντός πόλεως αλλά είχε τόσο ωραίο νεύρο ο κινητήρας που σε τράβαγε να τον στροφάρεις παρόλο που προσπαθούσα να τηρήσω το braking in period. Μέχρι τις τέσσερις το πολύ και σχεδόν ποτέ kick down αλλά και σπάνιο φρενάρισμα με κινητήρα.

Η οδική συμπεριφορά του ήταν καλή, με λίγο έντονο βούτιγμα στα φρένα, ελάχιστες κλίσεις για τόσο άνετα στημμένο αυτοκίνητο, πολύ καλή απόσβεση, μέτρια προς κακή κατευθυντικότητα, καλή ευθυβολία σε ταχύτητα αλλά με ιδιαίτερα νεκρό σε αίσθηση τιμόνι παρότι το ζύγισμα του σε προδιέθετε θετικά. Αρκετός θόρυβος έκανε την παρουσία του αισθητή είτε μέσω του αέρα ή της κύλισης ενώ η χροιά του κινητήρα ήταν σχετικά διασκεδαστική χωρίς να ενοχλεί με παράξενους συντονισμούς στην καμπίνα ή ακμές έντασης σε κάποιες στροφές...

Το μόνο, και που δεν έχει να κάνει με το όχημα αλλά περισσότερο με τον κατασκευστή, ξεκάθαρα αρνητικό στοιχείο του, ήταν τα λάστιχα... Δύο φίλοι επιβεβαίωσαν τις αρχικές μου εκτιμήσεις ότι, πιθανότατα, πρόκειται για το χειρότερο ελαστικό της κατηγορίας.... Ονόματα δεν λέμε, οικογένειες δεν θίγουμε! Χαχαχαα!

Έχω κι άλλα στο μυαλό μου, πιο αναλυτικά, όποιος ενδιαφέρεται ας επικοινωνίσει!
Άβαταρ μέλους
By mirage
#90735 Γιατι δεν λεμε ονοματα;
Άβαταρ μέλους
By Goldmund
mirage έγραψε:Γιατι δεν λεμε ονοματα;

...πλάκα έκανα... δεν κρύβω κάτι. Falken Ecorun
Άβαταρ μέλους
By mirage
#90791 Μεχρι να οδηγησεις Ford Figo με Appollo κατι. Χεχεχε
Άβαταρ μέλους
By Goldmund
mirage έγραψε:Μεχρι να οδηγησεις Ford Figo με Appollo κατι. Χεχεχε

...διαστημικό λαχανικό μου ακούγεται αυτό! χαχααχα!
Άβαταρ μέλους
By mirage
#90966 Made in india με αλλαγες για τις αγορες που προοριζεται. Θα γραψω καποια στιγμη εντυπωσεις. Σημερα παρατηρησα ποσο θηριωδη ειναι τα σινεμπλοκ του που εξηγουν το γεγονος πως περνας μεσα απο κρατηρες χωρις να καταλαβαινεις πολλα πολλα.
Άβαταρ μέλους
By antonisczt
#91493 ..για πολυ λιγο δυστυχως ενα Nissan GTR MY 2012! :inlove: :inlove: :inlove:
Απιστευτη κλωτσια κατα την επιταχυνση,αστραπιαιες αλλαγες απο το σαζμαν,κορυφαια φρενα και απιστευτα φιλικη αντιμετωπιση των ελληνικων λακουβων του δρομου απο την αναρτηση στο Comfort.Το περιμενα σε ολες τις ρυθμισεις να ειναι κουτσουρο στους καροδρομους που εχουμε αλλα με διεψευσε.Το σαλονι βελτιωμενο οσον αφορα την ποιοτητα(δεν ειχα προηγουμενη εμπειρια μονο απο οτι εχω διαβασει)ιδιως στο πανω μερος του ταμπλο με ενα μεγαλο κομματι ποιοτικου μαλακου πλαστικου.Με την κονσολα και τα κουμπακια δεν προλαβα να ασχοληθω οποτε δεν μπορω να γραψω κατι περι εργονομιας η λειτουργιων.Οι χωροι για 2 αξιοπρεπεστατοι με πολυ καλα bucket.Το αυτοκινητο ηταν λευκο με μαυρες ζαντες,συνδυασμο που τον βρηκα υπεροχο.Α και η μουσικη εννοειται πως ηταν κλειστη για να ακουγεται μονο το μοτερ! :inlove:
Άβαταρ μέλους
By markvag
axel12p έγραψε:Δεν ξέρω πως ήταν τα Clio προηγούμενης γενιάς, αλλά το ταμπλό ενός Golf 4 είναι 1000 φορές καλυτερο από αυτό που είδα εχθές.

Η διαφορά είναι (αν κρίνω από clio μκ2 και golf 4 που ξέρω) ότι του duster / clio θα είναι σαν καινούριο σε 10 χρόνια, ενώ του golf 4 θα έχει διαλυθεί... :lol:
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#91658 Θα προτιμούσα να διαλυθεί του Duster για να μην το βλέπω :lol:

Σε Bora 16 ετών πάντως, το ταμπλό μπορεί να μην είναι σαν καινούργιο, σίγουρα πάντως δεν έχει διαλυθεί. Και σίγουρα εξακολουθεί να είναι ποιότικότερο και πιο όμορφο από ένα ολοκαίνουργιο Duster. :thumbsup: